לאפות פרוסות אגסים מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וקקאו. לנישנוש כחטיף או לקישוט מנות קינוח.
ככה תכינו
מחממים תנור לחום נמוך- 135 מעלות.
פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין 3 אגסים. השתמשתי באגס אחד ירוק ושני אגסים אדמדמים מוצקים יחסית.
לפני פריסת האגסים יש לחצותם, לגלען בעזרת כפית 'תפוחן'. מומלץ לפרוס כל אגס לפרוסות שלמות ודקות. מכל אגס יתקבלו 15-20 פרוסות.
מניחים את פרוסות האגסים על רשת התנור או על משטח סיליקון המונח על תבנית/משטח אפייה.
בקערית מערבבים:
שלוש כפות סוכר לבן
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
שתי כפות קקאו
מפזרים את התערובת על פרוסות האגסים. אופים שעה בתנור לייבוש. לאחר כמחצית השעה הופכים את פרוסות האגסים לצידן השני.
פרוסות עבות יותר ידרשו דקות אפייה נוספות.
פרוסות האגסים האפויות ישמרו כיומיים בכלי אטום בחוץ או בפריזר בשקית הקפאה. ניתן לאכול ישירות מהפריזר.
למטה עוגיות השוקולד האהובות. המתכון פורסם לפני שנים בבלוג הנוסף שלנו, מתכוני אמא.
עוגיות
שוקולד לשלום עולמי /Korova
ככה תכינו
מחממים תנור לחום נמוך- 135 מעלות.
פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין 3 אגסים. השתמשתי באגס אחד ירוק ושני אגסים אדמדמים מוצקים יחסית.
לפני פריסת האגסים יש לחצותם, לגלען בעזרת כפית 'תפוחן'. מומלץ לפרוס כל אגס לפרוסות שלמות ודקות. מכל אגס יתקבלו 15-20 פרוסות.
מניחים את פרוסות האגסים על רשת התנור או על משטח סיליקון המונח על תבנית/משטח אפייה.
בקערית מערבבים:
שלוש כפות סוכר לבן
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
שתי כפות קקאו
מפזרים את התערובת על פרוסות האגסים. אופים שעה בתנור לייבוש. לאחר כמחצית השעה הופכים את פרוסות האגסים לצידן השני.
פרוסות עבות יותר ידרשו דקות אפייה נוספות.
פרוסות האגסים האפויות ישמרו כיומיים בכלי אטום בחוץ או בפריזר בשקית הקפאה. ניתן לאכול ישירות מהפריזר.
למטה עוגיות השוקולד האהובות. המתכון פורסם לפני שנים בבלוג הנוסף שלנו, מתכוני אמא.