23 February 2010

**February 23 מתכון לקסטה נפלאה וחדשות אוכל

קסטה נפלאה -קינוח שוקולד קפוא
 
קינוח שוקולד קפוא- קסטה
החומרים
שלוש מאות וארבעים גרם גבינת שמנת לפחות 30% שומן
שליש כוס סוכר לבן כ- 70 גרם
שתי כוסות שמנת מתוקה (500 מ"ל) = 2 מארזי שמנת מתוקה
מאתיים גרם שוקולד מריר
מארז פודינג שוקולד אינסטנט= 95 גרם
חצי כוס חלב
שבבי שקדים או שקדים פרוסים
-----
תבנית עמידה בהקפאה לערך בגודל 11 על 22 ס"מ

ההכנה
במיקסר להקציף גבינת שמנת וסוכר עד שמעורב היטב.
לזלף פנימה ולההמשיך להקציף 1.5 כוסות מהשמנת המתוקה. להקציף עד שהתערובת מסמיכה
למרוח שתי כוסות מהתערובת המוקצפת הזו בתבנית המרופדת בנייר אפייה וליישר
להמיס 100 גרם מכמות השוקולד ולצנן מעט. להפעיל את המיקסר בו נותרה שארית התערובת הלבנה המוקצפת ולצקת תוך עירבול את השוקולד המומס. להוסיף בו זמנית את אבקת הפודינג והחלב. להקציף עד שהתערובת מתעבה
למרוח את תערובת השוקולד על השכבה הלבנה בתבנית וליישר. לעטוף ולאחסן במקרר למשך הלילה. למחרת להוציא עם נייר האפייה ולהניח (הפוך) על צלחת הגשה/תבנית הקפאה
על להבה נמוכה מאוד להמיס את יתרת השוקולד (100 גרם) עם יתרת השמנת מתוקה (חצי כוס) לא להרתיח. לערבב היטב ולצנן מעט. לצקת על קינוח השוקולד שהוצא מהמקרר. לקשט בשקדים
לאחסן במקפיא עד ההגשה
להגשה: להוציא דקות לפני ההגשה, לפרוס פרוסות ולהגיש
 


למעלה: הציפוי עדיין רך ולפני ההקפאה
DESIGN 21 אתר
Happiness :האתר איתגר מעצבים שהתבקשו לעצב צלחות אוכל בנושא
מגוון של צלחות יפות ושמחות וגם מקור התמונה - כאן


Mark A. Reigelman II המעצב
סכו"ם נגוס
המעצב בחר להדגיש בעבודת העיצוב הזו שתי תופעות :רעב והשמנת היתר בעולם. מליוני אנשים סובלים מרעב בעוד מליונים אחרים אוכלים יותר מידי
פרטים ומקור התמונה
חניתה הראל כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

1 comment:

כלי מטבח said...

או.קיי. חוץ מזה שהקינוח נראה נפלא, וגם יחסית קל להכנה, הסכו"ם ממש מעניין. ביקרתי בלינק שהשארת. המון דברים מעניינים. מוזר, אבל אני דווקא לא ראיתי את זה כמשהו שקשור לרעב, אולי בגלל שהתמונות באו אחרי המתכון... נראה לי דווקא - "הכל כ"כ טעים שכבר אכלנו את הסכו"ם..." בכל אופן, תודה על הפוסט! :)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License