24/02/2014

*להכין בבית: גבינת קסו פרסקו ביתית

קל וכייף להכין את גבינת הקסו פרסקו (גבינה טרייה) המקסיקנית בגירסא הביתית. הגבינה מורכבת משלושה מרכיבים בלבד (כולל המלח) ותהיה מוכנה כמעט מיידית
גבינת הקסו פרסקו הביתית מזכירה במקצת בטעמה גבינת ריקוטה אולי גם גבינה צפתית (רזה). הגבינה נחתכת יפה וטעמה מעודן
.את הגבינה המקסיקנית המקורית מכינים מחלב מלא
 
Q u e s o  F r e s c o
 
 
הגשתי את הגבינה הטרייה מפוררת עם ירק ורוטב לימוני שתובל בעלי כוסברה טרייה- המתכון המפורט -בהצעת ההגשה, בהמשך הרשומה
.במידה ותרצו להכין שני כדורי גבינה (יפה כמתנה מהמטבח) וזה מומלץ, הכפילו כמויות

גבינת קסו פרסקו ביתית
הכמות : כדור גבינה בינוני, כשתי כוסות גבינה
:המרכיבים
ליטר חלב + שמונה מאות מ"ל חלב , סה"כ 1.8 (1800 מ"ל) ליטר חלב
שלושת רבעי כף או כף מלח דק
רבע כוס (60 מ"ל) חומץ בהיר -יתאים חומץ 5% תוצרת 'אסם' או דומה. חומץ אורז/חומץ בן יין לא יתאים

:כלים
סיר בתכולה של 4-5 ליטר
מד חום ייעודי לבישול
בד גבינה או חיתול בד מורתח ויבש
קערה
מסננת

:אופן ההכנה
.לצקת את החלב לסיר. להוסיף את המלח ,לערבב
לחמם את החלב על להבה בינונית, לבחוש מדי פעם. בזמן הבישול לשים בסיר מד חום. לחמם עד סף הרתיחה - 90 מעלות
.להסיר את הסיר מהלהבה
.בהדרגה לצקת לסיר את החומץ. לערבב קלות
.להניח למשך 5 דקות - לערבב פעם/פעמיים
.לפרוס את בד הגבינה/החיתול על מסננת המונחת בקערה בינונית/גדולה
.לצקת בעדינות את תערובת החלב החם לתוך הבד. להניח למשך 15-20 דקות בחוץ
.בדקות הראשונות יגרו מרבית הנוזלים
להדק את הגבינה שנוצרה ולקשור את הבד צמוד לכדור הגבינה.לאחסן במקרר למשך 30 דקות או למשך מספר שעות/ללילה
.להגשה להעביר את כדור הגבינה לכלי הגשה
.הגבינה תישמר במקרר כ- 4 ימים

הצעת הגשה מלוחה- סלט ירק וגבינת קסו פרסקו
:ל 2-3 מנות, לסדר בקערה או צלחת הגשה
חופן גדול גרעיני תירס- תירס טרי ומבושל מופרד מהקלח גרעיני תירס מקופסת שימורים
מחצית מכמות הגבינה, מפוררת ביד
חצי פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
בצל סגול בינוני, קצוץ דק

:לתבל ברוטב- לנער יחד את המרכיבים
שמינית כוס שמן זית
שמינית כוס מיץ לימון או מיץ ליים סחוט טרי
כף עד 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
מלח אטלנטי או דק
פלפל שחור גרוס טרי
-
אופציונלי: פלפל חריף פרוס דק
.לערבב את הירקות והרוטב. לאחסן במקרר חצי שעה לפני ההגשה

:הצעת הגשה מתוקה
.לפרוס מהגבינה פרוסות. להגיש עם סירופ מייפל או דבש.טעים

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !