!!יש (הרבה) קינמון בלחמניה שלי
לחמניות בגודל ענק, רכות וטעימות להפליא. הלחמניות ממולאות בסוכר זהוב וקינמון. בצק הלחמניות מכיל גם כמות קטנה של קורנפלור המקנה רכות נוספת לבצק העשיר. כמות השמרים בבצק קטנה באופן מכוון, הבצק מצריך תפיחה ארוכה מהרגיל. גם הלחמניות יתפחו שעה לפני כניסתן לתנור. הטעם שבאיטיות. האפייה תהיה בחום בינוני מעל מחצית השעה. הלחמניות תופחות וממלאות את שטח התבנית. במידה ופני הלחמניות משחימים מהר מדי במהלך האפייה, כסו אותן ברדיד אלומניום והמשיכו לאפות עד שהן זהובות חומות. הלחמניות רכות ובמיטבן כשהן עדיין חמימות או ביום שנאפו, שעות ספורות מתום האפייה. לטעמנו, אפשרי ששניים יתחלקו בלחמניית ענק אחד, בתנאי שרק אחד מקבל את לב הלחמניה הרך והמתוק... נותרו לחמניות ? - הקפיאו אותן שלמות או חצויות. אצלנו, הלחמניות היו אהובות מאוד גם על ידי הקטנים שבחבורה
לחמניות קינמון
הכמות: 8 לחמניות ענק
:מרכיבים לבצק
שלושת רבעי כוס חלב חמים
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
ארבע ורבע כוסות קמח רגיל מנופה = 600 גרם
חצי כוס קורנפלור, מנופה = 56 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
כפית מלח דק
מאה וחמישים גרם חמאה, חתוכה לקוביות, מרוככת
:למלית
כוס (פחות 2 כפות) סוכר דמררה זהוב
כף עד 1.5 כפות קינמון טחון
חמישים גרם חמאה רכה למריחת הבצק
- -
.תבנית אפייה מלבנית בגודל 33 ס"מ על 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית לערבב את השמרים בחלב, לבחוש להמסת השמרים. כעת להוסיף את הביצים. לטרוף הכול יחד
.בקערת מיקסר (או בקערה גדולה לערבוב ידני) עם וו הלישה, לערבב את הקמח, הקורנפלור, הסוכר והמלח
.להוסיף למיקסר באיטיות את תערובת החלב-שמרים-ביצים. ללוש קצרות עד שמתחיל להתהוות בצק , למשך דקה
להגביר את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה (אחת אחרי השנייה) את חתיכות החמאה. ללוש לבצק אחיד הנפרד מדפננות הקערה, משך כ- 10 דקות
.ליצור כדור בצק, להעביר לקערה משומנת קלות או להשאיר בקערת המיקסר. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח במשך שעתיים
:עיצוב ואפייה
.למלית: בקערית לערבב את הסוכר הזהוב והקינמון
.להעביר את הבצק התפוח למשטח רידוד גדול, לשטח ולרדד לריבוע בגודל 45 ס"מ
.למרוח את הבצק בחמאה הרכה. לפזר את מלית הסוכר והקינמון
לגלגל את הבצק לגלילה מהודקת, להדק קצוות. לחתוך ל- 8 חלקים שווים, להעבירם לתבנית האפייה, לכסות ולהתפיח למשך שעה או להכפלת הנפח
.בזמן שהלחמניות תופחות, לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות. לאפות את הלחמניות כ- 35 דקות עד שהן זהובות חומות
.להעביר את הלחמניות לרשת לצינון קל. מומלץ להגישן בעודכן חמימות/פושרות
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
לחמניות בגודל ענק, רכות וטעימות להפליא. הלחמניות ממולאות בסוכר זהוב וקינמון. בצק הלחמניות מכיל גם כמות קטנה של קורנפלור המקנה רכות נוספת לבצק העשיר. כמות השמרים בבצק קטנה באופן מכוון, הבצק מצריך תפיחה ארוכה מהרגיל. גם הלחמניות יתפחו שעה לפני כניסתן לתנור. הטעם שבאיטיות. האפייה תהיה בחום בינוני מעל מחצית השעה. הלחמניות תופחות וממלאות את שטח התבנית. במידה ופני הלחמניות משחימים מהר מדי במהלך האפייה, כסו אותן ברדיד אלומניום והמשיכו לאפות עד שהן זהובות חומות. הלחמניות רכות ובמיטבן כשהן עדיין חמימות או ביום שנאפו, שעות ספורות מתום האפייה. לטעמנו, אפשרי ששניים יתחלקו בלחמניית ענק אחד, בתנאי שרק אחד מקבל את לב הלחמניה הרך והמתוק... נותרו לחמניות ? - הקפיאו אותן שלמות או חצויות. אצלנו, הלחמניות היו אהובות מאוד גם על ידי הקטנים שבחבורה
לחמניות קינמון
הכמות: 8 לחמניות ענק
:מרכיבים לבצק
שלושת רבעי כוס חלב חמים
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
ארבע ורבע כוסות קמח רגיל מנופה = 600 גרם
חצי כוס קורנפלור, מנופה = 56 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
כפית מלח דק
מאה וחמישים גרם חמאה, חתוכה לקוביות, מרוככת
:למלית
כוס (פחות 2 כפות) סוכר דמררה זהוב
כף עד 1.5 כפות קינמון טחון
חמישים גרם חמאה רכה למריחת הבצק
- -
.תבנית אפייה מלבנית בגודל 33 ס"מ על 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית לערבב את השמרים בחלב, לבחוש להמסת השמרים. כעת להוסיף את הביצים. לטרוף הכול יחד
.בקערת מיקסר (או בקערה גדולה לערבוב ידני) עם וו הלישה, לערבב את הקמח, הקורנפלור, הסוכר והמלח
.להוסיף למיקסר באיטיות את תערובת החלב-שמרים-ביצים. ללוש קצרות עד שמתחיל להתהוות בצק , למשך דקה
להגביר את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה (אחת אחרי השנייה) את חתיכות החמאה. ללוש לבצק אחיד הנפרד מדפננות הקערה, משך כ- 10 דקות
.ליצור כדור בצק, להעביר לקערה משומנת קלות או להשאיר בקערת המיקסר. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח במשך שעתיים
:עיצוב ואפייה
.למלית: בקערית לערבב את הסוכר הזהוב והקינמון
.להעביר את הבצק התפוח למשטח רידוד גדול, לשטח ולרדד לריבוע בגודל 45 ס"מ
.למרוח את הבצק בחמאה הרכה. לפזר את מלית הסוכר והקינמון
לגלגל את הבצק לגלילה מהודקת, להדק קצוות. לחתוך ל- 8 חלקים שווים, להעבירם לתבנית האפייה, לכסות ולהתפיח למשך שעה או להכפלת הנפח
.בזמן שהלחמניות תופחות, לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות. לאפות את הלחמניות כ- 35 דקות עד שהן זהובות חומות
.להעביר את הלחמניות לרשת לצינון קל. מומלץ להגישן בעודכן חמימות/פושרות
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !