~~כוסמין, כוסמין, חלת כוסמין~~
.!אני שולחת לה הודעה ומיידעת בשמחה שמשהו חדש נאפה הרגע בתנור
..חושבת שלזה קוראים חדוות אפייה
.מאוחר יותר אני אורזת את החלה השזופה והריחנית בשקית ומגיעה איתה לארוחה
.!היא פורסת פרוסות יפות מהחלה ואומרת : אין בכלל פירורים
..ואני? חושבת בקול שאולי חסר קצת מלח.. (שמתי חצי כפית) הרי מושלם זה חייב להיות ופרפקציוניזם, זה שמי השני, נעים מאוד
. והיא :ככה בדיוק אני אוהבת, החלה רכה ונהדרת
.!אז לפרסם את המתכון? ברור
.אז הנה, באתי :)
מתכון לחלת כוסמין
:מרכיבים
חמישים גרם חמאה מומסת, פושרת
ביצה מופרדת לחלמון ולחלבון
שלוש מאות מ"ל חלב פושר
חצי קילו = 500 גרם קמח כוסמין לבן, מנופה
כפית מדידה אחת שמרים יבשים
שלושת רבעי כפית מלח דק
--
מעט שומשום או פרג שלם טרי לזרייה
--
תבנית גדולה ושטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה בינונית לערבב את החלמון עם החלב הפושר
.לשים את הקמח המנופה בקערת מיקסר, להוסיף את השמרים ולערבב
.לבחוש פנימה את תערובת החלב והחלמון, לערבב מעט בעזרת כף
.להוסיף לקערה את המלח ולערבב
.להוסיף את החמאה המומסת. ללוש בעזרת וו הלישה 2-4 דקות
.לכסות את הבצק (אפשר להשאיר בקערת הלישה), להתפיח עד הכפלת הנפח למשך כשעה
. ללוש את הבצק התפוח עם וו הלישה למשך 2-3 דקות
:עיצוב ואפייה
.על משטח רידוד מקומח מעט, לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים
.לגלגל כל חלק לחבל באורך של כ 37/38 ס"מ
.לקלוע את שלושת החבלים לצמה יפה, להניח על נייר האפייה שבתבנית
.לטרוף מעט את החלבון עם מזלג. להבריש את החלה בחלבון, לפזר שומשום או פרג
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות. בינתיים להתפיח את החלה ל 35 דקות
.לאפות את החלה עד שהיא זהובה היטב ומעט שחומה 35-40 דקות
.לצנן את החלה על רשת לפני הפריסה
.החלה עוברת היטב הקפאה כשהיא פרוסה לפרוסות וארוזה היטב
הקובץ (חופשי להורדה) עם המתכון לעוגיות שבסרטון נמצא כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2021 מטעמים הום-מייד: ריבות, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !