מתכון היום הוא קל הכנה ונהדר- תרכיז (סירופ) פרי טבעי. התרכיז האדמדם מורכב מתותי שדה וסוכר ויכול בקלות להחליף תרכיז פירות מוכן (מתועש). קחו כמות סירופ (צונן), דללו במים קרים או מי סודה והרי לכם משקה טעים ומרווה. אפשר להגיש עם קוביות קרח
.הסירופ הנקרא 'שרבט' פופולרי במדינות הים התיכון. לעיתים מחליפים דובדבנים חמוצים את תותי השדה
Sharbat / Sherbet
ככה מכינים סירופ תותים
:בוחרים תותי שדה יפים
שוטפים היטב את התותים, מסירים קצוות וחותכים גס
:שמים את התותים הקצוצים בסיר בישול
:יוצקים על התותים סוכר
.הסירופ הנקרא 'שרבט' פופולרי במדינות הים התיכון. לעיתים מחליפים דובדבנים חמוצים את תותי השדה
Sharbat / Sherbet
ככה מכינים סירופ תותים
:בוחרים תותי שדה יפים
שוטפים היטב את התותים, מסירים קצוות וחותכים גס
:שמים את התותים הקצוצים בסיר בישול
:יוצקים על התותים סוכר
:וגם קצת מים, מערבבים
:מביאים לרתיחה בבחישה מתמדת להמסת הסוכר. מבשלים עוד 15-17 דקות. מסירים מהאש. כך נראים התותים בתום הבישול
:מעבירים את כל תכולת הסיר למסננת מתכת צפופה שהונחה על קערה חסינת חום. מירב הסירופ ייזל לתוך הקערה
.מערבבים בכף קלות בלבד לקבלת סירופ צלול וללא חתיכות פרי
:סירופ התותים ניגר לתוך הקערה
:אני אוהבת להעביר את הסירופ דרך מסננת צפופה
:את הסירופ יש לקרר. כעת ניתן למזוג ממנו לכוסות
:מביאים לרתיחה בבחישה מתמדת להמסת הסוכר. מבשלים עוד 15-17 דקות. מסירים מהאש. כך נראים התותים בתום הבישול
:מעבירים את כל תכולת הסיר למסננת מתכת צפופה שהונחה על קערה חסינת חום. מירב הסירופ ייזל לתוך הקערה
.מערבבים בכף קלות בלבד לקבלת סירופ צלול וללא חתיכות פרי
:סירופ התותים ניגר לתוך הקערה
:אני אוהבת להעביר את הסירופ דרך מסננת צפופה
:את הסירופ יש לקרר. כעת ניתן למזוג ממנו לכוסות
:הערות
.לגיוון הטעם, ניתן בזמן בישול התותים להוסיף חצי מקל וניל חצוי לאורכו
.לסירופ מרוכז וממותק יותר, יש להגדיל את כמות הסוכר בחצי כוס
.מומלץ להעביר את הסירופ הצונן לבקבוק נאה או צינצנת
.אפשר להכפיל כמויות
.הסירופ ישמר במקרר כחודש. הסירופ הממותק יותר (עם 400 גרם סוכר) יישמר כחודש נוסף בקירור
לקבלת כוס משקה יש למזוג לכל כוס תרכיז. כמות התרכיז תלויה במידת המתיקות הרצויה. התחילו ב- 1/8 הכוס תרכיז והגדילו לרבע או שליש כוס
סירופ (שרבט)תות
הכמות: כ- 550 מ"ל סירופ
:מרכיבים
שבע מאות וחמישים (750) גרם תותים נקיים
כוס וחצי סוכר לבן = 300 גרם
כוס מי ברז
כלים דרושים: סיר בישול בינוני (4 ליטר או סיר קטן יותר), מסננת מתכתית, צינצנת או בקבוק לאחסון הסירופ
:אופן ההכנה
.לנקות ולשטוף את תותי השדה. להרחיק קצוות ולקצוץ גס
.לשים את התותים בסיר יחד עם הסוכר והמים
.להביא לרתיחה על להבה בינונית, בבחישה להמסת הסוכר
.להנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה ולבשל 15-17 דקות
.לצקת את תכולת הסיר לתוך מסננת עמידה בחום. את המסננת יש להעמיד מעל קערה בינונית
ללחוץ, בערבוב קל את התותים למסננת. לא לערבב יותר מדי על מנת שהסירופ יישאר צלול וללא חתיכות פרי
.להעביר את הסירופ לבקבוק (זכוכית) או צינצנת. לצנן בחוץ ולהעביר למקרר
.את מחית התותים הנותרת לאחר סינון הסירופ, ניתן למלא בעוגה או לאכול עם כפית*
.לצקת את תכולת הסיר לתוך מסננת עמידה בחום. את המסננת יש להעמיד מעל קערה בינונית
ללחוץ, בערבוב קל את התותים למסננת. לא לערבב יותר מדי על מנת שהסירופ יישאר צלול וללא חתיכות פרי
.להעביר את הסירופ לבקבוק (זכוכית) או צינצנת. לצנן בחוץ ולהעביר למקרר
.את מחית התותים הנותרת לאחר סינון הסירופ, ניתן למלא בעוגה או לאכול עם כפית*
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment