01/03/2016

**להכין בבית: ריבת (ג'לי) תפוח בדבש - 100% טבעי Apple Jelly

את המתכון הזה קיבלתי לראשונה במייל בחודש ספטמבר 2015. ריבת ג'לי תפוחים צלולה, בעלת צבע נפלא. הרעיון המתין לי בסבלנות ברשימת "אני חייבת להכין עכשיו ומיד" (הרשימה ארוכה עד מאוד חברים וסובבת עולם) עד סוף השבוע האחרון. האתגר ביצירת ריבה חלקה וטובה ממעט מרכיבים ובדרך פשוטה יחסית ופחות מקובלת (כמובן שללא תוספת ג'לטין) , קסם לי. הסיפוק, בבדיקה ראשונה של הריבה המוכנה שבסיר היה עצום. "ואוו, איזו הצלחה!!", "כמה כייף" אמרתי לעצמי ולכל מי שהיה בסביבה


את הריבה הזו מכינים בשני שלבים. אין קיצורי דרך וזה באמת פשוט. בשלב הראשון מבשלים את תפוחי העץ במים. לוקחים כמות מדודה של תפוחים, לא מקלפים אותם, אלא קוצצים גס, כולל הגלעינים, ומכניסים לסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהתפוחים רכים מאוד וקל למעוך אותם. בשלב השני, נותנים לתפוחים להגיר נוזלים למשך שעות אחדות, בריבה זו נשתמש במיצוי מי בישול התפוחים. נוזלי הבישול  עשירים בפקטין (הודות לגלעיני התפוחים) מהם בתוספת כמות מדודה של סוכר ודבש ולימון נכין את ג'לי התפוחים
טעם הריבה עדין ומשלב בתוכו באופן מושלם את התפוחים בדבש ("תפוח בדבש"). לא השתמשתי הפעם בענפי רוזמרין טרי כפי שהומלץ במקור, בכל מקרה הרוזמרין מוזכר בהוראות ההכנה, לשיקולכם. הריבה טעימה על לחם או טוסט ותשתלב היטב עם גבינות, מאכלים פיקנטיים וכגימור למאפי פרי (לחמם כמות קטנה מהריבה הקרה ולהבריש על טארט פרי, להניח לייצוב)

27/02/2016

מאפה צבעוני מפסטה וירקות- ארוחה קלה בצלחת

מאפה צבעוני : פסטה וירקות
מאפה צבעוני, עשיר ומזין המכיל פסטה, ירקות מגוונים וגבינה. את המאפה קל להכין בדקות אחדות ולשגר לתנור. השתמשו בגבינה ארומטית וטובה ותבלו בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי. המאפה יתאים לכל המשפחה, הוא טעים להגשה חמים, לצד רוטב וסלט טרי

 הכמות: כ- 6 מנות
מרכיבים:
220 גרם פסטה מבושלת (אטריות ברוחב בינוני או פסטה בצורת סלילים או צורות פסטה  אחרות קטנות)
2 קישואים בגודל בינוני (כ- 260 גרם סה"כ) שטופים להשאיר בקליפה
2 גזרים בגודל בינוני (כ- 170 גרם) , קלופים
1 כוס פחות כף (130 גרם לאחר סינון)  גרם גרגירי תירס (מקופסת שימורים- לסנן מנוזלים)
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה – לחלוט במים רותחים, להניח לדקות אחדות ולסנן מהמים
2-3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק) פרוסים דק
1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם) או כוס קמח לבן מנופה+3/4 כפית אבקת אפייה מנופה
1/2 כוס גבינת קשקבל (70 גרם) מגורדת במגרדת גסה או גבינה אחרת לטעם, מגורדת
4 ביצים גדולות
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמן (שמן קנולה או שמן תירס) 
כלים:
מגרדת גסה
תבנית אפיה מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
2 קערות – אחת גדולה והשנייה בגודל בינוני

אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה גדולה לשים את הפסטה המבושלת.
לגרד את הקישואים על מגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לקערה. לגרד את הגזר הקלוף במגרדת גסה, להוסיף לקערה.
להוסיף לקערה את התירס, האפונה והבצל הירוק ולערבב.
להוסיף לקערה את הקמח והגבינה המגורדת, לערבב.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, החלב והשמן. לצקת לתוך קערת הפסטה והירקות ולערבב.
לתבל את התערובת בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
להעביר לתבנית המרופדת בנייר אפייה ולשטח.
לאפות בתנור החם (חום בינוני 180 מעלות) 30-40 דקות או עד שהמאפה התייצב והוא זהוב היטב.
להוציא את המאפה מהתנור, להניח לרבע שעה לפני ההגשה.
לחתוך למנות ולהגיש.
המאפה יישמר במקרר 3-4 ימים. לפני ההגשה לחמם בחום בינוני נמוך.
הצעות הגשה:
להגיש חמים או מחומם לצד שמנת חמוצה וסלט חסה/ירקות טריים.


בדקתי והמלצתי
והפעם - סבון כלים אקולוגי: אקובר

ECOVER

צילום יחצ"ן: אור גליקמן

לסבון הכלים האקולוגי מבית אקוגרין (תוצרת בלגיה) ריח נעים של לימון (מכיל תמצית לימון ואלוורה), הנוזל שקוף (מקציף פחות מרגיל וזה טוב) מנקה היטב את הכלים. בדקתי את הנוזל על כיור מלא כלים מארוחת הצהריים המשפחתית, כולל סיר הנירוסטה הגדול בו בושל צלי. נחוצה כמות קטנה של נוזל על הספוגית ושיפשוף קל בלבד והכלים נקיים. סבון הכלים האקולוגי עם 40% יותר חומר פעיל, ידידותי לאדם ולסביבה (ויתאים גם לידיים רגישות). במהלך חודש אפריל המוצר (נמכר במארזי ליטר/750 מ"ל- המארזים עשויים קני סוכר ופלסטיק ממחוזר) ימכר במחיר מבצע של 13.90 לליטר (ו- 10 ש"ח למארז הקטן יותר). להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וסופרים נבחרים



בקרוב.... מה הכנתי מתפוחי עץ ודבש..הפתעה מתוקה וחדשה 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

11/02/2016

*בית חרושת לשוקולד - Li-lac Chocolates

שוקולד עבודת יד במנהטן

*קציצות צמחוניות בלחמניות - יש לכם ארוחת "המבורגר" צמחונית

קציצות סלק וחומוס בתוך לחמניות מגוונות - ארוחת "המבורגר" צמחונית, מושלמת


מתכון ללחמניות המבורגר מגוונות
מתכון קל הכנה ללחמניות המבורגר רכות ונפלאות. הבצק הבסיסי דורש תפיחה אחת בלבד וזמן האפייה קצר. גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות. הטעם יערב גם לילדים (איזה הפתעה כבר יש בתוך הלחמנייה !) שיוכלו בעזרת מבוגר להכין את הלחמניות וגם לצפות אותם בכוחות עצמם. מומלץ להגיש את הלחמניות חמימות או מחוממות.
assets Creative Commons License