03 April 2011

חלב מרוכז ממותק-להכין לבד בבית וזה פשוט

במידה ויכולת היית גם חולבת את הפרה ? ... הוא מרים גבה בעודו יושב ובוחן את החלב המרוכז המתוק והחדש הזה
הבחינה עלתה לי בהרבה כפיות סביב ועוד משהו מתוק. יצירה מכל סוג מיטיבה עם האדם וסביבתו ומספקת לאין שיעור. לדעתי אין כמו ליצור בבית מוצר חדש ומוצלח שיכול לבטל רכישת מוצר תעשייתי המכיל תוספי שימור, טעם, צבע וריח בלתי נחוצים
השבוע עבדתי על מוצר ביתי חדש: חלב מרוכז ממותק [כאן צילום גדול] לשמחתי הקרם עבר בהצלחה את המבחנים
טעם*
מירקם*
צבע*
קלות ההכנה*
החלב המרוכז הממותק הורכב ממרכיבים המצויים בכל בית
חלב*
סוכר*
חמאה*
וניל*

.זמן ההכנה קצר והרוטב/הקרם יישמר במקרר
?למה זה טוב
לשימוש בקינוחים מגוונים-
כרוטב קרמי-


חלב מרוכז ממותק - מתכון
:לסיר קטן (בעל תחתית עבה יחסית) לצקת
כוס וחצי חלב (3% שומן) = 375 מ"ל
לערבב פנימה:חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם
.לבשל על להבה הנמוכה ביותר שיש לכם בבחישה עד להמסת הסוכר
.כשהחלב מגיע לנקודת הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל
לבחוש מדי פעם עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי = 3/4
.זה יערך קרוב ל - 40 דקות לערך
.בזמן הבישול צבע החלב ישתנה והמירקם יהיה מעט קרמי
.רצוי למדוד את כמות החלב שהצטמצם בכוס מדידה עמידה בחום
 ,להסיר מהלהבה ולבחוש לחלב 50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל איכותית
. לערבב עם כף להמסת החמאה
.יתקבל קרם אחיד וחלק
.להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר
.החלב המרוכז יסמיך עם הקירור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License