02/07/2013

*להכין בבית - פרוזן יוגורט בטעם לימון

פרוזן יוגורט לימון
 
ק י ץ - ללא צורך בבישול, בלי הקצפות, ללא עודפי שומן, ממרכיבים זמינים, בקרירות נעימה.. טעים בפה..וקל הכנה !  - זהו הפרוזן יוגורט החדש שלנו היום
!מתברר שאפשר להכין פרוזן יוגורט ביתי בבית גם ללא מכונת גלידה
? כיצד מכינים פרוזן יוגורט לימון ביתי
מסננים יוגורט לבן (ללא תוספת סוכר או פרי או טעם) מנוזלים למשך שעתיים במקרר. באופן זה היוגורט מגיר נוזלים ועדיין אינו הופך לגבינה, אלא לקרם יוגורט סמיך. משקל היוגורט לאחר הסינון הוא כמחצית ממשקלו לפני כן בתלות בסוג היוגורט וזמן הסינון. בקערה מערבבים את הסוכר, מיץ הלימון, מעט סירופ תירס בהיר וחומרי טעם טבעיים. כשהיוגורט מוכן (בתום הסינון במקרר) מערבבים אותו עם יתר המרכיבים וזהו . מעבירים הכול למיכל של מכונת גלידה ופועלים על פי הוראות היצרן או שמקפיאים לכשעתיים. הקפאתי את היוגורט לשעתיים בתבנית גלידה ותיקה ואהובה. הכנתי מחצית הכמות
לאחר כשעתיים וקצת מעבירים את הפרוזן יוגורט בעזרת כף מטבח, שוברים ממנו חתיכות, למיכל מעבד מזון ומעבדים קצרות לקבלת קרם קר סמיך וחלק. מקפיאים שוב למשך כשעה או יותר. חזורים על הפעולה הזו עוד פעמיים נוספות ומעבירים למיכל הקפאה למשך כ- 5 שעות או ללילה. הפרוזן יוגורט המוכן, איננו קופא מדי. קל לקחת ממנו מנות בעזרת כף גלידה והוא מרענן וטעים. בואו וניגש להכנה


:הערות
.אפשר להכין מחצית הכמות שתספיק ל 3-4 מנות הגשה
משקל היוגורט לאחר סינון ישתנה בהתאם לסוג היוגורט ואחוזי השומן. היצמדו למשקל לאחר סינון הכתוב במתכון
.ניתן להחליף את סוג היוגורט/אחוז השומן לפי טעמכם האישי
 ניתן גם כעת להשיג לימונים צהובים עסיסיים ומלאי מיץ (בצילום, נרכשו בסוף השבוע). לא בכל מרכול תמצאו לימונים צהובים במידה ומצאתם (יש!) רכשו אחדים, הם ישמרו היטב בבית ולכל שימוש. אגב, אני פותחת את הבוקר שלי קבוע בשתיית כף מיץ לימון לאחר לגימת כף שמן זית. וזה עוד.. לפני הקפה הראשון
.סירופ תירס בהיר ניתן לרכוש בחנויות טבע, חלק מהסופרים וחנויות מתמחות

....בצילום: הפרוזן יוגורט עבר בגבורה זמן צילום לא קצר ולא נמס

פרוזן יוגורט לימון
:החומרים
חמישה מיכלי יוגורט המכילים כל אחד 200 גרם-סה"כ קילו יוגורט .אני השתמשתי ביוגורט ביו - פרוביוטי 3 אחוזי שומן- סה"כ משקל היוגורט לאחר סינון כ 500 גרם
שלושת רבעי הכוס = מאה ושמונים מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כוס פחות כף לערך
רבע כוס סירופ תירס בהיר = 60 מ"ל
מעט גרידת לימון טרייה או זסט מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל לטעם
:אופן ההכנה
.לרוקן את תוכן מיכלי היוגורט לתוך חיתול בד. לקשור במהודק. להניח בתוך מסננת שמונחת בתוך קערה
.להניח לכשעתיים במקרר
.[לשקול את היוגורט המסונן, ולהשתמש ב-500 גרם בלבד]
-
בקערה בינונית לערבב את כל יתר המרכיבים (מלבד היוגורט) - חשוב שהסוכר יימס לגמרי. קל לערבב בעזרת מטרף ידני
.להוסיף לקערה 500 גרם מהיוגורט המסונן, לערבב היטב
.במידה ויש ברשותכם מכונת גלידה, צקו את התערובת למיכל המכונה ופעלו על פי הוראות היצרן
במידה ואין ברשותכם מכונת גלידה , צקו את התערובת לתבנית/כלי שטוח, יישרו והקפיאו במקפיא למשך כשעתיים/שעתיים ורבע
שברו את הפרוזן יוגורט לחתיכות גדולות בעזרת כף והעבירו למיכל של מעבד מזון. עבדו קצרות לקבלת קרם חלק
.החזירו למיכל ,יישרו והקפיאו להתייצבות למשך כשעה או מעט יותר
.חזרו על הפעולה הזו של עיבוד במעבד מזון והקפאה, פעמיים נוספות
.העבירו את הפרוזן יוגורט למיכל עמיד בהקפאה והקפיאו למשך כל הלילה


:אגב.. יש לי חולשה לפירות/ירקות בעלי צורה ייחודית ..  הנה שזיף שמצאתי וקניתי לנו הביתה

The Green Beautiful :

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License