בייגלס נוסח רומניה
בחודש שעבר קראתי בשקיקה כתבה אודות הבייגל החם הרומני ומאז, רציתי מאוד להכינו בבית, בסופ"ש האחרון זה קרה!. מה אומר לכם, אילו לחמניות טבעת יפות ונהדרות. אפשר לחצות אותן ולמרוח כל מה שאתם אוהבים, לדעתי הן שונות מלחמניות אחרות
הבייגל הרומני המסורתי הנקרא קובריג הוא אחד המאכלים העתיקים והנפוצים ביותר במטבח הרומני, אגב, מקור שמו אינו רומני אלא סלאבי או בולגרי דווקא
המתכון הזה אותנטי גם יתאים לאפייה בתנור הביתי. הקדמה קצרה: הבצק קל להכנה, יש בו מעט מרכיבים המצויים בכל בית. ניתן ללוש את הבצק במיקסר או ידנית. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו לחלקים שווים (10 או 11) ומגלגלים לחבלים. המלצה שלי, לשקול את חלקי הבצק כדי שיהיו אחידים. בזמן הגלגול יש לתת לבצק מעט מנוחה- אסביר: נחלק את הבצק ונגלגל כל חלק לכדור. כעת ניקח כל חלק ונגלגל בידיים+ על משטח לגליל עבה. יש להמשיך לגלגל כך את כל יתר כדורי הבצק. עכשיו יש לקחת את החבל הראשון ולגלגל אותו לאורך של כ 25 ס"מ. באופן זה הבצק מתגלגל קל וטוב יותר מאשר היינו מגלגלים מיד כל כדור לחבל וסוגרים מיד בטבעת. ההשהייה המועטה, עושה את ההבדל
את חבלי הבצק סוגרים לטבעת ומניחים את הטבעות על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור, כולם ייכנסו יפה בתבנית
בזמן התפיחה או לפני כן יש להרתיח 2 ליטר מי ברז בקומקום, לצקת אותם לסיר בישול רחב ומעט עמוק (סיר 4 ליטר יספיק), נוסיף את אבקת הסודה לשתיה וסילאן ונערבב קצרות, הנה, תמיסת הבישול מוכנה. אל תשנו דבר בתמיסה המוצלחת הזו. הרכב זה יוצר בייגלס שזופים ויפים מאוד. הבישול קצרצר משני צידי הבייגל. למען הדיוק, אני שמה לידי שעון סטופר, מי שצריך המלצה לאחד כזה משובח, כתבו לי
בתום בישול הבייגלה (ביחידים או בזוגות) מוציאים אותם עם כף מסננת מחוררת גדולה ומניחים בחזרה על נייר האפייה שבתבנית. (הבישול הקצר גם מתפיח אותם מעט והמרקם רך). כעת נבריש אותם בביצה טרופה ונפזר מעל מלח גס או/גם שומשום וישר לאפייה קצרה בתנור
האפייה קצרה וכשתפתחו את התנור תמתין לכם שם הפתעה- הבייגלס מריחים טוב כל כך והם חתיכים אחד אחד
מומלץ לאכול חמים או לתת להם מכת חום קצרה (150 מעלות) במידה ועבר זמן והם התקררו. . נותרו לכם בייגלס? הקפיאו אותן
.את שלי אני אוהבת לאכול עם חמאה טובה וחייבת שניים.. לפחות
ל 10-11 בייגל'ס:
לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל (כ-4 כוסות)
כף אחת שמרים יבשים
300 מ"ל מים פושרים (כ-1 ורבע כוסות)
2 כפות מדידה סוכר לבן
כפית מדידה מלח דק
שתי כפות מדידה שמן צמחי (למשל קנולה) או שמן זית
לבישול (בסיר בינוני כ 4 ליטר):
שני ליטר מים
שתי כפות גדושות אבקת סודה לשתייה
שתי כפות סילאן (תמיד כדאי להחזיק אחד במקרר)
לציפוי:
ביצה קטנה טרופה
לפיזור:
מלח גס
שומשום/פרג או כל ציפוי שתרצו
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה (או בקערה גדולה) נשים את הקמח, השמרים והסוכר. לערבב קלות.
נוסיף בזילוף עדין (כשהמלוש עובד) את המים והשמן. נתחיל ללוש במהירות נמוכה.
לאחר שהבצק מתחיל להתגבש (כ-2 דקות), נוסיף את המלח ונגביר את המהירות לבינונית.
נלוש במשך כ 7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
התפחה ראשונה:
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים או משאירים בקערת המיקסר ומכסים.
מתפיחים למשך כשעה (עד שעה וחצי) או עד הכפלת הנפח.
עיצוב לחמניות הבייגל:
מחלקים את הבצק התפוח ל- 11 חלקים שווים (כ-70 או 75 גרם כל אחד).
מגלגלים לכדורים. כל חלק מגלגלים ל"חבל" ארוך (כ-25 ס"מ).
סוגרים את קצוות החבל לטבעת ומהדקים היטב.
מניחים את הבייגל'ס המעוצבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים. מניחים למנוחה של כ 20 דקות.
הרתחה (לקראסט שחום ומעט פריך):
מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות.
בסיר רחב מביאים לרתיחה את 2 ליטר המים (או יוצקים 2 ליטר מים רותחים מקומקום). להנמיך לרגע את הלהבה (שלא יגלוש) נוסיף לסיר ונבחש את הסודה לשתייה והסילאן.
שמים בזהירות את הבייגל'ס לתוך המים הרותחים, בייגל אחד או 2 יחידות בכל פעם.
לבשל 15-20 *שניות*. להפוך לצד השני בעדינות.
מוציאים את הבייגל'ס בעזרת כף מחוררת גדולה ונניח שוב על נייר האפייה.
ציפוי ואפייה:
מברישים כל בייגל בביצה הטרופה ומפזרים מלח אטלנטי או/גם שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד שהבייגל'ס זהובים היטב ופריכים. להעביר את הבייגלס לרשת לצינון קל. לאכול חמים.
מדלן
סרט האנימציה "מדלן" מתעד נסיעה נוגעת ללב וחברות ייחודית
ציטוט מתורגם מהמקור מכאן
מדלן בת המאה, אשה מקסימה הגרה בבית אבות בקנדה. מלאת חיוניות ומרץ, מבלה את ימיה בסריגה ושיחות בחדריה הצנועים. כשהיא מתיידדת עם הבמאית הברזילאית-קנדית רקל סנצ'ינטי, הצעירה ממנה ב-67 שנים, מתפתחת בינהן מערכת יחסים יפהפייה.
סרטה הקצר של סנצ'ינטי, "מדלן", צמח משיחות שבועיות שמחות, מעוררות מחשבה ועדינות שניהלו החברות הבלתי צפויות במשך חמש שנים, יחד עם רצונה של סנצ'ינטי לקחת את בת זוגה המבוגרת יותר לטיול בים. גילה של מדלן - 103 כשהפרויקט רק החל - הביא לכך שמאמציה הפיזיים היו מוגבלים, ולמרות ניסיונות רבים לשכנע אותה, מדלן העדיפה להישאר בבית.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2025
מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

.jpg)

No comments:
Post a Comment