23/04/2012

שמונה גלויות מפריז-חלק 2, אפריל 2012

עוד גלויות מפריז - פריז באביב ,אפריל 2012
:תמרים מישראל בסופר-מעדניה

*שמונה גלויות מפריז-חלק 2, אפריל 2012

עוד גלויות מפריז - פריז באביב ,אפריל 2012
 
:תמרים מישראל בסופר-מעדניה

21/04/2012

עשר גלויות מפריז-חלק 1 , אפריל 2012

גלויות מפריז - פריז באביב ,אפריל 2012

.. עגבניות ,זרי ורדים, עוגיות מקרונס ועוד

גלויות מפריז-חלק 1 , אפריל 2012

גלויות מפריז - פריז באביב ,אפריל 2012

.. עגבניות ,זרי ורדים, עוגיות מקרונס ועוד

*ארטיס - גן החיות באמסטרדם- אפריל 2012

אמצע חודש אפריל 2012 אנו פוסעים בשערי גן החיות באמסטרדם-ארטיס זו. קר בחוץ, משפחות עם ילדים פוסעות פנימה יחד איתנו
גן החיות הותיק שוכן במרכז אמסטרדם והוא עצום מימדים. הגן מורכב מארבעה חלקים: גן חיות, פלנטריום, גן בוטני ומוזיאון לגיאולוגיה וזואולוגיה. ניתן לרכוש במחיר נוסף מפת התמצאות אבל אפשר להסתדר גם ללא. משך הטיול בגן עשוי להימשך שעות אחדות. הגן עשיר בצמחיה מטופחת והוא נעים לטיול רגלי. מה תמצאו כאן ? חיות מכל העולם - פילים אסייתים משתובבים להם, אריות ונמרים, בעלי כנף, תנשמת, קופים על כל סוגיהם ובני משפחותים - כולל תינוקות קופים חביבים להפליא, זוחלים, פרפרים ומיני דגה. לחיות תנאי מחייה הדומים מאוד לארץ מוצאם כך שאל תתפלאו להיכנס לאזורים מחוממים, לחים וחממות גידול למינהן.  בגן גם קומה שלמה של אקווריומים המציגים את הדגה החיה בתעלות אמסטרדם

17/04/2012

*על מסעדה טעימה בפריז-Paris Cafe des Musees

בסוף השבוע הראשון של חודש אפריל 2012 ארזנו מזוודות ושמנו פעמנו לעיר האורות האהובה. תחילתו של מסע קולינרי שנמשך גם בבריסל, בברוז' והסתיים באמסטרדם. פריז מנצחת בגדול גם באוכל..זה אין לנו כל ספק
הגענו ואנו כאן ! - ברוכים הנמצאים, מקווים שהיה לכם פסח קל ונעים. רשומה זו מהווה סנונית ראשונה בסדרת פוסטים שיכללו המלצות על מקומות הסעדה/בתי קפה וחנויות מעניינות בשלוש הערים, יהיה טעים חמים ונעים
מזג האויר היה קר, דבר שלא הפריע להנאתנו מהטיול הקולינרי במקום. אכלנו טוב מאוד. אני בוחרת לשתף אותכם בביקור במסעדה מיוחדת, ציקצקנו שפתיים וליקקנו את הצלחות (בנימוס).. הרי בפריז אנו
Cafe des Musees
בית קפה וביסטרו ותיק באזור המארה שבפריז. בשעת הסעודה ישבו בסמוך לנו זוג ישראלים נוסף וגברת (יפנית) שלגמה ארוכות קפה יחד עם קריאת ספר. היא היתה שם לפנינו ולאורך כל הארוחה. לא הזמנו מקום מראש ותוך דקות ספורות התישבנו לאכול. צוות המלצרים חביב, דובר אנגלית טובה ועם הגשת הקינוח שלי גם משעשע ביותר

02/04/2012

**עיצובים חדשים 2.4.2012

 אספתי עבורכם את מיטב היופי העכשווי ברשת
בקבוק וויסקי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כריות בדמות חלוקי נחל

פרטים כאן

כרית אחת , לא צריך יותר
כאן הפרטים
צינצנת זכוכית לחטיפים/דברי מתיקה

פרטים
פותחן בקבוקים
פרטים
מיץ אגסים טהור


חותמת

מדרגות לבית המלון - צ'ילה
Hotel Plaza Grande

מקור
:כמה יפים היו השקיעה וחוף הים ביום שבת


החיים יפים - ללא ספק

29/03/2012

**דברים יפים 29.3.2012

ארגז 'כלי עבודה' אדום
:הארגז המיוצר ביפן מכיל 'כלי עבודה' משוקולד

Hand Tool Chocolates by Kobe
מקור, תמונות נוספות ופרטי מוצר בקישור
לחרצן דובדבנים
המכשיר מעוצב בחן. יחרצן דובדבנים/זיתים מבלי ללכלך את הסביבה. לרכישה גם באמזון

24/03/2012

עוגה לשבת :עוגת שוקולד תפוז

תיאורי העוף בתנור שלו, הוציאו אותי מדעתי. העור הפריך, הרוטב העשיר, הירקות שליד. יחד עם התשוקה ,טוב הטעם בו הכול הוכן והוגש לשולחן באהבה ... כששמעתי מהם מרכיבי הסלט -כולל הצנון, קולורבי ובצל אדום (בנוסף לכל היתר) לא כבשתי יצרי ורצתי למטבח. חוברת ה'גוד פוד' החדשה של הבי.בי.סי הגיע השבוע בדואר. צ'ופר חוברת מתכוני העוגות היה נפלא. מתוכו בחרתי את עוגת השוקולד תפוז. העוגה עברה עיבוד מסוים במטבחנו הקט ויצאה מושלמת לא פחות !  הנה היא

עוגת השוקולד תפוז כהה, רכה, לחה , עסיסית,קלת הכנה, מושלמת- כבר אמרתי? לא תאמינו ! אבל אין צורך להקציף ביצים או להפעיל מיקסר ופשוט ביותר לטרוף את העוגה בעזרת מטרף ידני. העוגה מכילה תפוז שלם עם קליפתו העובר בישול מוקדם עד שמתרכך הוא ונטחן לממרח. לטעמי זוהי עוגת השוקולד האולטימטיבית ויכולה בקלות להפוך אצלכם לעוגת 'הבית' או עוגת היום הולדת - הפתעה הקבועה ליקיריכם. כמו כן, העוגה כוללת שמן קנולה וללא שומן מוצק כלל ומצופה בגנאש שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו) על טהרת השמנת ושוקולד המריר. הגנאש מתמצק עם הקירור במעט ומתרכך בטמפרטורת החדר. העוגה טעימה מאוד ישירות מהמקרר. ככה בדיוק מקבלים את השבת ! שתהיה נפלאה מתמיד
עוגת שוקולד תפוז
:החומרים
תפוז גדול רחוץ
מאה גרם שוקולד מריר (60-70%) שבור לקוביות
שלוש ביצים גדולות
מאתיים וחמישים גרם סוכר לבן
מאתיים וחמישים מ"ל שמן רגיל
שתי כפות אבקת קקאו
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפיה

:לגנאש השוקולד
מאתיים גרם שוקולד מריר (70%) שבור לקוביות
מאתיים עשרים וחמש מ"ל שמנת מתוקה
-
תבנית עגולה בקוטר 23-24 ס"מ , משומנת
:אופן ההכנה
לדקור את התפוז בקיסם מסביב ולבשלו בסיר (מכוסה) עם מים רותחים כ 30 דקות. להוציא מהמים, לצנן מעט ולטחון את התפוז בשלמותו במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק. לצנן
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס את מאה הגרם שוקולד על סיר כפול ולצנן מעט
.בקערה גדולה לטרוף יחד: ביצים, סוכר ושמן
.להוסיף בהדרגה מחית התפוז
.לערבב פנימה שוקולד מומס
.לנפות לתוך הקערה את הקקאו, קמח ואבקת האפייה
.לערבב הכול יחד קצרות. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המשומנת ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם משך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן את העוגה, להעביר סכין סביב הדפנות ולהפוך לצלחת הגשה נאה. לצנן לגמרי
:הכנת הגנאש
.לשים את קוביות השוקולד בקערת מתכת או קערה חסינת חום אחרת
.להביא את השמנת המתוקה לרתיחה ולצקת אותה על השוקולד
.להניח למשך שתי דקות
.כעת לטרוף את השוקולד והשמנת יחד לקבלת תערובת חלקה
.(להניח את התערובת בצד עד שהיא מסמיכה וניתנת למריחה מעל העוגה (אפשרי לצנן דקות ספורות בפריזר
.בעזרת סכין מריחה למרוח את הגנאש מעל העוגה, אפשרי גם בצדדים
.לקשט בזסטים של תפוז או קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
.לשמור את העוגה בקירור

?ביס .. מישהו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

עדכון 25.3.2012- צילום של אירוס נצרתי מטיול צפוני ביום השבת

18/03/2012

* ~~~עוגת שוקו בננה~~~~

.אז למה אנו עושים את זה דווקא בסלון.. ועוד על השולחן ?" הוא התעקש לדעת ישר על ההתחלה"
רגע לפני שיצא לסידוריו ביקשתי ממנו ..ערבב לי את העוגה. על השולחן הגדול בסלון הונחה קערת מתכת בינונית ובתוכה חמאה קצת רכה
ואני ? עצלה שכמותי באותו הרגע, נגשתי שוב ושוב למטבח והוספתי לו לקערה מרכיב אחר מרכיב שיוסיף לתערובת עוגת השוקו בננה. "קח מטרף.." הצעתי. הוא התעקש לערבב את כל העוגה דווקא במזלג! [מי צריך מיקסר עם ערבוב טוב שכזה ?? ! :) ]. העוגה תפחה ונאפתה חיש קל בתנור. עוגת שוקו בננה, כהה מאוד, עסיסית וטעימה בקלי קלות

עוגת שוקו בננה
:החומרים
מאה גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן= 150 גרם
ביצה גדולה
חצי כוס יוגורט לא ממותק- ראו הערה למטה
כפית תמצית וניל
בננה גדולה, מעוכה או בננה וחצי קטנה - מעוכה עם מזלג
כוס וחצי קמח לבן תופח = 210 גרם, מנופה
רבע כוס קקאו, מנופה
קורט מלח
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כוס מים רותחים
-
תבנית עגולה-קוטר 22 ס"מ משומנת
assets Creative Commons License