20/04/2010

**April 20 ~~~מתכון לעוגת בבקה -עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~

~~~~בבקה - עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~~


בצק בריוש משובח ממולא בשוקולד ובאגוזים, מעל הבצק נבזק סוכר זהוב שלאחר האפייה מזכיר שטרויזל. עוגת שמרים נוסטלגית (כמו של סבתא) רכה ומפנקת


בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי

*April 20 סלק כבוש

סלק כבוש

מתכון מהיר לסלק כבוש שאפשר לאכול כתוספת עם כל מנה .הצבע נהדר גם כן
סלק כבוש
לקלוף 650 גרם סלק . להכניס את הסלקים השלמים לסיר עם מים מומלחים מעט (רבע כפית מלח דק). להביא לרתיחה . לבשל מכוסה שעה
לסנן, לצנן ולחתוך לקוביות. להניח בקערה בינונית חסינת חום
בסיר להמיס כוס סוכר (200 גרם) ב 450 מ"ל מים. להביא לרתיחה ולהוסיף בצל סגול קצוץ דק ו- 200 מ"ל חומץ תפוחים (ההמלצה היא על חומץ יין לבן, נגמר לי). לבשל 5 דקות
לצקת את התחמיץ על הסלק שבקערה. לצנן מעט ולהעביר לצינצנות. לאחסן במקרר
מתכון ע"פ מגזין הבישול הצמחוני /מאי

חניתה©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

19/04/2010

*April 19 רוטב צ'ימיצ'ורי ליום העצמאות

רוטב צ'ימיצ'ורי 


רוטב צ'ימיצ'ורי
:החומרים
צרור פטרוזיליה קצוצה גס
שש עד 8 שיני שום כתושות
כפית פפריקה אפשרי פפריקה מעושנת אמיתית
כף אורגנו טרי
רבע כוס חומץ יין אדום או חומץ תפוחים או רבע כוס נוספת לפי הטעם
כוס שמן זית או 1/2 כוס נוספת -לפי הטעם ומידת הדילול הרצויה
כפית מלח גס או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה: לטחון הכל יחד במעבד מזון, שמתי בצינצנת למעלה מעט מהפטרוזיליה הטחונה גס עם השמן
המתכון ע"פ נאפה סטייל עם שינויים
 

18/04/2010

*April 18 עוגיות השוקולד צ'יפס של דיוויד

עוגיות השוקולד צ'יפס של דיוויד לבוביץ-טעימה מספר קינוחים חדש
 
עמיתים ברשת מגדירים את ספר הקינוחים החדש של דיוויד כספר המכיל פוד פורנו. בזכות צילומי המנות והרכבן המעורר תיאבון. החודש יצא לאור ספר אפייה וקינוחים חדש שחובר על ידי דיוויד ליבוביץ
Ready for Dessert: My Best Recipes
דיוויד האמריקאי החי שנים בפריז רוקח מתכונים להצלחה ומרחיב את פעילותו בעיר האורות דיוויד מוכר לישראלים רבים כמחבר ספרי אפייה שבינהם הידועים יותר הם ספר השוקולד וספר הגלידות. הוא מנהל בלוג אוכל בפריז ויודע היטב את העבודה, מקצוען
ניחוחות רחובות פריז באביב הזה, ריחות האפייה במטבחו של דיוויד ועד לגרגורי ההנאה שמפיקים העוברים ושבים ברחוב לאחר שטעמו מהעוגיות שלו. דיוויד מסיים את מלאת האפייה ויוצא לחלק לעוברים ושבים את העוגיות. העוגיות המצורפות כאן, עוד דרך למכור ספר
עוגייה זו עשירה המכילה מרכיבים משובחים. דיוויד מספר שללא חמאה אי אפשר..אז אל תנסו להחליף בשומן אחר. יחס המרכיבים בעוגייה הזו שונה: הרבה יותר 'גודיס' מאשר כמות הקמח
 את הבצק יש להכין מראש לפחות שעות/לילה או יממה שלמה
.כל עוגיה מקבלת 'יחס אישי' כמו עוגיית גורמה וזה מורגש בטעם
.יש לשמור על העוגיות הנאפות בתנור, כל דקת אפייה קובעת
.ניתן להכין מחצית כמות הבצק
 


[אל תגלו לדיוויד שערכתי שינויים קלים במתכונו כגון: בטעות נשכחו ממני מספר עשרות גרמים של שוקולד, קיצרתי את שהות גלילי הבצק במקרר]
עוגיות שוקולד צ'יפס
:החומרים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
שמינית כפית מלח דק
מאתיים עשרים גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
כוס סוכר זהוב = 225 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כוסות תערובת אגוזים לפי בחירה = 225 גרם -אגוזי מלך, פקנים, שקדים קלויים וקצוצים גס עם סכין (אני שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך ומחצית הכמות שקדים לא מולבנים - לא קליתי,צירוף מוצלח
ארבע מאות =400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס עם סכין או 340 גרם שוקולד צ'יפס (אני שמתי 240 גרם שוקולד 60% קצוץ, אפשר להוסיף עוד לקבלת עוגיה עשירה עוד יותר
:אופן ההכנה

*April 17 ממרח אגוזים בטעם כבד- נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא

ממרח אגוזים בטעם כבד - נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא
הוא עומד בפתח. "הכנת כבד ?..יש ריח של כבד קצוץ בבית " . "אתה חייב לטעום את זה.." לפיינשמקר שאני מגלה הכול גיליתי שהממרח בכפית השנייה שלו כבר, עשוי על טהרת האגוזים
מאוחר יותר בערב הטלפון מצלצל באמצע ארוחת הערב. "אני חייבת לומר לך משהו בקשר לממרח . הוא יצא לך עוד יותר מוצלח מאשר אצל דודה ב' . נתתי לאחשלך לטעום..רציתי לראות אם הוא נזכר


כבר זמן שאני מתכננת להכין את ממרח האגוזים בטעם כבד. ממרח צמחוני הזכור לי מהילדות. הדודה של אבא שיחד עם בעלה היו הדודים של כ-ולם במשפחה (להם לא היו ילדים) נהגה להכין את הממרח הזה בכמות גדולה בארועים משפחתיים. ה'כבד' היה נתון בקערה עמוקה וחלקו העליון עוטר בפסי שתי וערב עשויים עם מזלג. לדעתי היא השתמשה באגוזים קלויים כי הממרח שלה היה אדמדם מעט. חיפשתי את המתכון בכל מקום אפשרי, שאלתי במשפחה, פתחתי ספרים ישנים. מאוחר יותר פניתי לאימי שהגתה לי בשנייה את יחס החומרים, נגשתי מיד להכנה
הממרח מכיל 3 מרכיבים: אגוזים, ביצים קשות ובצל מטוגן. לאחר שעמד מעט במקרר הוא נהדר וגם מריח כמו כבד קצוץ

~~~ממרח אגוזים בטעם כבד/כבד צימחוני~~~

ניתן ורצוי להכפיל לפחות את הכמויות
:החומרים
כוס אגוזי מלך, חצאים או קצוצים גס
שתי ביצים קשות
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
:ההכנה
לטחון את כל החומרים במעבד מזון. אפשר לטחון קודם את האגוזים ואח"כ להוסיף את הביצים והבצל המטוגן. לתבל במלח (מלח גס) + פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. ניתן לקשט בבצל מטוגן
.וכן, מותר לכם לספר היכן ראיתם את המתכון הזה לראשונה
-
המלצה חמה : מופע לרגל 100 שנה להולדתו של נתן אלתרמן . נהננו מאוד מהמופע לפני יומיים- קולנוע לב - דיזינגוף סנטר. שלמה וניצה כהן נפלאים ! * שמפנייה מחולקת לפני המופע
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

16/04/2010

April 15 ~~ מתכון לטראפלס שוקולד~~~~

~~טראפלס שוקולד~~

השיר של ג'ו קוקר התנגן לו ברקע שוב ושוב. מזכיר לי דיאלוג נעים של גוף ונפש עם אהוב. לקראת סיום השיר בעודם פוסעים צמודים - ג'ו קוקר וקתרין דנב אני קמה בשקט ומרקדת לי בקצב ..בעיניים עצומות ..נזכרת. קחו טעימה מהקצב הנעים Joe Cocker with Catherine Deneuve - N'oubliez jamais
-
מתכון הטראפלס הזה הוא גאוני בפשטותו וקלות הכנתו, יש גם טיפים על הדרך. שלושה מרכיבים- מלבד ציפוי הקקאו: שוקולד, שמנת מתוקה וקוניאק (או ברנדי). התוצאה מענגת. ניתן בקלות להכין מחצית הכמות. מזג האויר האביבי מקל על הכנתם של הטראפלס - הם עדיין לא נמסים בידיים ..הטראפלס מומתקים קלות וזהו פתרון למנת קינוח מהירה ואהובה או לאורחים שבדרך


טראפלס שוקולד
:החומרים
שמונים מ"ל שמנת מתוקה = 1/3 כוס - אני שמתי שמנת מתוקה 38%
שלוש מאות גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו קצוץ דק ,שמתי 60%
שישים מ"ל קוניאק - שמתי ברנדי
--
:אופן ההכנה
בסיר קטן להביא את השמנת לרתיחה. להסיר מהלהבה ולהוסיף את השוקולד הקצוץ. לערבב היטב עד שנמס והתערובת חלקה. (במידה ולאחר עירבוב השוקולד לא נמס כולו ניתן להחזיר ללהבה וחמם מעט מאוד על להבה נמוכה ביותר בבחישה)
.בעדינות ובהדרגה לערב פנימה את הקוניאק
להעביר את התערובת לקערית מתכתית ולצנן בחוץ עד שהשוקולד יציב, במשך כשעה עד שעה וחצי לבחוש מידי פעם. להכניס למקרר ולצנן עד שהתערובת מוצקה (כשעה +). ניתן לשמור את התערובת כך עד כשבוע במקרר. חשוב: לפני יצירת הטראפלס להוציא מהקרור ולהביא לטמפרטורת החדר
לנפות קקאו לקערית קטנה. בעזרת כפית חמימה (לטבול כפית במים חמים ולנגב) ליטול כמות מהתערובת ולהעביר לקערית הקקאו. לגלגל מכל עבר
.לשמור את הטראפלס בקרור עד ההגשה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

15/04/2010

April 15 מבשלים 2010-הצצה לתערוכה

מבשלים 2010-הצצה לתערוכה

זו הולכת להיות מסורת . כך אומר לי אלעד איש השיווק של חברת יד מרדכי. "זו השנה הראשונה שהתערוכה יצאה לדרך" ."מהצצה ראשונית ,אין כאן ייצוג של כל חברות המזון והציוד שבמשק.." אני סחה לו. " נכון " הוא מאשר. "..לא כל החברות האמינו בתערוכה.. הארגון היה מצויין, באו לקראתנו, יש המוני מבקרים וזה רק היום הראשון..".הצלחה
עץ זית גדול ואמיתי לגמרי עומד לו במרכז הדוכן של חברת יד מרדכי. אלעד מציין שזה היה ממש מבצע להביא את העץ בשלמותו לכאן. השורשים שלו נמצאים מתחת לדוכן ועוד יומיים הוא חוזר הביתה -לאדמה. הצוות בדוכן מחלק טעימות והסברים על המוצרים. חבר'ה נחמדים אחד אחד.השעה 5 לערך. אני עוצרת מונית ספיישל בשדרות רוקח בתל אביב. מבקשת להגיע לתערוכה.נוסעים .לצידי יושבת אושר. "את גם לתערוכה?..את מבקרת רגילה או מציגה ?.." היא שואלת. אני מאשרת לה שגם-מבקרת רגילה בהחלט וגם ולא במקרה בלוגרית אוכל.ואולי אכתוב משהו על הארוע. נראה . היא מספרת לי בהתלהבות שהיא מציגה שם. החברה שלהם מייבאת מוצר חדש ואיכשהו ברגע האחרון הם נכנסו לתערוכה. היה ביקוש למוצר שלהם ולא רק מלקוחות פרטיים. מלח מתובל בתבלינים חייב להיות להיט אני חושבת.אני ניגשת איתה לדוכן שלהם עם ההגעה. מריחה ובוחנת את המארזים הנאים.התלבטתי אם להגיע לתערוכה.תערוכה ראשונה לפודיס ולשוק הבייתי לבשלנים שביננו . אני לא אוהבת ללכת לתערוכות לבדי ומכיוון שבני זוג פוטנצייאלים היו טרודים בעמל יומם ולא ששו ללכת לתערוכת מזון דווקא, החלטתי ברגע אחד שאני נוסעת, לבדי . אושר מחברת המלח המתובל פתרה לי רגע של מבוכה ממש בכניסה
ניתן ללחוץ על כל תמונה להגדלה.בכניסה לתערוכה ,עמדתי להוציא את הכרטיס מחנות הספרים המקנה הנחה של 10 שקלים ברכישת כרטיס כניסה (יחד עם זה שהוצע לי לקבל הזמנה לתערוכה בפייסבוק שלי ולא ניצלתי את זה) .במפתיע ובמקום קיבלתי ממנה בתודה כרטיס כניסה במתנה. שעת אחר הצהריים ומספר המבקרים סביר. אפשר להסתובב ללא דוחק בשני ביתני הענק של התערוכה. שעות ספורות לאחר מכן המקום התמלא במבקרים, נראו גם ידוענים
-פגשתי מספר אנשים הכותבים על אוכל ברשת. זו היתה מבחינתי הפתעת הערב. אנשים טובים אחד אחד שאני מעריכה . תודה לכם , שמחתי להכיר. נועה, תודה על הפגישה כבר בכניסה
-התיק שלי מתחיל להתמלא בקטלוגים ואני קצת רעבה . לא באתי לכאן בכדי לאכול אבל חסרות לדעתי טעימות ממוצרי המזון . בדוכן הבירה אני מבקשת טעימה מהבירה ומציעים לי רק לרכוש בקבוק. בדוכני היין יש טעימות למי שרכש כרטיס טעימות בתשלום בדוכן הסמוך. בדוכן הגבינות מוכרים גבינות.לא מצאתי אבל אולי לא ראיתי קוביות גבינה לטעימה .כך גם בדוכן החלבה והטחינה.ניגשתי למזנון לקנות לי שתייה
-יאיר פיינברג השף שאני פוגשת כאן לראשונה הסביר לי על מכשיר הטרמומיקס שהוא משווק. הצוות שלו עמל ללא הפסקה בהכנת מיני מאכלים וקינוחים המוכנים בין רגע במכשיר הזה .טעימות ניתנות למבקרים. היה עניין. אנשים רצו לדעת על המכשיר. בתכנון שלו לייבא גם מכשיר בישול בוואקום שיבשל לכם ארוחה בעצמו

10/04/2010

*April 10 קולאץ' צ'כי : תות שדה בבצק שמרים

קולאץ' צ'כי - מאפה שמרים ממולא בתות שדה
מאפה קולאץ' צ'כי :תות שדה בבצק שמרים
..דמיינו לעצמכם מאפה שמרים ריחני המוגש חם מהתנור, ממולא בתות שדה מתקתק הנוטף מתוכו..בזוק בסוכר סביב
קולאץ'- מאפה שמרים ואחת ממנות הדגל של המטבח הצ'כי. מנת קינוח פופלרית המזכירה בצורתה דונאטס אבל הטעם לגמרי אחר. הצ'כים נוהגים למלא את המאפה במגוון מליות מתוקות נוספות מלבד תות שדה, כגון : גבינה ושזיפים
 

?איך מרכיבים את המאפה
המאפה מזכיר לחמנייה או עוגיית ענק גבוהה מכיל מבצק שמרים משובח במתיקות עדינה. הבצק תופח כרגיל ואח"כ מגולגל לכדורים. לאחר תפיחת הכדורים יש ליצור שקע עמוק ורחב בכל אחד מהם ולמלאו בתותים (שבושלו עוד קודם). מעל בוזקים מעט/הרבה לפי הטעם תערובת פירורית עדינה ומתקתקה. 16 המאפים נכנסים לתנור למשך כ-20 דקות
 עדיין לא תמה עונת התותים והם נמכרים בשווקים במחיר של 5-8 ש"ח לקילו כדאי לנצלם


מאפה קולאץ' צ'כי- Kolac
:החומרים
מאתיים וארבעים גרם תות שדה נקי, לקטום ולפרוס דק
תשעה עשר כפות סוכר לבן - ישמשו לבצק, למלית התותים ולפירורים
חצי כפית מיץ לימון ,לא חובה
חצי כוס מים חמימים
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים = 7 גרם, או פי 3= 21 גרם שמרים טריים
שישים גרם חמאה רכה + 30 גרם חמאה מומסת
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חלמון מביצה גדולה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן= 490 גרם, לבצק וגם לציפוי
שלושת רבעי כוס חלב פושר

:אופן ההכנה
הכנת התותים

בקלחת /סיר קטן לערבב את התותים עם 12 כפות סוכר (מכמות הסוכר הרשומה), מעט מיץ לימון-לא חובה ורבע כוס מים. לבשל על להבה בינונית כעשר דקות עד שמסמיך. להסיר מהלהבה ולצנן. ניתן למעוך במזלג במידה וישנם חתיכות גדולות של תותיםיתקל רוטב דומה לריבה לא סמיכה

06/04/2010

April 6 ~~~~~חומוס לבנוני- כל הטיפים וכל הסודות~~~~~~

!חומוס - יש חומוס לבנוני בבית


:הקדמה
"?שמע", אני אומרת לו."אני הולכת לשתף אותך בניסוי קטן .. מוכן "
הוא מחייך. כמה אני אוהבת את החיוך הזה... עדיין איננו יודע שיהיה שפן הנסיונות שלי היום (כן, מזמן לא טחנתי בבית קפה שחור
אני מקרבת לאפו קערית עץ קטנטנה גדושה בפולי קפה שחור קלויים היטב "תריח.."
"אני הולכת לטחון אותם כעת" .. "תשתה קפה
מטחנת הקפה הקטנה מפתיעה ומשרתת נאמנה. מתקבל קפה שחור טחון טרי, דק כהה וריחני
הקפה מתבשל לו כבר על הלהבה. אני חייבת את תוספת הסוכר שלי בשחור הזה
.מאוחר יותר היה גם חומוס לבנוני בבית
מוצאי פסח. שיטוט שיגרתי ברחבי הנט, גם אוכל. מאוחר יותר התקבל דואר חדש. מתכון לעוגיות מעמול כחלק מחגיגות הפסחא. ניגשת לראות את הכישרון מאחורי המעמולים המושלמים שבצילום. וכאן יש לי הפתעה
קוראים לו פואד והאמינו לי, לאיש החביב הזה יש בלוג אוכל מהטובים שיש ברשת העולמית. בלוג אוכל לבנוני אוטנטי מוסבר באנגלית קולחת, בצניעות, ידענות הרבה טעם טוב, צילומים משובחים, טיפים, כותרות מלאות הומור ודיוק. הבלוג של פואד נקרא
The Food Blog
--
יושבת מרותקת מול המחשב. מעיינת בבלוג של פואד כולו ועד תחילתו. בחודש ספטמבר 2009 נכתב פוסט החומוס שלו קישור לפוסט. האיש נדיב, הרשומה שופעת טיפים שלא נוסו אצלנו קודם. אני קמה מיד וניגשת למטבח להשרות גרגירי חומוס במים כפי שפואד מורה בפוסט שלו
פואד, איש צעיר שמוצאו לבנוני חי קרוב לעשור בסידני שבאוסטרליה הרחוקה. האיש יודע מהו אוכל טוב, מנהל בלוג אוכל מקצועי העוסק בעיקר ולא רק באוכל לבנוני. לצד מתכונים כולל הבלוג גם ביקורות מסעדות וצילומים מרהיבים. האיש עושה עבודה נהדרת. בשנייה אחת גלשתי דרכו לאתר של קרוב משפחתו החי שם ועוסק בעיצוב אתרים, רגע אחרי הייתי אצל בלוגרית מסוריה. מרהיב וטעים אצל השכנים
כבר אתמול בלילה צייצתי בטוויטר. שלחתי לפואד תודה על הבלוג ושאני הולכת להכין את החומוס שלו
:לשמחתי הוא מיהר להשיב לי
"thanks Chanit! let me know how you go with my hommous - posted on 00:56:34 "

05/04/2010

*April 5 קינוח : אגסים בדבש ותבלינים

קינוח:אגסים בדבש ותבלינים
מנת קינוח טעימה במתיקות מתונה וריח נפלא


אגסים בדבש ותבלינים
ל- 5 מנות
:החומרים
חמישה אגסים בשלים ומוצקים, קלופים וחצויים
ליטר מים
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
שישית כוס דבש נוזלי כ- 2 כפות
פיסת ג'ינג'ר טרי חתוכה לפרוסות
ציפורן שלמה
כוכב אניס שבור לחתיכות
מקל עד 2 מקלות קינמון

:אופן ההכנה
.לגלען את חצאי האגסים בעזרת כפית מיוחדת
:בסיר בינוני לערבב
.מים, דבש וסוכר. להביא לרתיחה ולהוסיף תבלינים
.להוסיף את חצאי האגסים ולבשל כמחצית השעה/עד שהאגסים רכים בסיר מכוסה
.לצנן ולאחסן במקרר

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License