לחמניות זעפרן שוודיות
הלחמניות המתקתקות הללו קטנטנות ורכות, יפיפיות ועשויות בצק משובח, יש להן גם צבע ומראה ייחודי. מהיום אפשר להכין את השוודיות הללו בבית !. זעפרן אמיתי ניתן לרכוש בחנויות מתמחות למוצרי אפייה/ חנויות תבלינים. רכשו מארז קטן אוריגינלי מתוצרת ספרד
הלחמניות המתקתקות הללו קטנטנות ורכות, יפיפיות ועשויות בצק משובח, יש להן גם צבע ומראה ייחודי. מהיום אפשר להכין את השוודיות הללו בבית !. זעפרן אמיתי ניתן לרכוש בחנויות מתמחות למוצרי אפייה/ חנויות תבלינים. רכשו מארז קטן אוריגינלי מתוצרת ספרד
לחמניות זעפרן - המתכון
הכמות: 12 לחמניות
: מרכיבים ללחמניות
רבע כוס מים חמים = 60 מ"ל
: מרכיבים ללחמניות
רבע כוס מים חמים = 60 מ"ל
מספר חוטי זעפרן
חצי כוס חלב = 120 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
ארבעים (40) גרם חמאה
כפית מלח דק
ביצה גדולה
ביצה נוספת- החלמון ישמש לבצק, החלבון להברשת הלחמניות
כף מדידה אחת שמרים יבשים
שלוש מאות ושישים גרם קמח לבן רגיל + קמח נוסף לפי הצורך = 2.5 כוסות + כף קמח
-
לציפוי- החלבון ששמרנו מהביצה הנוספת בבצק - (ראו מרכיבי הבצק) טרוף בכף מים
מעט סוכר גס מיוחד לקישוט בצק או מעט סוכר לבן /זהוב
-
חופן קטן של צימוקים - אופציונלי
תבנית אפיה שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
חצי כוס חלב = 120 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
ארבעים (40) גרם חמאה
כפית מלח דק
ביצה גדולה
ביצה נוספת- החלמון ישמש לבצק, החלבון להברשת הלחמניות
כף מדידה אחת שמרים יבשים
שלוש מאות ושישים גרם קמח לבן רגיל + קמח נוסף לפי הצורך = 2.5 כוסות + כף קמח
-
לציפוי- החלבון ששמרנו מהביצה הנוספת בבצק - (ראו מרכיבי הבצק) טרוף בכף מים
מעט סוכר גס מיוחד לקישוט בצק או מעט סוכר לבן /זהוב
-
חופן קטן של צימוקים - אופציונלי
תבנית אפיה שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לערבב את המים החמים והזעפרן. להניח ל- 10 דקות לריכוך הזעפרן. המים יצבעו בצבע צהוב
-לערבב וללוש יחד בקערה ידנית או בקערת מיקסר
.מי הזעפרן הצהובים (המים ללא הזעפרן), החלב, סוכר, חמאה, מלח, ביצה, חלמון, שמרים וקמח
.ללוש הכול לבצק רך וגמיש
.להתפיח את הבצק בקערה עד שתפח יפה 60-90 דקות
.בשלב זה אפשר לאחסן את קערת הבצק המכוסה במקרר למשך הלילה. הבצק ימשיך לתפוח (לאט) במקרר
:עיצוב הבצק
.לשטח את הבצק בעדינות על משטח רידוד ולחלק ל - 12 חלקים שווים
.לגלגל את כל חלקי הבצק לגלילים באורך 10 ס"מ
.לכסות את הגלילים שבמשטח, להניח לתפוח 15 דקות
.כעת נגלגל כל גליל בצק לחבל באורך 37 ס"מ. החבל יצטמק מעט באורכו (ל 30 ס"מ), זה בסדר גמור
.ליצור מכל חבל בצק צורה של הספרה 8 ע"י סגירת קודמת של חבל הבצק לטבעת
-לערבב וללוש יחד בקערה ידנית או בקערת מיקסר
.מי הזעפרן הצהובים (המים ללא הזעפרן), החלב, סוכר, חמאה, מלח, ביצה, חלמון, שמרים וקמח
.ללוש הכול לבצק רך וגמיש
.להתפיח את הבצק בקערה עד שתפח יפה 60-90 דקות
.בשלב זה אפשר לאחסן את קערת הבצק המכוסה במקרר למשך הלילה. הבצק ימשיך לתפוח (לאט) במקרר
:עיצוב הבצק
.לשטח את הבצק בעדינות על משטח רידוד ולחלק ל - 12 חלקים שווים
.לגלגל את כל חלקי הבצק לגלילים באורך 10 ס"מ
.לכסות את הגלילים שבמשטח, להניח לתפוח 15 דקות
.כעת נגלגל כל גליל בצק לחבל באורך 37 ס"מ. החבל יצטמק מעט באורכו (ל 30 ס"מ), זה בסדר גמור
.ליצור מכל חבל בצק צורה של הספרה 8 ע"י סגירת קודמת של חבל הבצק לטבעת
.להניח את 12 הלחמניות על נייר האפייה שבתבנית
.לכסות את התבנית ולהניח לתפיחה 60-90 דקות
.בצק ששהה במקרר יצטרך את 90 דקות התפיחה
:אפייה
.לקראת סוף תפיחת הלחמניות יש לחמם תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.נבריש את הלחמניות בחלבון הטרוף במעט המים. נפזר על כל לחמניה מעט סוכר
.נאפה את הלחמניות בתנור החם כ 20 דקות או עד שהן זהובות היטב
נוציא את הלחמניות מהתנור לרשת צינון. במידה ואתם משתמשים בצימוקים לקישוט, דחפו מעט מהם למרכז כל חלק בבצק, היכן שעיגולי ה 8 היו פתוחים וכעת נסגרו באפייה
.מומלץ להגיש את הלחמניות חמות עם חמאה אפשר גם להגישן פושרות
הביס הקר שלי - פרוזן יוגורט בחתיכות
מערבבים בקערה בינונית 450 מ"ל יוגורט לבן ללא תוספות+ רבע כפית מלח דק+ כפית תמצית וניל טובה+ 2 כפות או רבע כוס עד 1/3 כוס דבש נוזלי
מערבבים בקערה בינונית 450 מ"ל יוגורט לבן ללא תוספות+ רבע כפית מלח דק+ כפית תמצית וניל טובה+ 2 כפות או רבע כוס עד 1/3 כוס דבש נוזלי
מוסיפים 2 כוסות פרי חתוך לקוביות קטנות ומערבבים. הפעם (הפרוזן שלי בצילום) שמתי: 2 קיווי, 2 שזיפים אדומים ו- 2 אפרסקים לבנים, לקלוף רק את הקיווי
לשטח על נייר אפייה (שלא יצוצו למעלה חתיכות פרי) בתבנית עמידה להקפאה בגודל 28 ס"מ על 19 ס"מ אפשרי תבנית טיפונת גדולה יותר לקבלת פרוזן יוגורט דק יותר
.לכסות את התבנית בנייר כסף, להקפיא למספר שעות או ללילה
.מומלץ להוציא באמצע/מהלך ההקפאה ולסמן חתכים שתי וערב
.לאחר שהפרוזן יוגורט קפא לגמרי אפשר להוציא חתיכה לצלוחית ולאחר דקה לאכול
.מומלץ להעביר את חתיכות הפרוזן יוגורט מהתבנית לכלי אחסון כשנייר אפייה חתוך מפריד בין המנות
.הפרוזן יוגורט הזה מרענן ובמתיקות עדינה
.הפעם שמתי יוגורט רזה- 3 מיכלים שהיו במקרר. אפשר לשים פרי יער- את הקטנים בניהם להשאיר שלמים
לשטח על נייר אפייה (שלא יצוצו למעלה חתיכות פרי) בתבנית עמידה להקפאה בגודל 28 ס"מ על 19 ס"מ אפשרי תבנית טיפונת גדולה יותר לקבלת פרוזן יוגורט דק יותר
.לכסות את התבנית בנייר כסף, להקפיא למספר שעות או ללילה
.מומלץ להוציא באמצע/מהלך ההקפאה ולסמן חתכים שתי וערב
.לאחר שהפרוזן יוגורט קפא לגמרי אפשר להוציא חתיכה לצלוחית ולאחר דקה לאכול
.מומלץ להעביר את חתיכות הפרוזן יוגורט מהתבנית לכלי אחסון כשנייר אפייה חתוך מפריד בין המנות
.הפרוזן יוגורט הזה מרענן ובמתיקות עדינה
.הפעם שמתי יוגורט רזה- 3 מיכלים שהיו במקרר. אפשר לשים פרי יער- את הקטנים בניהם להשאיר שלמים
:ותודה לטלי
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !