05/05/2016

**דברים יפים ומאפה חדש של בצל ושמנת חמוצה

1.
עוגיות מעוצבות
. הולי פוקס היא מעצבת גרפית תושבת לוס אנג'לס
.הולי איחדה את 3 האהבות שלה- לצבעים, אפייה ועיצוב גרפי לכדי עוגיות מושלמות ואכילות
 
מקור: האינסטגרם של הולי
 2.
artful desperado
:האינסטגרם של גבריאל סטייליסט וצלם קנדי

Gabriel Cabrera

 
מקור
3.  
מאפה בצל ושמנת חמוצה
מאפה קל הכנה וטעים ביותר. מכינים בצק פריך, משטחים אותו בידיים לתוך התבנית ומאחסנים במקרר בזמן הכנת המלית. למלית, מזהיבים בצל במחבת ומערבבים אותו עם שמנת חמוצה, ביצים וגבינה קשה. המאפה נהדר כשהוא חם או מחומם. רוצו להכין ! רכשו 2 מארזי שמנת חמוצה 15%. הורידו כף וחצי מהשמנת לבצק והיתר השתמשו למילוי. צילום המנה, בקרוב
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים (250) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כפית מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה
כף וחצי שמנת חמוצה 15%

02/05/2016

**עוגיות טחינה שוקולד ודברים יפים במיוחד

1.
עוגיות שוקולד וטחינה
ג'וליה מוסקין (מהניו יורק טיימס) כתבה על עוגיות משובצות בחתיכות שוקולד ומתובלות בטחינה ומלח (!). היא מאזכרת את השפית דניאלה אורון שגדלה בניו ג'רסי, משפחתה של השפית נהגה לזלף טחינה על גלידת הוניל, למרוח חלווה על טוסט. תוספת טחינה מוסיפה טעם אגוזי ומעניין. מתכון העוגיות הזה שמקורו בשפעת אורון יניב עוגיות מיוחדות. דאגו להכין את בצק העוגיות מראש מכיוון שהוא מצריך קירור ואל תאפו אותן יותר מדי. הוציאו מהתנור בעודן מעט רכות
כהרגלי הטוב, ערכתי שינויים במתכון המקורי- יצרתי כמות כפולה של עוגיות, הפחתתי מכמות הסוכר, הורדתי 100 גרם שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% קצוץ), הפחתתי מעט מלח וברגע האחרון... (זה לא תוכנן) נשכח ממני זריית המלח על העוגיות החמות האפויות. המלצה: העוגיה החמה ממש מהתנור תשתלב נהדר עם גלידת וניל, את זה אתם חייבים לנסות
 
 
הכמות: כ 24 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
כוס סוכר לבן פחות 2 כפות
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
חלמון מביצה גדולה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
כוס +2 כפות (150 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית (או כמעט כפית) מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס. במקור:230 גרם
--
מעט מלח גס/שבבי מלח לזרייה על העוגיות החמות
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר במהירות בינונית, להקרים משך 5 דקות את החמאה, הטחינה והסוכר
.להוסיף את הביצה, החלמון והוניל. להמשיך להקציף 5 דקות נוספות
.בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. להוסיף את המלח ולערבב
.להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לבחוש מעט רק עד שכל הקמח נבלע
.לבחוש פנימה את השוקולד הקצוץ או השוקולד צ'יפס
יתקבל בצק רך. לצנן את הבצק במקרר למשך כ 12 שעות, כך תקבלו עוגיות רכות. אני ציננתי בפריזר עד להתגבשות הבצק
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך- 160 מעלות
.לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה
בעזרת כף ליטול כמות מבצק העוגיות. ליצירת עוגיות גדולות- ליצור 12-18 כדורים. לעוגיות כמו שלי, קטנות יותר ליצור כ- 24 כדורי בצק
להניח את הכדורים בתבנית במרחקים גדולים אחד מהשני. בתבנית אחת גדולה יכנסו 16 כדורי בצק. מומלץ לאפות בשני סבבים
עוגיות גדולות יש לאפות 13-16 דקות. עוגיות קטנות יותר לאפות כ- 12 דקות. להוציא את העוגיות מהתנור כשהן זהובות ושוליהן עדיין בהירים
לבזוק על העוגיות החמות מיד מעט מלח (לא חובה) . לצנן את העוגיות היטב על רשת לפני אחסון בצנצנת אטומה

2.
צלם השנה בתחום המזון 
:שם התחרות
Pink Lady Food Photographer of the Year competition
:הזוכה הצלם הבריטי
Mark Benham
קרדיט-  Mark Benham
Flour Frenzy by Mark Benham (UK) - overall winner of the Pink Lady Food Photographer of the Year 2016, and winner of the The Philip Harben Award for Food in Action category.
http://www.bbc.com/news/magazine-36074328
אופה, היוצר מערבולות קמח גבוהות סביבו, בזמן שהוא לש בצק לחם- זהו הצילום הזוכה בתחרות צילומי מזון שנערכה לאחרונה. הצילום הזוכה צולם על ידי הצלם מארק בנהם. יושב ראש חבר השופטים ג'י ריינר ציין
"It's a scene that gives you the smell of the bakery before the ovens are turned on."
! ג'י וכל השופטים שאיתו הכריעו פה אחד, זוהי התמונה הזוכה 
.הצילומים נבחנו בשני מובנים עיקריים, האם הם עוסקים במזון ומהו הסיפור העומד מאחוריהם
כל הצילומים הזוכים בכל הקטגוריות- כאן

01/05/2016

*ריבת שסק וארבעה דברים יפים במיוחד

1.
אומנות ממסטיקים

:הצלם הניו יורקי סם קפלן בסדרת צילומים חדשה הנקראת
Unwrapped
.המסטיקים (ללא העטיפה) משמשים כ 'אבני בניין' ליצירת מבנים צבעוניים ויחודיים

ריבת שסק
אח'שלי הביא הרבה (מאוד) שסק מהעץ בגינה. מה עושים עם כמות שכזו?.. לאחר זלילה .. החלטתי להכין ריבה. אני מודה, יש בתהליך הרבה פצ'קריי. ויתרתי על קילוף השסק. התקבלה כמות גדולה של ריבה טעימה
את המתכון מצאתי ברשת והוא של ד"ר אלי לנדאו ז"ל.המקור מכאן
:מרכיבים
שסק בשל
סוכר
 
: אופן ההכנה
קולפים את השסק ומגלענים. את הגלעינים מכניסים לסיר כבד עם מעט מים (עד לכיסוי) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה.
בינתיים קוצצים את השסק במעבד מזון (אני לא העברתי את הפרי הקצוץ מבעד למסננת ההמלצה כן להעביר). שוקלים את השסק הקצוץ. מוסיפים סוכר במשקל השסק. אני השתמשתי בקילו שסק וקילו סוכר.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הגלעינים מהסיר ובמקומם מכניסים את הפרי הקצוץ והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה, אני בשלתי קצת יותר.
מצננים את הריבה (מעט) על השיש ומעבירים לצנצנת, שאותה סוגרים רק כאשר הריבה קרה לגמרי

: הערה
.הוספתי מעט משחת וניל לריבה בזמן הבישול

וזו למעלה- הצינצנת (שהיתה מלאה) וקיבלה אחותי, צילום מקסים: אחותי היקרה

*עיצוב: מארזי שוקולד מיוחדים Six Chocolate Bar Brands

יצרני שוקולד עם מארזים מעוצבים ויפים במיוחד

*לחצו על שמות חברות השוקולד והגיעו לעמוד הבית שלהן*
1. 
.מארזי שוקולד גם בטעמי יין
מהיכן ? ברוקלין, ניו יורק
 



 
2. 

שוקולד אורגני

מהיכן? אדינבורג, סקוטלד   

 
 
3.
Bahen by Josh Bahen
?מהיכן
                     Margaret River - Australia

האינסטגרם של החברה
4.
Loving Earth Chocolates
שוקולד מגוון ויש גם מתכונים. לדוגמא
מקור:חשבון האינסטגרם, ויש גם מתכונים לחלק מהמתוקים
5.
The Wellington Chocolate Factory
יצרני שוקולד בין-טו-בר
מהיכן ? ניו זילנד
 Bean to bar chocolate makers

6.
Compartés Chocolate
מהיכן ? לוס אנג'לס
.יש גם שוקולד עם תוספות מיוחדות
מקור - האינסטגרם
 
assets Creative Commons License