21/09/2014

*~~~להכין פיצוחי עדשים קל להכנה ומפתיע~~~~

להכין בבית פיצוחים מעדשים

.זה קל, מהיר הכנה, טבעי והתוצאה מפתיעה
:את הניסוי שלי הכנתי ב'קטנה' עם כמות של רבע כוס עדשים יבשות משני סוגים
עדשים כתומות שלמות (להבדיל מעדשים חצויות הנמכרות בכל מרכול במארז סגור), אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע במשקל
 

 
עדשים שחורות שהן קצת ירקרקות (ירוק כהה) ונקראות גם 'עדשים צרפתיות', אותן רכשתי במארז חצי קילו (10 ש"ח) ברשת טבע
:את העדשים יש לשטוף במים ולהשרות במי ברז (לכיסוי) למשך שעה

כעבור שעה יש לסנן מהמים (על מסננת צפופה). להניח על מגבות נייר (כפולות) ולייבש. מומלץ להניח גם מעל העדשים מגבת נייר לספיגת כל המים

כעת, יש לחמם מעט שמן צימחי (קנולה למשל) בכמות קטנה במחבת. גובה השמן יהיה מעט יותר מאשר לטיגון חביתה, כחצי ס"מ
.זירקו למחבת 2-3 עדשים. במידה ותשמעו תססססס... השמן חם מספיק
.יוצקים למחבת עדשים (לא את כולן בבת אחת) בשכבה שתכסה את תחתית המחבת
.בוחשים ללא הפסקה על להבה בינונית נמוכה משך 5-6 דקות
.העדשים המוכנות הופכות להיות פריכות
 

העדשים הצרפתיות (השחורות) יקבלו בתום הטיגון צבע חום ירקרק כהה

:העדשים הכתומות ישנו צבען לצבע צהוב

.יש לטגן כל סוג עדשים בנפרד
בעזרת כף מסננת להעביר את העדשים המטוגנות למגבת נייר שהונחה על צלחת
לבזוק מיד מלח אטלנטי או מלח גס לטעם

מומלץ לאכול חם או פושר
:מסקנות
.הריח במטבח בזמן הטיגון, נהדר
:שני סוגי העדשים טעימים לאחר הטיגון, בהבדל עיקרי
העדשים השחורות פריכות וקשות יותר, טעמן נהדר ויתאימו לבעלי שיניים בריאות וחזקות- על אחריותכם
העדשים הכתומות רכות הרבה יותר
:הערות
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית או שמן חמניות
במידה ובכוונתכם לטגן כמות גדולה יותר של עדשים , יש להוסיף מעט שמן לאחר סבב טיגון ראשון ולדאוג לחמם את השמן בין כל סבב
ניתן לאכול כחטיף או לפזר בסלט ירקות


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

20/09/2014

מתכון קל הכנה ללחם מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש

.לחם (ללא לישה) מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש
.כיכר לחם קלה להכנה מאין כמותה. הלחם קל במירקמו, ומכיל מרכיבים בריאים. הכיכר תתאים לכל מאכל מלוח או מתוק
:כאן , כיכר הלחם לפני האפייה


:האפייה זריזה, הינה התוצאה
בצילום: פרוסה מהלחם הטרי, מרוחה בגבינת עיזים- גבינת משק 5%(רכשתי של משק יעקובס), עלי אורגנו טריים ולימונדה

לחם שיבולת שועל
הכמות: כיכר לחם אחת במשקל כחצי קילו
:מרכיבים
כוס חלב (240 מ"ל) חמים
שתי כפות דבש נוזלי
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם
כוס +שלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל מנופה = 250 גרם
ביצה גדולה
כף שמן צמחי (קנולה) - לא שמן זית
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס קמח מלא, מנופה
חצי כוס שיבולת שועל (לבישול) מהירת הכנה
-
לעיטור הכיכר: מעט שיבולת שועל
.תבנית כיכר מוארכת וקטנה באורך כ 23 ס"מ, רוחב כ- 11 ס"מ. מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה

:אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, לערבב את החלב החמים, הדבש והשמרים. לערבב קלות להמסת השמרים. להניח ל 5-6 דקות.בזמן זה, התערובת תתסס קלות
.להוסיף לקערה את הקמח הרגיל, הביצה והמלח
. לערבב הכול כ 3-4 דקות
.לערבב לקערה- ידנית בכף או עם וו הלישה את הקמח המלא ושיבולת השועל. עירבוב קצר עד שהקמחים נבלעים בבצק
.בעזרת היד להעביר את הבצק הרך לנייר האפייה שבתבנית, ליישר
.לכסות קלות ולהתפיח משך כשעה או עד הכפלת הנפח
.הבצק תופח היטב
.בזמן שהבצק תופח, לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לפזר על פני הכיכר מעט שיבולת שועל
.לאפות 15 דקות. במידה ופני הכיכר מזהיבים מדיי, לכסות ביריעת נייר אלומיניום ולהמשך לאפות עוד כ- 25 דקות
.להעביר את הכיכר האפויה לרשת לצינון מוחלט
.לפרוס את הלחם כשהוא פושר או קר. ניתן להקפיא

:לימונדה טעימה וזריזה- בצילום למעלה
לקצוץ גס לימון שלם על קליפתו הצהובה- להרחיק גלעינים (רצוי לימון אורגני/לימון שאינו מרוסס) במעבד מזון או בבלנדר בתוספת מים- מי ברז או מים קרים ומעט סוכר או דבש
.לסנן ולמזוג לקנקן שתייה או כוסות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

19/09/2014

*טארט שוקולד תפוז: מתכון (טבעוני) לראש השנה

אני בטוחה שחיפשתם מנת קינוח מקורית לראש השנה, משהו מתוק עם מרכיבים טבעיים ובריאים יותר. הנה, מצאתי לכם !. יש לנו טארט שוקולדי (ללא שוקולד) בטעם תפוז. הקינוח מכיל בעיקר: תמרים, תפוזים, דבש, קקאו, קוקוס ושקדים. טארט שאינו דורש אפייה והוא מוכן בין רגע במעבד מזון. כל המרכיבים טבעיים וטעימים לחוד וכמובן גם יחד. הפתעה 'טבעונית' קרמית

את המתכון למדתי לאחרונה מגברת יאנג מנוריץ' האנגלית. המתכון שלה התפרסם במגזין האוכל בעולם: גוד פוד בקיץ 2014
:ערכתי מעט מאוד שינויים במתכון והרי הוא לפניכם
טארט שוקולד תפוז (טבעוני) וללא אפייה
:מרכיבים לקלתית
חצי כוס שמן קוקוס נוזלי = 100 גרם
מאה וארבעים (140) גרם שקדים טחונים
מאה ושבעים (170) גרם קוקוס
שתיים וחצי (2.5) כפות דבש נוזלי
כף קקאו איכותי
:מרכיבים למלית
שבעים וחמישה גרם תמרים- לערך 5 תמרים מזן מג'הול
זסט/גרידה משני תפוזים
מיץ מתפוז אחד
רבע כוס שמן קוקוס נוזלי = 50 גרם
מאה ושבעים (170) גרם דבש נוזלי
מאה וארבעים (140) גרם קקאו איכותי
:לעיטור
מעט זסטים של תפוז
מעט אבקת קקאו מנופה

תבנית טארט או תבנית קפיצית 23 או 24 ס"מ- לרפד תחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לשים את התמרים בקערית זכוכית קטנה. לצקת מעל מים רותחים לכיסוי. להניח ל- 20 דקות
:הקלתית
.להכניס את כל מרכיבי הקלתית למעבד מזון
.לעבד דקות ספורות עד שהמרכיבים מעורבים היטב והתערובת לחה
לצקת את התערובת הפירורית על נייר האפייה. בעזרת הידיים להדק ליצירת תחתית מעט עבה. ליצור שוליים נמוכים ועבים
.לכסות את התבנית בניילון נצמד . בזמן הכנת המלית לאחסן בפריזר או במקרר
:המלית
.לסנן את התמרים מהמים. להרחיק גלעינים ולשים במעבד מזון יחד עם יתר מרכיבי המלית
.לעבד (זה ממש קצר) לקבלת תערובת קרמית חלקה, כהה ומבריקה
.בעזרת מרית לצקת את המלית על הקלתית הצוננת. ליישר
.לכסות ולצנן לפחות לשעה במקרר
.לקשט את הטארט בגרידה/זסטים של תפוז, לנפות מעל מעט אבקת קקאו
.לחתוך ולהגיש
.לשמור במקרר
חובה להוציא מקירור כ- 10-15 דקות לפני ההגשה. בזמן זה הטארט יתרכך מעט- הוא טעים כך יותר (!) .הטארט נחתך יפה*



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

18/09/2014

*עוגיות שיבולת שועל (14) - ענקיות +דברים יפים

יום אפייה היה אתמול, ובכלל שבוע מלא בהפתעות טובות מאין כמותן. יש ניסים, קורים ניסים.. אני חושבת לעצמי, בזמן שאני מקצצת שוקולד מריר 70% על קרש העץ ..הישן שלי
 

:בפוסט זה אין (הפעם) שוקולד, גם לא עוגות שזיפים עסיסיות-כן, זו אחת מעוגות יום האתמול, יאמי בהחלט. ותודות לאהוביי שאהבו



הפעם יש כאן עוגיות שיבולת שועל. כן, אתם מוזמנים להניח בצד את כל מתכוני עוגיות שיבולת שועל האחרים שלכם, אלו הן הטובות ביותר
וסליחה, כן ? אין לי הפעם תמונה. העוגיות נמסרו הפעם לחתיך. העוגיות שטוחות, חצי רכות וקלות ביותר להכנה
בקרוב.. מתכונים חדשים, מקוריים (כתמיד,רק כאן בבלוג) לדליקטסים משו משו. שנה טובה וטעימה קוראים יקרים
עוגיות שיבולת שועל
הכמות: 14 עוגיות ענק
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה (מקופסא) = 90 גרם
כוס קמח רגיל, מנופה = 140 גרם
כפית וחצי אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית סודה לשתייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
קורט קינמון
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר דמררה זהוב
רבע כוס סוכר לבן
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
:בקערה קטנה לערבב מרכיבים יבשים
.קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח
.בקערת מיקסר או בקערה לערבוב ידני לערבב היטב חמאה ושני סוגי סוכר
.להוסיף את הביצה והוניל
.להוסיף ב- 3 פעמים את המרכיבים היבשים
.בעזרת כף גלידה או כף רגילה ליצור 14 עוגיות על נייר האפייה. לדאוג לרווח בין העוגיות
.לאפות את העוגיות  12-14 דקות בתנור החם
.לצנן על רשת ולהעביר לצינצנת נאה

:וזה, נהדר

?אוהבים כפות מעץ




תיק חדש נולד השבוע. במראה רומנטי , משולב בתחרה של סבתא.. ביטנה : 100% בד פשתן לבן ורך.100% עבודת יד(אין לי מכונת תפירה אבל אני מחפשת, אחת משומשת...) התיק הקטן הפעם, נמסר כבר במתנה
.כיתבו לי במידה ואתם רוצים תיק מקורי שאין לאף אחד אחר כמותו. התיק יוכן בהתאמה אישית

:זכרו :-)
"The discovery of a new dish does more for human happiness than the discovery of a new star."
-- Jean Anthelme Brillat-Savarin,
French lawyer and epicure

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

08/09/2014

04/09/2014

**יש לי סקופ: נמצאו עוגיות השוקולד הטובות ביותר

כן, נמצאו עוגיות השוקולד הטובות ביותר והרי הן לפניכם
קערה אחת, לערבב ביד, עם כף גלידה ליצור עוגיות ישר לתוך התבנית. לאחר 15 דקות אפייה העוגיות מוכנות. הכינו את הגלידה, זה שידוך נפלא

 
עוגיות שוקולד
הכמות: 16 עוגיות ענק
:מרכיבים
מאה וחמישים (150) גרם חמאה רכה
מאה ושבעים (170) גרם סוכר זהוב
שמונים (80) גרם סוכר לבן
כפית תמצית וניל
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר
מאתיים (200) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
ארבעים (40) גרם אבקת קקאו איכותית (מומלץ קקאו הולנדי כהה ומקורי) מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאה (100) גרם שוקולד מריר (70%) איכותי, קצוץ בסכין חדה
--
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה, שני סוגי הסוכר והוניל. לערבב לקבלת תערובת חלקה
.להוסיף את הביצה, לערבב עד שהיא נבלעת
.להוסיף לקערה את הקמח,אבקת הקקאו, סודה לשתייה, והשוקולד הקצוץ
.ליצור 16 עוגיות בעזרת כף גלידה או כף רגילה, להניח במרחקים גדולים על נייר האפייה. אין צורך לעצב את העוגיות
.העוגיות תתפשטנה במהלך האפייה
לאפות את העוגיות בתנור החם 15-17 דקות. להוציא את העוגיות בעודן מעט רכות. (העוגיות יתקשו לאחר צינון )לצנן דקות אחדות בתבנית, להעביר לרשת לצינון מלא

ויש גם תיקים חדשים, שהכנתי (100% עבודת יד) לאחרונה. התיקים גדולים ממש וכייפים לנשיאה. כל תיק הוא חד פעמי- לא היה ולא יהיה כזה. והפעם.. כולם נמסרו כמתנות
.יש לכם בגד אהוב, קטן מדי או כבר לא מתאים? רוצים אותו כתיק ? כתבו לי
:התיק האדום

 
:התיק הורוד שצולם בלילה

 
:והתיק הכחול


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

18/08/2014

*Tapas of Andalucía - טאפס באנדלוסיה


 
חוברת  29 עמודים-  מתכוני טאפס (באנגלית) כאן
assets Creative Commons License