11 November 2012

קרם וקארד חבושים

?קרם /קארד חבושים כבר הכנתם   
רעיון מאתגר וטעים הוא הכנת קרם/קארד וורדרד וקרמי העשוי חבושים. כן, קצת קשה לטפל בחבושים ,בשרם קשה אך זה שווה. לאחרונה , רכשתי מספר חבושים, את הקרם הזה הכנתי משני חבושים גדולים במשקל כולל של כ 600 גרם.  קילוף הפרי מהיר ונעשה בעזרת קולפן תפוחי עץ או תפוחי אדמה. הגילעון קשה יותר אך נפתר בעזרת סכין גדולה וחדה. את החבושים הקצוצים מבשלים בישול ראשון במעט מים וסוכר לבן עד לריכוך הפרי וקבלת חבושים בעלי צבע אדמדם.יש להקפיד לא לחרוך את החבושים בגלל מיעוט הנוזלים , חשוב שתערבבו מדי פעם.  את החבושים המבושלים טוחנים לקרם ומכאן האפשרות להשאירם כך,הם טעימים  . כל שצריך זה להעביר את הקרם לצינצנת ולאחסן במקרר - ולאכול פי שהוא , עם כפית.. או כממרח על לחם או צנים  או כקרם חדשני לעוגת שכבות . וגם - לערבב את קרם החבושים עם קצפת ולצקת לכוסיות קינוח נאות או למלא בו טרטלטים קטנים. במידה ותרצו להכין קארד חבושים , יש להחזיר את הקרם לסיר הקטן בו בושלו, להוסיף : מיץ לימון, חמאה וחלמונים ולבשל באיטיות עד להסמכה ועד רגע לפני הרתיחה. את הקארד המבושל ניתן להעביר לצינצנות ולעשות בו את אותו שימוש כמו הקרם חבושים ללא הביצים והחמאה. מומלץ להקציף מעט בנפרד את החלמונים ,כן,שכחתי,לשם קבלת קארד במירקם קרמי אף יותר. טעם הקארד מרוכז וטעים
בצילום: הכפית העליונה קרם החבושים הורוד ללא תוספת ביצים,חמאה ולימון
:קרם /קארד חבושים ככה מכינים

.קולפים 2 חבושים גדולים במשקל כולל 600-650 גרם
.מגלענים את החבושים מכל שארית גרעינים וגם סביב הגרעינים. חותכים את החבושים לחתיכות קטנות,לא זעירות
.משקל החבושים הנקי יהיה כ- 460 גרם
.שמים את החבושים בסיר . סיר בתכולה של 2 ליטר בעל תחתית עבה יתאים
.יוצקים מעל החבושים חצי כוס = 120 מ"ל מי ברז
.מוסיפים לסיר 150 גרם סוכר לבן , שזה 3/4 כוס
.מערבבים הכול
.כעת יש להביא את החבושים לרתיחה עדינה
.לכסות את הסיר חלקית (רובו מכוסה להשאיר פתח) ולבשל על להבה נמוכה , עד שהחבושים רכים ואדמדמים
.זמן הבישול כ - 35 דקות. חשוב: לבחוש מדי פעם
.להסיר את הסיר מהלהבה. לצנן דקות ספורות
.להעביר את כל תכולת הסיר לבלנדר ולטחון עד לקבלת קרם חלק
.בשלב זה ניתן להעביר את הקרם לצינצנת ולאחסן במקרר או להשתמש מיידית להכנת מגוון קינוחים
:להכנת קארד חבושים
.להחזיר את קרם החבושים לסיר בו בושלו החבושים
:להוסיף לסיר
.מיץ סחוט טרי מלימון אחד בינוני -  כ 50 מ"ל מיץ
.חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
.שלושה חלמונים מביצים גדולות , שנטרפו קודם בקערה נפרדת
.לערבב הכול ולבשל על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר 10-15 דקות
חשוב: בזמן הבישול לבחוש את קארד החבושים ללא הפסקה. אין להרתיח את הקרם אבל יש לבשלו רגע אחד לפני הרתיחה
.כשהקרם מסמיך, וסימן רתיחה ראשון נראה, הסירו מיד מהלהבה
.העבירו את הקרם לצינצנת או צינצנות ואחסנו במקרר
.ניתן לאחסן את קרם החבושים בצינצנות קטנות ונאות ולהגישם כמתנה מהמטבח שלכם
בצילום: כמחצית מכמות קארד החבושים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

זה שנים שלא הכנתי דבר מחבושים.
בבית הוריי הכינו מהם קומפוט וגם מרקחת.
תודה.
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License