04 June 2012

*לחמניות קינמון (בצק שמרים) להמונים

דמיינו את הריח - לחמנייה טרייה מגולגלת בהרבה קינמון וסוכר חום, חמאתית ורכה מבפנים כעת התקרבו והביטו


ללחמניות הקינמון קרום פריך, תוך רך, חמאתי וטעים. כל לחמניה תספיק לארוחת הבוקר הקלה או לשעת הקפה וגם תוכלו להתחלק בה עם מישהו שאתם אוהבים כי היא באמת.. גדולה. את הלחמניות מומלץ לשמור בהקפאה ולחמם על חום נמוך להפשרה, תקבלו לחמניית קינמון כמו יצאה כעת מהתנור
 !בואו, תראו כמה קל להכין לחמניות קינמון אצלכם בבית
הלחמנייה עשויה בצק שמרים פשוט הדומה יותר לבצק לחמניה מאשר בצק עוגה. קל להכין את הבצק במיקסר אבל אפשרי כמובן גם ללוש אותו ידנית. הבצק יתפח שעה ויכפיל את נפחו
:דאגו לקערת התפחה גדולה מאוד


:הבצק יתפח וימלא כמעט את מלוא נפח הקערה


את הבצק הממולא יש לגלגל במהודק עד כמה שאפשר, אפילו יותר ממה שאני הדקתי. ניתן לחתוך פרוסות בצק או חיתוך באלכסון ליצירת עוגה בצורת פרפר
חשוב: דאגו למשטח רידוד או שולחן גדול. אני רידדתי את הבצק על 2 משטחי סיליקון מחוברים יחדיו שהונחו על שולחן האוכל במטבח .עם שימוש במשטחי סיליקון ידרש מעט קמח וגם קל לטפל בבצק

הלחמניות המעוצבות יתפחו פעם נוספת לפני אפייתן. עם הוצאתן מהתנור נבריש את הלחמניות בזיגוג מבריק. את הזיגוג יש לבשל בזמן שהלחמניות נאפות בתנור. בואו נתחיל- דאגו לחמאה רכה וקילו קמח, את כל יתר המרכיבים יש לכם וודאי בבית

לחמניות קינמון גדולות
הכמות: 13 יחידות
:החומרים לבצק
חמש מאות וחמישים מ"ל חלב חמים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
ארבעים וחמישה גרם שמרים טריים או 15-18 גרם שמרים יבשים= 5-6 כפיות מדידה
מאה שבעים גרם חמאה, מומסת ופושרת
ביצה גדולה
קילו קמח- השתמשתי בקמח רב תכליתי, כל קמח רגיל יתאים

:החומרים למלית
שמונים עד 100 גרם חמאה רכה
כוס אחת (דחוסה) סוכר חום כהה = 200 גרם
שלוש כפות אבקת קינמון מאיכות טובה

:החומרים לזיגוג
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
מאה מ"ל מים
כף מיץ לימון
-
שתי תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
:בקערת מיקסר לשים
.חלב חמים, סוכר, שמרים, חמאה מומסת וביצה. לערבל הכל
.להוסיף את הקמח לקערה בהדרגה וללוש דקות אחדות לקבלת בצק חלק ואחיד
.להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות. לכסות. להתפיח כשעה עד הכפלת הנפח
:עיצוב הבצק
.להכות מעט וללוש את הבצק התפוח, להעביר למשטח מקומח קלות
.לרדד את הבצק למלבן בגודל 80 ס"מ על 35 ס"מ לערך. עובי הבצק המרודד יהיה כ- 7 מ"מ
.למרוח את פני כל הבצק (מלבד שוליים דקים) בעזרת סכין מריחה בחמאה הרכה
.לפזר על פני הבצק (עם היד) את הסוכר החום. לבזוק קינמון מעל הסוכר
.לגלגל את הבצק מהצד הארוך במהודק ככל שניתן לגלילה ארוכה
.לחתוך את הגלילה לחתיכות באורך 6 ס"מ.להעביר את העוגות לשתי תבניות האפייה.חשוב לרווח בין כל העוגות שבתבנית
.להתפיח עד הכפלת הנפח כ- 40 דקות
:אפייה
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לאפות את הלחמניות בתנור החם 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה.בזמן האפייה להכין את זיגוג הסוכר
.הזיגוג איננו חובה אך הוא תורם למראה מבריק של כל עוגה. הציפוי איננו דביק והוא לא סמיך
:הכנת זיגוג סוכר
.בקלחת לבשל את כל מרכיבי הזיגוג. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה  10-15 דקות
.להוציא את הלחמניות מהתנור. להבריש מיד כל לחמניה בזיגוג . קל לעשות זאת עם מברשת עם שערות ולא מסיליקון
.להעביר את העוגות לרשתות לצינון
.מומלץ לצנן מעט את העוגות לפני ההגשה
.העוגות שאינן נאכלות באותו היום מומלץ להקפיא בשקיות הקפאה אטומות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License