בטלפון ,היא אמרה לי: "קניתי לך 150 גרם שקדים מולבנים אצל מיכאל" (הבעלים של חנות התבלינים). זה היה אתמול, לפנות ערב, כשהייתי באמצע כל מיני ..גם מהורהרת. "הוא עמד לסגור את החנות.." (יום שלישי).. עזבתי הכול ,אצתי לקחת ממנה את השקדים ועוד כמה דברים טובים
חנות התבלינים והפיצוחים קרובה לביתנו יותר, אך לה יש יחס מיוחד אצלו. האיש המזוקן פותח עבורה מארזים חדשים של אגוזים וקטניות ,מגלה מה טרי יותר, מסכם לה את החשבון זריז וגם מאחל כל טוב,עם חיוך ומבטא דרום אמריקאי מתנגן
בבית, הכנסתי את כל השקדים המולבנים למיכל מעבד המזון וטחנתי אותם לאבקה. במהלך הטחינה עצרתי בכל פעם, לבדוק את רמת הטחינה. "לא מספיק.." :-) ,עוד קצת..רציתי אותם טחונים דק דק
.'ובכלל, השבוע היה שבוע של 'מציאות
מצאתי גם את מפיות הכותנה הלבנות של סבתא, אלו עם התחרה בקצה האחד(בצילום ברשומה). סבתא תפרה אותם ביד, חיברה פיסות בד לבנות אחת לשנייה. התפרים הגדולים גלויים לעין משני צידי הבד. המפיות כבר אינן שלמות. פה ושם איזה חור קטן שהזמן עשה בם, אינני מעיזה להשליכן. סבתי היתה מרפדת את מדפי ארון הבגדים שלה ושל סבא במפיות הצחורות. התחרה הציצה בכל פעם שהארון נפתח.בזמנו, קבלנו מסבא וסבתא את ארון הבגדים שהוחלף לחדש עם השנים..המפיות נשמרו אי שם
בצילום: עיסת השקדים המארז 200 גרם Almond paste |
בחנות אחרת נמצא בצק/עיסת שקדים - מארז קטן (200 גרם),איכותי עם תאריך תפוגה לקיץ הקרוב, מצולם כאן. בצק השקדים מתוצרת גרמנית בעל טעם שקדים מודגש, רך וטעים. מחירו דומה למרציפן מקומי
בדומה למרציפן ,הוא מורכב בעיקר משקדים וסוכר אך בעל תכולת סוכר מופחתת ממרציפן. המוצר מכיל 50 אחוזים סוכר ו 50% אחוז שקדים טחונים, צבעו טיפה כהה ממרציפן.מרציפן מתוק יותר ומכיל בדרך כלל 75% סוכר. באותה החנות נמצאה גם צינצנת דובדבני אמרנה בסירופ(קניתי!) - המעדן הזה כבר לרשומה אחרת
בצילום: Almond paste |
ידעתי מה אני מתכוונת להכין מהשקדים הטחונים,מעיסת השקדים הטעימה ויהיו כאן גם צנוברים קלויים: עוגיות 'דאבל שקדים' בנוסח איטלקי
בצילום: העוגיות לפני האפייה |
:הא/ערות לפני שמתחילים
קל ומהיר מאוד לערבב את בצק העוגיות במעבד מזון. לחלופין ניתן לערבב במיקסר וגם ידנית
. שקדים: אפשר להשתמש בשקדים מולבנים הנמכרים כבר טחונים
.אבקת סוכר: קל לטחון בבית את הסוכר לאבקה במטחנת תבלינים
אפשר להחליף את עיסת השקדים במרציפן, העוגיות יתקבלו מתוקות מעט יותר
.ניתן ליצור עוגיות עגולות ולא מאורכות
.בצק העוגיות רך ומעט דביק. קל לגלגל עוגיות בעזרת ידיים רטובות מעט. אבל ממש מעט
.העוגיות אינן מכילות חומרי התפחה וכן תופחות במהלך האפייה
צנוברים: ניתן לקלות קודם את הצנוברים במחבת יבשה. זרו מעט או הרבה צנוברים על כל עוגיה.הצנוברים נצמדים בקלות לבצק הרך. לחלופין ניתן לגלגל את העוגיות בקערית עם הצנוברים
העוגיות נאפות בחום בינוני נמוך. במידה והן בהירות מדי (לקראת תום האפייה) אפשר להפעיל את הטורבו שיזהיב אותן יפה
העוגיות האפויות תהיינה עדיין רכות למגע. חשוב לצנן אותן בתבנית לפחות 6-7 דקות ורק אז להעבירן לרשת לצינון. להימנע מאפיית יתר
.מומלץ להכפיל כמויות
.העוגיות יתאימו גם למשלוח מנות
עוגיות שקדים וצנוברים איטלקיות
הכמות : 30-34 עוגיות
:מרכיבים
מאה עשרים וחמישה גרם (125) אבקת סוכר, מנופה
ביצה
מאה וחמישים גרם (150) שקדים מולבנים ,טחונים דק
כף קמח רגיל
חופן צנוברים: 30-50 גרם
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150-160 מעלות
.במעבד מזון לשים את עיסת השקדים החתוכה לקוביות גדולות, אבקת הסוכר והביצה
. לעבד קצרות עד קבלת תערובת חלקה וקרמית
.להוסיף את השקדים הטחונים וכף הקמח, לעבד קצרות
.ליטול כמות של כפית עבור כל עוגיה. בעזרת ידיים לחות לגלגל לכדור או לעוגיה עבה קצרה ומוארכת
.לגלגל את כל הבצק לעוגיות. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר אפייה בתבנית גדולה
.לאפות כ- 15 דקות או עד שהעוגיות מוכנות
.לצנן את העוגיות בתבנית דקות (5-10) אחדות
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בכלי אטום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
קל ומהיר מאוד לערבב את בצק העוגיות במעבד מזון. לחלופין ניתן לערבב במיקסר וגם ידנית
. שקדים: אפשר להשתמש בשקדים מולבנים הנמכרים כבר טחונים
.אבקת סוכר: קל לטחון בבית את הסוכר לאבקה במטחנת תבלינים
אפשר להחליף את עיסת השקדים במרציפן, העוגיות יתקבלו מתוקות מעט יותר
.ניתן ליצור עוגיות עגולות ולא מאורכות
.בצק העוגיות רך ומעט דביק. קל לגלגל עוגיות בעזרת ידיים רטובות מעט. אבל ממש מעט
.העוגיות אינן מכילות חומרי התפחה וכן תופחות במהלך האפייה
צנוברים: ניתן לקלות קודם את הצנוברים במחבת יבשה. זרו מעט או הרבה צנוברים על כל עוגיה.הצנוברים נצמדים בקלות לבצק הרך. לחלופין ניתן לגלגל את העוגיות בקערית עם הצנוברים
העוגיות נאפות בחום בינוני נמוך. במידה והן בהירות מדי (לקראת תום האפייה) אפשר להפעיל את הטורבו שיזהיב אותן יפה
העוגיות האפויות תהיינה עדיין רכות למגע. חשוב לצנן אותן בתבנית לפחות 6-7 דקות ורק אז להעבירן לרשת לצינון. להימנע מאפיית יתר
.מומלץ להכפיל כמויות
.העוגיות יתאימו גם למשלוח מנות
יש ! העוגיות מוכנות |
הכמות : 30-34 עוגיות
:מרכיבים
מאה עשרים וחמישה גרם (125) אבקת סוכר, מנופה
ביצה
מאה וחמישים גרם (150) שקדים מולבנים ,טחונים דק
כף קמח רגיל
חופן צנוברים: 30-50 גרם
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150-160 מעלות
.במעבד מזון לשים את עיסת השקדים החתוכה לקוביות גדולות, אבקת הסוכר והביצה
. לעבד קצרות עד קבלת תערובת חלקה וקרמית
.להוסיף את השקדים הטחונים וכף הקמח, לעבד קצרות
.ליטול כמות של כפית עבור כל עוגיה. בעזרת ידיים לחות לגלגל לכדור או לעוגיה עבה קצרה ומוארכת
.לגלגל את כל הבצק לעוגיות. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר אפייה בתבנית גדולה
.לאפות כ- 15 דקות או עד שהעוגיות מוכנות
.לצנן את העוגיות בתבנית דקות (5-10) אחדות
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בכלי אטום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !