03/06/2013

*טארט אגסים, רוקפור, מסקרפונה, אגוזי מלך וקורנית

טארט אגסים,גבינת רוקפור ואגוזי מלך
טארט נהדר,קל הכנה המשלב בתוכו אגסים, גבינות טובות, אגוזים ותיבול טרי. שילוב המרכיבים נהדר. את בצק הטארט מכינים מחצית השעה מראש. את הגבינות מערבבים בקערה. את האגסים חותכים, אין כלל בישול. שימוש בקערה אחת, מעבד מזון להכנת הבצק.. . המאפה הוא טארט מלוח עם מתיקות מסויימת שמקנים האגסים. רוצו להכין ולפנק בטארט הזה את הסועדים. המאפה חגיגי ומומלץ בכל פה

 
 
טארט אגסים,רוקפור ואגוזי מלך
מתכון מבוסס (ומעובד) על חוברת הבישול הצמחוני הבריטי- אוקטובר 2011
.מומלץ לאכול את הטארט חם או מחומם או אז הגבינות ממש נמסות בפה
.ניתן להשתמש בגבינות 'כחולות' או דניש אחרות, לטעמכם
. חשוב: לא להעביר מהתבנית (המתפרקת) כשהמאפה לוהט על מנת למנוע פירוקו -המתינו מעט
:החומרים לבצק
מאתיים ושלושים גרם קמח לבן רגיל
מאה גרם חמאה קרה ,חתוכה לקוביות. במקור 120 גרם חמאה
חלמון מביצה גדולה
קורט מלח דק
מעט מים קרים = 2 עד 3 כפות

27/05/2013

** להכין קציצות חצילים וגבינת מוצרלה, נהדר

קציצות חצילים ומוצרלה-מינימום עבודה ,מקסימום טעם


הערות לפני שמתחילים
זמן אפיית החצילים בתנור ישתנה בהתאם לגודלם של החצילים, התבנית ותנור האפייה. אפו את החצילים משך 30-40 דקות. הוציאו את התבנית וקלפו מעט מקליפת החציל, במידה והחציל רך דיו, אין צורך בזמן אפייה נוסף
.חשוב לדקור את החצילים לפני האפייה, על כל שטחם עם מזלג
.את גבינת המוצרלה ניתן לגרד גס על פומפיה או בעזרת מעבד מזון
.לא אוהבים כוסברה ? החליפו בחופן פטרוזיליה קצוצה
.פירורי פאנקו- השתמשו בפירורים הנמכרים ללא תיבול נוסף
.תבלו בנדיבות במלח. אני אוהבת את הקציצות שלי מתובלות במלח אטלנטי
.טגנו את הקציצות במספר סבבים במעט שמן קנולה מעורב בשמן זית
.תערובת הקציצות (הנותרת) תשמר במקרר שעות ספורות
.הקציצות טעימות חמות או פושרות
 

 
קציצות חצילים
:החומרים

22/05/2013

*עוגיות זלטי מקמח תירס, צימוקים וצנוברים נוסח ונציה

!עוגיות קמח התירס הכי טעימות בעולם
אתמול בעת סידור ארונית הספרים נמצא אוצר!, ספר בישול שלא זכור מתי נרכש וגם מתי עיינתי בו לאחרונה. השמחה היתה גדולה שהתברר שזהו ספר נוסף (שלישי כאן בבית) של השפית ומחברת ספרי הבישול האיטלקי ג'וליה דה -לגרוצ'ה
:הספר המיוחד כולו לבישול נוסח ונציה וצפון איטליה נקרא
VENETO
Julia della Croce - chef and foodwriter
עזבתי הכול והתמסרתי לספר הנהדר. שפע רב של פרקי עיון, הקדמות מפורטות לכל מתכון, דיוק כפי שצריך וצילומים מרהיבים יש בספר הבישול. הספר יצא לאור לפני עשור בדיוק. הנה דף הפייסבוק של השפית
.לקראת סופו של הספר, פגשו עיניי את עוגיות הזלטי הזהובות, עשויות קמח תירס
היום מיהרתי להכין את העוגיות. נסיון עבר עם עוגיות קמח תירס אחרות מלא אותי חשש,ולכן החלטתי להכין מחצית כמות מהעוגיות של ג'וליה. חשבתי שחילקתי את כל המרכיבים בחצי.. אז חשבתי

 
מתברר שחלקתי את כל המרכיבים בחצי, מלבד החמאה...יחד עם זה, העוגיות התקבלו מושלמות. הכינו כמוני, המלצה חמה
:הערות/טיפים לפני שמתחילים

21/05/2013

*מטבל בצל מיוחד

מטבל/ממרח בצל
מטבל או ממרח בצל וגבינות בטעם מיוחד. את הבצל מבשלים בחמאה קרוב לשעה עד לקרמול. הריח בזמן הבישול נפלא. לאחר שהבצל צונן טוחנים אותו בהדרגה עם יתר המרכיבים. המטבל מסמיך מעט עם הקירור
.טחנתי את הממרח במעבד מזון -בצילום למטה. אפשר לעשות זאת גם בבלנדר
.הממרח אינו חריף אלא בטעם מתקתק
.מומלץ לאכול את הממרח עם קרקרים או על פרוסת לחם
.אפשר לאכול גם בכפית, כמוני



מטבל/ממרח בצל

*סלק ופלפלים קלויים בסגנון ספרדי

סלט סלק ופלפלים צבעוניים - מנה טעימה בסגנון ספרדי
?איך מכינים
הכמות לשתי מנות
.מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות
:על תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות עם שמן זית מסדרים
פלפל אדום בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל צהוב בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל כתום או ירוק בשני חצאים וללא גלעינים
.את הפלפלים החצויים מסדרים כך שהחתך יהיה על נייר האפייה
.מברישים את הפלפלים במעט שמן זית
.ליד הפלפלים מסדרים טריזים או רבעים של שני סלקים קלופים במשקל כולל של כ-600 גרם
.כל (חלק) של הסלק מומלץ לעטוף בנייר כסף כשהצד האטום כלפי פנים
 
 
אופים את הירקות יחד בתבנית  30-35 דקות. במידה והסלק לא התרככך דיו, מוציאים את הפלפלים לרשת ואת הסלק ממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד שהוא מתרככך. בשלב זה מומלץ להסיר מהסלק את נייר הכסף
.מצננים מעט את הירקות. קולפים מהפלפלים את הקליפה הדקה
:מסדרים על כל צלחת

17/05/2013

צעצועים חדשים למטבח

? צעצועים למטבח
:קערת סלט מקורית- שוטי שוטי סלטי
פרטי רכישה של הקערה: כאן
---------------------------------------------------------------------------
Business Card Is A Mini Cheese Grater
פרטים על המוצר
-
טוסטר מאוזן

מקור ופרטים

-
מחזיקי בקבוקי יין בצורת חיות
פרטים, מקור התמונה וצילומים נוספים
Designer: Choi Jinyoung – Conte bleu
-
מטרף המפריד ביצים
The Eggstractor


מקור,פרטים על המוצר ותמונות נוספות
Designer: Ivan Zhang

15/05/2013

**~~~~טארט כרישה מופלא~~~~

טארט כרישה וגבינה בולגרית
איך, איך זה שלא צלמת את זה..? נשאלתי שוב ושוב. אין ספק, שטארט הכרישה והגבינה הבולגרית היה הצלחת הערב
..."ואני.. הוסיפה האחות ה'קטנה' אוהבת כרישה בכל צורה, כמה שהירק הזה נהדר"
".תארזו לי מה שנשאר.. אם נשאר"
טארט כרישה גבינה ושמנת - קל להכנה וטעים באופן בלתי רגיל. המאפה מורכב מבצק המכיל גם שקדים טחונים. המלית- בעיקר כרישה מבושלת ומעל שמנת מתוקה וגבינה.. חגיגה מפנקת, גם לצעירים שבחבורה. רשמו מתכון ורוצו להכין
עציץ הטימין שלנו
:טיפים
.השתמשו בשקדים לא מולבנים, רצוי קלויים
.קל לטחון את השקדים במעבד מזון
.את השקדים בבצק ניתן (לא מומלץ) להחליף באגוזי מלך טחונים
.את הבצק קל להכין במעבד מזון
.הבצק דורש קירור קצר של לפחות 30 דקות. ניתן להכינו יממה מראש ולשמור במקרר
.הוסיפו לבצק 2-3 כפות מים קרים. בהדרגה הוסיפו מים קרים נוספים לקבלת כדור בצק
בימים אלו נמכרת הכרישה בחלק מהשווקים במארזי ניילון. זוג כרישות במשקל משתנה נמכר בקרוב ל-9 שקלים, בחרו מארז אחד גדול המכיל שתי כרישות, סה"כ משקל הכרישות לפני ניקוי 500-600 גרם. הסירו וזרקו עלים וקצוות. פרסו את הכרישות דק, הניחו בקערה גדולה מלאה במים ושטפו עד שהכרישה נקייה. סננו מהמים לתוך מסננת גדולה
.גבינה בולגרית- השתמשתי בגבינה בולגרית 16% שומן. ניתן להמיר בגבינה רזה/שמנה יותר
.שמנת מתוקה - השתמשו בשמנת 32% שומן, תמיד ניתן להמיר לשמנת 38%, כאן זה מיותר
.המאפה ישביע 8-10 סועדים רעבים
 
טארט כרישה וגבינה בולגרית
:החומרים לבצק
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר חום כהה
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חמישים גרם שקדים טחונים דק
כף מיץ לימון
מספר כפות מים קרים

**קיש בצל סגול וגבינה עם תחתית מקמח תירס

קיש בצל סגול וגבינה
הכול החל כשחיפשנו בצלים סגולים, נמצאו בצלים סגולים ענקיים ממש שלא התאימו. כשמצאתי את הקטנים יותר, מלאתי שקית בצלים סגולים, הנה חלק מתכולת השקית - יפים אחד אחד
:בבית קלפנו קילו בצלים. לא, נצפו כאן הפעם דמעות 

14/05/2013

~~~~עוגת הגבינה הטובה ביותר בעולם~~~~

עוגת גבינה חגיגית
.לקראת חג השבועות (ואצלנו עוגות גבינה בכל ימות השנה) מתכון לעוגת גבינה חדשה ומיוחדת במינה
.לטעמנו, העוגה יכולה להתחרות בכל עוגת גבינה הנמכרת בקונדיטוריה מובחרת. נסו והיווכחו בעצמכם
העוגה קלה יחסית להכנה. מומלץ לקרא את כל שלבי ההכנה לפני תחילת מלאכת האפייה. חובה להכין את העוגה לילה לפני לפחות, מכיוון שהעוגה דורשת התמצקות וקירור של לילה שלם במקרר. בצק התחתית הדק וכן משולשי הבצק שמקשטים את העוגה מלמעלה נאפים משך דקות ספורות בתנור. המלית העשירה מבושלת ומוקצפת ואינה דורשת אפייה
.העוגה קרמית ונהדרת. ניתן לחתוך יותר משולשי בצק לקבלת מנות קטנות יותר
עוגת גבינה מיוחדת
הכמות: 12 מנות גדולות

*~~~~עוגת הגבינה הטובה ביותר בעולם~~~~

עוגת גבינה חגיגית
.לקראת חג השבועות (ואצלנו עוגות גבינה בכל ימות השנה) מתכון לעוגת גבינה חדשה ומיוחדת במינה
.לטעמנו, העוגה יכולה להתחרות בכל עוגת גבינה הנמכרת בקונדיטוריה מובחרת. נסו והיווכחו בעצמכם
העוגה קלה יחסית להכנה. מומלץ לקרא את כל שלבי ההכנה לפני תחילת מלאכת האפייה. חובה להכין את העוגה לילה לפני לפחות, מכיוון שהעוגה דורשת התמצקות וקירור של לילה שלם במקרר. בצק התחתית הדק וכן משולשי הבצק שמקשטים את העוגה מלמעלה נאפים משך דקות ספורות בתנור. המלית העשירה מבושלת ומוקצפת ואינה דורשת אפייה
.העוגה קרמית ונהדרת. ניתן לחתוך יותר משולשי בצק לקבלת מנות קטנות יותר
 
 
עוגת גבינה מיוחדת
הכמות: 12 מנות גדולות
assets Creative Commons License