לחם שיפון בנוסח ניו יורק
כיכר לחם ענקית בגודל ובטעם. הלחם מורכב מקמח שיפון מלא (מחנות טבע) וגם קמח מיוחד ללחם. חובבי הקימל יכולים להגדיל את כמות הזרעונים. הלחם קל להכנה, נפרס בקלות, עובר הקפאה מצויין ומומלץ בחום[זרעוני קימל טריים וטעימים מצאתי במארז קטן בסניף מקומי של תבליני בית לחם הגלילית]
לחם שיפון נוסח ניו יורק
הכמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים
:מרכיבים לראש העיסה
כוס מים חמים
כף דבש נוזלי או חצי כף דבש סמיך
חמש כפיות שמרים יבשים
כוס קמח שיפון מלא, מנופה
:מרכיבים לבצק
שלושת רבעי כוס מי ברז + 2 כפות מי ברז קרים
חצי כוס קמח שיפון מלא, מנופה
שלוש כפות שמן רגיל - שמן קנולה למשל
שתי כפות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
שלוש וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם, מנופה
כפית זרעוני קימל שלמים לבצק - או יותר לפי הטעם
--
מעט קמח נוסף לזרייה + מעט זרעוני קימל לקישוט הכיכר
-
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
בקערת מיקסר (או קערה רגילה) יש להכין את ראש העיסה- לערבב את המים החמים עם הדבש להמסה. לפזר מעל את השמרים, לנער את הקערה/לערבב קלות, להניח לתסוס מכוסה משך 5 דקות
.להוסיף ולערבב לעיסה את כוס קמח השיפון. לכסות ולהניח ל- 20 דקות
:הכנת הבצק
להוסיף לקערה עם ראש העיסה התפוח את מרכיבי הבצק- המים, קמח השיפון, השמן, סוכר ומלח, לערבב קצרות
להוסיף בהדרגה את הקמח המיוחד ללחם. ללוש לבצק חלק (הבצק יהיה מעט דביק) ואחיד משך 7-8 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
.לקראת סוף הלישה יש להוסיף את זירעוני הקימל
.להתפיח את הבצק (אפשר בקערת הלישה) מכוסה עד שמכפיל נפחו, כשעה
להעביר את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות. ללוש קלות, ליצור כדור בצק ולהניח על נייר האפייה שבתבנית
.לכסות את הכיכר ולהתפיח להכפלת הנפח 50-60 דקות
.בזמן שהבצק תופח, לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
לחרוץ בלחם 3 חריצים לרוחב. להבריש את פני הכיכר במעט מי ברז ולפזר זרעוני קימל. אפשר לאבק מעל במעט קמח
לאפות את הלחם בתנור החם עד שהוא זהוב היטב ונקישה על תחתיתו מניבה צליל חלול, משך כ 40 דקות
.לצנן על רשת ולפרוס
- - - :ונוסחה מנצחת נוספת ללחם המוכן בקלי קלות ומורכב מקמח מלא וקמח מיוחד ללחם
הכמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים
:מרכיבים לראש העיסה
כוס מים חמים
כף דבש נוזלי או חצי כף דבש סמיך
חמש כפיות שמרים יבשים
כוס קמח שיפון מלא, מנופה
:מרכיבים לבצק
שלושת רבעי כוס מי ברז + 2 כפות מי ברז קרים
חצי כוס קמח שיפון מלא, מנופה
שלוש כפות שמן רגיל - שמן קנולה למשל
שתי כפות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
שלוש וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם, מנופה
כפית זרעוני קימל שלמים לבצק - או יותר לפי הטעם
--
מעט קמח נוסף לזרייה + מעט זרעוני קימל לקישוט הכיכר
-
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
בקערת מיקסר (או קערה רגילה) יש להכין את ראש העיסה- לערבב את המים החמים עם הדבש להמסה. לפזר מעל את השמרים, לנער את הקערה/לערבב קלות, להניח לתסוס מכוסה משך 5 דקות
.להוסיף ולערבב לעיסה את כוס קמח השיפון. לכסות ולהניח ל- 20 דקות
:הכנת הבצק
להוסיף לקערה עם ראש העיסה התפוח את מרכיבי הבצק- המים, קמח השיפון, השמן, סוכר ומלח, לערבב קצרות
להוסיף בהדרגה את הקמח המיוחד ללחם. ללוש לבצק חלק (הבצק יהיה מעט דביק) ואחיד משך 7-8 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
.לקראת סוף הלישה יש להוסיף את זירעוני הקימל
.להתפיח את הבצק (אפשר בקערת הלישה) מכוסה עד שמכפיל נפחו, כשעה
להעביר את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות. ללוש קלות, ליצור כדור בצק ולהניח על נייר האפייה שבתבנית
.לכסות את הכיכר ולהתפיח להכפלת הנפח 50-60 דקות
.בזמן שהבצק תופח, לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
לחרוץ בלחם 3 חריצים לרוחב. להבריש את פני הכיכר במעט מי ברז ולפזר זרעוני קימל. אפשר לאבק מעל במעט קמח
לאפות את הלחם בתנור החם עד שהוא זהוב היטב ונקישה על תחתיתו מניבה צליל חלול, משך כ 40 דקות
.לצנן על רשת ולפרוס
- - - :ונוסחה מנצחת נוספת ללחם המוכן בקלי קלות ומורכב מקמח מלא וקמח מיוחד ללחם
.המתכון הזה פורסם ברשת לפני כעשור וזכור לטובה כ'לחם של אמירה'. בן בית אהוב אצלנו ביום יום
.המתכון יניב 2 כיכרות לחם גדולות
.המתכון יניב 2 כיכרות לחם גדולות
איך מכינים ?
בקערת מיקסר (או קערה רגילה) מערבבים: 500 מ"ל מים חמימים+1 כפית סוכר לבן+1 כף שמרים יבשים. מניחים לתסוס מכוסה 10 דקות. מוסיפים 600 גרם קמח ללחם מנופה, 200 גרם קמח מלא, מנופה,2 כפיות מלח דק+ 3 כפות שמן זית. לשים לבצק חלק וגמיש דקות אחדות. יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים להכפלת נפחו שעה (או שעה וחצי). להוריד את תפיחת הבצק ולהתפיח בקערה חצי שעה נוספת. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים. ליצור כיכרות קצרות יחסית ומוארכות. להניח אותן על נייר אפייה בתבנית גדולה ושטוחה. לחרוץ את הכיכרות ולאבק במעט קמח רגיל/קמח מלא. לכסות ולהתפיח כ- 35 דקות. בינתיים לחמם תנור אפייה לחום גבוה 250 מעלות. לאפות את הלחמים התפוחים 15 דקות בחום הגבוהה. להנמיך את החום ל- 200 מעלות ולאפות עוד כ- 25 דקות. להוציא מהתנור ולצנן על רשת.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
בקערת מיקסר (או קערה רגילה) מערבבים: 500 מ"ל מים חמימים+1 כפית סוכר לבן+1 כף שמרים יבשים. מניחים לתסוס מכוסה 10 דקות. מוסיפים 600 גרם קמח ללחם מנופה, 200 גרם קמח מלא, מנופה,2 כפיות מלח דק+ 3 כפות שמן זית. לשים לבצק חלק וגמיש דקות אחדות. יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים להכפלת נפחו שעה (או שעה וחצי). להוריד את תפיחת הבצק ולהתפיח בקערה חצי שעה נוספת. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים. ליצור כיכרות קצרות יחסית ומוארכות. להניח אותן על נייר אפייה בתבנית גדולה ושטוחה. לחרוץ את הכיכרות ולאבק במעט קמח רגיל/קמח מלא. לכסות ולהתפיח כ- 35 דקות. בינתיים לחמם תנור אפייה לחום גבוה 250 מעלות. לאפות את הלחמים התפוחים 15 דקות בחום הגבוהה. להנמיך את החום ל- 200 מעלות ולאפות עוד כ- 25 דקות. להוציא מהתנור ולצנן על רשת.
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !