22 November 2010

*גזר וקלמנטינות אפויים בתנור

הרעיון פשוט וטעים: אופים גזרים ופרוסות קלמנטינה ולימון בתנור. הגזר מתובל בזסט (גרידה) של קלמנטינה ולימון ומעט שמן זית וחמאה. משהו כמו לבוש מודרני לצימס של פעם אבל ללא תוספת סוכר/פירות יבשים. הגזרים כמעט בטעם הטבעי ועם ארומה מעניינת. פרוסות הקלמנטינה האפויות יפות, מפיצות ריח נהדר והרכות אכילות

:שינויים שעשיתי מהמתכון המקורי
שמתי פרוסות מ- 2 קלמנטינות ולימון אחד
מומלץ להוציא את הגלעינים מהפירות
בזקתי עוד כף שמן זית
אפיתי בתבנית בגודל 22 על 33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
בזקתי קורט מלח גס דקות לפני תום האפייה
אפיתי זמן ממושך מהמומלץ וברבע הזמן האחרון הפכתי את הגזר והפעלתי גם טורבו
גזר וקלמנטינות
המרכיבים
שמונה מאות גרם גזר ,קלוף ,לחתוך את הקצוות
זסטים (גרידה) של 2-3 קלמנטינות + פרוסות אחדות מהקלמנטינה (אפשרי משתיים
זסטים מ 2 לימונים +פרוסות לימון
כף שמן זית
כף (15 גרם) חמאה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה - 200 מעלות צלציוס
.להרתיח מים בסיר בינוני (4 ליטר).לחצות את הגזרים לחצי לאורכם (או לרבעים לאורכם,תלוי בעוביים)
.להוסיף את הגזרים למים הרותחים. להביא לרתיחה ולבשל (ללא מכסה) 4 דקות לערך לסנן
.להעביר את הגזר לקערה (או להעביר כמומלץ ישירות לתבנית) להוסיף את כל המרכיבים ולערבב קלות
.להעביר ולשטח לתבנית האפייה
.לאפות כ - 3/4 רבעי השעה (או קרוב לשעה) עד שהגזר רך וזהוב היטב
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License