01/01/2015

**עוגת שיש שוקו תפוז, רכה וטעימה - 1.1.2015 שנה טובה

פותחים שנה עם עוגת הבית: עוגת שיש. שוקו. תפוז
.עוגה רכה וטעימה היא עוגת השיש שלנו. בטעם שוקו תפוז עם תוספת קטנה ומפתיעה בבצק 
.כל פרוסת עוגה מתקבלת בדוגמא שונה של שיש


עוגת שיש שוקו תפוז
:מרכיבים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן= 200 גרם, אפשר להפחית כף/שתיים ולהשתמש ב 170 גרם סוכר
ארבע ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
שלוש כפות שמן זית
מאתים ושלושים גרם קמח לבן מנופה
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שתי כפות חלב
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות אבקת קקאו, מנופה
זסט או גרידה מתפוז כתום שלם
כף מיץ תפוזים
-
תבנית כיכר בגודל לערך 11 ס"מ על 26/27 ס"מ (או קטנה מעט יותר) משומנת מעט. לשים בתוכה נייר אפייה מקופל על מנת שייקל להוציא את העוגה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח, להניח בצד
בקערת מיקסר (עם קרס לישה) או בקערה לערבוב ידני לטרוף את חתיכות החמאה הרכה והסוכר. לטרוף דקות אחדות לקבלת תערובת קרמית וקלה
.להוסיף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם, לטרוף לאחר כל הוספה. לערבב פנימה את שמן הזית
להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב רק עד שהיא נבלעת בעיסת העוגה. במידת הצורך לגרד את דפנות הקערה בעזרת לקקן
.לחלק את התערובת שווה לשתי קערות
.לקערה אחת להוסיף ולערבב את- החלב, וניל והקקאו
.לקערה השניה להוסיף את מיץ וגרידת הלימון
.לנטף כפות גדושות משתי התערובות לסירוגין לתוך תחתית תבנית האפייה, ליישר מלמעלה
.ליצירת דוגמא יפה של שיש, לעבור עם סכין חדה מעט בתוך התערובת ולערבל קלות
לאפות את העוגה בתנור החם 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה נפרדת מדפנות התבנית
.להניח לעוגה בתבנית דקות אחדות. בעזרת נייר האפייה להעביר לרשת לצינון מלא
.העוגה נשמרת נהדר במקפיא כשהיא פרוסה לפרוסות לא דקות כשבין כל פרוסה נייר אפייה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/12/2014

**~~מתכון ללחמניות הבייגלה הקלות בעולם ~~~

.ערב אפייה בבית. ריח של לחמניות טריות במטבח
אני מעצבת בעדינות כל לחמנייה, מבשלת בסיר מים גדול, מברישה בחלבון ומפזרת שפע שומשום מעל. נהנת כל כך ומרגישה הכי הכי, דווקא ביום האחרון של השנה, קודנדיטורית לרגע או אולי הרבה יותר מזה. צעירה, צעירה.. :-), וכבר אופה כבר 40 שנה
.הצילום שכאן צולם הלילה בנייד.. מחר יהיה כאן צילום מואר קצת יותר

:הבטחתי צילום, אז הנה הוא, הלחמניות האחרונות שנותרו


.הלחמניות הללו קטנות יחסית, עשויות בצק שמרים שקל להכין, כייף לעצב וטעים לאכול. תוך הלחמנייה רך וקרומה פריך
.הבצק עובר התפחה אחת בלבד למשך כשעה, מעוצב חיש קל ללחמניות, מבושל קצרות במים, מצופה ונאפה בתנור חם
.המתכון מדוייק על הגרם והמ"ל, אל תשנו דבר. יתקבלו 12 לחמניות שטעים לאכול חמות מהתנור או להקפיא לימים אחרים
: לגיוון
החליפו את ציפוי השומשום בפרג שלם טרי
לחמניות בייגלה
הכמות: 12 לחמניות קטנות
:מרכיבים
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כוס מים חמים = 250 מ"ל
ביצה אחת גדולה טרופה קלות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 15 גרם שמרים טריים
שתי כפיות מלח דק
כפית סוכר לבן
כפית שמן זית
--
לבישול : סיר (4 ליטר) מלא במים רותחים - הבייגלה מבושלים קצרות משני הצדדים במים ללא תוספים
--
:לציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף מעט במזלג
כפות (4 כפות לערך) אחדות שומשום- כ 30 גרם
:אופן ההכנה

*בלוגים מהעולם: טרישה בייס עושה קסמים עם עוגיות

: הכירו את הבלוג של טרישה בייס   

  Saving Room for Dessert (שומרים מקום לקינוח)
טרישה בייס מכורה למתוקים, והרווח כולו שלנו - היא מפרסמת בבלוג שלה מתכונים מעולים שלהם. קבלו ממנו טעימה עם מגוון עוגיות, משיבולת שועל עד מגדל של עוגיות שוקולד 


לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן 

: בכתבה מתכונים מפורטים ל

עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד- בצילום

בצק כהה במיוחד- עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד ( Tricia Buiceצילום )
:וגם
עוגיות שיבולת שועל כמו של פעם
עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבת חלב
 עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

30/12/2014

פיתה ערבית עם זעתר

!הבו לי זעתר.. ושמן זית.. וקצת לאבנה ליד
קל מאוד להכין פיתות עם זעתר, והטעם ממש ממכר: פיתות ללא כיס המוכנות מבצק שמרים ונאפות דקות ספורות בתנור חם מאוד כשהן מצופות בתערובת זעתר ושמן זית. הפעם הגשתי אותן עם גבינת לאבנה שהוכנה יום קודם מיוגורט 4.5%. הפיתה הלוהטת עם הגבינה הרכה והקרירה - צירוף נהדר


24/12/2014

*חומוס כתום, חליטה 100% טבעית ועוד דברים יפים - 24.12.2014

מטבל חומוס כתום עם גזר צלוי
הכמות: 2-3 מנות
:מרכיבים
שלושה עד 4 גזרים לא גדולים, לקלוף ולחצות לשניים לרוחב הגזר
כף וחצי שמן זית לאפיית הגזר
רבע כוס שמן זית לטחינת המטבל
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כוס חומוס מבושל ומסונן מנוזלים, כ- 150 גרם
חצי כפית כמון טחון
שן שום גדולה, לקלוף ולקצוץ גס
חצי פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
כפית רכז עגבניות
שתי כפות טחינה גולמית
-
לקישוט כל מנה - גרגירי חומוס/מעט גזר קלוי/בצל ירוק ושמן זית
 
:אופן ההכנה
להניח את הגזרים על נייר אפייה בתבנית קטנה. לנטף עליהם כף וחצי שמן זית, מלח (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס. לאפות בתנור חם, כ- 200 מעלות משך כ 25 דקות או עד שהגזר מתרכך ושחום טיפה. מומלץ להפוך פעם/פעמיים בזמן האפייה. להוציא מהתנור ולצן על השיש
במיכל מעבד מזון לשים את גרגירי החומוס המבושל, כמון,שום, פלפל צ'ילי, מיץ הלימון, רכז עגבניות, טחינה גולמית, מלח ופלפל שחור גרוס
.לחתוך את הגזר האפוי למספר חתיכות ולהוסיפו למיכל מעבד המזון
.לטחון הכול למטבל גס. בזמן הטחינה להוסיף רבע כוס שמן זית. לטעום ולתקן תיבול

17/12/2014

*קציצה שכזו ! - קציצות דג סלמון, תפודים ובצל ירוק

דג סלמון. סלמון
הפתעה בצלחת ! קציצות מדג סלמון עם הפתעות בפנים . מעט מרכיבים, טעימים אחד אחד בקציצות שמנמנות(בגודלן) קלות להכנה, בריאות וומשביעות מאוד, כולנו בדקנו
קציצות הסלמון מורכבות בעיקר מדג סלמון (דג טרי או דג קפוא שהופשר) תפוחי אדמה מבושלים ובצל ירוק בשפע
. הקציצות נהדרות כשהן חמות ורכות


:מילה על המרכיבים
דג הסלמון - רצוי להשתמש בפילה מדג סלמון. הפילה נקי מאידרות (עצמות הדג) וקל וטעים לבשל איתו. אני השתמשתי בחלק ממארז הנקרא: "נתחי פילה סלמון קפוא" של יצרנית גדולה. המארז (500-700 גרם) מכיל 100% דג סלמון ללא תוספים. במידה ואתם משתמשים בדג הקפוא, הפשירו אותו במקרר למשך הלילה או מספר שעות טרם הכנת הקציצות. אין להקפיא מחדש דג שהופשר
בצילום: נתח פילה סלמון מופשר
תפוחי אדמה - בישול תפוחי האדמה מהיר. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה. מסננים את התפודים ממי הבישול ומחזירים לסיר לדקותיים על מנת שיתייבשו מעט. מועכים למחית (לא חלקה, להשאיר מעט גסה) ומניחים בקערה. מעל המחית מפזרים את דג הסלמון שבושל בנפרד במים למשך כ- 5 דקות

10/12/2014

*חדשות מזון :10.12.14-שוק אוכל נייד, מירקות לצעצועים, מעדן סולת ועוד

שוק אוכל נייד על גלגלים - קנדה
בטורנטו, הוסב אוטובוס ששימש להסעות ילדים לשוק אוכל נייד על גלגלים. בכוונת המיזם (הלוואי אצלנו בארץ!!) להביא מזון טרי ומגוון לשכונות מעט מרוחקות בהן פחותה הנגישות למזון איכותי
:ושם הפרוייקט, מצויין, לא פחות
The Mobile Good Food Market
.האוטובוס אטרקטיבי,מעוצב ומצוייד היטב במדפים, ומיכלים המלאים בתפוחי עץ טריים, תפוזים, תרד, ברוקולי ומגוון טרי נוסף
.הרכישה יכולה להתבצע מחוץ או בתוך האוטובוס וקיימת גם נגישות לנכים

מקור הצילום
מקור וצילומים
:כך זה עובד
 


צעצועים שמחים מירקות
.מלפפון על גלגלים , מכונית עשויה מגזר, מטוס מחציל או תפוח אדמה, הליקופטר ? רק תבחרו
:חנות פריזאית [לינק] יצרה פרוייקט מעניין הנקרא
Open Toys
.בעזרת חלקים מודפסים הניתנים להורדה חופשית, ילדים (וגם מבוגרים) יכולים ליצור צעצועים מקוריים
.ניתן להוריד קבצים דוגמאות (בחינם) ולהדפיסם בכל מדפסת תלת מימד. חמישה עשר החלקים הופכים ירקות משעממים לצעצועים יפים
הרעיון המקורי נולד בקיץ 2013, על ידי מעצבת ספרדיה ותוכנן להיות מיושם על עץ או פקקי שעם ולאו דווקא על ירקות. הניסיון לחבר חלקים לעץ או לשעם ללא אביזרים נוספים, לא צלח. הירקות זמינים, בטוחים לשימוש ורכים מספיק בכדי להצמיד להם אביזרים
...הצעצועים המוכנים ניתנים לשטיפה במים לא חמים מדי, והי, מהירקות אפשר להכין תבשלים, גם ולא רק צרפתיים
:החנות
leFabShop
להורדה חינמית של 15 הדגמים - לחצו כאן
להוראות הרכבה חינמיות  - לחצו כאן
.חשבון הטוויטר של החנות
:שם המעצבת
Patricia Urquiola
:תכנון/ביצוע
 Thomas Thibault

מקור הצילום

09/12/2014

*קלמנטינות ספרדיות - ארוטיקה על הצלחת

Spanish clementines, pumpkin seed oil and basil by José Andrés



06/12/2014

*חדשות מזון 6.12.14 :פטריית הכמהין הגדולה בעולם,"ביט בייט",לאכול בלון כקינוח ועוד

זה הולך לקרות בסוף השבוע הזה בניו יורק ,סותביס יציע למכירה את פטריית הכמהין הלבנה הגדולה בעולם
הפטרייה התגלתה בשבוע שעבר באיטליה על ידי משווק כמהין מהוותיקים ביותר (סבטינו טראפלס). משקלה 1.87 קילו כמעט כפול מהפטרייה הקודמת ששברה שיאי עולם
במכירה קודמת, בשנת 2010, נמכרה פטריית כמהין במחיר 417,000 דולר!. הפטרייה הענקית הזו יכולה לשמש לתיבול מעל 10,000 תבשילי ריזוטו ומחירה ההתחלתי יהיה 60,000 דולר
---
BitBite
.מתקן (כמו אוזניה קטנה) ביט בייט לשמירה על המשקל ושיפור הרגלי האכילה

05/12/2014

* מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט

עוף אפוי בתנור היא אחת המנות הפופולרית והאהובות ביותר. הוסיפו לעוף תפוחי אדמה ו/או ירקות ותבלינים והרי לכם ארוחה. השבוע, הכנתי לנו עוף (כרעיים) בתנור עם תפוחי אדמה קטנטנים ותבלינים וגם עם פטנט הכנה נחמד. התיבול פשוט וגם טעים מאוד. תפוחי האדמה מושלמים
 
 
הפטנט הפשוט חוסך כלים ומערבב היטב את חלקי העוף, תפוחי האדמה והתבלינים. איך מכינים ? -  מכניסים את כל המרכיבים לשקית הקפאה עבה ומנערים מעט עד שהכל מצופה בתיבול. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור החם. לאחר כשעה אפשר כבר לשבת לאכול. אל תשכחו להגיש סלט ירק טרי ליד
 
 
עוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים
assets Creative Commons License