16 February 2013

**עוגת שיש - שוקולד תפוז : עוגיות 350 גרם שיבולת שועל-צימוקים

עוגת שיש שוקולד תפוז
 הפעם בפינת המתכון המהיר יש לנו עוגת שיש חדשה ומצויינת. עוגה קלת הכנה בעלת ארומה מודגשת של שוקולד תפוז. רשמו מתכון להיט
צולם היום בנייד
עוגת שיש שוקולד תפוז
:החומרים
תפוז גדול בעל קליפה יפה, רצוי תפוז לא מרוסס, שטוף ומיובש
חמישים גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
מאתיים חמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
קורט מלח
שלוש ביצים בגודל בינוני
שתי כפות אבקת קקאו איכותית
-
: תבנית כיכר
מלבנית קטנה באורך כ- 22 ס"מ משומנת ומקומחת מעט
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לגרד את קליפת התפוז לזסטים
.לסחוט את מיץ התפוז, לשמור בצד
.בעזרת סכין לחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות
.בקערה קטנה לערבב קמח מנופה ואבקת האפייה
.בקערת מיקסר או ידנית לטרוף משך דקות ספורות - חתיכות החמאה, סוכר וקורט מלח
.להוסיף לקערה את הביצים ולהמשיך לטרוף קצרות
-להוסיף לקערה לסירוגין
.תערובת הקמח ו- 5 כפות ממיץ התפוזים
לחלק את תערובת העוגה לשתי קערות. אפשר מחצית אחת להשאיר בקערת המיקסר ואת המחצית השנייה להעביר לקערה אחרת
.לתערובת הבהירה להוסיף את זסט התפוז ולערבב
.לתערובת השוקולדית להוסיף אבקת קקאו, שברי שוקולד ועוד 5 כפות ממיץ התפוזים, לערבב היטב
.לצקת לתבנית לסירוגין בשכבות תערובת בהירה ותערובת עוגה כהה, ליישר הכל
.בעזרת מזלג לערבל מעט את תערובות העוגה שבתבנית. כך תתקבל דוגמת שיש יפה
.לאפות את העוגה בתנור החם כ 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן מעט תבנית ולהפוך את העוגה לצינון מוחלט
.העוגה ניתנת להקפאה פרוסה בשקית אטומה
-
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים כהים אהובות אצלנו מאוד. העוגיות קלות להכנה, דלות יחסית בשומן וטעימות מאוד
.רשמו מתכון עוגיות חדש שטעמו מזכיר לי לפחות, דייסת קוואקר מפנקת


עוגיות 350 גרם שיבולת שועל
:החומרים
מאה גרם חמאה רכה
מאתיים ועשרים גרם סוכר לבן
שתי ביצים טרופות- שמתי ביצה אקסטרא לארג' +ביצה בגודל בינוני
מאה גרם קמח רגיל מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת אפייה, מנופה
שלוש מאות וחמישים גרם שיבולת שועל לבישול
מאתיים גרם צימוקים כהים חלוטים ויבשים
ארבע כפות שומשום
-
שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר עד שמעורב היטב
.להוסיף לקערה ולטרוף את הביצים
.לנפות לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפיה. להוסיף את המלח. לערבב היטב
.להוסיף לקערה בהדרגה את שיבולת השועל, שומשום והצימוקים
.ליטול כמות בצק בעזרת כף, לגלגל לכדור, להניח על נייר האפייה בתבנית ולשטח מעט
.ליצור עוגיות מיתר כמות הבצק. לרווח את העוגיות- 16 עוגיות בתבנית גדולה
.לאפות את העוגיות כ 15 דקות עד להזהבה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License