10/01/2009

* January 10 : במטבח OUT וגם IN

גם במטבח IN ו OUT
שנת 2009

במטבח OUT הפעם: הצעות בריאות ויעילות
מבוסס על הכתבה
בהראלד טרביון ב- 7 לינואר 2009
מקור התמונה : הכתבה בהראלד טרביון 7.1.09
וגם :מה כדאי שיהיה במזווה ומה כבר לא
OUT
.פירורי לחם קנויים
IN
.טחנו בעצמכם את הלחם המוצנם לשימוש ארוך טווח
OUT
.אבקת מרק
IN
.הכינו בעצמכם מרק זך
הרתיחו גזר, שורש סלרי ובצל במספר כוסות מים במשך עשר דקות לפחות. אפשר להוסיף חתיכות עוף ולבשל ליותר זמן. יתקבל מרק זך כתוספת טבעית וטעימה לכל תבשיל
OUT
.רוטב סלט מוכן בבקבוק
IN
.ערבבו בעצמכם
שמן משובח,חומץ או מיץ לימון והוסיפו: מלח, פלפל אפשר גם חרדל
באיזה יחס ? 3 חלקים שמן וחלק אחד של חומץ
גיוונים:בצל ירוק, חומץ בלסמי, דבש, שום, טרגון, רוטב סויה
OUT
 תבלינים ישנים, כאלו שנמצאים בטבח או במזווה מעל לשנה
בכל מקרה לפני שאתם משליחים הריחו את התבלין
IN
.תבלינים טריים, הצעות הגשה ורכישה
הל – להוסיף לקפה, עוגת תפוחים, עוגת תבלינים או תבשיל פילאף עשוי אורז
כמון, זנגויל מגורד טרי
OUT
.אריזות מוכנות של גבינות מגורדות
IN
.גבינת פרמזן איכותית, תחזיק גם שנה במקרר עטופה היטב
כתבלין קסם- גררו פרמזן על תבשילים מגוונים-פסטה חמה עם חמאה ופרמזן, תבשילי ביצים, אספרגוס, ברוקולי, תרד ופרמזן מגורר דקות ספורות בטוסטר ויש לכם מעדן. ועל הריזוטו טרם דיברנו
OUT
.סירופ לפנקייק
IN
.סירופ מייפל 100% טבעי

מה כדאי להחזיק במזווה
חלב קוקוס - הצעת הגשה:לבשל בצל בשמן ואבקת קארי. לבחוש פנימה חלב קוקוס, חתיכות עוף או דג ולבשל. להגיש על אורז
צלפים, זיתים, אנשובי בשמן זית
הצרוף המשולש הזה יוצר רוטב לפסטה או מטבל טעים
אגוזי מלך/אגוזים אחרים
הצעת הגשה:מחית אגוזים עם שום, שמן ומעט מים – כרוטב לפסטה
הוסיפו מיני אגוזים לסלטים
פירות יבשים
כחטיף יבש או חלוט במים
*בתמונה על גבי האוטובוס
יוזמה של קבוצת אתיאיסטים בלונדון , המופצת על גבי 800 אוטובוסים
התמונה ניתנת להגדלה- הקליקו על התמונה
התמונה המקורית והכתבה המלאה התפרסמה ב-7 לינואר בהארלד טרביון

אהבתי את הכותרת הזו
'Beware — there is a giant lion from London Zoo on the loose!'
pic source: http://www.iht.com

03/01/2009

** January 3 2009 מתכון לקרקרים מקמח מלא בעבודת יד

שלום קוראים יקרים
יש לי שאלה, אומנם איננו מכירים, אך אשמח לדעת.. האם יש לכם קצת קמח מלא בבית? באם יש לכם, השארו לקרא, אם אין לכם: רוצו לרכוש במרכול הקרוב, וחזרו לקרא את המתכון. צפויה לכם הפתעה
--
בצק הקרקרים הזה מצויין. בלתי יאמן כמה קל להכין, בבחישה ידנית ובדקות ספורות. הבצק נעים לעבודה, אינו דביק ומתנהג כבצק יצירה בצבע כהה
הקרקרים דקיקים ופריכים, ניתן לגוון את טעמם עם תיבול שונה. (אנסה עם פלפל שחור). היום השתמשתי לראשונה בגלגלת הפיצה החדשה שלי. גלגלת גדולה תוצרת איטליה שמצאתי במחיר מציאה באחת מהחנויות בעיר. היא עובדת מצויין, צריך לנסות אותה גם על פיצה..מבצק הקרקרים התקבלו כשתי תבניות גדולות של התנור. הקרקרים נחטפו אצלנו ונשאר מעט מאוד. שיהיה שבוע טוב
קרקר 100% קמח מלא בעבודת יד
 

קרקרים מקמח מלא
עיבוד של מתכון מספרו של פטר ריינהרט
המרכיבים:
שלושת רבעי כפית מלח
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס חלב
שתי כפות סוכר חום
שליש כוס שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה
.בקערה אחת מערבבים את המלח והקמח המלא
בקערה נפרדת מערבבים :חלב, סוכר חום ושמן. יוצקים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח. לערבב בכף רגילה או כף עץ, לקבלת בצק כהה ורך
--
ללוש את הבצק דקות ספורות על משטח מקומח. קל ללוש את הבצק ובהמשך לרדד אותו דק, ללא שיידבק על משטח סיליקון גדול
--
לחמם תנור לחום נמוך 150 מעלות.
להכין תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לרדד כל שליש בצק דק מאוד. לקמח את המשטח והמערוך מידי פעם.
למרוח את הבצק המרודד במים ולפזר מעט מלח גס
להעביר את המערוך מעל קלות, על מנת שהמלח יחדור לבצק.
--
לחתוך את הבצק לכל צורה רצויה: פסים, ריבועים.. להניח את הקרקרים בתבנית האפיה, קרובים אחד לשני, הם אינם תופחים בזמן האפיה
--
לאפות את הקרקרים כ-20 דקות או עד שהם פריכים והשחימו.
לצנן ולאחסן בכלי אטום







 
 
 
 
 
 
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

* January 3 2009 -עוגת לימון מזוגגת

מתכונים לסוף השבוע
 
עוגת לימון מזוגגת - מתכון ותמונות

שבלולי קינמון עם גבינת שמנת בבצק- מתכון ותמונות שלב אחר שלב
קחו גם מטבוחה מרוקאית, זה נראה טעים
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

26/12/2008

*December -Blog הבלוג של אנציקלופדית בריטניקה

~~הבלוג של אנציקלופדית בריטניקה~~

גם לאנציקלופדית בריטניקה יש בלוג ובלוג מעניין. הבלוג מתעדכן על בסיס יומי ולעיתים מספר פעמים ביום. הבלוג נכתב על ידי כותבים קבועים, הוא נח לניווט , נעים לעין וניתן להרשם לקבלת עידכונים. הבלוג כולל רשימת קטגוריות לבחירה, הנה ממה שהם כותבים על הבלוג הזהAbout this Blog
Britannica Blog is a place for smart, lively conversations about a broad range of topics. Art, science, history, current events – it’s all grist for the mill. We’ve given our writers encouragement and a lot of freedom, so the opinions here are theirs, not the company’s. Please jump in and add your own thoughts
יש גם פוסט מיוחד לחנוכהכל מה שרציתם לדעת או לא על הבייגלה, כולל היסטוריה
הקטגוריות בבלוג עוסקות בין היתר בפוליטיקה, היסטוריה, תרבות, ספרים, טכנולוגיה, מדע, אוכל,
הומור, ספורט, סרטים ועוד רבות.. יש מה לקרא
ואיך מכינים סופגניות בהונגרית -
הנה , זהו בלוג הונגרי יהודי מבודפסט
בקישור גם תמונות הסופגניות,
ממש דוגמניות
הבנתי שהבצק כולל גם רום, ומילא המידות בדציליטרים,זו לא בעיה , אבל למה לגוגל אין תרגומון מהונגרית.הנה עוד בלוג הונגרי יהודי-
קישור

מקור התמונה : http://www.britannica.com/blogs/2008/12/schooling-for-the-21st-century-balancing-content-knowledge-with-skills/

תמונת הסופגניות:מהבלוג ההונגרי שלמעלה


21/12/2008

*December לחם שיבולת שועל קלויה

לחם שיבולת שועל קלויה


לחם שיבולת שועל קלויה
:החומרים
כוס ועוד שליש כוס שיבולת שועל מהירה לבישול
שלושת רבעי כוס ריוויון
חצי כוס מים ועוד 5 כפות מים חמימים
שלושים (30) גרם חמאה רכה
שלוש ושליש כוסות קמח לבן מיוחד ללחם מנופה = 470 גרם
חמש כפיות מדידה סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כפית ורבע שמרים יבשים
:אופן ההכנה
.לקלות את שיבולת השועל במחבת יבשה, בבחישה, למשך דקות ספורות
.להמיס שמרים בחצי כוס מים חמימים וקורט סוכר, להתסיס דקות ספורות
.לקערת המיקסר להוסיף: קמח ומלח. להוסיף סוכר וחמאה ולבחוש
להוסיף לקערת המיקסר שיבולת שועל, תערובת השמרים וללוש לבצק. להוסיף עוד מעט מים- כ 5 כפות לפי הצורך
.ללוש את הבצק דקות ספורות, לכסות ולהתפיח עד שכפול, לפחות שעה
ללוש את הבצק התפוח, ליצור ממנו כיכר כדורית, לכסות ולהתפיח לשעה נוספת או עד שהלחם מכפיל נפחו
ליצור בלחם שלושה חתכים עם סכין חדה, להבריש במים, לפזר מעט שיבולת שועל מלמעלה-לא חייבים קלויה
לאפות בתנור מחומם מראש לחום של 230 מעלות צלציוס 30-35 דקות או עד שהלחם שחום ומוכן
במידה והלחם משחים מידיי טרם סיום האפייה, ניתן לכסות אותו בנייר כסף למשך הדקות האחרונות של האפייה
.לצנן על רשת ולפרוס
.הפרוסות המתקבלות גדולות מאוד




חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

17/12/2008

* December XIII ~~טישפישטי של ז'קו~~

עוגת טישפישטי של ז'קו
 

ג'ואן נתן מחברת ספרי הבישול הנודעת כותבת בספר האוכל הישראלי שלה באנגלית על העוגה הזו
טישפישטי- עוגת קוקוס וסולת בנוסח טורקיה
--
ג'ואן מספרת שחבר שמע שהיא עובדת על ספר אוכל ישראלי, הוא ייעץ לה לכלול את עוגת הקוקוס של מסעדת ז'קו בחיפה
בנסיון לאתר את המתכון המפורסם של ז'קו, ג'ואן ייצרה עימו קשר טלפוני והם החליטו להפגש
יעקב אלאלוף, המכונה ז'קו, הוא בנו של דייג מאיזמיר. ז'קו עלה לארץ בשנת 1949 ופתח את המסעדה שלו בתחילת שנות ה- 70
למרות שלדברי ג'ואן ז'קו ידוע בדגים שלו דווקא, היא רצתה לגלות את סוד המתכון של עוגת הטישפישטי הידועה כל כך במשפחתו. אחת המנות האחרונות הבודדות שהוגשו דרך קבע בנסעדה
--
מקור שם העוגה מעניין
טיז-בטורקית פרושו - מהיר/זריז. ו-"פישט" פרושו עשוי
יהודי טורקיה יצרו מילה חדשה: טישפישטי שפרושה עוגה המוכנה במהירות
בגירסאות אחרות מוסיפים לעוגה אגוזים טחונים במקום קוקוס
--
הכנתי את העוגה כי התחשק לי משהו טעים, זריז ומפנק. הרי קוקוס, סולת ושמנת אני אוהבת במיוחד. עוגות רכות מאוד.. עוגות עם סירופ, פשוט ללקק את הצלחת
המתכון בספר מדויק וכולל ערבוב ביצים, שמן בכמות קטנה, סוכר וניל וגם קוקוס, שמנת חמוצה וסולת. בזמן שהעוגה נאפת יש לבשל סירופ סוכר עד שמסמיך. את הסירופ יוצקים על העוגה החתוכה למנות ומשאירים לספיגה










עוגת טישפישטי
מרכיבים לעוגה
שלוש ביצים גדולות
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
כוס וחצי סולת
כוס קמח לבן רגיל מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
כוס שמנת חמוצה
כוס ורבע קוקוס

לסירופ
כוס וחצי סוכר
שתי כוסות מים

אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
להכין תבנית מלבנית בגודל 33 ס"מ על 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
להתחיל בהכנת הסירופ: לבשל סוכר ומים עד שהכמות מצטמצמת לשליש
הכנת העוגה
בקערה לערבב עם מטרפה ידנית ביצים ושמן, סוכר ווניל
בקערה נפרדת לערבב: סולת, קמח, אבקת אפיה ומלח
להוסיף לקערת הביצים את תערובת הקמח+כוס קוקוס+שמנת לסרוגין. לבחוש הכל לתערובת אחידה
לצקת לתבנית המוכנה. לאפות כ- 35 דקות
להוציא מהתנור ולצנן10 דקות
לחתוך את העוגה למלבנים או ריבועים בגודל הרצוי . לצקת מעל את סירופ הסוכר שיכסה את כל העוגה. לכסות בניילון או נייר
כשהסירופ נספג ברובו, לפזר מעל העוגה את 1/4 כוס הקוקוס הנותרת
מומלץ להניח את התבנית מכוסה לשעה לפני שאוכלים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

* December XII ~~סופגניות~~ המתכון של אמא שלי

~~הסופגניות של אמא שלי~~
 

!מי לא אוהב סופגניות ?? אז יש לנו מתכון מוצלח
ומה הכי טעים - סופגניה גדולה, תפוחה, חמימה, טרייה, מאובקת באבקת סוכר ונוטפת מילוי משובח. בחרו אתם את המלית ורצוי בתוך סופגניה אמיתית עשויה מבצק שמרים נהדר שכזה
בילדותנו, אמא נהגה להכין בכל חנוכה פעם אחת לפחות סופגניות נהדרות
בצק שמרים שתפח פעמיים וטוגן בסיר בשמן עמוק. כל אחד בחר את סוג המילוי האהוב. כמובן שהיה היה גם קרם וניל אמיתי שאמא בישלה לכבודנו
אני מצרפת את המתכון של אמא, וגם צילום שלו, ככה הופיע בספר הישן. הצילום ההפוך ששמור איתי עד היום
סופגניות 
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל,7 גרם (שתי כפיות) שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים =שמרית
ארבעים גרם סוכר (חמישית הכוס מדידה) +כ-1/4 ליטר חלב חמים +2 כפות שמן קנולה+2 חלמונים+ככפית מלח ו-2 כפות רום אמיתי
--
מתפיחים את הבצק עד שכפול
מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ ,קורצים עם כוס סופגניות בקוטר 6 ס"מ
מתפיחים שוב
מטגנים את הסופגניות מכל צד כ 2.5-3 דקות
מתענגים
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

14/12/2008

* December x קרל וורנר האמן +תמונות בגשם

קרל וורנר-יוצר תמונות נוף ממזון - מדהים
הצלם הבריטי קרל וורנר, יצר סדרת תמונות נוף העשויות כולן מפרטי מזון המצויים בכל מטבח:
ירקות
פירות
נקניקים
גבינות
פסטה
אורז
תבלינים
לחם..
הצלם יליד קנט, ידוע באזור מגוריו בסיורי השווקים שלו, בהם הוא תר בקביעות אחר הפרי או הירק המתאים לצילום הבא. הצילומים נערכים על שולחנות ענק, ובשכבות, על מנת לשמור על טריות המוצרים
סידרת הצילומים נעשתה כפרסומת לרשת סופרמרקטים בריטית, אך לאור ההצלחה, קרל וורנר מתכוון להוציאה בספר. הקמפיין נועד לעודד הרגלי אכילה בריאה ומזינה
קרל מודה שילדיו לא מרבים באכילת ירקות ואינם משחקים עם האוכל יותר ממנו
[בתמונה האחרונה, הנהרות עשויים מסלמון ]
מקור התמונות: BBC
תמונות נוספות -
בקישור - Telegraph

New York I Love You But You're Bringing Me Down
החורף כבר פה,תפסתי קצת גשם במצלמה
 



חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

13/12/2008

*December VIIII רוגאלך הפתעה

רוגאלך הפתעה
והיום יש לנו עוגיות רוגאלך מקמח מלא מעורב בקמח רגיל. עוגיות קטנות שזופות הממולאות ריבה ואגוזים. המתכון קצר, זריז ואם לא תעבדו את הבצק יותר מדי זמן, תקבלו בצק פריך וממש נמס בפה

רוגאלך
נכין קודם את הבצק המצריך קרור
בקערת המיקסר לערבב:240 גרם חמאה רכה,חבילה של גבינת שמנת אמריקאית-פילדלפיה. כשתתקבל עיסה רכה ואחידה, נוסיף 1/4 כוס סוכר חום כהה וכפית תמצית וניל.לטרוף הכל היטב
להוסיף כוס ורבע קמח רגיל וגם כוס וחצי קמח מלא.
ללוש קצרות לקבלת בצק אחיד. לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולשטח כל חלק. לעטוף כל חלק בנייר שעוה או ניילון. לאחסן במקרר לפחות לשעה
:עיצוב ואפייה
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרדד כל חלק מהבצק למלבן דק ככל האפשר. למרוח את הבצק בריבה שאתם אוהבים -אני מרחתי בריבת תות. לפזר מעל אגוזים קצוצים או תערובת של אגוזים קצוצים דק מאוד.לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה מהצד הארוך. לחתוך לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ .להניח בתבנית. לחזור על פעולה זו עם יתר הבצק. למרוח את הרוגאלך עם חלב, לפזר מעט סוכר
לאפות בתנור החם כ-35 דקות.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
 
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

12/12/2008

**December VIII עוגיות שיבולת שועל בננה שקד ושוקולד

~~עוגיות שיבולת שועל בננה שקד ושוקולד~~
או הו, כמה שהעוגיות הללו טעימות
עוגיות שיבולת שועל-בננה-שקד ושוקולד
הכמות:כ-50 עוגיות בגודל בינוני
החומרים 
כוס ועוד שלושת רבעי הכוס שיבולת שועל לבישול
כוס וחצי קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
רבע כפית סודה לשתיה מנופה
חצי כפית מלח דק
חצי כפית קינמון
מאה ועשרים (120) גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה זהוב
חצי כוס סוכר לבן
ביצה גדולה
שתי כפיות תמצית וניל
כוס שוקולד צ'יפס כהה או שברי שוקולד
בננה בינונית מוצקה ובשלה לא מאד, קלופה וקצוצה לחתיכות קטנות. חתכתי את הבננה לאורך מספ' פעמים, ואז פרסתי-יתקבלו חתיכות קטנות קצוצות. אין צורך למעוך-הן מתקבלות יפה לאחר האפיה
כוס שקדים לא מולבנים קצוצים

אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה - 190 מעלות. להכין תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. העוגיות יאפו בשלושה סבבים. לקרר מעט את התבנית לאחר כל סבב עוגיות
בקערה בינונית לערבב יחד: שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון.להניח בצד
בקערת המיקסר לערבב:חמאה וסוכרים למשך כדקה. להוסיף ביצה ווניל.להוסיף תערובת קמח ב- 3 פעמים. בעזרת כף עץ להוסיף שוקולד, בננה ושקדים
לנטף עוגיות בכמות של כף מדידה על נייר האפייה במרחקים. לשטח עם היד(16 עוגיות בתבנית). לאפות בתנור החם כ-13 דקות או עד שהעוגיות זהובות. לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום. העוגיות פריכות
The Good Cookies-Tish Boyle עיבוד שלי למתכון של
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License