יש (הרבה)לימון בקארד שלי
כשיקירי הפיינשמקר ידע (ראשון) שהכנתי קארד לימון, שאל מיד אם גם מתוכננת להיות.. עוגת הגבינה עם הקארד לימון למעלה... וודאי שתהיה, ובקרוב מאוד
הדבר היחיד (מלבד חומרי הגלם) בו אתם חייבים להצטייד בזמן הכנת הקרם הזהוב והמופלא הזה- הוא סבלנות. כן,כן, יש לעמוד (או להעמיד מתנדב/ת..) ולבחוש על להבה קטנה (הכי קטנה) ונמוכה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. בתחילה, רגע לאחר שתעמידו את הסיר על האש, התערובת תיראה 'מפורקת לגמרי' לא אחידה. אל דאגה, דקות לאחר תחילת הבישול הכול יתאחד- ראשית לתערובת צהובה דלילה מאוד, בחלוף זמן הבישול, הקרם יבעבע (יש לבשל בעדינות אל תרתיחו אותו 'חזק' אחרת החלבון יתקרש) ויסמיך. אתם תדעו מהו זמן הבישול המדויק בו יש לכבות את הלהבה
:הקארד לימון מכיל ארבעה מרכיבים
.חמאה - השתמשו בחמאה 'צהובה' ואיכותית בלבד
.סוכר - השתמשו בסוכר דמררה זהוב 'קלאסי', סוכר זה יניב קרם מעט כהה יותר מקארד לימון המוכן מסוכר לבן
לימונים- השתמשו בלימונים רצוי אורגניים, לא מרוססים. בחרו 4 לימונים בינוניים ועסיסיים. במתכון זה, נשתמש במיץ ובכל הקליפה הצהובה. את הקארד נסנן לתוך מסננת דקה לקבלת קרם חלק ללא קליפות
.ביצים - הביצים עוברות בישול ורתיחה עדינה, השתמשו בביצים טריות (מספק ומקור רכישה אמין) וגדולות
? מהם השימושים בקארד לימון
במקום ריבה למריחה על פרוסת לחם*
כקרם מילוי בין שכבות עוגה*
כמלית לטרטלטים*
לקינוחי כוסות בשכבות/בערבוב עם שמנת מתוקה מוקצפת*
בעוגות גבינה לימוניות ליצירת דוגמת 'שיש' בצהוב/לבן*
להגשה בצינצנת נאה כמתנה מהמטבח*
.לתשומת לבכם, אורך חיי המדף (מדף המקרר)של הקארד לימון הוא קצר יחסית : שבועיים במקרר
קארד לימון