מתכון מיוחד- שוטים ג'לי טריפל סק לימון
.במקום כוסית משקה אפשרי להגיש 'קוביה' שקופה בטעם לימוני אלכוהולי. טעים ומעט כהיל
.יש להכין את הקוביות כשש שעות לפני הגשה או יום לפני
.המתכון מעובד מבלוג מתכוני הג'לטין : מטבח הנסיונות של הג'לי שוט
.במקום כוסית משקה אפשרי להגיש 'קוביה' שקופה בטעם לימוני אלכוהולי. טעים ומעט כהיל
.יש להכין את הקוביות כשש שעות לפני הגשה או יום לפני
.המתכון מעובד מבלוג מתכוני הג'לטין : מטבח הנסיונות של הג'לי שוט
מבשלים סירופ סוכר לא סמיך מדי עם חתיכות לימון. במידה ויש ברשותכם לימונים ישר מ'העץ', זה עדיף, פחות ריסוס ויותר טעם
.לסירופ הצונן מוסיפים מעט מים ואבקת ג'לטין ומחממים יחדיו עד להמסה מוחלטת של הג'לטין
.מוסיפים טריפל סק או קוואנטרו וגם וודקה . יוצקים לתבנית קטנה ומכניסים למקרר למשך כשש שעות
תוכן התבנית יתגבש ותקבלו ג'ל חלק ויפה. בעזרת סכין חותכים ל25 קוביות. ניתן להגישן כך או לבזוק מעל/סביב מעט סוכר זהוב
שוט/קוביות ג'לי טריפל סק לימון
:חומרים
:לסירופ הלימון
שני לימונים או לימון אחד ענק, סה"כ משקל הלימון = 200 גרם עם הקליפה, לחתוך לשמיניות
שתי כוסות מים
כוס וחצי סוכר לבן= 300 גרם
:לקוביות
שתי כוסות סירופ לימון, ישאר מעט עודף מהסירופ המבושל - כ 2 כפות
חצי כוס מים
קופסא ג'לטין טהור ללא טעם = 2 שקיקים= 28 גרם אבקה סה"כ
רבע כוס ליקר טריפל סק
[רבע כוס קוואנטרו [או חצי כוס טריפל סק וללא תוספת של הקוואנטרו
כוס וחצי וודקה
-
תבנית ריבועית 22 ס"מ. אין צורך לשמן, גם לא צריך לרפד בנייר אפייה
:ההכנה
לסירופ: לשים בסיר את הלימון נקי וחתוך (להשאיר את הקליפה) עם הסוכר והמים. לערבב ולבשל בבחישה על להבה בינונית
להביא את הסירופ לרתיחה מתונה ולבשל (עם מזלג למעוך מעט את הלימון להוצאת מיץ ושמן מהקליפה) כ 7 דקות לערך
.לצנן את הסירופ עם הלימון בתוכו כמחצית השעה
.לסנן את הסירופ. את חתיכות הלימון אפשר לאכול.. הן טעימות
.למדוד שתי כוסות סירופ ולצקת לסיר קטן. להוסיף את מחצית הכוס מים
.לפזר מעל את כל הג'לטין
לחמם על להבה נמוכה מאוד בבחישה מתמדת עד להמסת הג'לטין. זמן הבישול: שבע עד 10 דקות. להקפיד לא להרתיח את התערובת
.להסיר מהלהבה. להוסיף את כל האלכוהול
.לצקת לתבנית
.להניח במקרר לפחות למשך 6 שעות
לחתוך את הג'לי לקוביות. קל לעשות זאת עם סכין חלקה וחדה שטובלים קודם במים חמים. לטבול ולנער את הסכין לפני חיתוך כל קוביה
.ניתן להגיש את הקוביות כפי שהן או לזרות מעט סוכר דמררה - זהוב
.לשמור במקרר
-
יום חמישי - 5.1.2012 מרכז סוזן דלל . גשם שוטף ירד דקות לפני תחילת הקונצרט של באלדי אולייר. "הוא עושה אהבה עם הגיטרה" אמר איש מהקהל בתום הקונצרט. ואני ? נהנתי כל כך מבאלדי מהנגינה, קטעי הקישור של באלדי ומהאורחים. קטעים וירטואוזיים יחודיים וחדשים מתוך האלבום החדש. מחיאות כפיים סוערות מלאו את האולם כולו. אורחת מיוחדת- בשלושה קטעים : רקדנית הפלמנקו הנהדרת -מיכל נתן. גיטרה ליווי : ברק אולייר. חבל שהמופע חד פעמי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !