23/11/2012

*צפו: משקאות החורף של ג'יימי אוליבר

:משקאות החורף של ג'יימי אוליבר
How To:Jamie's Perfect Winter Smoothie
.הסרטון הופץ היום לראשונה והוא עשיר ברעיונות טעימים למשקאות בריאות
:הרעיונות
טחינת כל המרכיבים למשקה בבלנדר גדול וחזק
הוספת בננות למשקה לשם המתקה, קרמיות וטעם
הוספת מרכיב העל - ג'ינג'ר טרי
הקפאת מגוון פירות טריים בשקיות הקפאה ולאחר מכן טחינתם למשקאות
הוספת דבש להמתקה
הוספת יוגורט לפירות
הוספת מעט חלב לדילול המשקה
הקפאת פירות קיץ לשימוש מאוחר יותר כבסיס למשקאות יוגורט
במידה והסרטון איננו נפתח צפו בו כאן

*כלי אוכל חושניים Tableware as Sensorial Stimuli

כלי אוכל חושניים
Tableware as Sensorial Stimuli
הפרויקט הבא (שנה 2012) מוכיח עד כמה ניתן למתוח את ההגדרה מהצלחת לכפית ולפה על ידי העשרת חווית האכילה עם כלי אוכל חושניים
:טעם המזון שקרב לשפתינו ונאכל מלוא פה נמדד בחמישה אלמנטים
.טמפרטורה, צבע, טקסטורה, משקל וצורה
.כלי האוכל המעוצבים מוסיפים לאוכל מימד נוסף של חושניות
כלי האוכל הם בעלי צורה שונה, טקסטורה אחרת בחלקה מחוספסת ובצבעים מיוחדים. הכלים בעיקר כפיות וכפות אכילה עשויים מגוון חומרים כפלדה, כסף וגם פלסטיק
.הכלים עוצבו באופן כזה שהם יכולים גם להגביר את תאבון האכילה
:ומדברי המעצבת , ציטוט מהאתר
"The tools I created make us focus on each bite, feel the enriched textures or enhanced chewing sounds between bites," she told Dezeen. "If we can stretch the borders of what tableware can do, the eating experience can be enriched
:אתר


להמשך קריאה ומקור הצילומים (כולל כלי אוכל חושניים נוספים) לחצו כאן




*צפו: לעמוד (יפה) בתור לקופה

. ..אז באיזה תור כדאי לעמוד?, מתברר שלא תמיד משתלם להחליף את התור שוב ושוב



:יוצרי הסרט
Laboratoire Ferdinand Lutz
:אתר היוצרים
ferdinand lutz
רעיונות נוספים של היוצרים : כאן

21/11/2012

~~~שבלולי פיסטוק- מתכון עוגיות חדש~~~~~

שבלולי פיסטוק ומרציפן
מתכון חדש לעוגיות פריכות במלית פיסטוקים טחונים ומרציפן. המתכון קל להכנה ודורש קירור כפול של הבצק
.ניתן להחליף כמות מסויימת (כרבע) מהפיסטוקים באגוזי מלך טחונים
.בשימוש בפיסטוקים טחונים בלבד וללא תוספת אגוזים יתקבלו עוגיות במלית ירוקה יותר, זה טעים ויפה
גלילות הבצק מצריכות קירור של מספר שעות במקרר. ניתן לזרז את התהליך ע"י איחסונם בפריזר עד התקשות -אין צורך להקפיא
רכשו מארז מרציפן במשקל 100 גרם וללא ציפוי שוקולד. חובה שהמרציפן יהיה טרי (עם תאריך תפוגה רחוק) של יצרן טוב וכמובן מרציפן רך
.קל לטחון את האגוזים והסוכר לאבקה  בבית בעזרת במעבד מזון


*~~~שבלולי פיסטוק- מתכון עוגיות חדש~~~~~

שבלולי פיסטוק ומרציפן
מתכון חדש לעוגיות פריכות במלית פיסטוקים טחונים ומרציפן. המתכון קל להכנה ודורש קירור כפול של הבצק
.ניתן להחליף כמות מסויימת (כרבע) מהפיסטוקים באגוזי מלך טחונים
.בשימוש בפיסטוקים טחונים בלבד וללא תוספת אגוזים יתקבלו עוגיות במלית ירוקה יותר, זה טעים ויפה
גלילות הבצק מצריכות קירור של מספר שעות במקרר. ניתן לזרז את התהליך ע"י איחסונם בפריזר עד התקשות -אין צורך להקפיא
רכשו מארז מרציפן במשקל 100 גרם וללא ציפוי שוקולד. חובה שהמרציפן יהיה טרי (עם תאריך תפוגה רחוק) של יצרן טוב וכמובן מרציפן רך
.קל לטחון את האגוזים והסוכר לאבקה  בבית בעזרת במעבד מזון

* כתבה : אליפות ישראל בקינוחים 2012 - כנס טרה לקונדיטוריה

2012 אליפות ישראל בקינוחים
 אתמול התקיים כנס טרה לקונדיטוריה ואליפות ישראל בקינוחים 2012 . היינו שם בשביל לדווח
הכנס מוקם באולם גדול בתערוכת ישרפוד 2012 החל בשעות הצהריים והסתיים לעת ערב, הכניסה למוזמנים בלבד
קונדיטורים ברמות שונות וגם מתחילים, חובבי קינוחים, בעלי עסק בתחום הקונדיטוריה, אנשי חברת טרה, בלוגרי אוכל, עורכי/ות מדורי אוכל ברשת ועוד הגיעו לכנס הראשון מסוגו שהתקיים ביוזמת מחלבת טרה ואיגוד השפים
  בכנס הוכרזו הזוכים המאושרים בתחרות "אליפות ישראל בקינוחים" שירכיבו את נבחרת ישראל שתתחרה באליפות העולם בצרפת
:והזוכים
במקום הראשון- שף קונדיטור אלון גולדמן
במקום השני- הקונדיטורית ענת אלון
במסגרת הכנס זכו המוזמנים להרצאות מקצועיות אודות מגמות בשוק, טרנדים, מאפי בריאות, ולסיום פאנל מומחים בהנחיית אילן גור מו"ל על השולחן. במהלך הכנס הוגש כיבוד, שתייה קלה, יין לבן ואדום, מנות קינוח, אווירה חמה וחברית ומפגשים בין אישיים מפתיעים. נציגות בולטת היתה לאנשי חברת טרה המספקת מגוון מוצרים לתחום
בכנס הועברו שתי הרצאות :סדנת פטסירי של השף קונדיטור דיוויד אוסטרייט מבלגיה וסדנת שוקולטייר של השף קונדיטור דיוויד דוקאמפ מצרפת
.עבודת שני השפים בוצעה על הבמה והוקרנה בשני מסכים במקביל
.קהל המוזמנים שבאולם זכה לראות את שלבי ההרכבה הסופיים של שתי מנות קינוח מפוארות

19/11/2012

**כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת

 מתכון קל הכנה לקינוח שוקולדי ומפנק, כוסיות פודינג שוקולד עם קצפת. ההכנה זריזה, כייפית ותתאים גם לשיתוף ילדי המשפחה

? איך מכינים

11/11/2012

מרק קרמי וארוחה במחבת של אמא שלי - 2 מתכונים חדשים

.שני מתכונים חדשים מפינת 'המתכון המהיר'. תודות להמוני הנרשמים החדשים לבלוג ! כמה כייף לי שאתם קוראיי
מרק דלורית,תפודים ובצלים
.מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף (הפוך) או נייר אפייה, משמנים את הנייר במעט שמן רגיל או שמן זית
.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לתוך התבנית חותכים קוביות של דלורית קלופה ומגולענת , כ- 700 גרם נטו, שניים עד 3 תפוחי אדמה בינוניים במשקל כולל של ארבע מאות גרם  ,חתוכים לקוביות גדולות ושניים עד שלושה  בצלי שאלוט קלופים וחצויים
.מתבלים הכול במלח גס/אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי (אפשרי מעט תבלין הרב דה פרובאנס). מנטפים מעל שמן זית
.אופים 30-40 דקות עד לריכוך הירקות. באמצע זמן האפייה, להוציא את התבנית ולהפוך את הירקות לצידם השני

קרם וקארד חבושים

?קרם /קארד חבושים כבר הכנתם   
רעיון מאתגר וטעים הוא הכנת קרם/קארד וורדרד וקרמי העשוי חבושים. כן, קצת קשה לטפל בחבושים ,בשרם קשה אך זה שווה. לאחרונה , רכשתי מספר חבושים, את הקרם הזה הכנתי משני חבושים גדולים במשקל כולל של כ 600 גרם.  קילוף הפרי מהיר ונעשה בעזרת קולפן תפוחי עץ או תפוחי אדמה. הגילעון קשה יותר אך נפתר בעזרת סכין גדולה וחדה. את החבושים הקצוצים מבשלים בישול ראשון במעט מים וסוכר לבן עד לריכוך הפרי וקבלת חבושים בעלי צבע אדמדם.יש להקפיד לא לחרוך את החבושים בגלל מיעוט הנוזלים , חשוב שתערבבו מדי פעם.  את החבושים המבושלים טוחנים לקרם ומכאן האפשרות להשאירם כך,הם טעימים  . כל שצריך זה להעביר את הקרם לצינצנת ולאחסן במקרר - ולאכול פי שהוא , עם כפית.. או כממרח על לחם או צנים  או כקרם חדשני לעוגת שכבות . וגם - לערבב את קרם החבושים עם קצפת ולצקת לכוסיות קינוח נאות או למלא בו טרטלטים קטנים. במידה ותרצו להכין קארד חבושים , יש להחזיר את הקרם לסיר הקטן בו בושלו, להוסיף : מיץ לימון, חמאה וחלמונים ולבשל באיטיות עד להסמכה ועד רגע לפני הרתיחה. את הקארד המבושל ניתן להעביר לצינצנות ולעשות בו את אותו שימוש כמו הקרם חבושים ללא הביצים והחמאה. מומלץ להקציף מעט בנפרד את החלמונים ,כן,שכחתי,לשם קבלת קארד במירקם קרמי אף יותר. טעם הקארד מרוכז וטעים

09/11/2012

עשרים קערות מרק . חם


:עשרים מתכוני מרק לחורף חם וטעים
1.
מרק דלעת בטטה ועדשים

:המרכיבים
שתי כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
חמש מאות גרם דלעת קלופה, נקייה חתוכה לקוביות
חמש מאות גרם בטטה (1 בטטה גדולה) קלופה וחתוכה לקוביות
ליטר מים או מרק זך
חצי כוס (125 גרם) עדשים אדומות

:אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר בינוני (4 ליטר). להוסיף את הבצל ולטגן עד לריכוך והזהבה כ-3 דקות
:להנמיך את הלהבה ולהוסיף
דלעת ובטטה. לבשל בסיר מכוסה, בבחישה מדי פעם במשך כ- 9 דקות
להגביר את הלהבה ולהוסיף נוזלים. להביא לרתיחה. לבשל מכוסה על להבה מתונה במשך כ- 10 דקות
להוסיף את העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל 7-8 דקות מכוסה או עד ריכוך
.לתבל לפי הטעם -ככפית מלח גס ומעט אבקת צ'ילי
להעביר את המרק בסבבים לבלנדר ולטחון למרק חלק, הטחינה מהירה. להחזיר לסיר, להגיש חם

2.
מרק גזר ג'ינג'ר

:החומרים
בצל בינוני קצוץ
שתי שיני שום קצוצות דק
שתיים עד שלוש כפות שמן זית
שבע מאות גרם גזר קלוף שטוף וקצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
מלח גס לפי הטעם -חצי עד כפית
פלפל שחור גרוס
תשע מאות מ"ל מים

:ההכנה
לטגן את הבצל והשום במשך 5 דקות בסיר בתכולה של 4 ליטר מכוסה . לבחוש מידי פעם. להוסיף לסיר את הגזר והג'ינג'ר, לטגן בסיר מכוסה כ- 10 דקות לבחוש מידי פעם
להוסיף לסיר את המים ומלח. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית במשך 15 דקות או עד שהגזר רך
לטחון את המרק בסבבים בבלנדר/מעבד מזון עד קבלת מרק קרמי חלק
.ניתן להגיש את המרק בקישוט של עשבי תיבול טריים

3.
מרק עגבניות ואורז

:החומרים
בצל בינוני קצוץ דק
שלוש כפות אורז לביחרתכם ,אני שמתי אורז טילדה
חמש כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים
שש מאות גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני -להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות איקס עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי, 2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות, זה חם
שתיים עד 3 כפות שמן זית
כף סוכר
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה מתוקה
עלה דפנה
פלפל שחור גרוס
רוטב טבסקו
:אופן ההכנה
.בסיר 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך
.להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות
.להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם
כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות, לבחוש מידי פעם. במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים
.אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם, לפני ההגשה
4.
מרק אפונה וקבנוס של אמא

:החומרים
שתי כוסות אפונה יבשה = כ- 400 גרם
שמן קנולה/זית
בצל קצוץ דק
אחד עד 2 גזרים קצוצים דק
מים
קבנוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
.לברור את האפונה , לשטוף היטב במי ברז ולהשרות עם מים לכיסוי + למשך מספר שעות
בסיר בינוני עם מכסה לטגן מעט את הבצל והגזר בתערובת של שמן זית ומעט שמן קנולה
להוסיף לסיר את האפונה עם נוזלי ההשרייה. להוסיף מי ברז נוספים (בסיר 4 ליטר עד מלוא הסיר) ולהביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק על להבה בינונית מכוסה, לבחוש מידי פעם, קרוב לשעה
האפונה תתרכך לגמרי והמרק יסמיך. בדקות האחרונות של הבישול להוסיף קבנוס פרוס -לערך 2 מקלונים
.לתבל במלח (ככפית או לפי הטעם) ופלפל שחור גרוס טרי
.המרק יישמר בקרור עד שבוע ימים

assets Creative Commons License