עוגיות קניסטרלי מקורסיקה מ-5 מרכיבים בלבד את מארז העוגיות המסתוריות הללו קבלתי בהפתעה לפני שבועות אחדים. ידיים אוהבות הגישו לי אותן מוזר, אך לא הכרתי לפני כן את עוגיות הקניסטרלי. מתברר שזו העוגיה הנפוצה והאהובה ביותר בקורסיקה לעוגיות הקניסטרלי שפע גירסאות- בחלקן מוסיפים לבצק אניס או יין לבן או שניהם גם יחד. מקובלות גם גרסאות של העוגיות בתוספת שקדים או לימון או החלפת הקמח הלבן בקמח ערמונים. הכנת העוגיות כה מהירה, טרם יספיק תנור האפייה שלכם להגיע למידת החום הרצויה, העוגיות תהיינה מסודרות בתבנית וממתינות לאפייה ואתם? כבר לבטח נגשתם להכין קפה. במחצית זמן האפייה לערך, ריח טוב של עוגיות מתפשט במטבח. האמינו לי, מדדתי זמן
למעלה - העוגיות שקבלתי מקורסיקה
את בצק העוגיות נערבב ידנית בעזרת כף בקערה בינונית. אין צורך להפעיל מיקסר בשביל זה. חיש קל נקבל בצק ריחני ורך. נרדד את הבצק (לא דק מדי) על משטח רידוד (אצלי לא היה צריך לקמח את המשטח) , נחתוך או נקרוץ עוגיות ונשים מיד בתבנית האפייה. את שאריות הבצק, נאחד מחדש, נרדד ונקרוץ שוב עוגיות. יפה לבזוק מעט סוכר לבן מעל כל עוגיה. כעת נותר רק לשגר את הקניסטרלי שלנו לתנור לכ- 20 דקות העוגיות נאפות בשתי מידות חום, דבר המקנה להן פריכות עדינה וצבע נהדר
העוגיות קריספיות- נגיסות, טעימות לכרסום במהלך היום, יחד עם ספל תה או קפה וגם הילדים אוכלים אותן בהנאה כך תכינו בבית עוגיות קניסטרלי הכמות: כמה עשרות עוגיות תלוי בגודל/צורת החותכן :מרכיבים כוס ועוד 3/4 הכוס (250 גרם סה"כ) קמח לבן רגיל, מנופה חצי כפית אבקת אפייה, מנופה שמונים גרם סוכר לבן שמונים גרם שמן קנולה שמונים גרם יין לבן --- מעט סוכר לבן לבזיקה על העוגיות לפני האפייה תבנית גדולה ושטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה :אופן ההכנה .לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות .בקערה בינונית ורחבה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והסוכר .לצקת לתוך כוס את השמן והיין הלבן, להוסיפם לקערה לערבב הכול בעזרת כף. ללוש מעט את הבצק שנוצר לקבלת כדור בצק אחיד לרדד את הבצק לא דק מדי (בקורסיקה מרדדים לעובי 1.5-2 ס"מ ואז העוגיות האפויות נראות ככריות קטנות). לקרוץ עוגיות בעזרת כל חותכן רצוי. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה בתבנית. לפזר מעט סוכר לבן על כל עוגיה. כמות הבצק תספיק לכ- 2 תבניות :אפייה .לאפות את העוגיות 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות, להמשיך לאפות 10 דקות נוספות או עד שהעוגיות זהובות .משך זמן האפייה תלוי בעובי העוגיות .להעביר את העוגיות לרשת לצינון. לאחסן במיכל אטום
?מה כדאי לקרא עכשיו מאמר [כאן] מעניין עם הסתייגות מהתועלת הבריאותית של תבלין הכורכום
עוגיות שוקולד-אגוזים נמסות בפה שכייף וקל להכין וגם למסור כמתנה מהמטבח שלכם. המלצה שלי: רוצו להכין עוגיות שוקולד ואגוזים הכמות: 60 עוגיות :מרכיבים שתי כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה (שליש כוס אבקת קקאו איכותית מנופה (קקאו הולנדי חצי כפית אבקת אפייה, מנופה חצי כפית מלח דק מאתיים גרם חמאה רכה חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן ביצה אחת גדולה כפית תמצית וניל איכותית מאה וארבעים גרם שוקולד מריר קצוץ דק בסכין חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים דק בסכין -- אבקת סוכר -- תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה :אופן ההכנה בקערה (מיקסר) לערבב את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה והמלח בקערה נפרדת לטרוף דקות אחדות את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה מעט .להוסיף פנימה את הביצה והוניל ולערבב .במהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח, לערבב קצרות .לערבב פנימה שוקולד ואגוזים להעביר את התערובת לקערה בינונית, לכסות ולצנן במקרר למיצוק כ- 30 דקות :עיצוב ואפייה .לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות .לחלק את הבצק לכ- 60 חתיכות שוות, בערך כף לכל עוגיה .לגלגל לכדורים .לשטח מעט כל עוגיה ולטבול באבקת הסוכר .להניח את העוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית לאפות את העוגיות עד שהן תפוחות ונסדקות מעט על פניהן, 8-10 דקות .להעביר לרשת לצינון מוחלט .לצפות את העוגיות הצוננות באבקת סוכר נוספת :אחסון בשכבות בקופסא אטומה, להניח נייר שעווה או נייר אפייה בין כל שכבת עוגיות העוגיות תשמרנה כשבוע בחוץ וזמן רבה יותר במקרר. הן טעימות גם קרות המתכון פורסם במגזין גורמה בדצמ. 2004 .במקורו, כך לפי המגזין המתכון של ג'ינה דה פאלמה ופורסם בספר באבו קוקבוק שנכתב ע"י מריו באטלי
תודה לנועה הצלמת על הצילום היפה
.עוגיות שוקולד יפיפיות וטעימות. המנעו מאפיית יתר עוגיות שוקולד סדוקות
הכמות: 30 עוגיות
:מרכיבים מאה גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות מאה גרם חמאה, רכה מאה עשרים גרם סוכר חום כהה ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר חצי כפית תמצית וניל איכותית מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה כפית אחת אבקת אפייה, מנופה חצי כפית סודה לשתייה, מנופה -- (כפות אחדות אבקת סוכר לגלגול העוגיות (2-3 כפות -- תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה . להמיס את השוקולד בעדינות .להוסיף את החמאה לשוקולד החם ולערבב לקרם חלק . לערבב פנימה את הסוכר בקערה נפרדת לטרוף את הביצה והוניל. להוסיף כעת את תערובת השוקולד ולערבב קלות להוסיף לקערה - את הקמח המעורב באבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. לערבב עד שהכול נבלע פנימה .להעביר לקערה ולצנן מכוסה במקרר כשעה התערובת צריכה להיות מוצקה אך לא קשה מדי. ניתן לקצר את זמן הצינון ע"י הקפאה בפריזר למשך כ- 20 דקות :עיצוב ואפייה .לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות .לחלק את הבצק ל- 30 כדורים שווים בגודלם לגלגל כל כדור (אחד אחד) באבקת סוכר ולהניח במרחקים בתבנית האפייה .כל העוגיות תכנסנה לתבנת אפייה אחת לאפות את העוגיות 9 דקות בתנור החם. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגיות דקה נוספת .להוציא את העוגיות ולצנן על רשת
תותי שדה בכל צורה ממלאים אותה שמחה (לדבריה, הם יצילו את העולם). ביתה (כמקדש לתותי שדה) השוכן בבלומינגטון, אינדיאנה שופע תותי שדה -בתכשיטים, ספרים, כלי מטבח, פרטי לבוש ואפילו שדה תותים על סדין, לשינה מתוקה
.בסרטון גם תיעוד של מסעה (2015) של יוקו ליפן לפסטיבל התותים
קבוצת מדענים (מהמכון הטכנולוגי במסצ'וסטס, ארה"ב) פיתחה פסטה שטוחה שצורתה משתנה במגעה עם מים העבודה של ד"ר וון וואנג וד"ר לינינג יה מקנה פן חדשני לפסטה יבשה היכולה להארז במארזים שטוחים ולצרוך מקום איחסון קטן וגם להקטין את הוצאות השינוע
המפתיע הוא שצורות הפסטה אקראיות ממש, צוות המחקר עמל קשות על כמה שניתן יהיה 'לשלוט' על צורת הפסטה המוכנה לאכילה לאחר שבאה במגע עם מים
:צורות הפסטה מבוססות שתי שיטות שונות
שימוש בבקטריה (בעלת יכולת התכווצות והתרחבות) המוכרת מתהליך תסיסת פולי סויה
.שימוש בג'לטין הסופח מים ומתפשט
:- והנה , כך זה נראה, שימוש בכימיה וטכנולוגיה גם יחד
קוראים יקרים שלי , לא הייתי כאן לאחרונה, התגעגעתם, נכון?.. כי אני מאוד. עבודה והחיים גזלו ממני כוחות וזמן. אבל היי, קפצתי ולא לרגע עם מטעמים חדשים, המשך כתמיד, יבוא ?..מה שלומכם ומה בשלתם או אפיתם לאחרונה
מתוק וקל הכנה
אלו ללא ספק עוגיות הטחינה הטובות ביותר שאכלנו. אני לא יכולה לספור את מספר הפעמים שהכנתי אותן ומסרתי גם כארוזות למתנה, כו-לם אהבו וביקשו ממני נוספות. מדובר בעוגיות קלות להכנה המכילות 4 מרכיבים בלבד. את המתכון מצאתי באתר הישראלי הזה. שיניתי מעט את הנוסח הכתוב. המלצה חמה שלי: לרוץ ולהכין
כוס וחצי קמח לבן רגיל =210 גרם חצי כוס סוכר לבן =100 גרם מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות .לערבל הכול קצרות לקבלת תערובת פירורית לזלף פנימה 1/2 כוס טחינה גולמית = 115 גרם .לערבל קצרות לקבלת בצק אחיד - .לחלק את הבצק ל- 40 חתיכות שוות. לגלגל לכדורים .להניח את הכדורים על נייר האפייה במרחקים קטנים .לשטח מעט כל עוגייה באצבע .לאפות בתנור החם כ- 13 דקות לכבות את התנור ולהשאיר את העוגיות עוד דקה/דקה וחצי בתנור כבוי .להוציא את העוגיות מהתנור ולהשאירן בתבנית כ- 15 דקות לצינון .להעביר לרשת לצינון מוחלט .להעביר לקופסא אטומה העוגיות האפויות תשארנה בהירות, התחתית שלהן תהיה זהובה. להימנע מאפיית יתר
↝↝↝↝↝↝
בדקתי והמלצתי: מלון התאבון
צילום: יחצ"ן
?מה זה
.ערכה חדשה המיועדת ללימוד הרגלי אכילה נכונה. הערכה מיועדת לילדים בגילאים 5-10
הערכה פותחה ע"י יעל חן רביע, תזונאית קלינית לילדים בשיתוף מומחית התפתחות ומפתחת תכנים לילדים. הערכה כוללת חוברת צבעונית ושני לוחות מגנטים לבנים/לבנות, המתארים תחושות רעב/שובע. מטרתה העיקרית של הערכה (נמכרת ב49 ש"ח -באתר של יעל חן רביע), לזהות תחושות רעב/שובע והקניית הרגלי אכילה נכונים לילד וגם למשפחתו
בכל עמוד בחוברת תמצאו שעשוע/אתגר לילדים. לדעתי, ילדים גדולים יותר יקראו את ההוראות וימלאו בעצמם, הקטנים יותר ירצו יד מכוונת לידם. דוגמאות מההפעלות שבחוברת המלווה בטיפים רבים
מבוך חטיפים ואוכל, מקו לקו למזונות המצויירים, יומן ארוחת הבוקר, סודוקו ארוחה, חידות, עידוד שתיית מים (ופרי וירק) וגם מעקב שתיית מים שבועי. אכילה רגשית, ארוחת החלומות, תפזורת, מצא את ההבדלים, משחק זכרון ועוד דפי עבודה משעשעים
הערכה הינה משחקית ולא טיפולית והשימוש בה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי
הערה אישית: הנסיין המשפחתי בגיל המתאים, התחבר למספר דפי עבודה ומלא אותם חיש קל
↝↝↝↝↝↝
:שוויץ: אשלייה אופטית על עוגה
חברת אינקרדיבל קואיזן מז'נבה, שוויץ מתמחה בהכנת עוגות רבות רושם בעוגה האומנותית והאכילה שבסרטון, שולבו 530 (!) פיסות פונדנט בשחור/לבן על מנת ליצור את האשלייה האופטית המפורסמת
Ouchi Illusion - Hajime Ouchi
באשלייה האופטית היפנית הזו, נראה שהדיסק המרכזי צף מעל לוח הקוביות INCREDIBLE CUISINE
↝↝↝↝↝↝ עדשים בהפתעה
לאחרונה הכנתי במטבחנו ממרח 'חומוס' מעניין' הנראה לגמרי כממרח חומוס וקל הרבה יותר להכנה. עם 'אבל' מסויים בעניין עמידות הממרח - לטעמי קצרה, מבחינת הטעם בלבד- הממרח טעים יותר בעודו טרי וחמים ביום הכנתו .למי מכם שרוצה להכין חומוס מעדשים (כתומות!) רשמו מתכון חומוס מעדשים :מרכיבים כוס אחת עדשים כתומות * ראו הערה למטה לגבי סוג העדשים כחצי כפית מלח או לפי הטעם רבע כוס טחינה גולמית שן שום כתושה שלוש כפות שמן זית מיץ מחצי לימון (כפית חומץ (חומץ תפוחים או חומץ בן יין אדום/לבן :להגשה שמן זית נוסף פפריקה מתוקה/חריפה פלפל שחור גרוס טרי מעט פטרוזיליה קצוצה :אופן ההכנה לשטוף את העדשים מספר פעמים במי ברז. לסנן ולהכניס לסיר קטן, סיר 2 ליטר יתאים להוסיף לסיר שתי כוסות מים, להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולאדות (ללא מכסה) כ- 20 דקות במידה ואתם משתמשים בעדשים כתומות שלמות ולא חצויות תהיה נחוצה כמות מים נוספת, בין רבע לחצי כוס מים נוספים .להסיר את סיר העדשים הבושלות מהלהבה ולהניח למספר דקות להעביר את העדשים המבושלות למיכל של מעבד מזון :להוסיף .מלח, טחינה, שום, שמן הזית, מיץ לימון וחומץ. לעבד לממרח חלק להגשה: לצקת לכל צלחת ממרח חמים. לזלף שמן זית ותיבול לטעם. לאכול מיד
מאפיית הובס האוז בייקריהבריטית אופה את הביסקוויטים הללו במיוחד בחג הפסחא עם מרכיבים אורגניים ותיבול מיוחד (טיפה) שמן קְצִיעָה (שמתי מעט משחת וניל במקום). הם מציינים שניחוח העוגיות הטריות מזמין את הקונים להיכנס לחנות המאפייה. העוגיות מנוקדות בצימוקים (שימו צימוקים כהים ולא בהירים), פריכות במידה ופשוט נפלאות
לא ספרתי 👅כמה עוגיות אפיתי, הן מילאו לי 2 תבניות גדולות של התנור. ההכנה קלה: כל המרכיבים מעובדים לבצק רך, מרדדים, קורצים עוגיות ומשלחים לתנור. זמן האפייה קצר, כ- 10 דקות בלבד. 👀רוצו להכין
ביסקוויטים עם צימוקים
:מרכיבים
חצי כוס (100 גרם) סוכר דמררה זהוב
ביצה אחת בגודל בינוני
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
שבעים עד 80 גרם צימוקים -אני חולטת ומייבשת את הצימוקים
מאה (100) גרם חמאה, רכה
מאתיים וחמישים גרם (כוס+3/4 כוס) קמח לבן רגיל, מנופה
שתי כפות חלב
מעט משחת וניל או תמצית וניל או תיבול אחר לטעמכם
----
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום 200 מעלות בקערת מיקסר (או בקערה לערבוב ידני) לטרוף את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת רכה ומעורבבת היטב .כעת להוסיף את הביצה, הוניל ולהמשיך לטרוף עוד קצת . להוסיף את הקמח, אבקת האפייה והחלב. לערבל לבצק . לערבב פנימה את הצימוקים :עיצוב ואפייה .לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כחצי ס"מ לקרוץ עוגיות.השתמשתי בחותכנים עגולים בקוטר 48מ"מ ו-58 מ"מ .להניח את העוגיות במרחקים קטנים בתבנית האפייה . לאפות 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות היטב .להוציא את העוגיות מהתנור ולצנן על רשת
:הערות
[במאפייה משתמשים ברכיבים אורגניים וטיפה של שמן קציעה [אודות .וגם בוזקים סוכר דק/אבקת סוכר על העוגיות האפויות החמות
:הציצו לאופים מהמאפייה, במתכון לחם שכל אחד יכול להכין בבית