הבטתי לתוך מעבד המזון בזמן שאני אוספת את שאריות הבצק לעוגיית השקדים האחרונה, רגע לפני שכל הכבודה נכנסת לתנור. הבצק הריח טוב כל כך ונראה כגלידה משובחת, תענוג. ובכלל העוגיות הללו נהדרות, בטעם עוגיות של פעם. בעוגיות יש שקדים ב- 3 צורות : טחונים (אני טוחנת אותם במעבד מזון עם הקליפה החומה הדקה לאחר קלייה קלה), שקדים קצוצים בסכין, ואת השקדים היפים יותר שמרתי לקישוט העוגיות
העוגיות מכילות גם קורנפלור המוסיף להן עדינות, העוגיה גדולה והתחבבה על כולם אצלנו, שאמרו בפה מלא: מצויין!". אז למה אתם מחכים? - רוצו להכין"
צילום: נועה שקד
עוגיות שקדים צרפתיות
הכמות : 20 עוגיות
:חומרים
מאה ושבעים גרם חמאה רכה
תשעים גרם אבקת סוכר
תשעים גרם סוכר זהוב (דמררה)
קורט מלח
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל איכותית
ארבעים וחמישה גרם קורנפלור
מאה עשרים גרם שקדים טחונים (אני טוחנת את השקדים עם הקליפה לאחר קלייה קלה, במעבד מזון)
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שישים גרם שקדים קצוצים
:לקישוט
עשרים שקדים שלמים
:אופן ההכנה
.קל להכין את הבצק במעבד מזון, טרפו לאחר כל הוספה
.להקרים את החמאה עם אבקת הסוכר, הסוכר הזהוב והמלח
. להוסיף את הביצה ותמצית הווניל (אפשר להוסיף גם מעט תמצית שקדים)
.להוסיף את השקדים הטחונים, שקדים קצוצים ואת הקורנפלור
. להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב קצרות
.להעביר את הבצק למקרר, מכוסה ל- 20 דקות
:עיצוב ואפייה
. לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150 מעלות
.לרפד תבנית גדולה ושטוחה של התנור בנייר אפייה
לגלגל מהבצק 20 כדורים (40 גרם כל אחד). לשטח את העוגיה ביד וגם בתבנית. להניח במרחקים על נייר האפייה
.לנעוץ שקד על כל עוגייה
.לאפות את העוגיות כ- 20 דקות או עד שזהובות היטב
.לצנן על רשת ולהעביר לצנצנת אטומה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2021
מטעמים הום-מייד: ריבות, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog