23/06/2014

22/06/2014

**מתכון ללחם תירס נהדר וקל הכנה

 התמכרנו ללחם התירס הזהוב הזה. הלחם נאפה בזריזות ונאכל בעודו חם. הלחם רך, משביע ומופלא, רוצו להכין
את הלחם אכלנו לצד סלט ירק רענן (מרכיבים בהמשך הרשומה) עשוי מפלפלים אדומים קלויים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי ורוטב טעים
 
 
 
לחם תירס
הכמות: 6-8 מנות
:מרכיבים
שלושים גרם חמאה , מומסת
חצי כוס מדידה (70 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כוס מדידה קמח תירס צהוב (רצוי קמח תירס מיובא איטלקי)
שתי כפות מדידה סוכר זהוב, דמררה
כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
ביצה אחת גדולה
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
 
תבנית ריבועית 20 ס"מ - לרפד בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
:בקערה גדולה מערבבים
.קמח רגיל, קמח תירס, סוכר, אבקת אפייה ומלח
בקערה בינונית נפרדת טורפים : את הביצה עם כוס אחת מכמות החלב. מערבבים פנימה את החמאה המומסת
.יוצקים את התערובת הנוזלית לקערה עם המרכיבים היבשים. מערבבים קצרות
[הבלילה תהיה נוזלית ודלילה, זה בסדר]
.לצקת את הבלילה לתבנית האפייה
.לצקת מעל את חצי כוס החלב הנותרת
לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפה זהוב היטב ומוצק. בדקות האפייה האחרונות, אפשרי להפעיל את תוכנית הטרבו
.להוציא את הלחם מהתנור. לאחר כדקותיים, בעזרת נייר האפייה להוציאו מהתבנית
.לחתוך לריבועים. ולהגיש חם או חמים



:הכנת הסלט
[מומלץ לערבב את מרכיבי הרוטב לפני הכנת הסלט]
.לקערה חותכים רצועות ארוכות מ - 5 פלפלים אדומים (800 גרם) קלופים שנאפו קודם בתנור, כ- 30 דקות בחום 200 מעלות
.מסדרים מעל 600 גרם שעועית ירוקה שבושלה כ- 5 דקות במי מלח וסוננה
.מוסיפים 400 גרם עגבניות שרי חצויות
.מוסיפים: חופן קטן עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
.יוצקים מעל את הרוטב ומגישים
:הכנת הרוטב
לערבב בצל בינוני פרוס דק, 3-4 שיני שום כתושות, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, שליש (או יותר) כוס שמן זית, כשליש כוס חומץ בן יין אדום
  
 
 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

21/06/2014

קינוח שכבות בכוס: קרם שוקולד, חמאת בוטנים וקצפת

קינוחים המוגשים בכוסות, תמיד יהיו אלגנטיים, מרשימים, אישיים וטעימים כל כך. הפעם, יש לנו קינוח נהדר המורכב משתי שכבות קרם בשני צבעים שונים בקישוט (הרבה או מעט) קצפת
הקינוח מורכב משכבה של קרם (חמאת) בוטנים, מעל זה, קרם שוקולד ,ליד או מעל קצפת ממותקת קלות. ניתן למזוג את שכבות הקרם לכוסות זכוכית גדולות (ככוס שתייה 200/250 מ"ל), ואז תקבלו מעט קינוחים אך בכמות גדולה, או לכמות גדולה יותר של כוסיות קטנות, בתכולה של 60 מ"ל. אני השתמשתי בכוסות חד פעמיות חדשות שמצאתי (מארז 12 יח' במחיר 15 ש"ח) חצויות במרכזן. כמובן שניתן להכין רק את אחד הקרמים, זה יהיה מצויין גם כן. הקצפת מוסיפה טעם ויופי אך היא אופציונלית

את שכבות הקרם יש למזוג לכוסות בעוד הקרם חם אך לא חם מדי, ולא מיד בתום הבישול. חשוב לערבב את הקרם (בעזרת מטרפה ידנית) למשך כ 5 דקות ולפני מזיגתו לכוסות, למניעת יצירת קרום דקיק על פניו. אני מבשלת את הקרם בבחישה ("מותק, תחליף אותי.."..לא תמיד עובד..) מתמדת עם מטרפה ידנית, באופן הזה הקרם חלק וללא גושים
..את הרעיון למתכון קיבלתי בשנת 2009 מאולריקה, הכותבת מגרמניה (שאולי אימצה אותו ממגזין בון אפטיט). הייתי חייבת להרזות מעט את כמות הסוכר ולהגדיל את כמות הקצפת
את הקינוח אפשר להכין ימים ספורים מראש, הוא יישמר מצווין וכפי שהוא במקרר. חשוב שתדאגו לכסות אותו בניילון נצמד או את כולם יחד בקופסא גדולה עם מכסה. ניתן גם להכין ולהגיש כבר באותו היום. קחו בחשבון פרק זמן קצר של קירור כל שכבת קרם. זמן הבישול ובכלל ההכנה קצרים . מתכון מרשים שכייף להכין
קינוח חמאת בוטנים,שוקולד וקצפת
הכמות:  12-14 קינוחים בכוסיות קטנות

:מרכיבים לקרם חמאת הבוטנים
שליש כוס סוכר לבן =70 גרם
חמש כפיות מדידה קורנפלור, מנופה
קורט מלח דק
כוס ועוד 3/4 כוס חלב = 420 מ"ל
חצי כוס (120 מ") שמנת מתוקה 32%
חצי כוס מדידה חמאת בוטנים חלקה = 100 גרם
כפית תמצית וניל איכותית
:מרכיבים לקרם השוקולד
שש כפות מדידה סוכר לבן
שתי כפות מדידה קורנפלור, מנופה
שתי כפות מדידה קקאו, מנופה
קורט מלח דק
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
מאה (100) גרם שוקולד מריר איכותי 60 או 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות - השתמשתי בשוקולד שוויצרי 70%
כפית תמצית וניל איכותית
:לקישוט
מארז או שניים של שמנת מתוקה = 250 מ"ל או 500 מ"ל
מעט סוכר להמתקה
:אופן ההכנה
:הכנת קרם חמאת הבוטנים
.בסיר (סיר 2 ליטר) לערבב: סוכר, קורנפלור ומלח
.למזוג לסיר את החלב, בתחילה מעט חלב, ולאחר מכן את כל הכמות. לערבב היטב
.להוסיף ולערבב לסיר את השמנת המתוקה
.לבשל על להבה בינונית, בבחישה עד נקודת הרתיחה
.להנמיך מעט את הלהבה, להמשיך לבשל בבחישה עוד כדקה, להסמכה
להוסיף לסיר את חמאת הבוטנים. לטרוף היטב, להמשיך לבשל בעירבוב בלתי פוסק עוד דקה נוספתלהסיר מהלהבה
.לבחוש פנימה את תמצית הוניל
לצנן את הקרם מעט (דקות ספורות) בזמן הצינון (על השיש) , לטרוף קלות למניעת יצירת קרום. לחלק את הקרם שווה בין כלי ההגשה
.לאחסן במקרר בזמן הכנת קרם השוקולד

:הכנת קרם השוקולד
.בסיר (סיר 2 ליטר) לערבב : סוכר, קורנפלור, אבקת קקאו ומלח
.בהדרגה לטרוף לסיר את החלב, לאחר מכן להוסיף את השמנת המתוקה
.לבשל על להבה בינונית, בבחישה עד לנקודת הרתיחה
.להנמיך מעט את הלהבה, להמשיך לבשל בבחישה, כדקה להסמכה
.להוסיף את קוביות השוקולד
.להמשיך לבשל עד שהשוקולד נמס, והקרם כהה, ומסמיך, למשך 1-2 דקות נוספות
.להסיר מהלהבה, לבחוש לסיר את תמצית הוניל
.להניח את קרם השוקולד על השיש למשך כ- 5 דקות. לבחוש מדי פעם למניעת יצירת קרום דק
להוציא את הכוסיות מהמקרר, לצקת שכבת קרם שוקולד על קרם חמאת הבוטנים. להחזיר לקירור עד שקר ומתמצק

.להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת מוצקה
.לקשט את הקינוח בקצפת ולהגיש
.אני ממלאה שקית זילוף עם צנטר כוכב גדול, ובעזרתו מזלפת את הקצפת
------

:המלצה על אתר צילום מזון איטלקי
?הציצו לגלריה, האין אלו צילומי האוכל מהיפים שראיתם
:דוגמאות

http://www.caravaggioincucina.it/gallery.php
http://www.caravaggioincucina.it/gallery.php
חניתה בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

קינוח שכבות בכוס: קרם שוקולד, חמאת בוטנים וקצפת

קינוחים המוגשים בכוסות, תמיד יהיו אלגנטיים, מרשימים, אישיים וטעימים כל כך. הפעם, יש לנו קינוח נהדר המורכב משתי שכבות קרם בשני צבעים שונים בקישוט (הרבה או מעט) קצפת
 
 
הקינוח מורכב משכבה של קרם (חמאת) בוטנים, מעל זה, קרם שוקולד ,ליד או מעל קצפת ממותקת קלות. ניתן למזוג את שכבות הקרם לכוסות זכוכית גדולות (ככוס שתייה 200/250 מ"ל), ואז תקבלו מעט קינוחים אך בכמות גדולה, או לכמות גדולה יותר של כוסיות קטנות, בתכולה של 60 מ"ל. אני השתמשתי בכוסות חד פעמיות חדשות שמצאתי (מארז 12 יח' במחיר 15 ש"ח) חצויות במרכזן. כמובן שניתן להכין רק את אחד הקרמים, זה יהיה מצויין גם כן. הקצפת מוסיפה טעם ויופי אך היא אופציונלית

 
 
את שכבות הקרם יש למזוג לכוסות בעוד הקרם חם אך לא חם מדי, ולא מיד בתום הבישול. חשוב לערבב את הקרם (בעזרת מטרפה ידנית) למשך כ 5 דקות ולפני מזיגתו לכוסות, למניעת יצירת קרום דקיק על פניו. אני מבשלת את הקרם בבחישה ("מותק, תחליף אותי.."..לא תמיד עובד..) מתמדת עם מטרפה ידנית, באופן הזה הקרם חלק וללא גושים
 
 
..את הרעיון למתכון קיבלתי בשנת 2009 מאולריקה, הכותבת מגרמניה (שאולי אימצה אותו ממגזין בון אפטיט). הייתי חייבת להרזות מעט את כמות הסוכר ולהגדיל את כמות הקצפת
את הקינוח אפשר להכין ימים ספורים מראש, הוא יישמר מצווין וכפי שהוא במקרר. חשוב שתדאגו לכסות אותו בניילון נצמד או את כולם יחד בקופסא גדולה עם מכסה. ניתן גם להכין ולהגיש כבר באותו היום. קחו בחשבון פרק זמן קצר של קירור כל שכבת קרם. זמן הבישול ובכלל ההכנה קצרים . מתכון מרשים שכייף להכין
 
קינוח חמאת בוטנים,שוקולד וקצפת
הכמות:  12-14 קינוחים בכוסיות קטנות

:מרכיבים לקרם חמאת הבוטנים
שליש כוס סוכר לבן =70 גרם
חמש כפיות מדידה קורנפלור, מנופה
קורט מלח דק
כוס ועוד 3/4 כוס חלב = 420 מ"ל
חצי כוס (120 מ") שמנת מתוקה 32%
חצי כוס מדידה חמאת בוטנים חלקה = 100 גרם
כפית תמצית וניל איכותית
 
:מרכיבים לקרם השוקולד
שש כפות מדידה סוכר לבן
שתי כפות מדידה קורנפלור, מנופה
שתי כפות מדידה קקאו, מנופה
קורט מלח דק
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
מאה (100) גרם שוקולד מריר איכותי 60 או 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות - השתמשתי בשוקולד שוויצרי 70%
כפית תמצית וניל איכותית
 
:לקישוט
מארז או שניים של שמנת מתוקה = 250 מ"ל או 500 מ"ל
מעט סוכר להמתקה
 
:אופן ההכנה
:הכנת קרם חמאת הבוטנים
.בסיר (סיר 2 ליטר) לערבב: סוכר, קורנפלור ומלח
.למזוג לסיר את החלב, בתחילה מעט חלב, ולאחר מכן את כל הכמות. לערבב היטב
.להוסיף ולערבב לסיר את השמנת המתוקה
.לבשל על להבה בינונית, בבחישה עד נקודת הרתיחה
.להנמיך מעט את הלהבה, להמשיך לבשל בבחישה עוד כדקה, להסמכה
להוסיף לסיר את חמאת הבוטנים. לטרוף היטב, להמשיך לבשל בעירבוב בלתי פוסק עוד דקה נוספתלהסיר מהלהבה
.לבחוש פנימה את תמצית הוניל
לצנן את הקרם מעט (דקות ספורות) בזמן הצינון (על השיש) , לטרוף קלות למניעת יצירת קרום. לחלק את הקרם שווה בין כלי ההגשה
.לאחסן במקרר בזמן הכנת קרם השוקולד

:הכנת קרם השוקולד
.בסיר (סיר 2 ליטר) לערבב : סוכר, קורנפלור, אבקת קקאו ומלח
.בהדרגה לטרוף לסיר את החלב, לאחר מכן להוסיף את השמנת המתוקה
.לבשל על להבה בינונית, בבחישה עד לנקודת הרתיחה
.להנמיך מעט את הלהבה, להמשיך לבשל בבחישה, כדקה להסמכה
.להוסיף את קוביות השוקולד
.להמשיך לבשל עד שהשוקולד נמס, והקרם כהה, ומסמיך, למשך 1-2 דקות נוספות
.להסיר מהלהבה, לבחוש לסיר את תמצית הוניל
.להניח את קרם השוקולד על השיש למשך כ- 5 דקות. לבחוש מדי פעם למניעת יצירת קרום דק
להוציא את הכוסיות מהמקרר, לצקת שכבת קרם שוקולד על קרם חמאת הבוטנים. להחזיר לקירור עד שקר ומתמצק

.להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת מוצקה
.לקשט את הקינוח בקצפת ולהגיש
.אני ממלאה שקית זילוף עם צנטר כוכב גדול, ובעזרתו מזלפת את הקצפת
------

:המלצה על אתר צילום מזון איטלקי
?הציצו לגלריה, האין אלו צילומי האוכל מהיפים שראיתם
:דוגמאות

http://www.caravaggioincucina.it/gallery.php
http://www.caravaggioincucina.it/gallery.php
חניתה בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

19/06/2014

**מתכון למקלות מלוחים בקלי קלות

את מקלוני הלחם הללו לשתי ידנית, בקערה רגילה. הבצק מתאחד במהירות והכמויות מדוייקות להפליא.  מקלוני לחם מלוחים, המוכנים מיד ומצופים בשומשום או פרג או מיני תבלינים שאתם אוהבים. ממש כייף להכין !. את המתכון מצאתי בקופסת מתכונים ישנה, בבית. בתחתית הדף מודפס: קורס יסודות הבישול- מחזור ספטמבר 2008, תפריט מבחן מעשי


בשני הצילומים שלמעלה: המקלונים לפני האפייה
ערכתי שינויים במתכון המקורי: לא הוספתי לבצק 2 גרם אניס, גם לא 3 גרם קצח (ולא מחלב-לא צויינה הכמות). הצעת ההגשה במקור: להגיש לצד מרק או לכרסם בהנאה, גם ככה



מקלות מלוחים
הכמות: 18 יחידות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה, רכה
חמישה עשר מ"ל שמן זית
שבעים וחמישה מ"ל מים פושרים
מאתים וחמישים גרם קמח, מנופה
שישה גרם (שמתי 2 כפיות שמרים יבשים) שמרים יבשים
שבעה גרם מלח, שמתי כפית מלח דק

:לקישוט
ביצה טרופה
שומשום (שמתי שומשום חום), גרגירי פרג שלם
-
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר, או ידנית, מערבבים חמאה,שמן ומים
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, השמרים היבשים ומלח(ותבלינים אם מוסיפים). מוסיפים בבת אחת לקערת המיקסר. לשים קצרות לקבלת כדור בצק
.מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים. כל כדור מחלקים ל- 6 פיסות שוות במשקל 25 גרם
מכל פיסת בצק יוצרים 'נקניק' באורך 15 ס"מ. הבצק 'מתגלגל' בקלות על משטח או קרש עץ ללא צורך בקמח נוסף
.טובלים כל מקלון בביצה טרופה
.טובלים כעת בשומשום/פרג או תערובת תבלינים/פיצוחים
.מניחים את כל המקלונים בתבנית אחת, במרחקים לא גדולים
כשהכול מוכן, ממתינים כ- 10 דקות, ואז מכניסים לתנור החם לאפייה של כ-30 דקות, עד להזהבה טובה
.מעבירים לרשת לצינון או אוכלים חמים
:הצעת גיוון שלנו
.גלגלו את המקלות בזעתר



50 Courses in 60 Seconds - Modernist Cuisine Welcomes Ferran Adrià



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

18/06/2014

**כן, לא, שחור לבן - סהרוני השוקולד תפוז הטובים ביותר

סהרונים עם שוקולד
במטבח שלנו מתפשט ריח שוקולדי וזה נהדר. היום יש לנו את עוגיות הסהרונים הטעימות ביותר: שוקולדיות, פריכות במידה, מתוקות בדיוק כפי שצריך וגם, קלות וכייפיות להכנה
:-) !התאהבתי בהן, גם לכם זה עומד לקרות. רוצו למטבח



 
סהרוני שוקולד תפוז
הכמות: 60 עוגיות
:מרכיבים
זסט או גרידה מתפוז שלם
מאה גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו, רצוי שוויצרי) קצוץ דק- קל לקצוץ את השוקולד במעבד מזון
מאתיים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שישים גרם קורנפלור, מנופה
כפית אבקת אפיה, מנופה
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
כפית או שתיים סוכר וניל, אמיתי
ביצה גדולה
מאה ועשרים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
--
אבקת סוכר לקישוט העוגיות
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

17/06/2014

עוגת אגסים מתובלת

שלושה אגסים, קינמון, פלפל אנגלי, זנגוויל, דבש או מולסה ועוד כמה מרכיבים טעימים חברו יחדיו בעוגה קטנת מידות וטעימה, שתתאים  לכם לקפה. כייף לפגוש בכל ביס חתיכת אגס ! . בנוסף, העוגה מדודת סוכר ושומן וקלה להכנה
assets Creative Commons License