סורבה תות שדה
סיפרתי לכם כבר על התחביב החדש שלי, נכון?. מאז ששבתי משוויץ בספטמבר, התחלתי בלימוד הכנת גלידות, סורבה וג'לטו. לימוד עצמי בסיוע ספרות מקצועית. עדיין בתחילת הדרך אך מכאן השמיים הם הגבול
אני אוהבת להתנסות בחומרי גלם שונים, כולם טבעיים, טריים ומובחרים - פירות עונתיים, מוצרי חלב ושמנת, תוספות שונות כגון מיני אגוזים, שוקולדים, עוגיות ועוד. כמה גדולים הם הסיפוק, הכייף שבהכנה והטעם הנפלא. מפעם לפעם אני למדה טריקים וגם מתמקצעת. הקסם מתרחש בכל פעם מחדש, מכניסים תערובת נוזלית למכונה ובתום ההכנה, יש סורבה או ג'לטו במרקם נהדר. זה תהליך של כ - 25 דקות בממוצע. ולשאלתכם.. כמובן שאיני שומרת את כל המעדנים הללו לעצמי, מברכת את קהל הטועמים שלי ההולך וגדל. בימים עמוסים יותר נמנעת מלהיכנס למטבח ולהכין סורבה או ג'לטו חדשים ואז.. ממש מדגדג לי בידיים (אמיתי) וכבר מתכננת את הדבר הבא
עבדתי בהנאה וסקרנות על מתכון הסורבה הזה, ניסיתי שוב ושוב עד שקיבלתי סורבה מושלם. ובכלל, היתה ציפייה לצאת התותים לשווקים, במחיר סביר. הסורה תותים שלנו לדעת הטועמים כולם, הוא מושלם. טעים מאוד, צבע אדמדם מיוחד, מירקם טוב וחלק, זמני ההקפאה/הפשרה טובים וכן, אפשר לגלגל סקופים יפים עם כף גלידה טובה
:בסורבה שלנו יש מעט מאוד מרכיבים
תותים - בחרו תותים אדומים, מוצקים ומתוקים כמה שניתן, אין חשיבות לגודל התותים אבל חיוני שיהיו עם כמה שפחות ריסוס עליהם
.סוכר - רמת המתיקות של הסורבה שלנו מתונה בהחלט, אין אפשרות להפחית סוכר
.מים - מי ברז לבישול סירופ הסוכר. רצוי להכין את הסירופ מראש
.טיפונת מיץ לימון חובה, מעט וניל - לא חובה
:את הסורבה שלנו קל מאוד להכין
.מבשלים בקלחת סירופ סוכר, מצננים ושומרים במקרר
.בוחרים תותים יפים ומוצקים, שוטפים, מסננים וקוטמים קצוות
.את התותים חותכים לרבעים/קטצצים גס וטוחנים במעבד מזון יחד עם סירופ הסוכר ומיץ הלימון
מומלץ להעביר את התערובת הטחונה דרך מסננת משי לקבלת סורבה חלק לגמרי, זה לא חובה אבל כך אני אוהבת את זה. כמובן שניסיתי עם וללא סינון
מוסיפים (לא חובה) מעט וניל. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות יצרן עד שהסורבה מוכן
!!כמה קל ופשוט
.נקבל סורבה בצבע, מירקם וטעם מושלם
סורבה תות שדה - המתכון
לסירופ הסוכר: משקל הסירופ לאחר הבישול 300 מ"ל
כוס מדידה מים
שלושת רבעי כוס מדידה סוכר לבן
-
כ 700 גרם תותים (משקל ברוטו) קרים מהמקרר
שתי כפיות מדידה מיץ לימון סחוט טרי
רבע כפית מדידה תמצית וניל
:אופן ההכנה
סירופ הסוכר: בקלחת מערבבים להמסה את המים והסוכר, מבשלים ללא מכסה על להבה בינונית עד לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית נמוכה 4 דקות, הסירופ יבעבע קלות
מקררים את הסירופ על השיש לפושר. מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר למשך שעות ספורות או ללילה. אפשר להכין את הסירופ ימים אחדים קודם ולשמור במקרר
כותמים את ראשי התותים, שוטפים היטב במים ומסננים. חותכים את התותים לרבעים/לחתיכות גסות. שמים את התותים עם סירופ הסוכר הקר (מהמקרר) ומיץ הלימון במעבד מזון
מעבירים את תערובת התותים דרך מסננת משי שמתחתה מונחת קערה. מועכים את שאריות התותים כמה שניתן, כעת מוסיפים מעט וניל
[תתקבל 800 מ"ל תערובת נוזלית]
.להגשה: להוציא את הסורבה כ 7-10 דקות מהפריזר
:הכנת ג'לטו בדרך המסורתית
No comments:
Post a Comment