19/07/2012

דברים יפים

fine dining lovers
בכתבה המפרטת מה נהגה לאכול מרילין מונרו - כאן הכתבה

:תיק 100% כותנה עם ידיות עשויות עור: ביט איט

.חברת ניקון - טיפים לצילומי מזון מגרים - קישור למאמר
Tips For Making Tempting Food Photos

מרתה סטיוארט :עוגת שוקולד 6 שכבות עם קרם קרמל מלוח. מסוג העוגות המכילות כמויות סוכר עצומות ..יתכן שלראותן בלבד
.המתכון וקרדיט לצילום מהאתר של מרתה: כאן

Photo: Johnny Miller
:מטבח העתיד כבר כאן- מכשור מטבח הפועל על אנרגיה סולארית
ABC חדשות
Solar powered kitchen of tomorrow
"Lauren Glassberg gives us a look into a kitchen complete with renewable solar energy"
..דלגו פעמיים על הפתיח
 Namaste Café
בקבוקון 30 מ"ל נוזל כחול הנקרא : שלום


18/07/2012

סרטון אנימציה, כמה יפה Un petit plat pour homme

:סרט אנימציה קצר
Un petit plat pour homme
:היוצר
Corentin Charron
:תלמיד בית הספר הצרפתי לאנימציה
Supinfocom Arles
בלוג בית הספר לאנימציה : כאן

מקור
.הסרטון נוצר בשנת הלימודים השלישית ועושה גם שימוש בתוכנת אנימציה 3 דס-מקס, אפטר אפקטס , פרמייר ופוטושופ
?..מטבח מודרני,מגוון עצום של יינות.. האם נחוץ אסטרונאוט צרפתי בחלל
..הסרטון קצר ומשעשע אל תוותרו על צפייה והפצתו

פרטים על תהליך היצירה ומקור : כאן 
.לצפייה בסרטון בפורמט גדול לחצו כאן
 
 

Un Petit plat pour l'Homme from Onectin on Vimeo.

17/07/2012

*דברים יפים 17.7.2012

דברים יפים 17.7.2012
ספר בישול חדש
Guide to Foreign Japanese Kitchen by Moé Takemura
 הספר התלת לשוני כתוב באנגלית, שוודית ויפנית ומצטיין בעיצוב מוקפד ונקי. הייחוד של הספר הינו בהפשטת הכנת מתכונים יפניים ממרכיבים מקומיים, כן גם בשוודיה. הנה דוגמא


.האתר של מאו - פרטים ומקור התמונה

זאקוסקה וגם צלילים
הפוסטים שלו מעוררי תיאבון הכי שיש. בזכותם אני רצה למטבח ורעבה לצלחות אוכל כאלו בדיוק כאן ועכשיו. הבשלן הכי מוכשר וידען בקפה דה מרקר. אוכל משפחתי ,מבית רומני, צלחות מעוטרות והרבה חן טעם טוב. כל הפוסטים גדושי השראה, כוללים הסברים מפורטים, צילומים מרהיבים וגם מוזיקה טובה. להכין. לנצור. לשמור
המתכון המלא וקרדיט לתמונה

14/07/2012

*מקלוני לחם טעימים בקלי קלות

מקלוני לחם טעימים בקלי קלות

והפעם מפינת המתכון הזריז מתכון טעים מאוד למקלוני לחם
הכינו קמח (רצוי קמח מיוחד ללחם), שמרים ומספר סוגי תיבול, את כל יתר המרכיבים יש לכם כבר בבית. בצק השמרים יתפח מהר בקיץ והוא נוח ונעים לעיבוד. כל המקלונים יכנסו ויאפו (מעט בצפיפות) לתבנית הגדולה של התנור
במידה וחפשתם תעסוקה לילדים או שמעולם לא הכנתם קודם בצק שמרים - זה המתכון עבורכם. הילדים ישמחו לעזור ולגלגל את הבצק למקלות ולפזר תבלינים.. מלמעלה


אכלו את המקלונים שלכם בעודם חמימים וטריים. טבלו אותם במטבל או בביצה או כרסמו כנישנוש בין /עד הארוחה. את המקלונים הנותרים הקפיאו בשקיות המיועדות להקפאה למשך מספר שבועות. אין צורך להפשיר את המקלונים, אלא לחמם את המקלון הקפוא בחום נמוך-בינוני עד רבע שעה. במידה ותרצו לקבל מקלון הדומה יותר לגריסיני, צרו גליל ארוך קצת יותר והוסיפו דקות אחדות של אפיה /חימום לאחר הפשרה

: תיבול (יבש)מומלץ

12/07/2012

Pommarola -~זה רוטב עגבניות~~~salsa di pomodoro

מאוחר בלילה הוכנסו העגבניות היפיפיות למטבח. יחד איתן הונחו על השולחן ענפי בזיליקום טרי. תודה יקירי. לחגיגה הוספתי גם בצל סגול, גזר, ושיני שום כתושות. חיש קל התבשל לו על הגז רוטב עגבניות סמיך אדום עז וריחני כל כך
Pommarola -זה רוטב עגבניות 
salsa di pomodoro: באיטליה הרוטב נקרא גם
מכר טוסקני (תודה שף) גילה לי מקצת 'סודות' הכנת רוטב העגבניות שלו, למדתי ויישמתי. הרוטב בסיסי ויתאים לכל מנה הדורשת רוטב עגבניות מבושל, כגון - מנות פסטה מגוונות, פיצות וכדומה


הרוטב מורכב מעגבניות טריות, שמן זית, שום,מעט גזר, עלי בזיליקום, בצל (לבן או סגול), מלח ופלפל שחור
באילו עגבניות להשתמש? כל סוג עגבניה יתאים. לעגבניות בגודל קטן-כבצילום שלי (לא עגבניות שרי) או בגודל בינוני או עגבניות מזן תמר יש עדיפות, הן טעימות יותר. הרוטב נחשב רוטב עגבניות 'בסיסי'  הוא טעים מאוד כפי שהוא. טעם הבזיליקום מודגש. בזמן כתיבת הפוסט אני טועמת מצינצנת הרוטב המצולמת למטה, רוטב קר מהמקרר טעים גם כן. לשימוש על פסטה חמה: אין צורך(בקיץ) לחמם את הרוטב, רק להוציאו מהמקרר כמחצית השעה לפני האוכל
אין צורך להתעכב על חיתוך העגבניות. חיתכו כל עגבניה (קטנה) למספר חתיכות גדולות ומלאו הכל בקערה. ברגע הנחוץ צקו את תכולת כל קערת העגבניות ישירות לסיר הבישול הגדול
מכמות עגבניות במשקל 1.700 קילו התקבל קילו רוטב. הרוטב עובר בישול כפול כשלאחר הבישול הראשון הוא נטחן
.משך ההכנה קצר יחסית. הרוטב הטרי יישמר במקרר כחמישה ימים, ובפריזר למשך שבועות אחדים

רוטב העגבניות מתובל באופן בסיסי, גוונו את הטעם עם עשבי תיבול כיד הדמיון. אני ממליצה להכין כמות גדולה יותר של הרוטב על ידי הכפלת הכמוויות. העגבניות הן בשיא עונתן וטעמן כעת


Pommarola -רוטב עגבניות
 הכמות: קילו רוטב
:המרכיבים
שש כפות שמן זית כתית טהור
שש שיני שום קלופות וכתושות
גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
כוס עלי בזילקום טרי, פרוס
בצל גדול סגול או לבן קצוץ- ניתן להגדיל את כמות הבצל בסה"כ: כוס בצל קצוץ
קילו ושבע מאות גרם עגבניות (1.7 קילו) חתוכות לחתיכות
מלח - שמתי כפית וחצי מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס לטעם

הכלים : סיר גדול, מעבד מזון או מיקסר, צינצנות/שקיות 'רוכסן' להקפאה
:אופן ההכנה
.בסיר גדול לחמם את שמן הזית. להוסיף: שום, גזר, מחצית מכמות עלי הבזיליקום והבצל
.לבשל על להבה בינונית -נמוכה במשך כ- 25 דקות או עד שהגזר מתרכך, לבחוש מדי פעם
.להוסיף לסיר את חתיכות העגבניות ולבשל בבחישה מדי פעם כ- 40-50 דקות
.להסיר מהלהבה ולהוסיף את יתרת עלי הבזיליקום, לבחוש
לצנן את הרוטב דקות ספורות. לטחון למחית במעבד מזון עמיד בחום או במיקסר. קל לעשות זאת גם בסבים אחדים
.להחזיר את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל במשך 25-30 דקות, לערבב מדי פעם
.במידה והרוטב המתבשל (מבעבע קלות, השתמשו במכסה בזמן הבישול ) סמיך מדי, דללו במעט מים
.לתבל את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לצנן מעט את הרוטב ולהעביר לצינצנות לאחסון במקרר או מיכלים/שקיות המיועדות להקפאה
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

** Pommarola -~זה רוטב עגבניות~~~salsa di pomodoro

מאוחר בלילה הוכנסו העגבניות היפיפיות למטבח. יחד איתן הונחו על השולחן ענפי בזיליקום טרי. תודה יקירי. לחגיגה הוספתי גם בצל סגול, גזר, ושיני שום כתושות. חיש קל התבשל לו על הגז רוטב עגבניות סמיך אדום עז וריחני כל כך
Pommarola -זה רוטב עגבניות 
salsa di pomodoro: באיטליה הרוטב נקרא גם
מכר טוסקני (תודה שף) גילה לי מקצת 'סודות' הכנת רוטב העגבניות שלו, למדתי ויישמתי. הרוטב בסיסי ויתאים לכל מנה הדורשת רוטב עגבניות מבושל, כגון - מנות פסטה מגוונות, פיצות וכדומה


הרוטב מורכב מעגבניות טריות, שמן זית, שום,מעט גזר, עלי בזיליקום, בצל (לבן או סגול), מלח ופלפל שחור
באילו עגבניות להשתמש? כל סוג עגבניה יתאים. לעגבניות בגודל קטן-כבצילום שלי (לא עגבניות שרי) או בגודל בינוני או עגבניות מזן תמר יש עדיפות, הן טעימות יותר. הרוטב נחשב רוטב עגבניות 'בסיסי'  הוא טעים מאוד כפי שהוא. טעם הבזיליקום מודגש. בזמן כתיבת הפוסט אני טועמת מצינצנת הרוטב המצולמת למטה, רוטב קר מהמקרר טעים גם כן. לשימוש על פסטה חמה: אין צורך(בקיץ) לחמם את הרוטב, רק להוציאו מהמקרר כמחצית השעה לפני האוכל
אין צורך להתעכב על חיתוך העגבניות. חיתכו כל עגבניה (קטנה) למספר חתיכות גדולות ומלאו הכל בקערה. ברגע הנחוץ צקו את תכולת כל קערת העגבניות ישירות לסיר הבישול הגדול
מכמות עגבניות במשקל 1.700 קילו התקבל קילו רוטב. הרוטב עובר בישול כפול כשלאחר הבישול הראשון הוא נטחן
.משך ההכנה קצר יחסית. הרוטב הטרי יישמר במקרר כחמישה ימים, ובפריזר למשך שבועות אחדים

רוטב העגבניות מתובל באופן בסיסי, גוונו את הטעם עם עשבי תיבול כיד הדמיון. אני ממליצה להכין כמות גדולה יותר של הרוטב על ידי הכפלת הכמוויות. העגבניות הן בשיא עונתן וטעמן כעת


Pommarola -רוטב עגבניות
 הכמות: קילו רוטב
:המרכיבים
שש כפות שמן זית כתית טהור
שש שיני שום קלופות וכתושות
גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
כוס עלי בזילקום טרי, פרוס
בצל גדול סגול או לבן קצוץ- ניתן להגדיל את כמות הבצל בסה"כ: כוס בצל קצוץ
קילו ושבע מאות גרם עגבניות (1.7 קילו) חתוכות לחתיכות
מלח - שמתי כפית וחצי מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס לטעם

הכלים : סיר גדול, מעבד מזון או מיקסר, צינצנות/שקיות 'רוכסן' להקפאה
:אופן ההכנה
.בסיר גדול לחמם את שמן הזית. להוסיף: שום, גזר, מחצית מכמות עלי הבזיליקום והבצל
.לבשל על להבה בינונית -נמוכה במשך כ- 25 דקות או עד שהגזר מתרכך, לבחוש מדי פעם
.להוסיף לסיר את חתיכות העגבניות ולבשל בבחישה מדי פעם כ- 40-50 דקות
.להסיר מהלהבה ולהוסיף את יתרת עלי הבזיליקום, לבחוש
לצנן את הרוטב דקות ספורות. לטחון למחית במעבד מזון עמיד בחום או במיקסר. קל לעשות זאת גם בסבים אחדים
.להחזיר את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל במשך 25-30 דקות, לערבב מדי פעם
.במידה והרוטב המתבשל (מבעבע קלות, השתמשו במכסה בזמן הבישול ) סמיך מדי, דללו במעט מים
.לתבל את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לצנן מעט את הרוטב ולהעביר לצינצנות לאחסון במקרר או מיכלים/שקיות המיועדות להקפאה
 
 
:שלום חנוך - הלילה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

08/07/2012

*תפוחי עץ בגלימה של בצק פריך- עם סילאן

כשסיפרתי ליקירי שהכנתי תפוחי עץ בגלימה, נאנחתי בו זמנית קלות והוספתי שהעשייה הזו היתה קצת ..'פצ'קריי'. פצ'קריי - כך נהג אבי לקרא למשחקים עם אוכל שהותירו הררי כלים. המשחקים במקרים רבים היו מוצלחים אך לטעמו היה יתרון לאוכל בייתי וטעים על הצלחת ללא עודף קישוטים ובלי יום לימודים ארוך גדוש בהכנות במטבח 
ככה זה היה בבית של הסטייק והמושדיי (השום הכתוש במי מלח) הרומני וביצת הפצ'ה פצ'ה המקושקשת .. זה כמובן שייך לסיפור אחר.  אמא מפליאה עד היום בבישוליה למשפחה וכמובן מפנקת אותנו עם מאפים משובחים אחד אחד!. ואני ? חושבת שלכול דבר יש מקום-לפשוט ולמקושט. חלקנו, בלוגרי האוכל הרי כבר 'חצי קונדיטורים' ...אם לא יותר עם נסיון של עשרות שנים באפייה יצירתית במטבח. ואצלי במטבח - שמונה תפוחי עץ, התפוחים הקטנים נרכשו במרכול הקרוב והתגלו כלא פריכים במיוחד


תפוחי העץ נאפים בתוך מעטפת של בצק פריך. את הבצק יש להכין זמן קצר לפני האפייה. קל להכין את הבצק . מומלץ להשתמש במיקסר עם קרס לישה של בצקים ועוגיות (ולא וו לישה) . כמובן שניתן להכין את הבצק ידנית, זה רק יארך זמן רב יותר

05/07/2012

*~~~עוגיות בטעם סחלב~~~

עוגיות בטעם סחלב
את מתכון העוגיות הללו רקחתי עבורכם רגע לפני שהגיע סוף השבוע. אנו חובבי קינוח הסחלב כפודינג - חם מאוד ונוזלי ישר מהסיר.. זרוי בהרבה קינמון ואגוזים בחורף וכמובן צונן מהמקרר נתון בכוסיות יפות בימות הקיץ. עוגיות אלו מכילות מעט אבקת סחלב, הן בעלות מתיקות עדינה וקלות מאוד להכנה. שימו לב לטיפים ולשדרוגים
איך מכינים ?- יש לערבב את המרכיבים לפי הסדר בהוראות ההכנה במזלג בלבד ולאחר מכן ביד בקערה אחת. טעם אבקת הסחלב העדינה מורגש בכל ביס


:טיפים ושידרוגים
.ניתן להכפיל כמויות
.הבצק ניתן להכנה ידנית או במיקסר
.את אבקת הסוכר קל להכין בבית על ידי טחינת הסוכר במטחנת תבלינים חשמלית
.את אגוזי המלך ניתן להחליף בשקדים או בפיסטוקים
את אבקת הסחלב ניתן להמיר בקורנפלור בכמות זהה + להוסיף תיבול נוסף במקום,תקבלו עוגיות אגוזיות
.יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב
.יש לעבד את האגוזים במעבד מזון רגע לפני טחינתם. האגוזים יהיו במרקם קצוץ דק מאוד אבל לא טחון
.את כמות המים הקטנה שתאחד את הבצק ניתן להחליף בכף מי ורדים
.יש לאחסן את בצק העוגיות במקרר למשך כ- 25-30 דקות
.ניתן לבזוק מעט קינמון טחון על כל/חלק מהעוגיות לפני האפיה - לא חובה
.העוגיות האפויות יתקשו (לא מאוד) עם הקירור על הרשת

30/06/2012

*סרטון: ביקור במאפייה צרפתית

How to Visit a French Bakery   ארבעה כללים למבקר במאפייה צרפתית
...את הסרטון הבא מומלץ לצפות על בטן מלאה
לצפייה בסרטון בפורמט גדול - לחצו כאן . הפתעות ומתכונים חדשים (הכינו עגבניות..) 


26/06/2012

דברים יפים- 26.6.2012

דברים יפים 26.6.2012
טירמיסו בכוסות אישיות

Tiramisu au chocolat
מקור הצילום והמתכון בצרפתית : כאן
Tam McKinley Wilson: הצלמת
!היא מצלמת נעליים וכסאות אדומים. צילומי שחור לבן ,נופים, פרחים וגם אוכל- כמה יפה















-
אתר הצלמת : כאן
assets Creative Commons License