סורבה מנגו (2)-
חם, חם כל כך.. צמודה למזגן ולמאוורר הישן והאהוב של סבא וסבתא, בין לבין מכינה משהו צונן, והשבוע יש סורבה חדש גם קל הכנה, מדויק ובמתיקות עדינה.
במקור המתכון לסורבה הוא של בוב האיטלקי המוכשר והצעיר החי בצרפת כבר מעל עשור (תהנו גם מהאינסטגרם שלו) ויש לו אתר עם מתכונים להיטים (!) גם בתחום האפייה: https://www.roadtopastry.com.
בהכנת הסורבה הזה (המכיל פחות סוכר גבישי מבדרך כלל) חשוב שתשתמשו במנגו מתוקים וכתומים. כדאי להכין את הסירופ יום לפני ולהכפיל את כל הכמות מכיון שמתקבלת כמות לא גדולה של סורבה. הסורבה לטעמי בעל מירקם 'מקצועי' יותר ויש להוציאו מהמקפיא 9-10 דקות לפני ההגשה על מנת להגיש כדורי סורבה יפים (מהקפאה של 15- מעלות צלציוס).
180 גרם מים
90 גרם סוכר לבן
60 גרם סירופ תירס (השתמשתי בסירופ בהיר ולא בגלוקוזה שזו אופציה, אני רוכשת בטיב טעם)
510 גרם מחית מנגו קרה מאוד
-
אופן ההכנה:
קולפים (קל בעזרת קולפן) כ 3 מנגו. חותכים לקוביות מנגו ושוקלים 510 גרם. מעבדים בבלנדר למחית חלקה. שומרים במקרר.
בקלחת מבשלים בבחישה על להבה בינונית את המים, סוכר וסירופ התירס. מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה. מסירים מהלהבה, מצננים ושומרים במקרר עד שהסירופ קר מאוד, למשך שעות או ללילה.
מערבבים את מחית המנגו והסירופ הקרים מאוד (תתקבל תערובת של כ 800 מ"ל).
להעביר את התערובת למכונת גלידה ולהפעיל ע"פ הוראות היצרן לקבלת סורבה (20-30 דקות).
להעביר את הסורבה למיכל מתאים להקפאה ולהקפיא מספר שעות או ללילה לפני ההגשה.
[הגשתי סורבה עם דובדבני אמרנה בסירופ תוצרת FABBRI (יבואן רסטרטו) - ישנן צינצנות קטנות של 230 גרם (ברוטו)]
סרטון 3 מתכונים ל'גלידה' רכה Soft Serve שמכינים ב- 5 דקות
חידושים והמצאות: הארכת חיי פירות וירקות
מזונות רבים מהצומח מתקלקלים לפני שניתן לאכול אותם. סטארט-אפ שוויצרי שואף להילחם בתופעת העובש על פירות וירקות בעזרת מולקולה מתכלה שיכולה להאריך את חיי המדף.
החברה הסטארט-אפ השוויצרי AgroSustain , נולדה מתוך עבודת דוקטורט בביולוגיה מולקולרית באוניברסיטת לוזאן, המייסדת שותפה אולגה דובי השיקה את חברת הפודטק עם בעלה בשנת 2018, ופיתחה מולקולה מתכלה למלחמה בזיהום פטרייתי. החזון הינו שמירה על טריות יבולים על ידי שימוש בפתרונות טבעיים ואורגניים.
במהלך השנים האחרונות, צוות AgroSustain חקר את סוג העובש שגדל על פירות וירקות כמו לימונים, תפוזים, תותים, פטל, תפוחים, עגבניות וגזר, וכיצד להגן עליהם.
תקציר תרגום חופשי מהכתבה במקור:
כך מכינים גלידה בחברת
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !