26/10/2016

פיסול יפני בממתקים ודברים יפים 26.10.2016


אומנות פיסול ממתקים - שינרי תזוקה, יפן
Shinri Tezuka
הוא בסך הכול בן 27, צעיר האומנים העוסקים באומנות פיסול בממתקים ביפן. כיום נותרו ביפן רק שני אומנים מומחים בפיסול ממתקים ולכן את המלאכה המסורתית הזו נאלץ ללמוד בכוחות עצמו. הוא מגלף, מעצב וצובע סוכריות לפסלונים קטנים ומרהיבים בחנות הממתקים המוקפדת שלו בטוקיו
הטריק הוא עיצוב זריז (5 דקות בלבד) של החומר הרך לפני שהוא מתקשה לממתק. יש לו כבר אוסף הכולל דגי זהב, קרפדות, פרות, ארנבים וגם תמנונים
 

כלים מכסף
אליסון ג'קסון האוסטרלית [אינסטגרם] יוצרת כלי מטבח, תכשיטים וחפצי נוי בעבודת יד מדוייק ונקייה
אתר

21/10/2016

יין סיני - Chinese Wine

.הם זוג בחיים וגם בעסק היין, חדורי אמביציה להכיר לעולם את היין הסיני
:הבעלים
Emma Gao
:המיקום
Ningxia China’s Napa Valley


18/10/2016

היכרות עם השף לורן אברמוביץ - Loren Abramovitch :The Chef

השף לורן אברמוביץ
אני רואה אותו בעיני רוחי (את השף לורן אברמוביץ) עומד וקוצץ המון ירק טרי. על שולחן העץ, כמשטח עבודה ענק ערמות של ירקות טריים, ססגוניים. והוא.. מלהט בסכין הטבחים, קוצץ ובוחש, מבעיר אש ומוציא מנה נוספת תחת ידיו. לחטוף מידיו ולאכול, מבלי לחכות אף רגע נוסף. המטבח, היכן שלא יהיה -במסעדה, בבית, באירוע מפנק או בחיק הטבע הוא כמגרש משחקים עבורו, וכמה הוא נהנה!. היום הוא כאן, מחר הוא קופץ לברצלונה, ומחרתיים באמריקה שכן מחכה לו
לורן הוא שף הפועל בעולם המסעדנות כבר שנים, מהיום לא רק מביני עניין ישמעו אודותיו
נחזיק אצבעות להמשך מסעות האוכל שלו כאן ובעולם

שלום שף, ספר לנו מי אתה.
שמי לורן אברמוביץ.
נולדתי במושב יודפת ואני מאד מחובר לאוכל של אזור הגליל התחתון, שפע אוכל בדואי המשתמש בטבע בצורה מדהימה.

11/10/2016

חמישה דברים יפים - 11.10.2016

:מעצב מוצר
Boris Klimek
סלובקיה
מנורות לוליפופ - כמו סוכריות על מקל
עבודות (נהדרות!) נוספות של בוריס, בגלריה באתר שלו- כאן


מקור
מקור
אינסטגרם
@textbookpatisserie
מאפייה בסידני

08/10/2016

עיצוב חדש - צלחות ירוקות עשויות 100% עלים

צלחת ירוקה
הצלחות (והקערות) הללו עשויות 100% עלים. חברת ליף ריפבליק (שהוקמה ע"י פדרם זולגאדרי וקרולין פיטצ'ר) יוצרת צלחות ממוחזרות מעלי צמחים
החזון ההתחלתי היה לייצר כלי אוכל לשימוש מחוץ לבית. לפני שנים אחדות ניסה הצמד בסלון ביתו את הרעיון של לקיחת עלים ומחציתם יחד בעזרת מכונת הטבעה המופעלת בעזרת הרגל. ברגע שהרעיון התגבש כולל העיצוב הראשוני, התווספו שותפים נוספים שהוציאו את הרעיון לאור


קרדיט לתמונה

הצעד הבא היה בניית התבניות בתוכן יווצרו כלי האוכל. הדבר נעשה בעזרת מחשב ומכונות  
בזמן שהעיצוב הגיע לשלב הסופי, החל שלב הייצור ובחינת שימושיות הכלים. כל צלחת עשויה ממספר

07/10/2016

אביזרי אוכל לאנשים שאוהבים לבשל, אינסטגרם אוכל איטלקי ועוד

@jouwstore

Jouw
.קולקציה בלתי רגילה של אביזרי מטבח המעוצבים על ידי 35 אומנים
אתר
מקור
מתנות מקוריות לאנשים שאוהבים לבשל 
1.
מגרדת לגבינה
למגרדת הגרמנית שני פתחים שיתאימו לגירור כמות הגבינה הרצויה
     Authentics חברת

25/09/2016

עשרה דפי אינסטגרם מתוקים שכדאי להכיר - Food Instagrammers

עשרה דפי אינסטגרם מתוקים שכדאי להכיר
1.
@taramilktea 
Tara Milk Tea
.התמחות: עיצוב, טיולים ואוכל טעים
מיקום: סידני
הדף קישור
הבלוג קישור
מקור

2.
 @fluffegram
.כממתק צמר גפן מתוק בכלמיני צבעים וצורות. למה זה מתאים ? למסיבות וילדים, גם גדולים
הדף קישור

23/09/2016

ידיעה: כף אחת ביום, 365 כפות בשנה - פרויקט הכפות של סטיאן


Stian Korntved Ruud  
.החומרים: עץ בלבד. היעד: 365 כפות באורך 10-30 ס"מ כל אחת
בשנה האחרונה סטיאן הנורווגי בילה מרבית זמנו בחקר איכות, ייחוד ומירקם של כל חתיכת עץ ועץ. הפרוייקט היחודי שלו כולל 365 כפות עץ מקוריות מגולפות בעבודת יד, שהוכנו על ידו ממספר סוגי עצים. בכל יום, במשך שנה, הוא גילוף כף אחת חדשה 
מקור
.סטיאן הכין את הכפות באופן מסורתי כשהוא נעזר בכלי גילוף ידניים בלבד
:הנה מה שסטיאן אומר
"When using manual hand tools my hand collaborates with the wood structure
during the forming process. This underpins all the spoons unique qualities."
 by Stian Korntved Ruud 

מקור
:מידע נוסף
האתר של סטיאן- כאן
האינסטגרם של סטיאן - כאן
סטיאן בעבודה ותצוגת כל הכפות היפות - כאן
הכפות מוצגות גם במוזיאון האומנות'קוד' בברגן הנורווגית
תדפיס כל הכפות- כאן

22/09/2016

עיצובים חדשים : 22.9.2016

דן יפת Dan Yeffet
Mille-feuille
.אגרטל קרמי להרכבה עצמית, מודפס בתלת מימד
אודות דן יפת יליד ירושלים [כאן]
 
מקור הצילום
 Design by Dan Yeffet
Photo:Ian Scigliuzzi 
Studio Pieter Stockmans
כלי פורצלן - בלגיה
הפריטים מוכנים בפרקי זמן ארוכים, סבלנות רבה ונשרפים בחום של 1400 מעלות. הכלים, רובם בלבן בוהק, מתאימים למזון, מיקרו, מדיחי כלים וגם שטיפה ידנית
מגוון המוצרים - כאן
assets Creative Commons License