22/10/2013

*~~~~תערובת לפנקייק שיבולת שועל - נוסחא מנצחת~~~~~

תערובת (1) לפנקייק משיבולת שועל וקמח מלא - נוסחא מנצחת
תארו לעצמכם שמתחשק לכם פנקייק, שבת בבוקר. אמצע שבוע קצת סגרירי. שלישי פעמיים כי טוב ולכם היה יום עמוס מדי בעבודה וגם בבית, המטלות רק החלו
 
תערובת הפנקייק המוכנה לפני ערבובה עם הביצה והנוזלים
.אולי אתם רוצים להעניק מתנה מהמטבח הפרטי, מתנה מיוחדת במינה..מפנקת 
 
רבע כוס מדידה עבור כל פנקייק
 תארו לעצמכם שמתחשק לכם פינוק שלא ינגן הרבה על המצפון. ושבאמת לא הייתם מתנגדים לערבב משהו בקערה אבל שיהיה זריז, כן
 היום יש רעיון מוצלח במיוחד עבורכם (ותודה לסוזן מילר וסוזן רייד על הרעיון להכנת תערובת הפנקייק). עדכנתי את המתכון שהן הציעו לטעמנו האישי . הרעיון גאוני: בוחשים מספר מרכיבים יבשים המהווים את בסיס תערובת הפנקייק ומאחסנים במקרר או בפריזר
כשמתחשק לאכול פנקייק, נוטלים כמות מדודה מהתערובת היבשה. מוסיפים נוזלים וביצה, מערבבים ומניחים לכמה דקות
.מטגנים פנקייקים חיש קל וזה כייף וגם וטעים

* הקונדיטור כריסטוף אדם מכין עוגות בבה או רום מיוחדות Baba au Rhum by Christoph Adam

Baba au Rhum by Christoph Adam
עוגות בבה או רום הנאפות ומוגשות בצינצנות קטנות ואישיות. לטעמי אלו עוגות הבבה היפות ביותר שנראו כאן לאחרונה
.השף קונדיטור כריסטוף אדם מכין גירסא אישית של העוגה הקלאסית
.כמה נחמד להכין ולהגיש עוגה עם קריצה מתוקה
: ההרכב
בצק שמרים עשיר ומשובח
סירופ רום
קצפת
 

* BIKE FOR BREAD לחמים על אופניים

BIKE FOR BREAD

.הובלת הלחמים על האופניים, הישר מבית המאפה, צולם בקהיר
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

20/10/2013

**~~~~עוגיות שוקולד (טבעוניות) ושמן קוקוס בקלי קלות~~~~~

עוגיות שוקולד עם שמן קוקוס
אתמול בדרך מקרה, הגעתי לבלוג אוכל חדש לי. בעלת הבלוג צולמה כשהיא מכינה עוגיות עם שמן קוקוס וגם שוקולד. ברגע שהיא נטלה מתערובת העוגיות, לפני האפייה ונישנשה קצת.. גם אני רציתי. יש לה בלוג אוכל טבעוני ולמעשה העוגיות הללו הינן טבעוניות. במטבחי ערכתי בהן שינויים קלים. מתברר שהעוגיות הללו טעימות גם לפני אפייתן, טעמתי. הגליק הנוסף (ויש כמה) עם העוגיות הללו הוא שמכינים אותן בקלות ובקערה אחת, ידנית ולא נחוץ דבר מלבד מזלג
בנוסף, העוגיות אינן מכילות ביצים, במקום שומן מוצק הן מכילות שמן קוקוס. ראו, זו התוצאה
 
 
בעלת הבלוג השתמשה בחלב קוקוס במקום בחלב רגיל. וגם בשוקולד צ'יפס במקום שוקולד 70% שאני השתמשתי. בנוסף, היא הוסיפה לעוגיות רוזמרין קצוץ
ראו אותה בסרטון כאן, מכינה את העוגיות ומיד לאחר מכן, קראו והכינו את הגירסא שלי או שלה. את השוקולד ניתן לקצוץ ידנית או בעזרת מעבד מזון. התקבלה תבנית מלאה (לערך 20 עוגיות) עוגיות שמנמנות, במירקם חצי רך, חצי קשה וטעים 
 
 
עוגיות שוקולד
:המרכיבים
חצי כוס שמן קוקוס = 70 גרם, השמן יהיה במצב חצי מוצק דומה לחמאה רכה, לא נוזלי
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
רבע עד שליש כוס סוכר זהוב דמררה
רבע כוס= 60 מ"ל חלב שקדים (טהור) או חלב רגיל
כפית עד 2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש קמח לבן רגיל - כ  190גרם קמח
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כוס שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד מריר איכותי
--
אפשר להוסיף לבצק גם 2 כפות עלי רוזמרין קצוץ דק
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
כלים: קערה בינונית ומזלג
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה ובעזרת מזלג, מערבבים את שמן הקוקוס (שיראה כמו קרם לבן ורך) עם הרוזמרין הקצוץ
.להוסיף לקערה את שני סוגי הסוכר, לערבב היטב בעזרת המזלג
.להוסיף ולערבב לקערה את חלב השקדים או חלב הפרה
.להוסיף את תמצית הוניל
לערבב לקערה מחצית מכמות הקמח (לנפותו לתוך הקערה), את המלח ואבקת הסודה לשתיה. לערבב הכול בעזרת המזלג
.להוסיף לקערה את יתרת הקמח ולערבב. להוסיף שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
ליטול מהבצק כמות לכל עוגיה. לכדרר לכדור, לשטח מעט ולהניח על תבנית האפייה. ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לאפות את העוגיות בתנור החם משך 10-12 דקות או עד שהן מוכנות
.לצנן דקות אחדות (3-5 דקות) בתוך התבנית, להעביר לרשת ולצנן לגמרי
.לשמור את העוגיות בצינצנת נאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

19/10/2013

** בראוניז- נוסחא מנצחת

בשבועות האחרונים אני מוקפת באנשי שוקולד. קטנים כגדולים, והאמינו הם נחמדים ותמיד מבקשים עוד. מקבלים הם את הבראוניז ליום ההולדת או משנעים אותם לבסיס. בראוניז הבית המוכנים ברגע ושווים כל ביס. טעם הבראוניז מושפע מסוג ואיכות השוקולד ומידה מדוייקת של משך האפייה
 
הבראוניז הטעימים ביותר

מאה גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו או שוקולד בטעמים כגון- תפוז או שוקולד בטעם פירות יער, או שוקולד עם מלח אטלנטי או שוקולד עם צ'ילי
מאה עד 120 גרם חמאה
מאה ושמונים עד 200 גרם סוכר לבן = כוס סוכר
  חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח דק
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
מאה גרם קמח לבן רגיל = 2/3 כוס קמח
-

בקלחת ממיסים את השוקולד והחמאה. מצננים מעט.
בקערה בינונית מערבבים סוכר, מלח, אבקת אפיה וביצים.
מוסיפים את תערובת השוקולד חמאה לקערה ומערבבים

.מוסיפים תמצית או משחת וניל
 מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות.
יוצקים את התערובת לתבנית ריבועית משומנת/על נייר אפייה בגודל 20 ס"מ.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ- 25 דקות.
 אחרי צינון קל לחתוך ל- 16 ריבועים שווים

.אפשר לנטף על התערובת לפני האפייה מעט פירות יער קפואים, יאמי ביותר 
 
צילום: אילן נחום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

15/10/2013

**יום הלחם העולמי 2013: לחמניות פרעצל רכות

? חגיגות יום הלחם העולמי לשנת 2013 מתחילות עוד רגע , מצטרפים 

World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!

.יום הלחם העולמי נחגג מדי שנה בתאריך ה 16 לאוקטובר
.בחגיגת הלחמים משתתפים כותבים ובלוגרים מרחבי העולם, לשמחתי גם אני
האירוע הנפלא הזה מאגד את הבסיסי והמורכב של כל אדם: לחמים, לחמניות, מאפי שמרים מתוקים ומלוחים מרחבי הגלובס. למעשה זהו 'ספר הלחמים' הטוב ביותר הנמצא זמין לכל אחד ואחת ברשת ובכל עת
 לחמניות הפרעצל החצי רכות הללו קלות להכנה, יפיפיות ויש להן צבע וטעם משגעים. לטעמנו לחמניה טובה צריכה תוספת של חרדל משובח, מלח גס וכוס בירה ליד
.נסו את הלחמניות הללו עוד היום

 


 לחמניות פרעצל רכות
הכמות: 6 יחידות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם קמח
ארבע כפות סוכר זהוב או 4 כפות סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כף מדידה שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כוס מים חמימים = 240 מ"ל
:- להברשת הלחמניות

10/10/2013

*Paper Memories - סרטון הסטופ מושן היפה ביותר

Paper Memories
.סרטון הסטופ מושן עטור הפרסים הזה הוכן מכ- 4,000 תמונות סטילס. יצירת מופת בת 7.5 דקות
:תיאו, האמן מברצלונה אחראי על הכתיבה, הצילום והעריכה וכל היצירה, לבד מהמוסיקה
Theo Patzu
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

 
:דף היוצר וסרטונים נוספים שלו 
 Theo Patzu
--
צפו באתר הצילום של אלן בנסון - שפע צילום אוכל משובח 
--

*איש הקפה מלונדון - Mikey Sorbello

:ככה פותחים את היום: מיקי סורבלו מלונדון מתאר בסרטון השלוש הדקות את אהבתו הרבה לקפה
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

08/10/2013

*צ'יפס תפוחי אדמה- מתכון חדש

צ'יפס תפוחי אדמה
 
 
 
צ'יפס תפוחי אדמה
איך מכינים ?
אופים תפוחי אדמה רחוצים, יבשים ובקליפתם עד לריכוך. אפיתי בטוסטר אובן 3 תפודים בגודל בינוני. האפייה בחום בינוני 180 מעלות.
מצננים במקרר (אפשרי לשמור במקרר עד 4 ימים).
חוצים כל תפוד וחותכים לפרוסות דקות יחסית לאורך .

מטגנים בסבבים בשמן בגובה כ- 5 ס"מ עד להזהבה טובה. אני טיגנתי בשמן קנולה במחבת עמוקה וקטנה יחסית.
.הופכים לפחות פעם, פעמיים את הצי'פס בזמן הטיגון
. זמן הטיגון קצר יחסית
מוציאים בכף מחוררת על נייר סופג/נייר מגבת.
מפזרים מיד ובנדיבות מלח אטלנטי.
התוצאה טעימה: צ'יפסים רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
* הרעיון המוצלח - מאתר טסטינג טייבל .
וככה לפני הטיגון:

 
מתי כספי - ברית עולם
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

07/10/2013

* משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים It's Smoothie time

משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים, מפתיע , טעים כל כך
!כותרת משנה (בחרו) : אל תקרא לי בטטה ! / (איזה) יום כתום היום
It's Smoothie time!
לפני זמן ראיתי צילום יפה של משקה כתמתם, מסקרן מאוד, סוג של 'משקה סמוטי' אמריקאי. הרכב המשקה, בטטה ושקדים טבעיים. ובכלל, המשקאות מסוג זה 'עשו עלייה' ומצטיינים בהרכבי פירות, ירקות + נוזלים כגון מים או יוגורט/חלב/חלב שקדים/סויה/קוקוס. לעיתים תמצאו משקאות המכילים שפע ירקות ופירות, או רק אחדים מהם, לעיתים הצירופים פנטסטיים. מסוג משקאות נותני אנרגיה טובה שכייף וקל להכין ולשתות. את המשקאות יוצרים על ידי טחינת פרי/ירק +נוזלים בבלנדר חזק או בבלנדר ביתי רגיל. וכמובן, לוגמים אותם מיד. הוראות ההכנה והמרכיבים למשקה הבטטה שראיתי, היו כלליים ("קחו 3 בטטות.."), חלקם היה בכלל אופציונליים...
...עברו להם ימים, שבועות
 

אתמול לעת ערב מצאתי בסופר הקרוב בטטות יפיפיות. הגבר שבחר בסמוך לי לימונים, נעץ בי עיניים חודרות (מדי) כשבחרתי את הבטטות שלי. (כנראה שהצעיף הסגלגל שלי עשה לו את זה). הבטטות היו יפות כל כך, חלקות ואני לא ממש ליטפתי אותן בידיי, ואולי קצת כן
.בחרתי 3 בטטות יפיפיות, סה"כ קילו בטטות לערך
.... כמה כייף! יש לי סיפתח לחומרי הגלם המשובחים להכנת המשקה החדש
assets Creative Commons License