08 May 2014

**קרקרים מקמח תירס: 4 מרכיבים וקערה אחת+ עוגיות פרח איטלקיות

את הקרקרים הללו קל להכין וקשה להפסיק לאכול. בתום האפייה נקבל 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם
הקרקרים דקיקים ופריכים וישתדכו היטב לכל מטבל פיקנטי. מערבבים 4 מרכיבים (וגם מים חמים) בקערת מעבד המזון. משטחים את הבצק הרך המחולק ל- 8 חלקים דק, דק. מסמנים משולשים ומשלחים לתנור אפייה לוהט למשך 5 דקות אפייה בלבד


.הקרקרים נאפים באותה תבנית שטוחה וגדולה על אותו נייר אפייה (המשחים מעט בגלל חום התנור) ב- 8 סבבים
אפשר לשבור את הקרקרים האפויים לכל גודל רצוי ולאחסן אותם בשקית רכיסה גדולה או בצינצנת גדולה ואטומה

השבוע גיליתי כנראה מעט באיחור רוטב חרפרף וחמצמץ מעט (נהדר!) מסדרת הרטבים של טבסקו. הרוטב הנמכר בבקבוק גדול מבקבוק הטבסקו הרגיל (תכולה של 150 מ"ל) נקרא - טבסקו- רוטב פלפל חריף בסגנון בפאלו (מכיל פלפל אדום קייאן,חומץ, מים, מלח ושום). מחירו של הרוטב במרכול הקרוב 25 ש"ח. טעים לטבול חתיכות קרקר ברוטב הזה. נסו


קרקרים דקיקים גם מקמח תירס
הכמות: 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם סה"כ
המרכיבים נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
שתי כוסות קמח רגיל, מנופה
חצי כוס קמח תירס צהוב - לא קמח תירס אינסטנט, מומלץ להשתמש בקמח תירס מיובא מאיטליה
חצי כפית מלח דק
חמישים גרם חמאה , רכה
שלושת רבעי כוס מים חמים מאוד- לא מים רותחים
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות
.בקערת מעבד מזון או בקערה לערבוב ידני, לערבב קצרות את הקמח הרגיל, קמח התירס והמלח
להוסיף לקערה את החמאה הרכה, בחתיכות. לעבד קצרות עד שהחמאה נבלעת בקמחים והתערובת פירורית ואחידה
.בזמן שמעבד המזון עובד, לצקת לתוכו באיטיות את המים החמים
.לעבד קצרות לקבלת כדור בצק הנפרד מדפנות הקערה
.לחלק את כדור הבצק ל- 8 חלקים שווים
לשטח את חלק הבצק הראשון לדיסקית עבה ועגולה. לרדד לעיגול (לא חייב להיות עגול לגמרי) דק עד כמה שאפשר, בקוטר כ 27-28 ס"מ
.מומלץ שעובי הבצק המרודד יהיה אחיד, בכדי שהאפייה תהיה אחידה
.להעביר את הבצק המרודד לנייר אפייה
במידה וברשותכם מערוך קטן, רדדו עוד מעט את הבצק בתוך התבנית, במידה ויש לכם רק מערוך ארוך רגיל, רדדו את הבצק המונח על נייר האפייה מחוץ לתבנית
.חתכו את עיגול הבצק ל- 8 חלקים, כשהוא מונח על נייר האפייה בתבנית
הכניסו את התבנית למרכז התנור החם . אפו 5 דקות או (דקה נוספת) עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים היטב
.העבירו את הקרקרים לרשת ,לצינון
.הכינו בדרך זו את יתרת 7 חלקי הבצק. מומלץ לצנן את התבנית (לפושר) בין כל סבב אפייה
.לשמור את הקרקרים בשקית רכיסה או צינצנת גדולה



עוגיות איטלקיות

מרכיבים:
200 גרם קמח רגיל, מנופה
50 גרם קמח תפוחי אדמה, מנופה
150 גרם חמאה חצי רכה, חתוכה לקוביות (להוציא מהמקרר 30 דקות לפני האפייה)
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
גרידה מחצי מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
--
ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
בקערת מעבד מזון (און מיקסר עם K הלישה או ידנית) לערבב:
קמח רגיל, קמח תפוחי אדמה, סוכר ותוכן חצי מקל הוניל.(משתמשים בתמצית וניל? הוסיפו אותה בהמשך).
להוסיף חתיכות חמאה ולעבד לגרגירים.
להוסיף ביצה (ותמצית הוניל) . לאחד לכדור בצק.
לצנן במקרר לפחות ל-30 דקות.
לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח היטב. לקרוץ עוגיות בכל צורה שתרצו.
להניח במרחקים לא גדולים על נייר האפייה.
לאפות 13-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות היטב.
לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת נאה.

הערות:
במידה ואתם קורצים עוגיות עם חותכנים, מומלץ לאחד שאריות הבצק ולקרוץ שוב עוגיות.
לרדד על משטח מקומח היטב.
במידה והבצק מתרככך מדי, לאחסן שוב בקירור או דקות ספורות בפריזר.
 


 
 
Photo: ‎אמא, הבאתי לך (עוגיית) פרח, 1,2,3 :
עוגיות איטלקיות חדשות
מרכיבים:
200 גרם קמח רגיל, מנופה
50 גרם קמח תפוחי אדמה, מנופה
150 גרם חמאה חצי רכה, חתוכה לקוביות (להוציא מהמקרר 30 דקות לפני האפייה)
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
גרידה מחצי מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
--
ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה.
בקערת מעבד מזון (און מיקסר עם K  הלישה או ידנית) לערבב:
קמח רגיל, קמח תפוחי אדמה, סוכר ותוכן חצי מקל הוניל.(משתמשים בתמצית וניל? הוסיפו אותה בהמשך).
להוסיף חתיכות חמאה ולעבד לגרגירים.
להוסיף ביצה  (ותמצית הוניל) . לאחד לכדור בצק.
לצנן במקרר לפחות ל-30 דקות.
לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח היטב. לקרוץ עוגיות בכל צורה שתרצו.
להניח במרחקים לא גדולים על נייר האפייה.
לאפות 13-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות היטב.
לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת נאה.

הערה:
במידה וקורצים עוגיות עם חותכנים, מומלץ לאחד שאריות הבצק ולקרוץ שוב עוגיות.
לרדד על משטח מקומח היטב.
במידה והבצק מתרככך מדי, לאחסן שוב בקירור או דקות ספורות בפריזר.‎
 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

2 comments:

Anonymous said...

הקרקרים מ ע ו ל י ם!!! אבל מאוד קשה לדקדק אותם ...בנגלה הראשונה ם יצאו לי קצת כבית והייתי צריכה לאפות אותם עוד כמה דקות..
שאלה,-אפשר עם שמן במקום חמאה?

Chanita Harel חני הראל said...

לגבי הרידוד, כדאי לרדד שוב ושוב על נייר האפייה גם עם מערוך גדול.
לגבי השמן, לא ניסיתי כאן, אחת הקוראות הכינה עם שמן קנולה - רבע כוס והחליפה את הקמח הרגיל בקמח נטול גלוטן.
זה יצא פריך ומוצלח והאריך את זמן האפייה ב- 5 דקות.
הקרקרים שלי הצריכו 5 דקות בדיוק.
הייתי ממירה כן לשמן ומנסה על חצי כמות.

ותודה רבה, כייף שהם טעימים :)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License