02/07/2016

צפו: חדש בעולם - כפות אכילות

הן נראות ככפות עץ אך הן עשויות ממרכיבים טבעיים ואכילים לגמרי. הכירו את הטרנד החדש - כפות אכילה אפויות בתנור, מגיעות במספר טעמים (מלוח/מתוק) וישמרו במזווה גם 3 שנים
.מספר קמחים מרכיבים את הכפות הללו, ללא תוספות שומנים, חומרי שימור, צבעים, כימיקלים וגם ללא שימוש במוצרי חלב
 
 
A Spoon You Can Eat Is a Tasty Alternative to Plastic Waste

18/06/2016

המדריך הקל להכנת כרוב כבוש עם תוספות ירק ותבלין

המדריך להכנת כרוב כבוש-100% פרוביוטיקה טבעית
:הקדמה
זה קל עד מאוד להכין בבית כרוב כבוש עם תוספות ירק ותבלינים. הכרוב הכבוש מהווה תוספת נהדרת, הוא עשיר בפרוביוטיקה ויישמר במקרר גם מספר חודשים. פורסים כרוב עם ירקות ותוספי טעם ומניחים להם להיכבש בתחמיץ טבעי של מים (הנסחטים מהכרוב) ומלח בטמפרטורת החדר. הכרוב המוכן יהיה חמצמץ וטעים ללא תוספת של חומץ (או מיץ לימון). יש סיכוי גדול.. שתרצו לאכול את הכרוב (כסלט) עוד טרם הספיק להיכבש. הכרח (למניעת גדילת בקטריות לא רצויות בתהליך הכבישה) הוא שהכרוב בצנצנות יושרה היטב בנוזלי הכבישה (הטבעיים) ולא יהיה יבש. אין צורך להשאיר את הצינצנת פתוחה ולאטום לגמרי מאוויר
:חשוב
למניעת בועות אוויר בצינצנת הכרוב, יש להדק היטב את הכרוב והירקות שבצינצנת, להניח מעל צינצנת קטנה מלאה במים כמשקולת או משקולת מתאימה אחרת שתשמור על פני הכרוב רטובים. בנוסף, יש להסיר שאריות קטנות (בודדות) של כרוב/ירק מדפנות עליונות של הצינצנת ולאטום היטב עם המכסה
תפקיד המלח בכבישה
.השתמשו בכמות מדודה (מדדו בכפיות 'מדידה' סטנדרטיות
.המלח ימנע 'צמיחת' בקטריות לא רצויות בכרוב שלכם וגם- על ידי 'סחיטת' הוזלים מהכרוב יתרום לכרוב המוכן להישאר קראנצ'י
צינצנות כבישה
השתמשו בצינצנות זכוכית. יש להקפיד על ניקיון צינצנות הכבישה. בקלות נקבל צינצנות (זכוכית) סטריליות בעזרת מים רותחים או ניקוי במדיח כלים. ליבש היטב באוויר הפתוח
רצוי שמכסי הצינצנות יהיו מפלסטיק (אחרת הם עשויים להחליד מהחומציות). חשוב לאחסן את צינצנות הכבושים בזמן הכבישה במקום קריר בטמפרטורה שבין 15-22 מעלות , מכאן שרצוי להכין את הכבושים בחורף או לחלופין, בימים חמים לאחסן במרתף או בארון מוצל וקריר
.במידה ועובש עלה בתוך צינצנת הכבישה, זרקו את כל התכולה והתחילו מחדש
?..אז מתי זה כבר מוכן
.כשאפשר לראות תסיסה (ובועות) וטעם הכרוב כבר חמוץ והארומה שלו טעימה לכם. הימנעו מכבישת יתר, או אז אל תשתמשו בכבושים
?כמה כרוב כבוש נקבל מהמתכונים שכאן
.בין 450 גרם ל 700 גרם כרוב כבוש
:לפני שמתחילים- מה צריך
כרוב לבן יפה ונקי מפחת
מלח דק - היחס 3 כפיות (כפיות מדידה) לכל קילו כרוב נקי- ללא פחת
תבלינים/ירקות לטעם
קרש חיתוך גדול וסכין חיתוך טובה
כפפות לערבוב/לישת הכרוב בידיים - כפפות דקיקות מלטקס או כפפות אחרות ח"פ יתאימו
צינצנות זכוכית סטריליות בעלות פתח רחב יחסית ואטימה טובה- את הצינצנות חובה לעקר/לחטא עם מים רותחים
צינצנת נוספת (קטנה) או משקולת לדחיסת הכרוב בזמן הכבישה
 

:מתכונים
כרוב כבוש עם גזר ופלפל צ'ילי
הכמות: צינצנת אחת גדולה
הכרוב יהיה מוכן תוך כשבוע עד כשבועיים בתלות במזג האוויר
:הצעות הגשה

28/05/2016

הנוסא לקארד (קרם) לימון מעולה וקל הכנה Lemon Curd

יש (הרבה)לימון בקארד שלי
כשיקירי הפיינשמקר ידע (ראשון) שהכנתי קארד לימון, שאל מיד אם גם מתוכננת להיות.. עוגת הגבינה עם הקארד לימון למעלה... וודאי שתהיה, ובקרוב מאוד
הדבר היחיד (מלבד חומרי הגלם) בו אתם חייבים להצטייד בזמן הכנת הקרם הזהוב והמופלא הזה- הוא סבלנות. כן,כן, יש לעמוד (או להעמיד מתנדב/ת..) ולבחוש על להבה קטנה (הכי קטנה) ונמוכה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. בתחילה, רגע לאחר שתעמידו את הסיר על האש, התערובת תיראה 'מפורקת לגמרי' לא אחידה. אל דאגה, דקות לאחר תחילת הבישול הכול יתאחד- ראשית לתערובת צהובה דלילה מאוד, בחלוף זמן הבישול, הקרם יבעבע (יש לבשל בעדינות אל תרתיחו אותו 'חזק' אחרת החלבון יתקרש) ויסמיך. אתם תדעו מהו זמן הבישול המדויק בו יש לכבות את הלהבה
:הקארד לימון מכיל ארבעה מרכיבים
.חמאה - השתמשו בחמאה 'צהובה' ואיכותית בלבד
.סוכר - השתמשו בסוכר דמררה זהוב 'קלאסי', סוכר זה יניב קרם מעט כהה יותר מקארד לימון המוכן מסוכר לבן
לימונים- השתמשו בלימונים רצוי אורגניים, לא מרוססים. בחרו 4 לימונים בינוניים ועסיסיים. במתכון זה, נשתמש במיץ ובכל הקליפה הצהובה. את הקארד נסנן לתוך מסננת דקה לקבלת קרם חלק ללא קליפות
.ביצים - הביצים עוברות בישול ורתיחה עדינה, השתמשו בביצים טריות (מספק ומקור רכישה אמין) וגדולות
? מהם השימושים בקארד לימון
במקום ריבה למריחה על פרוסת לחם*
כקרם מילוי בין שכבות עוגה*
כמלית לטרטלטים*
לקינוחי כוסות בשכבות/בערבוב עם שמנת מתוקה מוקצפת*
בעוגות גבינה לימוניות ליצירת דוגמת 'שיש' בצהוב/לבן*
להגשה בצינצנת נאה כמתנה מהמטבח*
.לתשומת לבכם, אורך חיי המדף (מדף המקרר)של הקארד לימון הוא קצר יחסית : שבועיים במקרר
קארד לימון

כעכים מלוחים - ע"פ יותם אוטולנגי Ka'ach bilmalch

.יותם אוטולנגי מציין שאביו נהג להתגנב למטבח הבית באמצע הלילה לאכול בחשאי מהכעכים הללו. כמובן, מבלי שאף אחד ידע
המוני סוגי כעכים הכנתי עד היום, כולם טעימים היו, אך אלו, ע"פ המתכון של יותם (מהספר ג'רוזלם), טעימים לנו במיוחד. הכעכים לא קשים מדי ולא רכים כלל. הבצק מכיל גם חמאה וגם שמן, גם שמרים וגם אבקת אפייה. והיי, כל כך קל להכין אותם
...!ואני?..הכפלתי כמויות וארזתי צינצנות מתנה אחדות, לפנק.. לפנק
 
 
ערכתי שינויים מזעריים במתכון: הפחתתי מעט מכמות החמאה, שיניתי את סוג השמן ובעיקר בזקתי על חלק מהכעכים זעתר ולא רק שומשום לבן או שחור. קיבלתי 32 כעכים קטנים יחסית במרקם מושלם. ליותם אוטולנגי יש הצעת הגשה מעניינית לטבילת הכעכים- רוטב יוגורט וטחינה (הנה המתכון). בקיצור- רוצו להכין והעבירו את הכעכים המוכנים והמתכון הלאה
.לקבלת תוצאה מדוייקת, השתמשו בכפיות מדידה
:המתכון המקורי נקרא באנגלית
Ka'ach bilmalch
 
 
כעכים 
הכמות: 30-40 יחידות 
:מרכיבים
חמש מאות (500) גרם קמח לבן רגיל מנופה
מאה (100) מ"ל שמן חמניות - אני שמתי שמן קנולה
מאה (100) גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות - אני שמתי 80 גרם
כפית אחת שמרים יבשים
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
כפית אחת סוכר לבן
כפית וחצי מלח דק
חצי כפית כמון טחון- ויתרתי
כף וחצי זרעוני שומר קלויים וכתושים - ויתרתי
כ- 100 מ"ל מים - שמתי קצת יותר מי ברז

25/05/2016

*פרוייקט סבתוש עולמי: סבתא מבשלת וסוכריות למון דרופס הישר ממכונה עתיקה

פרוייקט סבתא מבשלת
אתר חדש הנקרא פרוייקט סבתא [קישור] מבקש לשמר את המתכונים היחודיים והמקוריים של סבתות מרחבי העולם
המטרה: להפיק סדרה של סרטים דוקומנטריים המתמקדים בשלושים סבתות המלמדות כיצד להכין את 30 המתכונים המוצלחים והאהובים שלהן. שלושה סרטוני פיילוט כבר עלו לאוויר, כשבהפקה מבקשים לשתף סבתות נוספות מרחבי העולם
צילום מסך מכאן
http://grandmasproject.org/films/molokheya-2/
:אם יש לכם סבתא ויש לה מתכונים.. אתם מוזמנים לנסות את מזלכם (וכמובן לחזור ולדווח..). שלושת כללי ההשתתפות

*שוקי ולואיזה מכינים פלאפל ישראלי במלבורן, אוסטרליה


פלאפל ישראלי באוסטרליה

.!!פיתות תפוחות, חומוס חם, חמוצים נוסח ישראל ופלאפלים זהובים.. הצילומים הללו פתחו לי את התיאבון הבוקר ואני כבר רעבה
שוקי רוזנבוים ולואיזה אלן הכינו פלאפל שנים בשווקי איכרים באוסטרליה הרחוקה. פעמיים ביום הם טחנו את גרגירי החומוס (שמגדל אביה) יחד עם בצל, שום ותבלינים. התערובת מוכנסת ל'מכונת פלאפל' שנשלחה לשוקי הישר ממשפחתו בישראל ואז מטוגנת ומוכנסת חיש קל לפיתה טרייה וחמה (בנוסח ישראלי) יחד עם טחינה וחמוצים
שוקי ולואיזה הם חברים חובבי אוכל מזרח תיכוני. שניהם יודעים שאין 'חדשנות' בכל העניין אבל להם יש פלאפל סופר טרי וטעים. שוקי גדל בישראל על אוכל מזרח תיכוני שבושל על ידי אמו. לואיזה גדלה בחווה בא גידלו בעיקר חיטה וחומוס
בשנת 2013, החליט הצמד לאחד כוחות, ולהכין ממרח חומוס אותו מכרו בשווקים ברחבי מלבורן. חומוס שגדל בחווה ומתכונים מבית אמא מישראל יחד עם ממרח חצילים, הריסה ומטבלים מזרח תיכוניים נוספים. הסחורה נחטפה במהירות, שעתיים לאחר העמדת הדוכנים לא נותר דבר
:מקום ההסעדה שלהם נקרא
Very Good Falafel
במסעדה יש מטבח פתוח, על הקירות מדפי ספרים הכוללים ספרי בישול גם בעברית ונוספים של אוכל לבנוני ומזרח תיכוני, צינצנות תבלינים ואווירה ביתית. המקום מציע גם מגוון סלטים טריים :גזר עם רימונים, ארטישוק, דלעת, תרד וגבינה.הלימונדה מוגשת עם מיץ לימון טרי ונענע, מנת החומוס תהיה חמה עם שפע גרגירי חומוס, פפריקה ופיתות חמות בצד
?!ואני שואלת... מתי גם בישראל


הבלוג גם עם מתכונים, טוויטר עם צילומים מעוררי תיאבון

22/05/2016

*מתכון לעוגיות מלוחות עם אנשובי, צנוברים וגבינה, נהדר

!!יש אנשובי.. צנוברים.. וגבינה בעוגייה שלי וכמה זה טעים

קבלתי שקית קטנה עם צנוברים בקליפתם..והם, שחומים ויפים כל כך. ישבתי ופיצחתי אותם אחד אחד.. בעזרת פטיש.. הרי קליפתם נוקשה ואני רוצה להכין מהם עוגיות עם צנוברים

בצילום: מימין -שקית הצנוברים עדיין בקליפתם, באמצע- צנוברים קלופים, משמאל - העוגיות האפויות
נתחיל פעם נוספת ... קיבלתי שקית קטנה של צנוברים בקליפתם, אכן, לא שיעמם לי ולא פיצחתי אותם מקליפתם הקשה (מאוד) אחד אחד. החבר'ה שלי התענגו על עוגיות הצנוברים המלוחות הללו (המכילות גם אנשובי וגבינה קשה), מכאן, שהצנוברים השלמים בקליפתם נועדו לצילום הדוגמנות שברשומה. מלאכת הפיצוח של כל צנובר לא פשוטה (הקליפה קשיחה לגמרי) ולכן אין פלא שמחירם בשווקים כה גבוה. קרוב ל- 30 שקל למאה גרם (!!) צנוברים במרכול הקרוב לבית, יתכן שתמצאו צנוברים בתפזורת זולים משהו
את העוגיות המלוחות הללו קל מאוד להכין- מערבבים ידנית את כל המרכיבים, יוצרים גליל בצק ומניחים בפריזר לדקות אחדות עד שתנור האפייה מתחמם. פורסים לפרוסות ואופים כעשרים דקות בתנור החם, זה הכול
:מילה על המרכיבים

11/05/2016

**~~~עוגיות ענק עם שוקולד לבן, קוקוס ושקדים, נהדר~~~~

 חדש * עוגיות שוקולד לבן, קוקוס ושקדים * חדש

.?..אמא"..  שואל במפתיע הבן הגדול שלי, מה זה הכתום הזה בעוגיות האנשובי הנהדרות"
ה'ילד' רק שמע שיש עוגיות מלוחות חדשות עם אנשובי, גבינה קשה וצנוברים וקפץ לקחת עימו דרומה את כל מה שנשאר בצינצנת ועוד צינצנת... לא להאמין.. הוא לא השאיר בבית אפילו עוגיה אחת.. (מלבד זו שהחבאתי במטבח, כי צריך לצלמה כדוגמנית ולהעלות רשומה חדשה וטעימה בשבילכם). אני מניחה שהעוגיות שכבר אצלו, נאכלו כבוטנים...לבריאות בן שלי !, אמא כבר קנתה הרבה אנשובי, לנגלה הבאה. היום אני מבקשת לספר לכם על עוגיות חדשות ומתוקות דווקא. כמה כייף, התאהבנו בהן לגמרי. העוגיות גדולות, פריכות במידה עם טעם משולש- שוקולד לבן, קוקוס (לא דומיננטי) ושקדים שלמים קצוצים גס . מומלץ להשתמש בחמאה מאיכות טובה (כזו צהובה מיבוא) ושקדים טובים. קליתי את השקדים שלי (שעקב מחסור מסויים בשווקים בשקדים טובים..) נקנו דווקא בתפזורת
?מה בעוגיות החדשות שלי
מערבבים את כל המרכיבים (מלבד השקדים) בקערה אחת, מגלגלים לכדורים ואופים דקות ספורות בתנור, רוצו להכין את העוגיות הגדולות(אקסטרא לארג' תרתי) הללו, גם אתם תתאהבו בהן

'למעלה- עשרים עוגיות בגודל אקסטרא לארג
עוגיות שוקולד לבן, קוקוס ושקדים 
הכמות: 20 עוגיות גדולות
:מרכיבים
מאה (100) גרם שוקולד לבן
ארבעים עד 50 גרם שקדים שלמים עם קליפתם הדקה החומה
מאתיים (200) גרם קמח לבן, מנופה
חמישים (50) גרם קוקוס
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
מאתיים (200) גרם חמאה רכה בקוביות גדולות
חצי כוס סוכר לבן ,פחות כף
קורט מלח דק
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
assets Creative Commons License