08/11/2013

מתכון לפופקורן בצ'ילי ודבש

חדש: פופקורן מתובל בפפריקה ,צ'ילי, דבש וחמאה

חטיף טעים וקל להכנה : פופקורן מתובל בפפריקה, צ'ילי ודבש
.טעים חם מהווק וגם קר

? איך מכינים
.מומלץ להכין את הפופקורן בווק גדול . בזמן הטיגון חשוב לכסות את הווק במכסה/ברשת מתכת שמעליה נייר כסף
הכמות: 6 כוסות פופקורן מתובל
בקערית מערבבים : 1/2 כפית מלח דק + 1 כפית אבקת צ'ילי + 1/2 כפית פפריקה מתוקה
.מחממים ווק גדול

*חממו את הסירים : מרק גזר-ג'ינג'ר

מרק גזר : ג'ינג'ר
.מרק גזר קרמי, ללא טיפת שמנת, בתוספת בצל, ג'ינג'ר, קארי ודברים טעימים נוספים, תענוג
המרק טעים מאוד : חם, פושר וגם צונן . המרק הוכתר כאן היום כמרק הגזר הטעים ביותר  
גם ריחו של המרק המתבשל , נהדר
מרק גזר וג'ינג'ר

הכמות: 6 קערות מרק או 10-12 כוסות מרק
:מרכיבים
חצי כפית אבקת קארי
חצי כפית זרעוני חרדל צהוב- לרכישה בכל מרכול או מחנות תבלינים
ארבע כפות שמן זית או שמן אחר
חתיכת ג'ינג'ר טרי קלוף (באורך כ 5 ס"מ) קצוץ דק
בצל גדול מאוד ,קלוף וקצוץ דק או 2 בצלים בגדול בינוני
כ 700-800 גרם גזר ,קלוף ופרוס דק
מעט זסט מלימון או זסט מליים
חמש וחצי כוסות ציר מרק או מי ברז = 1320 מ"ל
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
 
:לקישוט המרק
מעט שמן זית
יוגורט לבן
עלי בזיליקום או עלי נענע קצוצים
 
:אופן ההכנה
.טוחנים לאבקה את זרעוני החרדל - בעזרת עלי ומכתש או מעבירים מעליהם מערוך כבד
.בסיר על להבה בינונית, מחממים את השמן
.להוסיף לסיר את אבקת הקרי וזרעוני החרדל. בוחשים דקה
.להוסיף לסיר את הג'ינגר'הקצוץ, לערבב ולבשל דקה נוספת
.להוסיף לסיר את הבצל, הגזר ומעט זסט ליים/לימון
.לתבל בנדיבות במלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
.לערבב ולבשל עד לריכוך חלקי של הירקות
.להוסיף לסיר את הנוזלים ולערבב. להביא לרתיחה
.להנמיך ללהבה בינונית נמוכה ולבשל את המרק (אין צורך במכסה) 20-25 דקות עד לריכוך הגזר
.לטחון את המרק מיד או לאחר צינון קל (נוח לטחון בעזרת בלנדר מוט) למרק קרמי. לתקן תיבול

:הצעת הגשה
.להגיש את המרק בכוסות נאות
.המרק טעים מאוד חם או פושר וגם צונן מהמקרר
.לקשט בזילוף שמן זית איכותי, פלפל שחור גרוס, מעט יוגורט, עלי נענע/בזיליקום קצוצים
:גיוון טעם

07/11/2013

*נועז: גזר אפוי עם פולי קפה

גזר : קפה
 
 מתקתק, קצת מעושן ומעניין בפה: גזר אפוי על מצע של פולי קפה קלויים. שן שום גדולה כתושה, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי וכף שמן זית השלימו את חגיגת הטעמים והריח. אין צורך להתאמץ, רק לשבת ולנוח עד שזה מוכן. סלאו פוד.
לאחרונה התקבלה אצלי דגימה מהספר :
Cooking Slow: recipes for slowing down and cooking more 
מחבר הספר: Andrew Schloss
אנדרו המחבר הוא מסעדן, הוציא לאור כבר 12 ספרי בישול (!) כותב מאמרים גם בסן פרנסיסקו כרוניקל, בון אפטיט, הוושינגטון פוסט, שיקגו טרביון, פמלי סירקל ועוד רבים וטובים. שימש כנשיא בית ספר למסעדנות בפילדלפיה.
אינני רוכשת כל ספר בישול חדש היוצא לאור. זה בלתי אפשרי. 'דגימות' מתכונים מספרי בישול מעניינות ולעיתים מובילות לרכישת הספר. מי יודע , אולי גם הפעם. ההנאה שבאיטיות. גם וגם
רשימת מרכיבים : גם כחצי הקילו גזר, השתמשתי בכל הגזרים המצולמים
את פולי הקפה הכהים והחמימים כיסו הגזרים הכתומים. שניהם נאפו באיטיות יחדיו בתנור בחום נמוך מאוד, עם מעט שום כתוש, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וטיפות שמן זית כתית טהור
לאחר כשעה של אפייה איטית התפשט במטבח ריח טוב. ריח קצת מעושן, קצת מתקתק. ריח מסקרן. הצצתי על השעון ובדקתי את הגזר ככל שיכולתי. לאחר בקירוב 3 שעות הוא היה מוכן לאכילה
אין במתכון הזה בישול מוקדם,  אך קחו בחשבון זמן (3 שעות לערך בתלות בגודל הגזר) לאפייה האיטית.
 
 
  גזר : וקפה
מנה מקורית בסגנון הסלאו פוד, ממטבח ה'בישול האיטי'. מנת הגזר הזו מוגשת באשרם האוכל של דניאל פטרסון בסן פרנסיסקו

06/11/2013

*עוגת מלכים ספרדית רוסקה־דה־רייס

רוסקה־דה־רייס
המקום מאפיית אל פולקלור  שבסן אנטוניו, טקסס. מאפייה משפחתית הקיימת כמאה שנים. המתכונים עוברים מדור לדור ומקורם באל סלוודור. חומרי הגלם מיובאים דרך קבע ממקסיקו. המאפייה מייצרת גם דונטס לצד קאפקייקס ובצקים שונים. עיקר התמחותם הוא עוגת המלכים הספרדית המסורתית : רוסקה־דה־רייס לחגיגות יום המלכים. המאפה המיוחד נמכר (300-400 יחידות ביום) בשני גדלים : טבעת קטנה או גדולה. המאפה ממולא ומקושט באופן צבעוני.  ראו כמה יפה ומרשים המאפה המוכן הנארז בקופסא גדולה. הסרטון עלה לרשת היום
[מתכון לדוגמא [1], [2
 

05/11/2013

**It's Pancake Time - פנקייק מפלפלים אדומים

פנקייק כתום עם פלפל אדום

כמה מפתיע וטעים להוסיף פלפל אדום קלוי לתוך תערובת פנקייק. בתוספת חלב, ביצים, מעט קמח וגם זיתים שחורים נקבל פנקייק נהדר
.פנקייק הפלפלים הקלויים כתמתם וטעים לאכילה גם ללא כל תוספת. הכל כבר כלול
 
 
.הכנת הפנקייקים קלה וכייפית במיוחד
?איך מכינים
בתנור/בטוסטר אובן קולים חצאי פלפלים אדומים עד שהם מתרככים. הפעם קליתי את הפלפלים בטוסטר אובן בחום בינוני גבוה כ- 20 דקות
קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים (עם היד) לרצועות או חתיכות גדולות ושמים לתוך מיכל של מעבד מזון

02/11/2013

*עיצוב חדיש - ג'וזפה קולרוסו Giuseppe Colarusso

-לעצב מחוץ לקופסא
 
Giuseppe Colarusso
האמן האיטלקי ג'וזפה קולרוסו, מעצב פריטים שאינם לשימוש יומי, ובכלל אינם/חלקם לשימוש. מחבת טניס עם חור במרכזו, מערוך מרובע ולא עגול. לקוביות המשחק יחסרו הנקודות הכהות, המהדק לא יהדק, אי אפשר יהיה לאחוז בסכו"ם עם ידיות החבל, למקלדת המחשב יהיו תווים לא שמישים וברז יותקן דווקא על ראש תפוז כתום במיוחד
עבודותיו משלבות הומור וראש יצירתי וגורמות לעניין ומחשבה אצל הצופה. הנה דוגמאות אחדות נוספות כאן 

 
  .מומלץ לבקר בכל הקטגוריות שבחלקו העליון של האתר של ג'וזפה
.האתר כולל מגוון עבודות עיצוב, צילום, איור ולוגואים
 
  

*גלידה משני מרכיבים בלבד

גלידה כתומה משני מרכיבים בלבד
האם אפשר לנחש מהו המרכיב הסודי ב'גלידה' שלי 
.לא, וזה לא גזר
 

31/10/2013

*פטנט במטבח- כף מיוחדת לקישוטי מזון



Spoon Drop - Decorating Spoon
.סט של 2 כפות (מחיר משווק 19 דולר) בשני גדלים שונים ליצירת קישוטים מרטבים צבעוניים- מלוחים ומתוקים
.הרטבים חייבים להיות בסמיכות של קרם אנגלז

:בלוג ישראלי יפה

*יום הלחם העולמי 2013: תצוגת הלחמים לפי מדינות

:ידיעה: יום הלחם העולמי 2013 : תצוגת הלחמים
 
שלוש מאות חמישים וארבעה בלוגרים [גם 3 מישראל, וגם אני :)] נטלו חלק ביום הלחם העולמי הנחגג זו השנה ה- 8 בתאריך הקבוע של ה- 16 לאוקטובר. 29 מדינות מרחבי העולם , מגוון טעמים, עושר של לחמים, מתכונים, צילומים מרהיבים, חגיגה אמיתית
על מנת לצפות בכל הלחמים לחצו על הקישור הנמצא בכותרת של כל חלק מ 1-4
 
.חלק 1 - אנדורה, אוסטריה ,בלגיה,ברזיל,קנדה, צ'ילה,סין, צרפת, גרמניה,יוון, הונג קונג,הונגריה
.חלק 2 - הונג קונג, הונגריה, הודו,אינדונזיה,ישראל, איטליה, יפן,מלזיה
.חלק 3 - פולין, פורטוגל
.חלק 4 - רוסיה, סינגפור,ספרד,שוודיה,שוויץ, תאלינד,ברטניה ,אוקראינה, ארצות הברית וונצואלה

 
World Bread Day 2013 - Roundup

assets Creative Commons License