07 October 2013

* משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים It's Smoothie time

משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים, מפתיע , טעים כל כך
!כותרת משנה (בחרו) : אל תקרא לי בטטה ! / (איזה) יום כתום היום
It's Smoothie time!
לפני זמן ראיתי צילום יפה של משקה כתמתם, מסקרן מאוד, סוג של 'משקה סמוטי' אמריקאי. הרכב המשקה, בטטה ושקדים טבעיים. ובכלל, המשקאות מסוג זה 'עשו עלייה' ומצטיינים בהרכבי פירות, ירקות + נוזלים כגון מים או יוגורט/חלב/חלב שקדים/סויה/קוקוס. לעיתים תמצאו משקאות המכילים שפע ירקות ופירות, או רק אחדים מהם, לעיתים הצירופים פנטסטיים. מסוג משקאות נותני אנרגיה טובה שכייף וקל להכין ולשתות. את המשקאות יוצרים על ידי טחינת פרי/ירק +נוזלים בבלנדר חזק או בבלנדר ביתי רגיל. וכמובן, לוגמים אותם מיד. הוראות ההכנה והמרכיבים למשקה הבטטה שראיתי, היו כלליים ("קחו 3 בטטות.."), חלקם היה בכלל אופציונליים...
...עברו להם ימים, שבועות
 

אתמול לעת ערב מצאתי בסופר הקרוב בטטות יפיפיות. הגבר שבחר בסמוך לי לימונים, נעץ בי עיניים חודרות (מדי) כשבחרתי את הבטטות שלי. (כנראה שהצעיף הסגלגל שלי עשה לו את זה). הבטטות היו יפות כל כך, חלקות ואני לא ממש ליטפתי אותן בידיי, ואולי קצת כן
.בחרתי 3 בטטות יפיפיות, סה"כ קילו בטטות לערך
.... כמה כייף! יש לי סיפתח לחומרי הגלם המשובחים להכנת המשקה החדש
 
בצילום: השקדים המסוננים לאחר לילה של השרייה במים
מצאתי גם שקדים טבעיים טובים (ותודה אמא על קילו הדבש מראש השנה, כי צריך להמתיק את המשקה שלי במשהו טבעי).


או אז אצתי המטבחה להכין את המשקה הכתמתם שלי.. היו כאן לא מעט אילתורים...והרבה תמונות במצלמה(!), כאין ואפס להרגשת הסיפוק של כוס, למה כוס, 3/4 ליטר! משקה סמוטי בטטה קרמי מבושם ב(נקודות) וניל מדגסקר... תענוג
 

 .בואו נתחיל מההתחלה. צילום המשקה החלבי והלבן שאתם רואים כאן למעלה זה חלב שקדים, רגע לאחר שנטחן בבלנדר
.את השקדים הטבעיים (לא מולבנים!) השרתי לילה קודם בהרבה מים, מעל 2 כוסות מים לערך
?איך מכינים סמוטי(ס) בטטה ושקדים
הכמות: 3-4 מנות משקה= 750 מ"ל
ערב לפני או לפחות 4 שעות לפני ההכנה , משרים 75 גרם שקדים בהרבה מים. למחרת, מסננים את השקדים ממי ההשרייה. טוחנים את השקדים עם כוס וחצי מי ברז
טוחנים את השקדים והמים בבלנדר עד קבלת נוזל לבן וחלבי. מסננים את הנוזל (כי ישארו קצת חתיכות שקדים) מעל מסננת, סוחטים כמה שיותר. שומרים את הנוזל = חלב השקדים. תקבלו ככוס וחצי לערך
פורסים 2 בטטות שטופות וקלופות במשקל כולל של כ- 500-600 גרם (שתי הבטטות יחד עם הקליפה). פרסו פרוסות עבות יחסית. מבשלים את פרוסות הבטטה בסיר (מכוסה) במים כ 15 דקות לאחר הרתיחה או עד לריכוך הבטטות
 
:בודקים בעזרת מזלג שהבטטות רכות


.מעבירים את פרוסות הבטטה למסננת


:מועכים את פרוסות הבטטה למחית חלקה


.כעת מעבירים את מחית הבטטה לבלנדר
.מוסיפים את רב חלב השקדים וטוחנים למחית
.מוסיפים את יתרת חלב השקדים
מתבלים במספר כפות דבש נוזלי (3-4 כפות) , תמצית או משחת וניל (כפית עד שתיים) , מעט קינמון טחון, טוחנים הכל למשקה חלק
מוזגים את המשקה לכוסות נאות ומגישים. המשקה כתמתם, חלק וללא גושים ,ניתן לשתות עם קשיות שתייה/כפית
-
.הערה: המשקה המוכן יישמר גם למחרת במקרר, בחשו אותו קלות לפני הלגימה
:גיוונים
אפשר לדלל או להוסיף למשקה מעט יוגורט- יווני או אחר*
ניתן לתבל במוסקט טחון*
ניתן לתבל בהל טחון*
ניתן להפחית את כמות הדבש או להמירו בסוכר חום או לבן*

 
 
 
 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License