שוקולד תות קצפת
מה בדרך כלל אתם רוצים מעוגת השוקולד שלכם ?. שתהיה טעימה מאוד, שכולם יאהבו אותה, שגם יהיה קל להכינה, לשנע אותה, לקשט אותה, לאכול..אז הנה, מצאתי לכם אחת כזו. עוגת שוקולד שהיא בעצם עוגה בחושה ממרכיבים הצויים בכל בית. אתם תחליטו איך לקשט, מצורפת פה דוגמא לקישוט טרי וקלאסי. בתאבון ושבת נפלאה
עוגת שוקולד
:מרכיבים
מאתיים גרם חמאה
שלוש מאות גרם שוקולד מריר 60%
רבע כוס אבקת קקאו
רבע כוס מים חמים - לא מים רותחים
כפית תמצית וניל
כוס אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות, טרופות קלות
שלושה רבעים כוס קמח רגיל (100 גרם) מנופה מעורב עם 3/4 כפית אבקת אפיה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 160 מעלות
.לשמן תבנית עגולה קטנה 20 או 22 ס"מ
בקלחת קטנה לשים חתיכות חמאה ,200 גרם שוקולד שבור לקוביות ורבע כוס מים חמים. לבחוש על להבה נמוכה מאוד עד שכל המרכיבים נמסים, לא להרתיח
.להסיר מהאש, להוסיף קקאו, לבחוש עד שחלק
.להוסיף לתערובת: וניל, אבקת סוכר וביצים
.קל לבחוש הכל ידנית, לא נחוץ מיקסר לעוגה הזו
.להוסיף לתערובת העוגה קמח מעורב באבקת אפיה ולערבב קלות
לצקת מחצית מתערובת העוגה לתוך התבנית המוכנה, מעל לפזר עוד 100 גרם שוקולד שבור לקוביות, מעל לצקת את יתרת התערובת .לאפות בתנור המחומם 55 עד 60 דקות
:מרכיבים
מאתיים גרם חמאה
שלוש מאות גרם שוקולד מריר 60%
רבע כוס אבקת קקאו
רבע כוס מים חמים - לא מים רותחים
כפית תמצית וניל
כוס אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות, טרופות קלות
שלושה רבעים כוס קמח רגיל (100 גרם) מנופה מעורב עם 3/4 כפית אבקת אפיה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 160 מעלות
.לשמן תבנית עגולה קטנה 20 או 22 ס"מ
בקלחת קטנה לשים חתיכות חמאה ,200 גרם שוקולד שבור לקוביות ורבע כוס מים חמים. לבחוש על להבה נמוכה מאוד עד שכל המרכיבים נמסים, לא להרתיח
.להסיר מהאש, להוסיף קקאו, לבחוש עד שחלק
.להוסיף לתערובת: וניל, אבקת סוכר וביצים
.קל לבחוש הכל ידנית, לא נחוץ מיקסר לעוגה הזו
.להוסיף לתערובת העוגה קמח מעורב באבקת אפיה ולערבב קלות
לצקת מחצית מתערובת העוגה לתוך התבנית המוכנה, מעל לפזר עוד 100 גרם שוקולד שבור לקוביות, מעל לצקת את יתרת התערובת .לאפות בתנור המחומם 55 עד 60 דקות