07/01/2023

גלידת תות שדה ושמנת הכי טעימה

גלידת תות שדה ושמנת
זוכרים את מעדן הילדות 'תותים בשמנת'?... אז זהו, פוצחה הנוסחה לגלידה בטעם והריח הזה. והריח, או הריח, מוטב להסניף מקרוב קרוב את הגלידה הקלילה הזו בעלת הצבע הורוד המשגע
הגלידה הזו במתיקות עדינה ואפשר לאכול אותה לאחר דקות אחדות מהוצאתה מהפריזר
.מתכון מדוייק וקל הכנה עד מאוד


גלידת תות שדה ושמנת
:מרכיבים
סלסלה אחת תות שדה יפים במיוחד במשקל של כחצי קילו, הסלסלה שלי שקלה 470 גרם
כוס מדידה סוכר לבן פחות 2 כפות = 170 גרם
שתי כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי וקר
 שלושת רבעי כוס חלב קר = 150 מ"ל
חצי כוס שמנת מתוקה קרה 38%= 100 מ"ל
[אל תשתמשו בשמנת מתוקה ממותקת ולא בשמנת מתוקה עמידה]
:אופן ההכנה
.קוטמים את קצוות התותים, שוטפים היטב במים ומסננים
חותכים את התותים גס, יוצקים עליהם את הסוכר, מערבבים ומניחים מעט. במידה ואתם ממהרים וותרו על שלב הנחת התותים והסוכר לזמן מה והעבירו ישר למעבד המזון
:מעבירים את התותים והסוכר למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים לתערובת חלקה


:בזמן שמעבד המזון עובד, יוצקים פנימה את החלב ומערבלים קצרות, התערובת תהפוך לורודה



.מעבירים את התערובת לקערה בינונית
 .בקערית נפרדת מקציפים (ידנית) את השמנת המתוקה דקות אחדות רק עד שהיא מתעבה מעט
.מקפלים את השמנת לתוך הקערה הבינונית
.יוצקים הכול למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן

.מקפיאים את הגלידה במיכל עמיד להקפאה למשך 2-3 שעות או לכל הלילה
להגשה: להוציא מהפריזר לכ 7-10 דקות, ליצור כדורים בעזרת כף גלידה.



הישר מהמכונה: ג'לטו הוניל החדש שכבר גורף מחמאות!.
זוהי גלידה בסיסית הניתנת לגיווני טעם ותוספות.
ג'לטו וניל מסקרפונה הנוסחה:
3 חלמונים גדולים
115 גרם סוכר לבן
כוס וחצי חלב 3%
3/4 כוס שמנת מתוקה 38% - לא שמנת מתוקה ממותקת ולא שמנת מתוקה עמידה
1/4 כפית מלח דק
כפית ורבע תמצית וניל איכותית
170 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
בקלחת טורפים את החלמונים והסוכר. מוסיפים את המלח, תמצית הוניל, החלב והשמנת המתוקה
מבשלים בבחישה על להבה בינונית מתונה עד לטמפרטורה של כ 85 מעלות.
מועכים את גבינת המסקרפונה לתוך קערה. מבצעים 'השוואת טמפרטורה' עם התערובת המבושלת החמה על ידי יציקה של כף תערובת חמה לתוך המסקרפונה ובחישה מהירה
יוצקים כף נוספת לגבינה ובוחשים, יוצקים עוד כפות אחדות ואז את כל התערובת החמה לקבלת תערובת נוזלית ואחידה
מעבירים דרך מסננת משי ומאחסנים בכלי סגור במקרר למשך כ 7 שעות או ללילה.
מעבירים למכונת גלידה, מפעילים לפי הוראות היצרן.
יש לאחסן בפריזר במיכל עמיד בהקפאה לפחות למשך 3 שעות או לכל הלילה.
להגשה: להוציא מהפריזר לכ 7-10 דקות, ליצור כדורים בעזרת כף גלידה.


מי רוצה את ספר הבישול הזה?.
חדש לגמרי מהאריזה, הציעו מחיר (גם חצי מחיר) והספר יכול להיות שלכם.
פרטים על הספר באמזון.


החיים החדשים של ישראל ובנו:
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד ,מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה וכתיבת תוכן איכותי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License