28/02/2013

*עריסה 'לייט' לא חריפה, במיוחד ..לעצלנים שבחבורה

~עריסה~הריסה- מתכון זריז לא חריף רק =לעצלנים
חיבור של פלפלי שושקה ופלפלי צ'ילי הוא טעים, אדום, יפה וגם רב שימושי, רשמו מתכון זריז, גם לארוז בצינצנת יפה ולמסור מתנה


 
רוטב/ממרח פלפלי שושקה ופלפלי צ'ילי
 אופים 250 גרם פלפלי שושקה חצוים לאורכם ושלמים או פלפלים אדומים ברבעים או תערובת של שושקות ופלפלים אדומים.. בתנור חם-כ- 200 מעלות עד שמוכן. לפני האפייה יש לזרות שמ"ז ומלח אטלנטי בנדיבות. לשמור את שמן הזית שבתבנית , להרחיק גרעינים

לטחון את הפלפלים הקלויים במעבד מזון יחד עם כ- 4 פלפלי צ'ילי קטנים יחסית טריים, לא חובה להרחיק גרעינים


בזמן הטחינה להוסיף- ככף מיץ לימון סחוט טרי, מלח אטלנטי נוסף וקצת שמן זית-הנותר בתבנית האפייה. הכמות תספיק לצינצנת קטנה. החריפות מתונה

25/02/2013

צפו: 2 סרטוני וידאו שאסור לפספס

What if wild animals ate fast food

Bubblegum Marilyn Monroe

23/02/2013

* להכין אוזני המן הטעימים ביותר

אוזני המן/כיסנים במלית חמוציות

במיוחד לכבוד פורים יש לנו מתכון חדש ונהדר, אוזני המן או כיסנים במלית חמוציות. אוזני ההמן והכיסנים יתאימו לכל ימות השנה, הם פריכים, דקיקים ונמסים בפה. הכנתי מראש שלוש מליות: כולן דורשות בישול וקירור לשם הסמכה. אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר. שמירת המליות הטעימות.. באחריותכם. מלית החמוציות התגלתה כמתאימה ביותר למלוי בצק זה. כל היתר.. יתאימו יותר למריחה על עוגה/לחם או לאכילה עם כפית. זהירות, זה ממכר. מלית החמוציות, סמיכה במידה ולא נזלה לא מאוזני ההמן ולא מהכיסנים. קארד הלימון נחמד במלית, ריבת החלב הנפלאה נזלה כמעט כולה על נייר האפייה, מזל שהכנתי דוגמיות אחדות ממנה
 

 הבצק שלנו הוא בצק בסיסי שאינו מכיל תוספת סוכר או חומרי התפחה ויתאים ליצירת אוזני המן וגם כיסנים. המלית מפתיעה- קלה להכנה,אדומה, סמיכה (וללא תוספים לא טבעיים כחלק מהמליות הקנויות) ותשמש אותכם למאפים נוספים אחרים כ- מלית לפאי, מאפה שמרים, עוגת גבינה ורעויונות נוספים
:הערות לפני שמתחילים

18/02/2013

*טראפלס : הנוסחא (הכבר) לא סודית

טראפלס שוקולד: הנוסחא הלא סודית

:מרכיבים וגיוונים
.טראפלס משובחים יוכנו מחומרי גלם איכותיים וללא פשרות
שוקולד - בלגי, שמנת - מתוקה, קוניאק של הנסי
 השתמשתי במטבעות שוקולד בלגי של פרויבל, אתם יכולים להשתמש בכל שוקולד איכותי שתבחרו- רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו. במידה והשוקולד בטבלית גדולה, שברו אותו לחתיכות גסות בעזרת סכין חדה
שמנת מתוקה- השתמשו בשמנת מתוקה (לא חייב עמידה) בעלת 32 או 38 אחוזי שומן
קוניאק- השתמשתי בקוניאק משובח של הנסי, אתם יכולים להמירו בקוניאק איכותי אחר או להוסיף רום אמיתי במקום או תמצית וניל (כפית). אפשר כמובן להמיר בליקר אהוב וע"פ המצאי בבית
לטראפלס בטעם מוקה - הוסיפו לשמנת כף אבקת אספרסו, המירו את כף הקוניאק בכף רום
!הטראפלס משובחים ויפים להגשה כמתנה מהמטבח שלכם


:טראפלס - הנוסחא
הכמות: 20-24 יחידות
:החומרים
שלוש מאות וארבעים גרם שוקולד מריר במטבעות או שוקולד קצוץ גס
שלושת רבעי כוס מדידה = 180 מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38 אחוזי שומן
כף מדידה קוניאק משובח
-
רבע כוס מדידה אבקת קקאו משובחת
:כלים
קלחת, קערה בינונית חסינת חום, מטרף או מרית, נייר אפייה או נייר שעווה, נפה קטנה, משטח עבודה, ידיים אוהבות
:אופן ההכנה
.לצקת את השמנת המתוקה לקלחת ולהביא לרתיחה, להסיר מהלהבה
.למלא קערה חסינת חום במטבעות/חתיכות השוקולד
.לצקת את השמנת מתוקה על השוקולד
לערבב היטב בעזרת מטרף ידני או מרית עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת אחידה ומבריקה
.להוסיף ולערבב לקערה את הקוניאק
.לצנן את התערובת במקרר קרוב ל- 3 שעות
הערה: ניתן לשמור את תערובת הטראפלס ימים ספורים במקרר. להוציא כ- 10-15 דקות מהקירור לפני גלגול לכדורים
.להניח נייר אפייה פרוס על משטח העבודה
.ליטול כמות של כף תערובת ולהניח על נייר האפייה, להמשיך באופן זה עם כל הכמות
.לנפות אבקת קקאו על שטח קטן על משטח עבודה או נייר גדול או פשוט לקערית
.לנפות אבקת קקאו גם על שתי הידיים
.ליטול כמות של טרפלס לגלגל לכדור
.כן, זה קצת מלכלך את הידיים.. לא נורא, התוצאה מפצה על הקצת בלאגן
.לגלגל את כדור הטראפלס בהרבה אבקת קקאו עד שמכוסה לגמרי מכל צדדיו
.להמשיך לגלגל את כל הטראפלים, לנפות אבקת קקאו על הידיים לפי הצורך
.להעביר את הטראפלס לעטרות נייר קטנות ויפות או לקופסא יפה. לאחסן במקרר
:חומרי הגלם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

*טראפלס : הנוסחא (הכבר) לא סודית

טראפלס שוקולד: הנוסחא הלא סודית

:מרכיבים וגיוונים
.טראפלס משובחים יוכנו מחומרי גלם איכותיים וללא פשרות
שוקולד - בלגי, שמנת - מתוקה, קוניאק של הנסי
 השתמשתי במטבעות שוקולד בלגי של פרויבל, אתם יכולים להשתמש בכל שוקולד איכותי שתבחרו- רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו. במידה והשוקולד בטבלית גדולה, שברו אותו לחתיכות גסות בעזרת סכין חדה
שמנת מתוקה- השתמשו בשמנת מתוקה (לא חייב עמידה) בעלת 32 או 38 אחוזי שומן
קוניאק- השתמשתי בקוניאק משובח של הנסי, אתם יכולים להמירו בקוניאק איכותי אחר או להוסיף רום אמיתי במקום או תמצית וניל (כפית). אפשר כמובן להמיר בליקר אהוב וע"פ המצאי בבית
לטראפלס בטעם מוקה - הוסיפו לשמנת כף אבקת אספרסו, המירו את כף הקוניאק בכף רום
!הטראפלס משובחים ויפים להגשה כמתנה מהמטבח שלכם


:טראפלס - הנוסחא
הכמות: 20-24 יחידות
:החומרים
שלוש מאות וארבעים גרם שוקולד מריר במטבעות או שוקולד קצוץ גס
שלושת רבעי כוס מדידה = 180 מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38 אחוזי שומן
כף מדידה קוניאק משובח
-
רבע כוס מדידה אבקת קקאו משובחת
:כלים
קלחת, קערה בינונית חסינת חום, מטרף או מרית, נייר אפייה או נייר שעווה, נפה קטנה, משטח עבודה, ידיים אוהבות
:אופן ההכנה
.לצקת את השמנת המתוקה לקלחת ולהביא לרתיחה, להסיר מהלהבה
.למלא קערה חסינת חום במטבעות/חתיכות השוקולד
.לצקת את השמנת מתוקה על השוקולד
לערבב היטב בעזרת מטרף ידני או מרית עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת אחידה ומבריקה
.להוסיף ולערבב לקערה את הקוניאק
.לצנן את התערובת במקרר קרוב ל- 3 שעות
הערה: ניתן לשמור את תערובת הטראפלס ימים ספורים במקרר. להוציא כ- 10-15 דקות מהקירור לפני גלגול לכדורים
.להניח נייר אפייה פרוס על משטח העבודה
.ליטול כמות של כף תערובת ולהניח על נייר האפייה, להמשיך באופן זה עם כל הכמות
.לנפות אבקת קקאו על שטח קטן על משטח עבודה או נייר גדול או פשוט לקערית
.לנפות אבקת קקאו גם על שתי הידיים
.ליטול כמות של טרפלס לגלגל לכדור
.כן, זה קצת מלכלך את הידיים.. לא נורא, התוצאה מפצה על הקצת בלאגן
.לגלגל את כדור הטראפלס בהרבה אבקת קקאו עד שמכוסה לגמרי מכל צדדיו
.להמשיך לגלגל את כל הטראפלים, לנפות אבקת קקאו על הידיים לפי הצורך
.להעביר את הטראפלס לעטרות נייר קטנות ויפות או לקופסא יפה. לאחסן במקרר
:חומרי הגלם
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

16/02/2013

**עוגת שיש - שוקולד תפוז : עוגיות 350 גרם שיבולת שועל-צימוקים

עוגת שיש שוקולד תפוז
 הפעם בפינת המתכון המהיר יש לנו עוגת שיש חדשה ומצויינת. עוגה קלת הכנה בעלת ארומה מודגשת של שוקולד תפוז. רשמו מתכון להיט
צולם היום בנייד
עוגת שיש שוקולד תפוז
:החומרים
תפוז גדול בעל קליפה יפה, רצוי תפוז לא מרוסס, שטוף ומיובש
חמישים גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
מאתיים חמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
קורט מלח
שלוש ביצים בגודל בינוני
שתי כפות אבקת קקאו איכותית
-
: תבנית כיכר
מלבנית קטנה באורך כ- 22 ס"מ משומנת ומקומחת מעט
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לגרד את קליפת התפוז לזסטים
.לסחוט את מיץ התפוז, לשמור בצד
.בעזרת סכין לחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות
.בקערה קטנה לערבב קמח מנופה ואבקת האפייה
.בקערת מיקסר או ידנית לטרוף משך דקות ספורות - חתיכות החמאה, סוכר וקורט מלח
.להוסיף לקערה את הביצים ולהמשיך לטרוף קצרות
-להוסיף לקערה לסירוגין
.תערובת הקמח ו- 5 כפות ממיץ התפוזים
לחלק את תערובת העוגה לשתי קערות. אפשר מחצית אחת להשאיר בקערת המיקסר ואת המחצית השנייה להעביר לקערה אחרת
.לתערובת הבהירה להוסיף את זסט התפוז ולערבב
.לתערובת השוקולדית להוסיף אבקת קקאו, שברי שוקולד ועוד 5 כפות ממיץ התפוזים, לערבב היטב
.לצקת לתבנית לסירוגין בשכבות תערובת בהירה ותערובת עוגה כהה, ליישר הכל
.בעזרת מזלג לערבל מעט את תערובות העוגה שבתבנית. כך תתקבל דוגמת שיש יפה
.לאפות את העוגה בתנור החם כ 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן מעט תבנית ולהפוך את העוגה לצינון מוחלט
.העוגה ניתנת להקפאה פרוסה בשקית אטומה
-
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים כהים אהובות אצלנו מאוד. העוגיות קלות להכנה, דלות יחסית בשומן וטעימות מאוד
.רשמו מתכון עוגיות חדש שטעמו מזכיר לי לפחות, דייסת קוואקר מפנקת


עוגיות 350 גרם שיבולת שועל
:החומרים
מאה גרם חמאה רכה
מאתיים ועשרים גרם סוכר לבן
שתי ביצים טרופות- שמתי ביצה אקסטרא לארג' +ביצה בגודל בינוני
מאה גרם קמח רגיל מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת אפייה, מנופה
שלוש מאות וחמישים גרם שיבולת שועל לבישול
מאתיים גרם צימוקים כהים חלוטים ויבשים
ארבע כפות שומשום
-
שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר עד שמעורב היטב
.להוסיף לקערה ולטרוף את הביצים
.לנפות לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפיה. להוסיף את המלח. לערבב היטב
.להוסיף לקערה בהדרגה את שיבולת השועל, שומשום והצימוקים
.ליטול כמות בצק בעזרת כף, לגלגל לכדור, להניח על נייר האפייה בתבנית ולשטח מעט
.ליצור עוגיות מיתר כמות הבצק. לרווח את העוגיות- 16 עוגיות בתבנית גדולה
.לאפות את העוגיות כ 15 דקות עד להזהבה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

14/02/2013

*חומוס, צ'יפס ולאפה= 3 מתכונים להכין עכשיו

חומוס, צ'יפס תפוחי אדמה אפוי ולאפה
מסתבר שימים של עומס יתר , קצת לחץ וטירדה שגרתית מוציאים ממך את המיטב. ככה היה גם אתמול, בוקר שהחל מוזר משהו ואני, בכלל ביום 'חופשה' מתוכנן היטב ומראש. היום תוכנן למנוחה,הפוגה מהעבודה וגם למשחקי מטבח, כי זה תמיד כייף. שלושה מטעמים התכוונתי להכין שישתלבו כולם יחדיו. את קניית הצנוברים ותפוחי האדמה הטריים ערכתי כבר ימים מראש. ובכלל, אותה תמונה שאינני זוכרת היכן ראיתי - צלחת חומוס יפה, זרויה בצנוברים קלויים והרבה שמן זית הריצה אותי למטבח. גם אני רציתי להכין ולהגיש כזאת .. ואפילו יפה יותר
 !אומרים שחג האהבה היום, אין יום אחד לאהבה ואהבה מוטב לחגוג כל יום -פנקו אחד את השניה בצלחת חומוס טרייה
.זו הפגנת אהבה ופינוק מעולה 
למעלה: לאפות טריות, ממרח חומוס טרי וצ'יפס תפוחי אדמה אפוי
חומוס
.על חומוס דובר כאן בבלוג רבות
.החבר'ה כאן מודים שבעלת הבית יודעת משהו בענייני הכנת חומוס ואל לה להתבייש בעובדה משמחת זו
מתברר ,שוב שאין כמו חומוס עשוי בבית כהלכה.וזה גם משביעה ובריא.  החומוס החדש היה כל כך טעים שאני מצרה שהכמות היתה קטנה , מאוד.אז מה בעצם עשיתי שונה הפעם , לנוחיותכם הדגשתי בצבע אדום
.רכשתי גרגירי חומוס גדולים וטריים במיוחד, כן במארז של מותג מהסופר הקרוב
.חשוב למיין את הגרירים. את החצויים והכהים להשליך 
.חשוב לשטוף את הגרגירים היטב במי ברז מספר פעמים. המים חייבים להיות נקיים כי הם יספגו בגרגירי החומוס
.השרתי את גרגירי החומוס בכמות גדולה של מים ,החלפתי מים בכל מספר שעות 
ללילה הכנסתי את החומוס עם המים למקרר בכלי ההשרייה הגדול. למחרת ,שטפתי ובישלתי את החומוס במים נקיים ,הרבה מים לכיסוי, בסיר רגיל (לא סיר לחץ) מכוסה במכסה כמעט לגמרי עד שהחומוס התרכך, זה הכל
.קיררתי את גרגירי החומוס ושמרתי את נוזלי הבישול
.החומוס הפעם נטחן במעבד מזון ולא בבלנדר. והפלא ופלא, החומוס התקבל במירקם חלק יותר, פחות גרגירי
.הפעם ,בזמן טחינת המרכיבים הוספתי מעט מנוזלי בישול החומוס, לקבלת חומוס סמיך ומרוכז יותר
בזמן הטחינה הוספתי: ממי הבישול, מספר כפות טחינה גולמית - והפעם טחינה מתחתית הצינצנת = טחינה סמיכה מאוד
הוספתי גם מעט מיץ לימון סחוט טרי (תודה לאחשלי ספק הלימונים מהעץ שלו), מעט שמן זית ומעט מלח אטלנטי
טחנתי הכל עד שקבלתי ממרח חלק
.התוצאה היתה טעימה להפליא, האמינו חברים,הכנת צלחת כזו ממלאת גאווה, נסו גם אתם
אגב, החומוס טעים להגשה בליווי צנוברים קלויים- לשטוף אותם, לסנן ולקלות במחבת יבשה .הוסיפו גריגירי חומוס שלמים ששמרתם בצד מעל ממרח החומוס שבצלחת


אני זוכרת את מוכר החומוס שנהגנו לסעוד אצלו לפני שנים. 'פיתות או לאפה' היה שואל בכל פעם. הלאפות נגמרו אצלו מהר יותר, אזי קבלנו פיתות שמנמנות לנגב את החומוס שלו לפעמים בסיבוב. עד השבוע, לא הכנתי לאפות טעימות כל כך. מתכוני לאפות אחדים יניבו מאפה פריך מדי ולא רך המתאים לניגוב גם חומוס או גלגול עם מלית טעימה. אבל למה לאפות, לאפות, למה ? הכי קל להכין לאפות על מחבת פסים מברזל. המחבת צריכה להיות חמה מאוד ולא משומנת
רשמו מתכון ל- 6 לאפות גדולות, רכות ונהדרות. קל מאוד להכין לאפות בבית וכמובן - מומלץ להכפיל כמויות


לאפות- פיתות גדולות ללא כיס 
הכמות : 6 לאפות גדולות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם
כפית ורבע שמרים יבשים
כף סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
שתי כפות שמן זית
כוס ורבע מים חמים
--
מעט שמן רגיל
--
כלים: מחבת פסים מברזל עגולה או מלבנית
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את הקמח,שמרים יבשים,סוכר ומלח
.להוסיף את שמן הזית
.להפעיל את המלוש , להוסיף את המים בהדרגה
.ללוש דקות אחדות לבצק אחיד ורך. ניתן להוסיף כמות מעטה של מים נוספים ולפי הצורך
.להתפיח את כדור הבצק להכפלת נפחו, כשעה
.להניח את כדור הבצק על משטח רידוד
.לחלקו ל- 6 יחידות שוות
.לגלגל כל חלק לכדור ולהניח על משטח משומן מעט עם שמן רגיל
.להניח לכדורים ל- 15 דקו לא צריך לכסות
.לחמם את מחבת הפסים על להבה גדולה אך מתונה
.ליטול כדור בצק ולשטח בעזרת מערוך לעיגול גדול ודק, אך לא דק מאוד
.להניח את הבצק על המחבת החמה
.להפוך את הלאפה לצידה השני כשהיא מקבלת פסי חריכה זהובים - חומים
.להניח על המחבת לדקות ספורות עד שהלאפה מוכנה
.לעביר את הלאפה לקרש או צלחת הגשה . להכין באותו האופן את כל הלאפות
.מומלץ לאכול את הלאפות חמות. לאפות נותרות יש לשמור במקפיא בשקית ניילון גדולה
--
צ'יפס תפוחי אדמה אפוי
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
לרפד תבנית בינונית בנייר כסף הפוך. להבריש את הנייר בכף וחצי שמן קנולה או שמן אחר- לא שמן זית
:בקערה בינוני לערבב
.שתים וחצי כפיות קמח תירס צהוב, אני אוהבת את הקמח המיובא מאיטליה
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת שום
מלח אטלנטי לטעם
.לחתוך 400-450 גרם תפוחי אדמה קלופים לצ'יפסים דקים בעובי של כס"מ
 להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים לקערה. לערבב בעזרת כף עד שכל תפוחי האדמה מצופים בחומרי הציפוי והתיבול
.להכניס לתנור את התבנית הריקה המרופדת ומשומנת ולחמם אותה כ-3 עד 4 דקות
.להוציא את התבנית ובזהירות להניח את הצ'יפסים בשכבה אחת
.לאפות 15 עד 20 דקות
.להוציא מהתנור ולהפוך את הצ'יפס לצידו השני
.להמשיך לאפות עוד 15 עד 20 דקות
.להגיש חם - זה מתכון להיט גם כאן מומלץ להכפיל כמויות 

והנה צילום של מנת החומוס הקודמת(טעימה!) שהוכנה מגרגירי חומוס קטנים יותר ונטחנה בבלנדר.עמדו בעצמכם על ההבדל

...לא, לא פתחתי חומסיה

צולם בנייד 162.2013

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

09/02/2013

*עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס
והיום יש לנו עוגיות פריכות ועבות זרויות ב'דאבל שוקולד צ'יפס'. למי מכם שאיננו מכיר את המוצר, אלו נטיפי שוקולד בשני צבעים המורכבים משוקולד חלב/שוקולד לבן. הנטיפים נמכרים במרכולים יבוא טורקי. את מירב הנטיפים מכניסים לתערובת העוגיות, זה קל להכנה- הכל מעורב בקערה אחת של המיקסר (או ידנית). לפני האפייה זורים נטיפים נוספים מעל כדורי העוגיות, הנטיפים אינם שוקעים לגמרי וזה יפה כל כך וטעים, גללו למטה למתכון


עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס
 ?איך מכינים
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידנית מקרימים 150 גרם חמאה רכה עם רבע כוס סוכר חום כהה+שליש כוס סוכר לבן
.מוסיפים חלמון מביצה גדולה וכפית תמצית וניל
.מערבבים לקערה כוס וחצי קמח רגיל מעורב עם כפית אבקת אפייה מנופה
.להוסיף 130 גרם דאבל שוקולד צ'יפס
.ליטול כמות של כף תערובת, לגלגל לכדורים, להניחם על תבנית האפייה
.לשטח מעט כל כדור
.להניח מספר נטיפי שוקולד צ'יפס על כל עוגיה
.לאפות בחום בינוני עד שהעוגיות זהובות ומוכנות
-
:עדכון
אני יודעת שרבים מכם , קוראי היקרים הכנתם את כיסני הגבינה האוסטריים. לאור טעמם הנפלא, הכנתי אותם אתמול שוב ובכמות כפולה. מתברר, שאפייתם בתבנית קטנה יותר כשהם כמעט צמודים זה לזה לפני האפייה, מניבה מאפים הנראים קצת אחרת ולא פחות דוגמנים. צולם במצלמת הנייד, שבת שלום

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

04/02/2013

* להכין עוגיות שיבולת השועל (והצימוקים)הטובות ביותר+פייג' :פיית העוגיות מברוקלין

:רשמו מתכון לעוגיות שיבולת השועל הטעימות ביותר שיש
טעים אצלנו במטבח, העוגיות קלות להכנה, הכמות תמלא לכם בדיוק 2 תבניות אפייה גדולות, אפשרי להכין מחצית הכמות

 
.זמן האפייה 12-14 דקות. זמן אפייה של 14 דקות יניב עוגיות פריכות קצת יותר
 עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
הכמות: כ- 46 עוגיות
:החומרים
מאתיים גרם חמאה רכה
כוס ושליש הכוס סוכר דמררה זהוב
שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל
כוס וחצי קמח לבן רגיל, מנופה
כפית סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית קינמון טחון
שלוש כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה= לבישול= מקופסא
כוס ושליש הכוס צימוקים כהים, חלוטים ויבשים
--
תבנית גדולה או שתיים מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר לטרוף יחד משך דקות ספורות החמאה הרכה והסוכר
.להוסיף תמצית וניל והביצים
:בקערה נפרדת לערבב
.קמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון
.בהדרגה ובמהירות נמוכה, להוסיף תערובת הקמח לקערת המיקסר
.לערבב לקערה, ידנית בעזרת כף את הצימוקים
.לערבב ידנית בעזרת כף את שיבולת השועל, להוסיף בחצאי כוסות, כך יקל הערבוב
.לכדרר כדורים בעזרת כף, כן, זה מעט דביק לידיים
להניח את הכדורים על תבנית האפייה במרחקים- מחצית כמות העוגיות על תבנית אחת. אפשרי לשטח מעט בעזרת היד
.לאפות כ- 13 דקות או 2 דקות נוספות עד שהעוגיות מוכנות וזהובות היטב

-היא טוענת ש
“Life tastes better with a cookie.”
...ואני מסכימה יחד עם זה שהייתי מתבלת גם במשהו נוסף
קוראים לה פייג' מק'קורדי-פלין והיא 'פיית העוגיות' מברוקלין. יש לה חברה קטנה לייצור עוגיות שהקימה בעצמה. בסרטון ראו את פייג' בעבודה, תענוג (היא עובדת עם כפפות ח"פ !) גם מארזי העוגיות פונקציונליים ויפים. רוצים למכור/למסור עוגיות גם כן? הכינו את עוגיות שיבולת השועל שבפוסט הזה ויש לכם סיפתח נהדר - ההצלחה מובטחת העוגיות הללו גם עמידות
!כתבו /ספרו לנו מה הכנתם
.ופייג'? -  גם אופה וגם יפה או אולי ההיפך גם חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

03/02/2013

מפינת הקונדיטוריה: כיסני גבינה אוסטריים בקלי קלות

 !כיסני גבינה אוסטריים- זה טעים
Topfenkolatschen
כיסני הגבינה הללו טעימים כל כך וקלים להכנה שזה תענוג גדול . מובטח לכם שתבנית האפייה אך תצא מהתנור תרגישו ולא לרגע אחד כאילו פתחתם מאפייה אוסטרית קטנה במטבח. מתכון להיט, הכינו היום והפיצו לעולם גם מחר
והפעם ,מתכון מהיר הכנה לכיסנים אפויים(בעברית נקראים גם 'גביניות' אני לא אוהבת לקרא להן כך) ממולאים בגבינה. הכיסנים עשויים בצק שמרים העובר התפחה אחת בלבד ומלית גבינה שונה מהרגיל(קראו בהמשך בהוראות ההכנה) ועשירה בכל טוב. הבצק יתאים גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו. את המאפים ניתן ורצוי לאכול חמים מהתנור או פושרים. באם נותרו מספר מאפים אכלו והגישו אותם מחוממים מעט. לידיעתכם.. כותבת שורות אלו נאלצה לאכול את הכיסנים הראשונים פושרים עקב הצילומים והשמש המשחקת.. ונהנתה עד מאוד
.מתחשק לכם גם שוקולד ? הציצו כאן : ככה פותחים שבוע מתוק וטוב ותודה לאבנר לסקין על הקישור לסרטון

כיסני גבינה אוסטריים
:החומרים לבצק
הכמות: 16 יחידות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 20 גרם שמרים טריים
שמינית ליטר = 125 מ"ל חלב חמים
שלוש מאות גרם קמח רגיל מנופה
רבע כוס = 50 גרם סוכר לבן
חמישים גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
קורט מלח

:החומרים למלית הגבינה
חמישים גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
מאתיים חמישים גרם גבינה יבשה מסוג טוב טעם
חמישים גרם צימוקים בהירים חלוטים ויבשים
זסט מלימון שלם- להשאיר מעט זסט להוספה לבצק
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערית להמיס השמרים בחלב החמים.אין צורך להתפיח
-לקערת מיקסר או לקערה גדולה לערבוב ידני להוסיף
.קמח,סוכר,חתיכות החמאה,מעט זסט לימון, ביצה והמלח
.לצקת לקערה את תערובת החלב-שמרים .ללוש לבצק חלק ואחיד במשך דקות ספורות, הבצק רך ונעים למגע
.להתפיח את כדור הבצק עד להכפלת נפחו כשעה
:הכנת מלית הגבינה
.בקערה בינונית לערבב (עם מזלג) חמאה רכה וסוכר
.להוסיף בבחישה את החלמונים
.להוסיף את הגבינה,צימוקים וזסט הלימון. לערבב היטב
.בקערה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף מוצק
.לקפל את הקצף לתערובת הגבינה
:עיצוב ואפייה
assets Creative Commons License