.את הרשומה הזו ניתן היה להתחיל כסיפור ילדים, ובעצם זה מתכון שהוא כמו משחק ילדים
לפני שנים רבות.. עת כל ילדי המשפחה וגם שלי היו קטנטנים התחברתי לאתר ברשת של רחוב שומשום. עושר האתר בחומרי לימוד זמינים ובסיסיים היה טוב. לימוד ספרות, אותיות, דפי שעשוע וצביעה לצד סרטונים חביבים בהם ככבו כולם חברי רחוב שומשום המצויירים
מאז ועד היום.. אני ממשיכה לקבל מרחוב שומשום מיילים.. הניוזלטרים האחרונים כוללים גם מתכונים. בדרך כלל מתכונים שילדים וגם גדולים אוהבים, קל להכין ויש גם טיפים בריאים
היום התקבל מתכון לאפל-סוס שזה רסק תפוחים מבושל. ויקיפדיה מסבירה בפירוט :כאן
:צילום מאתר רחוב שומשום, כאן המתכון בקובץ סגור הכולל 2 דפים ומוכן לשמירה/הדפסה
Baby Bear's Family Applesauce
כך נכתב ע"ג המתכון: משפחת הדובונים מכינה רסק תפוחים במיוחד להגשה בחג החנוכה לצד הלביבות(הכוונה ללאטקס מתפוחי אדמה שאינם עוברים כל בישול מוקדם). המתכון לרסק קל להכנה, מהיר, ומורכב מחומרים זמינים
.זו איננה ריבה, המתיקות עדינה וחיי המדף במקרר, קצרים יחסית
רסק תפוחים -Applesauce
:החומרים
שבעה תפוחי עץ חתוכים לרבעים - הערה: משקל כולל 700 גרם, שמתי 6 תפוחי גרני סמיט ואחד דלישס
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
כף קינמון טחון- לא חובה, ותרתי
:אופן ההכנה
רוחצים את התפוחים. חותכים לרבעים ומגלענים ניתן לקלוף את התפוחים אך מומלץ להשאיר את הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. רובה 'נמסה' בבישול ואיננה מורגשת
.את רבעי התפוחים שמים בסיר (סיר בתכולה של 4 ליטר יתאים). יוצקים מעל את המים
מביאים לרתיחה על להבה בינונית. (כשהמים בסיר רותחים), להנמיך את הלהבה ולבשל את התפוחים מכוסים 15 עד 20 דקות עד שהם מתרככים
.אצלי זמן הבישול ארך 20 דקות. יש לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את הסוכר, לערבב ולבשל דקות ספורות להמסת הסוכר
.במידה ומוסיפים קינמון- רק לפני ההגשה
.להגיש את הרסק לצד לביבות, כממרח על פרוסה או לאכול עם כפית
--
.ניתן להגיש את רסק התפוחים בצינצנת קטנה ולצרף תגית צבעונית מתאימה
.הנה קישור לקובץ מוכן להדפסה במדפסת צבע
:צילום מאתר רחוב שומשום, כאן המתכון בקובץ סגור הכולל 2 דפים ומוכן לשמירה/הדפסה
Baby Bear's Family Applesauce
כך נכתב ע"ג המתכון: משפחת הדובונים מכינה רסק תפוחים במיוחד להגשה בחג החנוכה לצד הלביבות(הכוונה ללאטקס מתפוחי אדמה שאינם עוברים כל בישול מוקדם). המתכון לרסק קל להכנה, מהיר, ומורכב מחומרים זמינים
.זו איננה ריבה, המתיקות עדינה וחיי המדף במקרר, קצרים יחסית
רסק תפוחים -Applesauce
:החומרים
שבעה תפוחי עץ חתוכים לרבעים - הערה: משקל כולל 700 גרם, שמתי 6 תפוחי גרני סמיט ואחד דלישס
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
כף קינמון טחון- לא חובה, ותרתי
:אופן ההכנה
רוחצים את התפוחים. חותכים לרבעים ומגלענים ניתן לקלוף את התפוחים אך מומלץ להשאיר את הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. רובה 'נמסה' בבישול ואיננה מורגשת
.את רבעי התפוחים שמים בסיר (סיר בתכולה של 4 ליטר יתאים). יוצקים מעל את המים
מביאים לרתיחה על להבה בינונית. (כשהמים בסיר רותחים), להנמיך את הלהבה ולבשל את התפוחים מכוסים 15 עד 20 דקות עד שהם מתרככים
.אצלי זמן הבישול ארך 20 דקות. יש לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את הסוכר, לערבב ולבשל דקות ספורות להמסת הסוכר
.במידה ומוסיפים קינמון- רק לפני ההגשה
.להגיש את הרסק לצד לביבות, כממרח על פרוסה או לאכול עם כפית
--
.ניתן להגיש את רסק התפוחים בצינצנת קטנה ולצרף תגית צבעונית מתאימה
.הנה קישור לקובץ מוכן להדפסה במדפסת צבע
.thepioneerwoman.comמקור
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !