19/10/2012

~~~ריבועי קוקוס אגוזים - עוגה לשבת בקלי קלות~~~~

כמה כייף היה לקום הבוקר, יום שישי עם רעננות שכזו ושפע חדווה לאפייה וכמובן עם מטבח מסודר.. לרקוח מתכון טעים וקל וכמובן, לארוז כמעט הכול למתנות (מתן מתנות זה כייף). לצלם, לתעד, לכתוב ולרוץ להפיץ לכם את המתכון שתספיקו להכינו אולי עוד היום
 המתכון לריבועי הקוקוס/אגוזים הללו מוצלח ומיוחד !(קצרו שמו וקראו להם "ריבועי קסם")-מומלץ להדפיס- ולרוץ -ולהכין
 המתכון קל הכנה ומושלם להגשה, לאירוח וכעוגה טובה לצד ספל הקפה. הריבועיות (בסגנון חיתוכיות אמריקאיות) מורכבות משתי שכבות: שכבת בצק דקיקה ופריכה ומעליה שכבה -חצי רכה המורכבת בעיקר מסוכר חום, קוקוס ואגוזים
העוגה בעלת מתיקות מאוזנת. ניתן לחתוך אותה בקלות לריבועים או מלבנים בכול גודל רצוי לאחסן בחוץ או במקפיא. עוגות חיתוך הנאפות בתבניות גדולות, מזכירות לי עוגות 'סבתא' עם טעם מיוחד
!!עדכון:יום שישי שעה 16:00-תודה ליקרתי שקבלה ראשונה את מארז העוגיות הטריות והתקשרה לספר שטעים לה מאוד

:הערות

**~~~ריבועי קוקוס אגוזים - עוגה לשבת בקלי קלות~~~~

כמה כייף היה לקום הבוקר, יום שישי עם רעננות שכזו ושפע חדווה לאפייה וכמובן עם מטבח מסודר.. לרקוח מתכון טעים וקל וכמובן, לארוז כמעט הכול למתנות (מתן מתנות זה כייף). לצלם, לתעד, לכתוב ולרוץ להפיץ לכם את המתכון שתספיקו להכינו אולי עוד היום
 המתכון לריבועי הקוקוס/אגוזים הללו מוצלח ומיוחד !(קצרו שמו וקראו להם "ריבועי קסם")-מומלץ להדפיס- ולרוץ -ולהכין
 המתכון קל הכנה ומושלם להגשה, לאירוח וכעוגה טובה לצד ספל הקפה. הריבועיות (בסגנון חיתוכיות אמריקאיות) מורכבות משתי שכבות: שכבת בצק דקיקה ופריכה ומעליה שכבה -חצי רכה המורכבת בעיקר מסוכר חום, קוקוס ואגוזים
העוגה בעלת מתיקות מאוזנת. ניתן לחתוך אותה בקלות לריבועים או מלבנים בכול גודל רצוי לאחסן בחוץ או במקפיא. עוגות חיתוך הנאפות בתבניות גדולות, מזכירות לי עוגות 'סבתא' עם טעם מיוחד
!!עדכון:יום שישי שעה 16:00-תודה ליקרתי שקבלה ראשונה את מארז העוגיות הטריות והתקשרה לספר שטעים לה מאוד

:הערות

18/10/2012

*כעכי שומשום - השומשום כבר בפנים

השומשום כבר בפנים: כעכי שומשום
והפעם מפינת המתכון הזריז: כעכי שומשום, על פי מתכון של בני (צימר ליד החרמון) פורסם לפני שנים בקפה דה מרקר. בני כתב על הכעכים "יותר עבאדי מעבאדי" והאמנתי לו. הכנתי מחצית הכמות בצק וקבלתי 50 כעכים. מתכון מוצלח וקל מאוד להכנה
? איך מכינים
הכמות:100  עוגיות
לערבב קילו קמח לבן רגיל, שתי כוסות שומשום (אפשרי לקלות את השומשום קודם במחבת יבשה),כף גדושה מלח דק
.להוסיף שתי כוסות בירה קרלסברג, חצי כוס מים וכוס וחצי שמן רגיל
ללוש לבצק. ליצור כעכים ע"י גלגול הבצק לגלילים בקוטר כס"מ. להצמיד את הקצוות ולהדקם יחד. במידה ונותנים לבצק לנוח מעט הוא מתמסר יותר..כותב בני וצודק. אבל לא חובה להניח לבצק
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה. אני מוסיפה טורבו ב- 5 דקות האחרונות של האפייה. בני מציע לייבש את העוגיות בתנור מכובה .. שיהיו קצת שרופים

-----------

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

17/10/2012

*אומנות פיסול בג'לטין - liz hickok

liz hickok
.ליז היקוק היא אומנית מסן פרנסיסקו. ליז מתמחה בצילום, וידאו, פיסול ואומנות פיסול גם בג'לטין
.הסרטון הבא מציג את מדבר לאס וגאס המתכסה במאות בתי ג'לטין קטנים המוחלפים לבתים חדשים וגדולים יותר
.אפשר להתרשם מעבודות נוספות של האומנית באתרה
Suburban Growth (Las Vegas in Jell-O)


האתר של ליז : כאן

12/10/2012

**עוגיות תאנים איטלקיות Crostate Di Fichi - מתכון מיוחד

כמה כייף לסור למשתלת הצמחים הקרובה ולרכוש שפע עציצים פורחים: פרחי אמנון ותמר, פורטולקות -פרחי השמש הצבעוניים, קקטוסים קטנים, ועוד. לתת את חלקם במתנה. מרובם, ליצור 'גינה' קטנה על עדן אחד מחלונות הבית


את הפורטולקות הרווה הגשם שהעיר אותנו הבוקר. עם שמש הבוקר נפתחים הפרחים הקטנים לאט לאט. עם רדת הערב נסגרים הם וישנים
בינות לכל העציצים, סדרתי פסלוני גמדים, צב גדול, משפחת צבים חייכנית, כדים ..חלק מהעציצים הקטנים נתונים בתוך קופסאות שימורים ריקות ויפות- של עגבניות איטלקיות, מחית ערמונים צרפתית וגם זיתים פיקנטיים

08/10/2012

** ~~~עוגת אגסים צרפתית - מתכון מיוחד~~~

אגסים . אגסים
כייף היה להכין את עוגת האגסים החדשה ולמסור אותה כמתנה. פשטות מראה העוגה איננה מגלה עוגה מושקעת, יפיפיה המחביאה בתוכה הרבה אגסים מבושלים בסירופ סוכר ווניל. מתובלים בריבה ובליקר קוואנטרו
לעוגה יתאימו אגסים ירוקי קליפה ואלו חומי הקליפה הגדולים יתאימו אף יותר. על שמם נקראת העוגה בצרפתית. ראו כאן
 ניתן להגדיל את כמות האגסים אף לקילו. דאגו שהאגסים יהיו טריים ומוצקים
את תערובת העוגה מערבבים בקערה אחת (ידנית) בקלי קלות. על פני העוגה מסדרים יפה את האגסים ואופים. כחמש דקות לפני תום האפייה, יוצקים על העוגה את סירופ הוניל שצמצמנו בסיר ואופים דקות נוספות.
הסירופ מבושם, מנוקד בוניל וטעים להפליא !

בצילום למעלה: האגסים לפני הבישול בסירופ הסוכר והווניל
:בצילום למטה : הצעה לסידור האגסים כפרח

05/10/2012

*~~~~חלה בנוסח ויז'ניץ ? - חלה טעימה לשבת~~~

אכן, אכלתי מהחלה המקורית של מאפיית ויז'ניץ. החלה היתה ריחנית, טעימה, שחומה (מתקתקה) ונפלאה יותר מכל האחרות. לפני זמן פורסם ברשת ה'מתכון הסודי' של החלה. כפי שנכתב, החלה שתאפו בביתכם על פי המתכון הסודי לא תצא זהה לזו שבמאפייה. ציוד אחר, טכניקות שונות ועוד
הסקרנות הריצה אותי למטבח. לקחתי את המתכון שפורסם ברשת והמרתי אותו לכמות של חלה אחת ,לנסיון
-הנה החלה שלי


:הנה המתכון מהרשת

~~~חלה בנוסח ויז'ניץ ? - חלה טעימה לשבת~~~

אכן, אכלתי מהחלה המקורית של מאפיית ויז'ניץ. החלה היתה ריחנית, טעימה, שחומה (מתקתקה) ונפלאה יותר מכל האחרות. לפני זמן פורסם ברשת ה'מתכון הסודי' של החלה. כפי שנכתב, החלה שתאפו בביתכם על פי המתכון הסודי לא תצא זהה לזו שבמאפייה. ציוד אחר, טכניקות שונות ועוד
הסקרנות הריצה אותי למטבח. לקחתי את המתכון שפורסם ברשת והמרתי אותו לכמות של חלה אחת ,לנסיון
-הנה החלה שלי


:הנה המתכון מהרשת

04/10/2012

~~~פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה~~~

 ! פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה נוסח שרי אנסקי- זה להיט
פלפל צ'ומה
כשעושים סדר זורקים לא מעט וגם מוצאים מציאות. בימי החג האחרונים המתין לי הר של חוברות מתכונים ישנות: לסדר, לנגב אבק ולמיין ..באחת מחוברות 'גורמה' הישנות של פעם, נמצאה כתבה עם מתכון לפלפלצ'ומה של שרי אנסקי. הערב, נגשתי להכין
אתם זוכרים נכון, לפני שבועיים וקצת הכנתי גם כן פלפלצ'ומה -על פי גיל חובב. לטעמי זו של היום 'משוכללת' יותר
קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
!שיניתי מעט את המתכון והוספתי פחות שמן מהכתוב. יצא מצויין טעמתי עם כפית וחזרתי לכתוב.. אז הכול בסדר איתי
:זיכרו
Don't Give Up
פלפלצ'ומה- רוטב שום ופפריקה

מתכון ע"פ שרי אנסקי , פורסם במגזין 'גורמה' ישן
:החומרים
ראש אחד של שום
שתי כפיות מלח גס- שמתי כפית וחצי
שתיים עד 4 כפות פפריקה חריפה - שמתי 2 כפות
כפית מיץ לימון או חומץ טבעי - שמתי כפית חומץ בן יין לבן
חצי כוס עד שלושת רבעי כוס שמן תירס או חמניות - שמתי רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית איטלקי
:ההכנה
.מקלפים וכותשים את שיני השום בקערה, עם המלח
.מוסיפים פפריקה ומיץ לימון או חומץ, ומערבבים
.מוסיפים את השמן תוך ערבוב, עד שמתקבל ממרח סמיך
.הרוטב נשמר לפחות חודש במקרר


:הצעות גיוון ע"פ שרי אנסקי
.לתבל גם בטיפ טיפה מלח לימון
.לתבל בקימל וכמון טחונים
.להכין פלפלצ'ומה מפפריקה מתוקה או מתערובת של פפריקה מתוקה וחריפה
:הצעות הגשה
למרוח על לחם
כתוספת לסנדוויץ
כתוספת לגבינה לבנה
כתוספת לקופסת טונה
תוספת לכל מאכל שדורש קורטוב חריפות
 

הצעה שלי - הכפילו כמויות, מלאו צינצנות קטנות והגישו כמתנה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

*~~~~פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה~~~

 ! פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה נוסח שרי אנסקי- זה להיט
כשעושים סדר זורקים לא מעט וגם מוצאים מציאות. בימי החג האחרונים המתין לי הר של חוברות מתכונים ישנות: לסדר, לנגב אבק ולמיין .. באחת מחוברות 'גורמה' הישנות של פעם, נמצאה כתבה עם מתכון לפלפלצ'ומה של שרי אנסקי. הערב, נגשתי להכין
אתם זוכרים נכון, לפני שבועיים וקצת הכנתי גם כן פלפלצ'ומה -על פי גיל חובב. לטעמי זו של היום 'משוכללת' יותר
.קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
!שיניתי מעט את המתכון והוספתי פחות שמן מהכתוב. יצא מצויין. טעמתי עם כפית וחזרתי לכתוב.. הכול בסדר איתי
:זיכרו
Don't Give Up
 .השיר .. למטה בפוסט
פלפלצ'ומה- רוטב שום ופפריקה
assets Creative Commons License