23/06/2009

* June 23 עוף שלם אפוי על מצע של לימון

עוף שלם אפוי עם לימון, זה מעדן
 

.עוף שלם הנאפה בתנור על מצע של פרוסות לימון ובצל. הלימון והעוף טעמם נהדר
אופן ההכנה:
על תבנית (אצלי תבנית אמייל) מרופדת בנייר אפייה (שיחסוך זמן ניקוי של התבנית) שתכיל עוף שלם בינוני, (גודל תבנית מוערך 20 ס"מ על 30 ס"מ) , למרוח מעט שמן זית, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, פרוסות דקות מלימון גדול רחוץ ללא גרעינים, פרוסות מבצל פרוס דק, זרעוני חרדל שלמים, מעט פלפל צ'ילי גרוס
:הנה כך
 
גם העוף קיבל טעם לימוני, מעט חמצמץ הוא נהדר
 
.להניח מעל זה עוף שלם משוטח (חתוך באמצעו), להשאיר את העור על העוף
למרוח את העוף בשמן זית, דבש נוזלי (הוספתי מעט נוזלים מעגבניות שרי כבושות, זה לא חובה)
לאפות את העוף בתנור החם (200 מעלות) במשך כשעה ללא כיסוי בשליש התחתון/אמצעי של תנור האפייה
מומלץ להוציא ולהפוך את העוף 3-4 פעמים במהלך השעה, ניתן להפעיל את הטורבו בתנור לסרוגין ולפרקי זמן קצובים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

22/06/2009

* June 22 מאפה ירקות צבעוני וטעים

מאפה ירקות צבעוני
הרעיון העומד מאחורי המאפה הזה, הוא מנה עשירה בירקות, הכוללת גם ביצים ויוגורט ומהווה מנה משביעה כשהיא חמה פושרת או קרה


הירקות מבושלים מעט קודם ולאחר מכן מעורבים עם ביצים טרופות ומעט יוגורט. המאפה מזכיר חביתה עבה ועשירה אך איננו מטוגן. יש כאן מעט שומן, שפע ירקות, צבעים יפים וטעם טוב בשפע

מאפה ירקות4 עד 6 מנותהמרכיבים:
כף חמאה = 15 גרם לטיגון הירקות
שלושה בצלים ירוקים קצוצים
שני קישואים פרוסים דק, אפשרי קישואים בעלי קליפה כהה
מאה עד 120 גרם פיטריות שמפיניון טריות פרוסות דק = כ 3 פטריות גדולות
פלפל אדום בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
מאה ושבעים גרם גרגירי תירס (משקל לאחר סינון) מקופסאת שימורים
ארבע ביצים גדולות טרופות קלות
חצי כוס יוגורט
מלח, פלפל שחור גרוס, תבלינים לפי הטעם

-
תבנית נחוצה : עגולה בקוטר 22 או 23 ס"מ
ההכנה:לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לשמן מעט את תבנית האפייה.במחבת גדולה להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל הירוק ולטגן מספר דקות.
להוסיף למחבת ולבחוש פנימה:
קישואים, פטריות, פלפל אדום ותירס. לבשל ולערבב מספר דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. להסיר מהלהבה
בקערה גדולה חסינת חום לערבב ביצים טרופות ויוגורט, להוסיף את הירקות, לערבב בכל ולתבל
לצקת לתבנית המוכנה וליישר מעט, לאפות בתנור המחומם 35-40 דקות
להגיש חם מאוד ישירות מהתנור או פושר לצד סלט ירקות גדול.
הערה
[המאפה בצילום הוכן בטוסטר אובן]
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

* June 22 מתכון לעוגיה טעימה עם שוקולד

עוגיה עם שוקולד בקלי קלות

צינצנת עוגיות במטבח, על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית בכל בית. קודם כל עבורנו, כמובן גם בשביל כיבודים, כולם רוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום. במידה ותכפילו את כמות העוגיות הללו, תקבלו מספר צינצנות של עוגיות
-
מה יש לנו פה או למה מומלץ להכין את העוגיות הללו?
העוגיה יחסית גדולה, חצי רכה, מעט פריכה.
העוגיה יציבה ואינה מתפוררת, גם ילד קטן יכול לאחוז בה.
העוגיה מתוקה אך המתיקות מתונה.
קל מאוד להכין את העוגיות ממרכיבים שיש בבית, תוך מספר דקות הכנה.
לא צריך להפעיל מיקסר וזמן האפיה יחסית קצר.
יש שימוש במתכון זה בחמאה מומסת דבר המזרז עוד יותר את ההכנה.
ניתן לגוון ע"י הוספת אגוזים קצוצים.
מומלץ להשתמש בשוקולד קצוץ ולאו דווקא שוקולד צ'יפס, קל לקצץ את השוקולד במעבד מזון קטן, בכל פעם לקצץ כמות של 50 גרם שוקולד, כך תהיה לכם שליטה על איכות טיב וטריות השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו שבו שאינו גבוה בשוקולד צ'יפס קנויים

עוגיה עם שוקולד
COOKS ILLUSTRATED מתכון מעובד מ
הכמות :19 עוגיות
מרכיבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
תשעים גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כוס סוכר חום כהה
כפית תמצית וניל איכותית
ביצה גדולה
מאה וחמישים = 150-170 גרם שוקולד קצוץ לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
בקערה קטנה לערבב: קמח וסודה לשתיה מנופים, להוסיף את המלח ולערבב.
בקערה בינונית אחרת לערבב עם מטרפה ידנית, את החמאה המומסת, סוכר לבן, סוכר חום, ותמצית וניל. לטרוף פנימה ביצה
להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח ולערבב.
לערבב פנימה בעזרת כף את השוקולד.
בעזרת כף (או כף גלידה ) ליטול כמות מהתערובת ולהניח במרחקים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. לאפות בתנור המחומם כ-15 דקות.
לצנן את העוגיות על רשת ולשמור בצינצנת אטומה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

20/06/2009

* June 20 חדשות מזון וחטיפי מיזלי

אני מודה, אני אוהבת סנדוויצ'ים מושקעים ורצוי שמישהו אחר טורח ומכין אותם עבורי, עם הקפה של הבוקר (במקום עם עוגה). ראיתי את תמונת הכריך שזכה בתחרות סנדוויצי'ם, באמריקה הרחוקה
יוצרת הסדוויץ אדווינה, זכתה בפרס הגדול
כאן אבל נידבה מתכון לטעים הזה
מקור התמונה והמתכון
מה כולל הכריך שאפשר לאמץ בבית
לחם כפרי
גבינה קשה
בסגנון ספרדי
פרוסות פרושוטו
ציפוי הפפריקה המעושנת ,פלפל צלוי ועגבניות מורכב מ
חומץ שרי
פפריקה מעושנת
שמן זית
שום כתוש
פלפל אדום צלוי על הגריל
עגבניות יבשות כבושות בשמן זית
מעט עלי פטרוזיליה

בתמונה למטה:בולי ה'שוקולד' הצרפתיים
בחודש שעבר הנפיקה סוכנות הדואר הצרפתית לה פוסטה,
סדרה של בולים במהדורה מוגבלת לציון 400 שנות שוקולד בצרפת. השוקולד הובא לצרפת לראשונה בשנת 1609. כל בול מהסדרה של - 10 בולים מתאר נקודת זמן היסטורית אחרת הקשורה לשוקולד. יותר מכך, לבולים ניחוח של שוקולד! ניתנים למכירה בסוכנויות הדואר בצרפת או ברשת האינטרנט
מקור התמונה:
אתר סוכנות הדואר הצרפתית

חטיפי מיזלי-מיזלי ברס
חטיף קל להכנה, משביע, וטוב כחטיף בכל שעה
:מרכיבים
מאה עשרים גרם חמאה
שתי כפות מדידה דבש
תשעים גרם סוכר חום כהה
מאה עשרים וחמישה גרם תערובת מיזלי מוכנה
ארבעים וחמישה גרם קוקוס
שישים גרם שקדים קצוצים
שישים גרם קמח מלא
תשעים גרם צימוקים, מומלץ לחלוט ולייבש
תשעים גרם מישמש מיובש חלוט וקצוץ
שתי ביצים גדולות טרופות

תבנית : ריבועית קטנה 20 על 20 ס"מ או תבנית קטנה בגודל דומה
הכמות: 16 ריבועים

:ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני נמוך- 160 מעלות.
בסיר בינוני להמיס את החמאה והדבש.
לכבות את הלהבה ולהוסיף לסיר: סוכר, מיזלי, קוקוס, קמח מלא, שקדים, צימוקים ומישמש קצוץ, ערבב היטב
להוסיף ביצים טרופות ולבחוש.
לצקת לתבנית המורפדת בנייר אפייה וליישר את התערובת.
לאפות 25-30 דקות. לצנן ולחתוך לגודל הרצוי 16 יחידות
-
אתר חדשות ה
הבי בי סי מדווח השבוע אודות מחקר חדש הממליץ לבשל את הגזר בשלמותו. הפוטנציאל של הגזר כירק הכולל חומר אנטי סרטני הוא מירבי כשהגזר מבושל בשלמותו ולא חתוך. מדובר על 25% אפקטיביות רבה יותר בגזר שלם על פני החתוך. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהמרכיבים התזונתיים של גזר חתוך המבושל במים חשופים ו'מתפזרים' במי הבישול יותר מגזר שלם. כמו כן מומלץ לבשל את הגזר זמן קצר יותר, זה עשוי להיות גם טעים יותר

19/06/2009

* June 19 סוד פאי הלימון והמרנג המושלם

פאי הלימון הטעים ביותר
 
שנים חלמתי על הפאי לימון הזה. לא יכולתי לתמונות שהציצו מכל עבר, תמונות פאי אמריקאי הקלאסי הזה. הפאי מכיל שכבת בצק אפויה דקיקה ופריכה, מעל תמצאו שכבת מלית לימון חמצמצה ומתוקה קרמית וענוגה. ומעל.. שכבת מרנג לבנה. הפאי הזה למביני עניין הוא כמו לאכול את המעדן הכי טעים שיש בעולם

כדאי לנצל את סוף עונת הלימון כעת, מחיר הלימון נמוך והלימונים עדיין מלאי מיץ וקליפתם חלקה וצהובה. ישנם סבורים שתמונות פאי לימון ומרנג לבן הם הם פוד פורנו במיטבו.. לאחר שאכלתי את המנה המצולמת כאן אני חייבת להנהן ולהסכים.. מה בעצם אפשר לרצות אחרי כזה עונג וגם מתברר שאפשר להכין את הפאי הזה בבית
 .הפעם, יש קצת עבודה, המתכון מושקע, אך שווה כל ביס, באחריות
להצלחה בטוחה: מומלץ לקרא את כל הוראות ההכנה עוד לפני תחילת העבודה, נסו ותהנו
 
פאי לימון ומרנג :המתכון
:החומרים לתחתית הבצק
כוס קמח לבן רגיל מנופה=140 גרם
שמינית כפית מלח
תשעים גרם חמאה קרה
שתיים עד 3 כפות מים קרים

  החומרים למלית הלימון:
כוס סוכר לבן =200 גרם (או כוס ורבע סוכר)
שליש כוס קורנפלור
רבע כפית מלח
כוס ורבע מים
ארבע=4 חלמונים מביצים מספר גדולות- לטרוף ולשמור בקערה קטנה
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
ארבעים וחמישה גרם חמאה
שתי כפיות זסט/ גרידת לימון


  החומרים למרנג- למקצפת האפויה:
ארבע חלבונים מביצים מספר 1, בטמפרטורת החדר
חצי כפית אבקת קרם אוף טרטר
חצי כוס סוכר=100 גרם


תבנית:תבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
הכנת בצק התחתית
.לחמם תנור אפייה לחום גבוהה מאוד =250 מעלות
בקערה קטנה או במעבד מזון, לערבב את הקמח והמלח

.לחתוך פנימה את החמאה בחתיכות קטנות, לערבב עם היד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף כף אחר כף מהמים הקרים. לערבב עם מזלג. לאחד עם היד ליצירת כדור בצק
.לשטח את הבצק מעט על משטח מקומח

על משטח מקומח לרדד את כדור הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. לקמח מתחת לבצק תוך כדי רידוד. לקפל את הבצק לחצי ושוב לחצי ולהניח בתוך תבנית הפאי המשומנת. לפתוח את קיפולי הבצק ולהדק את הבצק לתבנית. ליצור שוליים מוגבהים ונאים בגובה ס"מ שיצאו החוצה מעט משולי התבנית. לישר את הבצק ולדקור את התחתית וההדפנות עם מזלג בכדי שלא ייתפחו בזמן האפייה
לאפות את הבצק בתנור החם 8-10 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי היטב. להוציא מהתנור. לצנן על השיש את התחתית האפויה
. להנמיך את חום התנור לחום בינוני -נמוך 160 מעלות

הכנת המלית

.בסיר בינוני בתכולה של שני ליטר לערבב סוכר, קורנפלור ומלח
בהדרגה לבחוש פנימה את המים. לערבב עם מטרפה ידנית ולבשל על להבה בינונית בבחישה עד תחילת הרתיחה 7-9 דקות. להרתיח במשך דקה
בהדרגה להוסיף כחצי כוס מהתערובת החמה הזו ששבסיר כף אחר כף, לקערת החלמונים הטרופים, לטרוף היטב

להחזיר את התערובת שבקערת החלמונים לתערובת שבסיר ולטרוף היטב. להמשיך לבשל על להבה בינונית נמוכה עד שמסמיך במשך2-3 דקות. בדקת הבישול האחרונה, להוסיף את החמאה, מיץ הלימון וקליפת הלימון לבחוש ולהסיר מהאש
 
:הכנת המרנג- המקצפת
להקציף את החלבונים ואבקת הקרם אוף טרטר בקערת מיקסר במהירות נמוכה עד קבלת קצף רך
 להמשיך להקציף במהירות גבוה, להוסיף 1/2 כוס סוכר (בהדרגה רבע כוס בכל פעם) להקציף עד קבלת קצף נוקשה ומבריק במשך 3 עד 4 דקות נוספות
הרכבת הפאי:
לצקת מלית לימון חמה על תחתית הבצק האפויה

למרוח את המקצפת על מלית הלימון, המקצפת צריכה לכסות את כל המלית ולהגיע עד הבצק, לא חייבים ליישר
:אפייה
לאפות את הפאי בתנור החם בחום של 160 מעלות במשך 25-30 דקות
 המקצפת תהיה מעט שחומה. ניתן לכסות את העוגה בדקות האפיה האחרונות בנייר כסף למניעת השחמה נוספת
לצנן את העוגה בחוץ במשך שעה עד שעתיים.
להכניס את הפאי למקרר ולצנן לפחות במשך שעה לפני ההגשה.
לאחסן במקרר

 


 



הרעיון למתכון מכאן
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

16/06/2009

* June 16 חדשות מזון וועוגיות הקאובוי של לורה בוש

?המגזין האמריקאי סאנסט מציע רעיון חביב לעוגיה ממולאה. מה יש פה ואיך מכינים את זה בבית
מרשמלו לבן נמס על עוגיית שוקולד כהה ומתחת חמאת בוטנים, להשלמת התענוג הצמידו עוד עוגיית שוקולד
איך מכינים: למרוח כף חמאת בוטנים רכה, לא מהמקרר על עוגיית שוקולד דקה, מעל יש להניח מרשמלו שהעברתם מעט מעל האש וכולו עדיין נוזלי וחם, להצמיד עוד עוגיה, וללקק את האצבעות מקור התמונה והרעיון
כאן
מדור המזון והמשקאות של אתר העיר קליבלנד באוהיו מפרסם מתכון למשקה מרענן:לימונדה ממותקת מבוסמת בריח תפוז
בשומת הדבש תפוז בלימונדה הממוקת מוצלחת, כך הם אומרים ומנדבים את הוראות ההכנה, לשמונה כוסות משקה
להכין סירופ דבש
לערבב כוס מים עם כוס וחצי סוכר בקלחת או סיר קטנים. לבחוש עד שהתערובת רותחת והסוכר נמס. להסיר מהלהבה. לצנן עד שהתעורבת חמה עדיין אך לא רותחת. להוסיף שלוש כפות דבש בטעם תפוז אפשר גם דבש רגיל. לצנן לטמפרטורת החדר ואחר כך במקרר עד שהסירופ קר מאוד
הכנת הלימונדה
בקנקן גדול לערבב שבע כוסות מים, כוס וחצי מיץ לימון סחוט לא מסונן והסירופ הצונן. לצנן היטב לפני ההגשה
בהגשה: בכל כוס להניח מספר קוביות קרח, לצקת לימונדה צוננת ולקשט בפלחי לימון
מקור התמונה והרעיון
כאן
השף קונדיטור ג'ימי מקמילן משיקגו ,בראיון החודש במגזין סטאר-שף מציע להכין קינוח מיוחד במינו
 
המתכון לקינוח הזה, מהארוכים והמפורטים שיש, כולל שוקולד בלגי ופירות יער, הרבה קישוטים וצבע
בין רשימת המרכיבים והשכבות:
פרוסות תותים מיובשות בסירופ
סורבה תות שדה
גלידה מעלי הכותרת של ורדים ויין
עוגיות דקיקות בטעם פטל
רפרפת משוקולד חלב
אבק/ת קקאו
צ'יפסים מתות שדה
אמולסיה שקדים
תותים ביין
קראנץ' שוקולד שקדים
!וכן, הכל בקינוח אחד
מקור התמונה והמתכון המלא
כאן
המגזין האמריקאי המשובח סוואר מקדיש את גליונו האחרון , מספר 121 לנושא : טקסס. אחד המתכונים הכלולים בחוברת הם עוגיות הקאובוי של לורה בוש. עוגיות קלות להכנה המכילות את השילוש המוצלח של שיבולת שועל- אגוזים-שוקולד
בדקתי את המתכון במטבח הפרטי והא הניב 26 עוגיות חביבות בעלות מתיקות מתונה, הנה אחת מהעוגיות
 
עוגיות הקאובוי של לורה בוש
המרכיבים:
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית סודה לשתיה
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
רבע כפית מלח
תשעים גרם חמאה רכה
שש כפות סוכר לבן
שש כפות סוכר זהוב
ביצה
שלושת רבעי כפית תמצית וניל
שלושת רבעי כוס שיבולת שועל מהירה (לבישול) או רגילה
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'ייפס- שמתי שברי שוקולד
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים - שמתי אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס קוקוס

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה לערבב 5 מרכיבים ראשונים ולהניח בצד.
בקערת מיקסר או בקערה לעירבוב ידני לערבב חמאה עד שהיא רכה מאוד. להוסיף 2 סוגי סוכר ולערבב היטב. להוסיף ביצה ווניל
להוסיף לקערה את תערובת הקמח ולערבב עד ליצירת בצק. להוסיף שיבולת שועל (קוואקר), שוקולד, אגוזים וקוקוס
ליצור מהבצק 24-26 כדורים ולהניח ב- 2 תבניות אפיה על נייר אפייה, במרחקים גדולים.
לאפות בתנור המחומם 16-18 דקות
לצנן על רשת.
--
מקור: Saveur in Issue #121
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

** June 16 לחם לבן קל הכנה-נוסחא מנצחת

לחם לבן קל הכנה - נוסחא מנצחת

הלחם עדיין מעט חם מהתנור, אך אפשר כבר לפרוס אותו ולטעום. יש לנו כאן נוסחא מנצחת, מתכון ללחם לבן בסיסי שהוא קל מאוד להכנה, אינו דורש שום יידע מוקדם וכל אחד יכול להכין אותו בבית.
ההוראות פשוטות,כמו גם החומרים והתוצאה מקצועית. לדעתי כל אופה יישמח עם התוצאה ויאמץ את המתכון. תתקבל כיכר אחת שזופה מבחוץ, בעלת ריח טוב, קרום מעט פריך ותוך רך. הפרוסות הנפרסות ארוכות והלחם מתאים לכל
מתכון מבוסס על
bbcgoodfood.com
לחם לבן פשוט - המתכוןהכמות: כיכר אחת גדולה
החומרים
חמש מאות גרם קמח מיוחד ללחם
שתי כפיות מלח דק
שבעה גרם שמרים יבשים= 2.25 כפיות מדידה שמרים יבשים או פי 3 הכמות שמרים טריים =שמרית בשקית
שלוש כפות שמן זית
שלוש מאות מ"ל מי ברז לא לחמם

ההכנה
בקערת מיקסר או בקערה ללישה ידנית לערבב:
קמח, מלח ושמרים. ליצור גומה במרכז הקמח, להוסיף את השמן וכל כמות המים (מהברז) בבת אחת.
ללוש את כל החומרים מספר דקות במיקסר או ידנית עד לקבלת בצק גמיש ורך. במידת הצורך ניתן להוסיף כף/שתיים קמח/מעט מים
ליצור מהבצק כדור, להניחו בקערה משומנת קלות (או להשאירו בקערת המיקסר), לכסות ולהתפיח את הבצק עד שהוא תפח כפול מגודלו המקורי, זה יארך שעה
לאחר שעה, ללוש מעט את הבצק וליצור ממנו צורת כדור. להניחו על נייר אפייה/סילקון בתוך תבנית אפיה בגודל של עשרים על שלושים ס"מ
להתפיח את הכיכר במשך כשעה.
בזמן שהלחם תופח לחמם תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
לאחר שהכיכר תפחה לגמרי, לנפות מעט קמח מעל הכיכר. במידה ותנפו שכבת קמח על שכבה נוספת, יתקבל מעטה לבן יותר כמו בצילום. בעזרת סכין ליצור 2 חריצים בצורת איקס במרכז הכיכר שיהיו באורך של כ- 6 ס"מ. לאפות את כיכר הלחם בתנור החם כ- 30 דקות או עד שהיא מוכנה
-
איך יודעים שהכיכר מוכנה, בנוסף לצבע ? כיכר שאפויה מספיק זמן היא יחסית קלה ועל ידי נקישה בתחתית הכיכר או בחלקה העליון יישמע צליל חלול, זה סימן שהכיכר אפויה גם מבפנים

 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

13/06/2009

מסעדת רדיו רוסקו:לא רק בגלל הפיצה

ביקורת מסעדה: רדיו רוסקו
אתמול , סעדנו זו הפעם השנייה במסעדת רדיו רוסקו .הביקור הקודם היה ביום חורפי, בשעת לילה מאוחרת מאוד , לאחר הצגת תיאטרון
.מגוון המנות שהזמנו אז, השרות והטעם הטוב החזירו אותנו שוב למסעדה
גם הפעם, יום שישי בשעת אחר צהריים מוקדמת , היינו לאחר שעתיים וקצת מענגות של חגיגת תאטרון. ההצגה: הנפש הטובה מסצ'ואן , נרקחה ובוצעה ע"י מיטב היוצרים ועינגה אותנו עד מאוד.דקות ספורות לפני תום ההפסקה , התקשרנו למסעדת רדיו
רוסקו ,רצינו לברר עד איזה שעה ניתן לסעוד שם ארוחת צהריים וביקשנו לשמור לנו מקום
לשימחתנו ,נאמר לנו שמהשבוע מוגשות כל הארוחות העיסקיות בכל שעות היום ובשלוש קבוצות מחיר.לא היה נחוץ להזמין מקום מכיון שהיה
הארוחות העיסקיות, כל אחת ותפריטה וההיצע שלה מגיעות במחירים של
59
69
ו-79 שקלים
לתפריט הארוחה העיסקית ניתן להוסיף קינוח מתפריט הקינוחים המוצע במחיר של 17 ש"ח לכל מנת קינוח
הארוחות העיסקיות כללו מנה ראשונה ועיקרית ושתיה קלה

החלטנו להזמין את הארוחה העיסקית בשישים ותשעה שקלים
--
מסעדת רדיו רוסקו השוכנת ברחוב אלנבי בתל אביב, מאפשרת מקומות ישיבה בחוץ בחצר וכן בתוך המסעדה הממוזגת והמרווחת בפנים. היושבים בחלק החיצוני המקורה בחצר, יהנו מנוף גינה נאה



המסעדה מרווחת ומעוצבת בהקפדה. תאורה טובה (בביקור הקודם בלילה היה לנו מעט חשוך) , מוזיקת רקע נעימה (בביקור הקודם היתה מוגברת לטעמנו) בר משקאות, תמונות/פוסטרים על הקירות, על השולחן במקום מפות תמצאו כרזות מעוצבות בסגנון איטלקי, כל שולחן וסועד יהנה מתמונה אחרת. השירותים ממוקמים בחצר במבנה נפרד, מסודר , נח ונקי.המלצרים נעימים, שירותיים ויעילים. האווירה נעימה
כמנת פתיחה קיבלנו סלסלה הכללה שני סוגי פרוסות לחם טרי וקערית קטנה עם שמן בטעם עגבניות, הכוסית עם השמן מולאה מספר פעמים לבקשתנו, הלחם טרי וטעים
מה הזמנו
כל אחד מאיתנו הזמין סלט קפרזה
הסלט כלל שכבות של עגבניות גדולות ובשלות, מוצרלה רכה מאוד ומשובחת, עלי בזילקום , מלח, פלפל ושמן זית
מנת הפתיחה הזו היתה מרעננת ומצויינת , הגבינה גם היא מעולה



כמנה עיקרית הזמין כל אחד מאיתנו פיצה, המקום מתמחה וידוע בפיצות המגוונות הדקות שלו.הפיצה האישית גדולה מאוד ,גודלה לדעתי כפיצה משפחתית סטנדרטית , דקה פריכה ,ומהווה מנה עיקרית משביעה ליחיד רעב

אני אכלתי פיצה עם מוצרלה ורוטב צ'יפולטה.הפיצה הזו נחשבת מעט חריפה,לטעמי היא פיקנטית ומוצלחת


יקירי הזמין פיצה עם אספרגוס טרי וגבינת צאן. הפיצה היתה טעימה, טעמתי גם , לטעמנו להבא נבחר בטעם אחר
בשלב זה היינו כבר שבעים,אך כחובבת קינוחים יש לי תמיד מקום לקינוח,במיוחד לאחר הפנקוטה המוצלחת שאכלתי כאן בפעם הקודמת
:ביקשו את תפריט הקינוחים


אני הזמנתי מנת טירמיסו
הקינוח התקבל בכוס גדולה ורחבה והיה קליל ומענג ביותר כשמכסה אותו שכבת פירורים פריכים


מנת הקינוח השנייה היתה טארט אגסים אישי, לא הספקתי לטעום כי הייתי שקועה במנה שלי..היה לו טעים ואני מאמינה. הצלחת נוקתה כמו גם כוס הקינוח שלי

איטלקי, בר-יין, בר-מסעדה, פיצה
אלנבי 97, תל אביב

12/06/2009

* June 12 ממתק שוקולד קרמל, (לא) למיליונרים בלבד

ממתק שוקולד קרמל, נראה מיליון דולר
 
ממתק טעים בצורה יוצאת דופן וקל מאוד להכנה. במבחן טעימה לכל המשפחה המורחבת הממתק/חטיף שוקולד קרמל הזה נחל הצלחה.
ממתק המורכב משלוש שכבות
שכבה של בצק פריך כהה המכיל גם קוקוס וגם סוכר חום כהה.
שכבה של קרמל המורכב מחלב מרוכז סירופ זהוב וחמאה.
וציפוי שוקולד המורכב משוקולד וחמאה
את שתי השכבות הראשונות אופים ואחר כך מצננים היטב במקרר. כשהעוגה יציבה, יש לזגג אותה בשוקולד ולאחסן במקרר עד להגשה. העוגה תימס בחום, כך שיש להוציא מהמקרר ולהגיש מיד.
העוגה טעימה מאוד, שילוב הטעמים, הצבעים והטקסטורות מושלם לדעתי. תחתית הבצק פריכה, המלית חצי רכה וגם כך הציפוי
 

 איך כדאי לחתוך את העוגה בקלות ? העוגה נחתכת יפה לכל גודל רצוי. רצוי להניח את כל העוגה הצוננת לאחר לילה במקרר על קרש עץ, ולחתוך פסי רוחב עבים. כל פס כזה לחתוך לריבועים או מלבנים קטנים ולהעביר לקופסא שטוחה. האיחסון יהיה במקרר ויש להכין לילה לפניהמתכון קל להכנה, אהוב על ילדים ומבוגרים, ממתק להיט, ממתק הקרמל שוקולד הכי טוב שיש, נמס בפה, חשוב להקפיד על הוראות ההכנה
להשתמש בדיוק במרכיבים המצויינים, ללא תחליפים
ממתק שוקולד קרמל - (לא) למיליונרים בלבד
המרכיבים:
הבסיס
כוס קמח רגיל (140 גרם)  מנופה
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס קוקוס
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה, מומסת
מלית
ארבע מאות גרם= פחית חלב מרוכז ממותק מתוצרת הולנדית או 2 שפופרות גדולות של חלב מרוכז באותה תכולה בסה"כ
שתי כפות סירופ זהוב (גולדן סירופ), לרכישה בחנויות טבע
שישים גרם חמאה מומסת

לציפוי השוקולד
שישים גרם חמאה
מאה עשרים וחמישה גרם שוקולד חתוך לקוביות, רצוי שוקולד 60% מוצקי קקאו
תבנית נחוצה :מלבנית בגודל 25 ס"מ על 17 ס"מ, כמו תבנית טוסטר אובן מטפלון
ההכנה
לחמם תנור או טוסטר אובן לחום בינוני של 180 מעלות.
ניתן לאפות בתנור, אני אפיתי בטוסטר אובן, דבר שקיצר את משך זמן האפייה
לממתק מעט נמוך יותר יש להשתמש בתבנית ארוכה בשלושה ס"מ
לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה רק לאורכה
הכנת בצק התחתית
לערבב בקערה קטנה את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם. מהר מאוד יתקבל בצק רך ואחיד, מעט כהה. לרפד עם הבצק בעזרת הידיים את כל תחתית תבנית האפייה. ליישר את הבצק עם גב של כפית או כף לאפות בתנור החם
בטוסטר אובן זמן האפייה יהיה כ-10 דקות
בתנור רגיל 15 עד 20 דקות
הבצק יהיה זהוב חום. לצנן לגמרי
הכנת המלית
 בקלחת קטנה על להבה בינונית, להמיס חמאה. להוסיף את יתר המרכיבים ולבשל בבחישה מתמדת כשמונה דקות. שמונה הדקות ייחשבו מתחילת הבישול ולא מזמן הגעת המלית לרתיחה. המלית תרתח ותבעבע. לבשל אותה עד שצבעה זהוב והיא מסמיכה מעט. לא להאריך מידיי את זמן הבישול

לצקת את מלית הקרמל החמה על תחתית הבצק הצוננת
להמשיך לאפות בחום הבינוני משך כ 12 דקות עד שהמלית זהובה ומתייצבת. היא תהיה עדיין מעט רכה ונוזלית אבל לא כפי ששמנו אותה על הבצק ותתעבה עם הצינון
לצנן בחוץ עד שהעוגה צוננת לחלוטין
לכסות את העוגה ולהכניס למקרר למשך כ 3 עד 4 שעות או עד שהעוגה מתייצבת
הכנת ציפוי השוקולד
בקלחת קטנה על להבה נמוכה מאוד להמיס שוקולד וחמאה. יש לערבב כל הזמן עד שהמרכיבים נמסים
לצקת את זיגוג השוקולד החם על מלית הקרמל הקרה. לטלטל את התבנית שהציפוי ייכסה את כל העוגה וליישר. לאחסן במקרר למספר שעות או ללילה

חיתוך

למחרת לשחרר את הדפנות מסביב בעזרת סכין ולהוציא את העוגה בעזרת נייר האפייה. העוגה- ממתק תהיה יציבה מאוד.לחתוך לגודל רצוי ולאחסן במקרר עד להגשה
 


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License