21/01/2023

ריבת תות שדה וסורבה לימון, מתכונים קלי הכנה

היום יש לנו 2 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה. נתחיל עם ריבת התותים, שמחירם ירד משהו לאחרונה. אני אוהבת להכין מהם גם סורבה תות וסורבה תות בשמנת


ריבת תות:
לתוך סיר בינוני (4 ליטר) בעל תחתית עבה קוצצים גס 2 סלסלות תותים שטופים היטב ונקיים. ללא אריזות ופחת משקל התותים כ 930 +- גרם. את התותים הקטנים נשאיר שלמים.
מוסיפים לסיר כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ 30 דקות, לבחוש מידי פעם. אפשר להוסיף לסיר חצי מקל וניל פרוס לאורכו.
כעת נוסיף לסיר 470 גרם סוכר לבן (לקילו תות נקי, נוסיף 500 גרם סוכר), נבחוש ונביא לרתיחה.
ננמיך את הלהבה ונבשל 40 עד 45 דקות או עד שהריבה מוכנה - מבחן הצלחת בפריזר.
נעביר את הריבה המוכנה החמה לצינצנות מעוקרות, נצנן על השיש ונאחסן במקרר.
ריבה זו היא בתכולת סוכר נמוכה מהרגיל ולכן תהיה עמידה לזמן קצר יותר.
סורבה לימון:
סורבה לימון הוא אחד ממיני הסורבה האהובים ביותר. צבעו לבן, טעמו נפלא והוא רך יותר מיתר מיני סורבה המכילים פירות או מיצי פירות. לחובבי טעמים עזים במיוחד.


סורבה לימון :
בקלחת מערבבים כוס ורבע סוכר לבן= 250 גרם, כוס מים (250 מ"ל) ופס מהקליפה הצהובה של לימון.
מביאים לרתיחה עדינה, בבחישה לא רציפה ומבשלים 2 דקות נוספות. מצננים לפושר על השיש .
את פס גרידת הלימון מסירים וקוצצים דק מאוד, מוסיפים חזרה לסירופ.
מוסיפים לקלחת כוס מיץ לימון סחוט טרי = 250 מ"ל, מסונן, מערבבים ומעבירים לקרור במקרר למספר שעות עד שקר מאוד
מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן לקבלת סורבה לבן, משך 25-30 דקות.
להקפיא למספר שעות או ללילה לפני ההגשה.

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד ,מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה וכתיבת תוכן איכותי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License