תחילת עונת התפוזים. תפוזים
יכולתי לכתוב סופרלטיבים לרוב על עוגיות התפוז הנפלאות הללו. על הצימוקים הזהובים הקטנטנים הנטמעים בהן, גרידת התפוז הארומטית, שילוב החמאה הרכה בבצק הפריך המשובח, הרי הכל אמת. יכולתי לצלם את הכנת הבצק שלב אחר שלב, ולסיים את הרשומה בצילום תקריב
אני אוהבת להכין את עוגיות התפוז דווקא במעבד מזון, ההכנה מהירה יותר. כמובן שאפשר להכינן במיקסר או ידנית
.הערה: 'התפוזים' החינניים שבצילומים הם למעשה לימונים מזן מיוחד. קבלתי אותם ישר מהעץ מאי שם
אלו עוגיות קירור, הבצק חייב לשהות במקרר או בפריזר לפני האפייה אחרת אי אפשר לפרוס ממנו פרוסות יפות כל כך. מכינים את הבצק לפחות חצי שעה לפני האפייה.מגלגלים לגליל ומאחסנים במקרר או בפריזר
!גליל הבצק יספיק להתמצק בפריזר לאחר 30-40 דקות, יש
כשמתחשק לכם עוגיות,או כשמגיעים 'בהפתעה' אורחים.. מוציאים את הגליל (מהפריזר) מפשירים מעט ופורסים פרוסות. מהמקרר אפשר לחתוך מיד ולאפות
.זמן האפייה קצר (פחות מ 15 דקות), ריח חמאה תפוזי מתפשט גם מחוץ למטבח
.העוגיות מתקבלות אחידות, עגלגלות ונהדרות. בצילום, תבנית ראשונה של העוגיות לפני ואחרי האפייה
עוגיות תפוז וצימוקים
הכמות: 30 עוגיות גדולות
:מרכיבים
שתיים ורבע כוסות קמח לבן רגיל מנופה = 315 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
שני שליש כוס סוכר לבן = 133 גרם
ביצה גדולה
גרידה או זסט מתפוז שלם כתום ויפה במיוחד
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים- רצוי צימוקים קטנים, לחלוט ולייבש
-
תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מערבבים את הקמח ואבקת האפייה, מניחים בצד
.מכניסים את החמאה, בחתיכות גדולות יחד עם הסוכר למיכל מעבד מזון, מעבדים קצרות עד שמעורב
.מוסיפים את הביצה וגרידת או זסט התפוז. מערבבים קצרות
.מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קצרות
.מוסיפים את תערובת הקמח (עם אבקת האפייה) במספר פעמים. מעבדים קצרות לבצק אחיד
.מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 5 ס"מ, באורך 27-29 ס"מ
.עוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים או בפריזר 35-40 דקות
.ניתן להכין את הבצק במראש ולאחסן יומיים שלושה במקרר או מספר שבועות בפריזר
:עיצוב ואפייה
יכולתי לכתוב סופרלטיבים לרוב על עוגיות התפוז הנפלאות הללו. על הצימוקים הזהובים הקטנטנים הנטמעים בהן, גרידת התפוז הארומטית, שילוב החמאה הרכה בבצק הפריך המשובח, הרי הכל אמת. יכולתי לצלם את הכנת הבצק שלב אחר שלב, ולסיים את הרשומה בצילום תקריב
אני אוהבת להכין את עוגיות התפוז דווקא במעבד מזון, ההכנה מהירה יותר. כמובן שאפשר להכינן במיקסר או ידנית
.הערה: 'התפוזים' החינניים שבצילומים הם למעשה לימונים מזן מיוחד. קבלתי אותם ישר מהעץ מאי שם
אלו עוגיות קירור, הבצק חייב לשהות במקרר או בפריזר לפני האפייה אחרת אי אפשר לפרוס ממנו פרוסות יפות כל כך. מכינים את הבצק לפחות חצי שעה לפני האפייה.מגלגלים לגליל ומאחסנים במקרר או בפריזר
!גליל הבצק יספיק להתמצק בפריזר לאחר 30-40 דקות, יש
אני מודה, השקע הכעור במרכז גליל הבצק לא היה כאן קודם, אני יצרתי אותו במו ידי. מהפריזר יש להוציא בשתי ידיים.. |
.זמן האפייה קצר (פחות מ 15 דקות), ריח חמאה תפוזי מתפשט גם מחוץ למטבח
.העוגיות מתקבלות אחידות, עגלגלות ונהדרות. בצילום, תבנית ראשונה של העוגיות לפני ואחרי האפייה
עוגיות תפוז וצימוקים
הכמות: 30 עוגיות גדולות
:מרכיבים
שתיים ורבע כוסות קמח לבן רגיל מנופה = 315 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
שני שליש כוס סוכר לבן = 133 גרם
ביצה גדולה
גרידה או זסט מתפוז שלם כתום ויפה במיוחד
חצי כוס צימוקים בהירים או כהים- רצוי צימוקים קטנים, לחלוט ולייבש
-
תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מערבבים את הקמח ואבקת האפייה, מניחים בצד
.מכניסים את החמאה, בחתיכות גדולות יחד עם הסוכר למיכל מעבד מזון, מעבדים קצרות עד שמעורב
.מוסיפים את הביצה וגרידת או זסט התפוז. מערבבים קצרות
.מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קצרות
.מוסיפים את תערובת הקמח (עם אבקת האפייה) במספר פעמים. מעבדים קצרות לבצק אחיד
.מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 5 ס"מ, באורך 27-29 ס"מ
.עוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים או בפריזר 35-40 דקות
.ניתן להכין את הבצק במראש ולאחסן יומיים שלושה במקרר או מספר שבועות בפריזר
:עיצוב ואפייה