08/03/2015

**לחם חום ללא לישה ע"פ מירטל אלן, אירלנד

לחם חום - 93% קמח מלא - ללא לישה - [אירלנד]
שעת לילה קצת מאוחרת, מחשבות טורדות את ראשי, לא נרדמת. קמה, מחליטה לסדר קצת ניירת. מורידה מהמדף קופסת קרטון צבעונית, מרוקנת תוכנה על שולחן הפורמייקה ומתחילה למיין, גם לזרוק ניירת שאין בה עוד צורך. גזיר נייר מודפס (ישן) ובו מתכון ללחם חום ללא לישה תופס את עיני מיד
 

בהקדמה למתכון נכתב שהלחם הנפלא הזה אינו דורש כלל לישה וטעמו נהדר. מעט חמאה מתקתקה מדגישה את טעם המולסה שבו
הבטתי במתכון, הוא הביט בי חזרה ומיד התחברנו. זה היה קל ולא רק בגלל שעת הליל המאוחרת. המתכון כולל 4 מרכיבים בלבד(אם לא מחשיבים מלח ומים) והיה קל ביותר להכנה. ניגשתי מיד להכין. כשעה ומשהו אחרי, היתה מונחת לה במטבח כיכר גבוהה, שחומה וריחנית
מתכון הלחם הזה הוא מהקלים שיש ויתאים גם להכנה עם או על ידי ילדים. אין צורך במיקסר, גם לא צריך ללוש כלל: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית כיכר, מתפיחים מעט ושולחים לתנור. עדכנתי מעט את כמות השמרים, המלח והמים על מנת לקבל תוצאה מדוייקת
מתברר, שזהו מתכון של מירטל אלן, כוהנת הבישול האירי החדש. המתכון פורסם בספר המאגד 100 מתכונים מבית הארחה המפורסם ביותר באירלנד
לחם חום ללא לישה
הכמות: כיכר אחת
:מרכיבים
שלוש וחצי כוסות קמח מלא מנופה
רבע כוס קמח לבן רגיל מנופה
כפית וחצי מלח דק- במקור 2 כפיות מלח
שלוש ורבע כפיות מדידה (10 גרם) שמרים יבשים
שתי כפות מולסה מתוקה
שתי כוסות מים חמימים
- -
תבנית כיכר בגודל 23 ס"מ על 13 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

.בקערה גדולה לערבב עם כף עץ את הקמח המלא, הקמח הרגיל והמלח
בקערה קטנה לערבב את המולסה בחצי כוס מים חמים (מכמות המים הכוללת). לפזר מעל את השמרים, לנער ולערבב להמסה
.להניח לתערובת לתסוס, מכוסה למשך כ- 10 דקות
לצקת את תערובת השמרים לקערת הקמחים. להוסיף בהדרגה את יתרת כוס וחצי המים, לערבב בכף עץ לקבלת בצק כהה, אחיד ודביק מעט
.בעזרת מרית להעביר את הבצק לנייר האפייה שבתבנית הכיכר וליישר
.אני ניפיתי מעל הכיכר כפית קמח לבן
להניח לכיכר לתפוח מכוסה קלות, למשך כ- 30 דקות או עד שמכפילה נפחה וממלאה את גובה התבבנית
.בינתיים לחמם את התנור לחום גבוה 230 מעלות
:אפייה
.לאפות את כיכר הלחם 10 דקות בחום 230 מעלות
.להנמיך את חום התנור ל- 220 מעלות, להמשיך לאפות 35-40 דקות נוספות
.הכיכר מוכנה כשפניה שחומים ונקישה על תחתיתה מניבה צליל חלול
.להעביר את כיכר הלחם לרשת ולצנן לחלוטין לפני הפריסה
.אפשר להשאיר את הכיכר על הרשת לצינון כל הלילה
.להקפאה: לפרוס פרוסות אחידות ולשמור בשקית רוכסן
---
מתכונים נוספים ע"פ מירטל אלן: כאן
:האתר
Ballymaloe Cookery School
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !