10/03/2010

*March 10 גלויות מהשוק

שוק של יום רביעי, שעות אחה"צ
השוק כמעט וריק, שקט. אף אחד לא מכריז על סחורתו. ניגשתי לראות מי שולט היום בשוק. לשמחתי כל הירקות והפירות האהובים. הפעם השארתי את התמונות כפי שהן, עם הבוץ והחול והחלקים הכמלים, גם הירקות המונחים על ריצפת השוק והמעופפים שסביב. הפעם, המוכרים שיתפו פעולה. לעזור לך 'ילדה' ?..(אני ? טוב אולי בגלל הסרפן האביבי בלי הקוקו הפעם). "אצלך" אמרתי למוכר התותים "כולם דוגמנים אחד אחד, אפשר לצלם אותם ?.." - "בבקשה בבקשה " השיב לי. הנה כמה גלויות שוק מהיום. והשולטים ביד רמה הם: התותים, והארטישוקים קטנים וגדולים במלוא הדרם ויש כבר שום ירוק. רוצים להרגיש כאילו הייתם איתי בשוק היום ? לחצו על כל תמונה ותראו את הירקות והפירות בהגדלה

וזו שקית הפלפלים ששבתי איתה הביתה, מחר אולי אכין מהם משהו....


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

09/03/2010

*March 8 כן משחקים עם אוכל

Anne-Catherine Becker-Echivard
אן קטרין האומנית הצרפתייה יוצרת עם ראשי דגים
באתר שלה בסידרה אנשים שמחים ישנן דוגמאות ליצירות מפתיעות ולדוגמנים הבלתי ריחניים בעליל.הפתעה והומור בכל יצירה. הטלגרף הבריטי פירסם מגוון מעבודותיה - כאן
הנה דוגמא אחת - מקור

החורף נמס לנו בין הידיים, כדור הארץ מתחמם- גם האנשים העשויים מקרח היו כאן


יצירה של נאל המעצב הברזילאי - הנה אתרו ברשת
קראמל,נוגט,נוגטין,פרלינים,פאדג' וגם בונבונים בכל מיני צבעים
הצרפתים מגלים סודות מהכנת מגוון של דברי מתיקה בבית - כאן
סרטון מצויין המדגים כיצד יש להכין סוכריות קראמל מסוכר - כאן
הפוד פוד FoodPod

נכון שבמבט ראשון קשה לזהות מה זה? הסלסלה הזו עשויה סיליקון בתכולה של קרוב לשני ליטרים. שימו בתוכה ברוקולי, תריסר ביצים קשות וגם פירות ים, כל אחד לחוד כמובן מלאו את הסיר במים. המזון בסלסלה לפי האתר יתבשל מהר - הנה גם סרטון הדגמה ופרטי המוצר
:ולכם קוראי היקרים הרוצים אתם להיות בלוגרים מפורסמים?.. הנה עוד דרך ..


05/03/2010

*March 4 מה מתבשל ברשת

1st Annual Food Blog Awards תחרות בלוגים
*****



:מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי אוכל
הרשת עשירה בבלוגי אוכל מרתקים ומוצלחים. חלקם שייכים לבשלנים ביתיים, שפים וחובבי מזון שכותבים לעיתים על בסיס יומי כמעט ומפרסמים מתכונים, חדשות בתחום הקולינארי ואת תשוקתם הרבה לבישול ואוכל
מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי האוכל האהודים יותר ולכן יצא השבוע במבצע ציון לשבח של בלוגים בתחום המזון . נקבעו 9 קטגוריות וכל קורא (הרשום באתר) יכול לבחור את הפייבוריט שלו בכל קטגוריה. זו גם דרך להכיר בלוגים חדשים בתחום המאפים ומנות אחרונות,יינות, צילום מזון וכדומה.חלקם של הבלוגים קיבלו את מנת הפירגון כאן בעבר בפוד פורנו להמונים . הנה הקטגוריות.לחיצה על כל קטגוריה תפתח בחלון חדש

Best Baking and Desserts Blog
Best Wine Blog
Best Food Photography
Best Regional Cuisine Blog
Best Special Interest Blog
Best Culinary Travel Blog
Best Individual Post
Most Innovative Video Content
Best Kitchen Tools and Hardware Coverage

לכניסה לתחרות וצפייה בבלוגים המשתתפים לחצו כאן
לין רוזטו קספר מהאתר המצויין הזה, הפיצה היום למנויים מתכון למרק כרובית מוקרם עם יוגורט.שני דברים מנעו ממני לרוץ -להכין ולספר לכם על המרק שלה : יום עמוס והעדר ראש כרובית טרי. המרק מכיל גם שום וכמות גדולה מאוד של אבקת קארי . מרגיש כמו מרק מוקרם עם שמנת מתוקה אבל זה יוגורט ולימון. לין מציעה לקשט את המרק שיכול להוות ארוחת ערב סמוך להגשה במעט צנונית ו/או בצל ירוק
לצפייה במתכון המלא - לחצו כאן עדכון מיום שישי: הכנתי את המרק,הוא נחמד,לא בטוחה שאכתוב עליו פוסט נפרד

.בלוג אוכל משלנו agliolini
"בישול בניחוח איטלקי אמריקאי, המלצות על מסעדות ושווקי אוכל סביב לעולם "
זו הכותרת של בלוג האוכל של מירי גולדנפלד . בלוג אוכל שנולד בחודש פברואר 2010 וכולו ניחוחות איטלקיים (גם מבטן ומלידה) אוכל טוב, טעם טוב ובכלל תענוגות החיים של זוג פיינשמקרים . הנה האודות . את כל היתר תגלו אצלם כאן בבלוג
--

04/03/2010

* סלט תפוחי אדמה ננסיים וכרישה

סלט תפוחי אדמה ננסיים וכרישה
 
:עיינתי בספר הותיק שלי 
basic flavorings - OLIVE OIL
הספר נכתב לפני שנים ע"י קלייר גורדון-סמיט, בעברה עורכת האוכל של המארי קלייר ופרימה מגזין. הספר כולל מגוון מנות העושות שימוש בשמן זית וכוללות: מעוררי תאבון, מנות פסטה, אורז, ירקות וגם מתוקים עשויים עם מגוון שמני זית (זה טעים למי שלא ניסה). בע"מ 17 בספר נמצא מתכון לסלט כרישות ותפוחי אדמה קטנטנים. הנה הסלט המוכן 
 

02/03/2010

*March 2 מתכון לקארד לימון אנגלי

קארד לימון - מתוק חמוץ על הלשון
ממרח אנגלי טיפוסי חמוץ מתוק או להיפך. קצת כמו ריבה, מזכיר קרם ולא דומה בטעם לשום דבר אחר.  קארד לימון קל מאוד להכין אבל קל גם לפקשש. חשוב לבחוש את הקארד כל משך זמן הבישול
לדאוג לא להרתיח את הקארד, הבעבוע של הקרם הזה גם לקראת סוף בישולו יהיה עדין מאוד
לאחר הוספת החמאה לסנן את הקרם. על ידי הסינון יורחקו גרידות הלימון ונקודות חלבון קרוש

למעלה: הקארד לימון לאחר קירור במקרר,כבר סמיך

?למה יכול לשמש קראד לימון
.כממרח מפנק על לחם
.כמלית לעוגה או טארטלטים
.כקינוח עם קצפת
.כליקוק עם כפית וכיד הדמיון
ובכלל חורף אינו חורף מושלם ללא מספר צינצנות של קראד לימון [זו גירסאת קארד לימון מוצלחת וחמוצה יותר
קארד לימון
החומרים לכוס ורבע קארד -מומלץ להכפיל כמויות

28/02/2010

*February 28 מלח מתובל כבר הכנתם? +עדכונים נוספים


מלחים מתובלים : Creative Use of Salts

השף אריק מדגים כיצד הוא מכין מלחים מתובלים. תערובות של מלח גס עם תבלינים/עשבי תיבול טריים יוצרות מגוון מלחים צבעוניים וארומטים לתיבול שפע מנות.השף חי בעברו הקרוב 15 שנה ביפן ועם שובו לארה"ב כיכב בתוכנית טלויזיה,הוציא לאור ספרי בישול ויצר את ה
Break away cook
כדאי לעקוב אחר עבודת השף בסרטון המצורף האורך מספר הדקות
לאתר השף לחצו כאן
לבלוג השף לחצו כאן

רשימת ה- 100 של מגזין סוואר ינואר-פברואר 2010
המגזין הפופולרי קרא לקוראיו מרחבי העולם לציין מהם המרכיבים, השפים הכלים והטיפים האהודים ביותר. משפע הרעיונות נוצרה רשימת ה - 100 שיכולה להוות השראה לכל בשלן
לרשימה המלאה לחצו כאן . הפתיע אותי למצוא את השמאלץ היהודי במספר 82 ברשימה
"..
Schmaltz makes everything taste better. That staple of Jewish cooking—rendered chicken fat flavored with a little onion—goes into all my favorite dishes:"

רשימת ה- 43 של מונחי אוכל

הרשימה כוללת מונחי מזון/שמות מאכלים שבדר"כ לא מבטאים אותם נכון הרשימה הזו איננה סופית וכל קורא רשאי להציע מונחים נוספים
לרשימה -
לחצו כאן

Nanaimo bars
ולקינוח , הרי אי אפשר בלי-מנה מתוקה בשלוש שכבות
הלוס אנג'לס טיימס בכתבה חדשה על עוגה ותיקה בלבוש חדש: לקריאת המתכון והכתבה - לחצו כאן - מי יכול לעמוד בפני מנה כזו ?..תעצמו הפעם את העיניים יש פה הרבה מאוד קלוריות

27/02/2010

*February 27 ~~~צ'יפס תפוחי אדמה ,אפוי~~~

~~~צ'יפס תפוחי אדמה, אפוי~~~
לטעמי ולאחר נסיונות, נמצא המתכון הטעים ביותר לטוגני תפוחי אדמה אפויים. הם פריכים, שזופים היטב, מתובלים וקלים להכנה. הפטנט למרקם הפריך של תפוחי האדמה הוא השרייתם במים וייבושם היטב לפני האפייה. האפייה נעשית במספר כפות שמן רגיל בלבד ותיבול בסיסי - מלח ופלפל שחור. המתכון מומלץ וכדאי להכפיל את הכמויות. תפוחי האדמה נאפים בתנור/ בטוסטר אובן בחום גבוה מאוד למשך פחות משעה בסה"כ
 


תפוחי אדמה אפויים - כמו צ'יפס
:החומרים
שש מאות ושבעים גרם תפוחי אדמה = 3 גדולים או כ- 6 קטנים חתוכים לטריזים
ארבע +1 כפות שמן קנולה
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי

:ההכנה
.לחמם תנור/טוסטר לחום של 250 מעלות
לשים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה ולכסות במים חמים. להשרות 10-30 דקות (השרתי למשך כ- 20 דקות) יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ואח"כ מעט מים רותחים
לשים 4 כפות מכמות השמן בתבנית אפייה ולנער שכל התבנית תהיה משומנת, אני ריפדתי את התבנית קודם בנייר כסף. לבזוק על התבנית בנדיבות מלח גס ופלפל שחור גרוס. להניח בצד
לסנן את תפוחי האדמה מהמים. לייבשם היטב עם מגבות נייר. לייבש את הקערה בה הונחו קודם תפוחי האדמה ולהחזירם לקערה. להוסיף את כף השמן הנותרת ולערבב. לסדרם על תבנית האפייה בשכבה אחת
:אפייה

26/02/2010

*February 25 עוגיות עם קוקוס ואגוזים

עוגיות גם לפורים

השנה 1964, ערב חג המולד, סינדי פלטצ'ר מאנדיאנפוליס רוכנת במטבחה מעל מגש העוגיות. היא מעטרת כל עוגיה במלית גבינה וקוקוס, מקשטת בזיגוג שוקולד נוזלי מלמעלה. העוגיות זוכות להצלחה במשפחתה וסינדי מחליטה לשלוח את המתכון לתחרות מתכוני חמאה שהתקיימה באותו הזמן. היא לא זוכה באחד מהמקומות הראשונים בתחרות אבל המתכון שלה זוכה לפרסום באגד מתכונים קטן ומופץ לכל קוראי מגזין הרידר דייג'סט האמריקאי באותו החודש


היום לעת ערב במטבחי הקט אני מנסה לשחזר בדיוק רב את העוגיות של סינדי. העוגיות כמעט כבר בתנור ואני נזכרת שאין לי גבינת שמנת במקרר. אני נועלת מגפונים, יורדת למטה בריצה בדרכי למכולת השכונתית. יורד גשם, אני עולה הביתה, נוטלת מטריית פיטרייה שקופה (של ילדים) ויוצאת למכולת . אשר בעל המכולת שללא ספק סובב אחריו בצעירותו ראשי לא מעט נשים ואולי בעצם גם היום ..מסדר כבר את המכולת ועומד לסגור כל רגע. אני נעמדת מול המקרר מחפשת בעיני גבינת שמנת. מוצאת אחת ניגשת לאשר ושואלת אותו אם יש לו סוגי גבינת שמנת נוספים (זאת היתה שאלה מיותרת..) . אשר שואל אם כוונתי לגבינות צרפתיות.. אני משלמת ואצה חזרה הביתה. העוגיות כבר בתנור. חום התנור מזייף ..לבסוף העוגיות מוכנות וזהובות. לאחר קרור קצר אני מטביעה כל עוגיה במלית העשויה עם גבינת השמנת, אבקת סוכר, קוקוס ואגוזים. 36 עוגיות מתקררות להן על השולחן ממתינות לזיגוג שוקולד
עוגיות
הכמות : 36 עוגיות
:לבצק העוגיות
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר = 90 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
כוס + כף קמח רגיל =140 גרם +כף קמח

23/02/2010

**February 23 מתכון לקסטה נפלאה וחדשות אוכל

קסטה נפלאה -קינוח שוקולד קפוא
 
קינוח שוקולד קפוא- קסטה
החומרים
שלוש מאות וארבעים גרם גבינת שמנת לפחות 30% שומן
שליש כוס סוכר לבן כ- 70 גרם
שתי כוסות שמנת מתוקה (500 מ"ל) = 2 מארזי שמנת מתוקה
מאתיים גרם שוקולד מריר
מארז פודינג שוקולד אינסטנט= 95 גרם
חצי כוס חלב
שבבי שקדים או שקדים פרוסים
-----
תבנית עמידה בהקפאה לערך בגודל 11 על 22 ס"מ

ההכנה
במיקסר להקציף גבינת שמנת וסוכר עד שמעורב היטב.
לזלף פנימה ולההמשיך להקציף 1.5 כוסות מהשמנת המתוקה. להקציף עד שהתערובת מסמיכה
למרוח שתי כוסות מהתערובת המוקצפת הזו בתבנית המרופדת בנייר אפייה וליישר
להמיס 100 גרם מכמות השוקולד ולצנן מעט. להפעיל את המיקסר בו נותרה שארית התערובת הלבנה המוקצפת ולצקת תוך עירבול את השוקולד המומס. להוסיף בו זמנית את אבקת הפודינג והחלב. להקציף עד שהתערובת מתעבה
למרוח את תערובת השוקולד על השכבה הלבנה בתבנית וליישר. לעטוף ולאחסן במקרר למשך הלילה. למחרת להוציא עם נייר האפייה ולהניח (הפוך) על צלחת הגשה/תבנית הקפאה
על להבה נמוכה מאוד להמיס את יתרת השוקולד (100 גרם) עם יתרת השמנת מתוקה (חצי כוס) לא להרתיח. לערבב היטב ולצנן מעט. לצקת על קינוח השוקולד שהוצא מהמקרר. לקשט בשקדים
לאחסן במקפיא עד ההגשה
להגשה: להוציא דקות לפני ההגשה, לפרוס פרוסות ולהגיש
 


למעלה: הציפוי עדיין רך ולפני ההקפאה
DESIGN 21 אתר
Happiness :האתר איתגר מעצבים שהתבקשו לעצב צלחות אוכל בנושא
מגוון של צלחות יפות ושמחות וגם מקור התמונה - כאן


Mark A. Reigelman II המעצב
סכו"ם נגוס
המעצב בחר להדגיש בעבודת העיצוב הזו שתי תופעות :רעב והשמנת היתר בעולם. מליוני אנשים סובלים מרעב בעוד מליונים אחרים אוכלים יותר מידי
פרטים ומקור התמונה
חניתה הראל כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

22/02/2010

*February 22 סלט ולדורף

סלט ולדורף
Waldorf salad
טעים לגוון את התפריט עם סלט מתקתק. קבלו גירסא קלת הכנה המתאימה גם לאביב שסביב
 

סלט ולדורף
מרכיבים
ארבעה תפוחי עץ גרני סמית
חמישה ענפי סלרי אמריקאי
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי - שמתי 4 כפות
שתי כפות גדושות של מיונז- שמתי 4 כפות
מלח
פלפל שחור
חופן אגוזי מלך

:אופן הכנה
מוצאים את הליבה מתפוחי העץ וחותכים לקוביות. חותכים את ענפי הסלרי לקוביות (קודם לאורך ואח"כ לרוחב) ומכניסים הכל לקערת הגשה. מערבבים בקערית את מיץ הלימון עם המיונז, המלח והפלפל. מערבבים בעדינות את הרוטב עם שאר החומרים ומפזרים מלמעלה את האגוזים.המתכון המקורי מכאן

:גיוונים
.להשתמש בתפוחי עץ אדומי קליפה, לא לקלוף אותם
.להשתמש ביוגורט/שמנת חמוצה במקום המיונז
.להוסיף פיסות אננס
.להוסיף רצועות עוף, צימוקים ופיסות חסה
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License