20/10/2008

*October 2008 אגסים אפויים, ריבת תפוחים בהל

תוקים לחג הסוכות - חג שמח ומועדים לשמחה
אגסים אפויים
.לחצות 4 אגסים מוצקים, אפשר לקלפם, לא חובה, לגלען יפה עם כפית
להניח את האגסים בתבנית קטנה מרוחה היטב בחמאה, הצד החתוך של האגסים יהיה כלפי מטה
לצקת כפית דבש מעל כל מחצית אגס
.לצקת מעל האגסים חצי כוס יין מוסקט
לאפות 30-40 דקות בחום של כ- 190 מעלות. אפשר להפוך את האגסים לקראת סוף האפיה להגיש חם או קר עם דבש, קצפת. 
טעים מאוד ו
מומלץ בחום

 
כבר לפני כשבועיים, קראתי את הכתבה בת-2 העמודים של ג'ואן נתן בהראלד טרביון. כתבה מעוררת תאבון ומסקרנת ביותר
,ג'ואן כותבת על מאכלי ראש השנה כפי שנהוגים אצל יהודות יוצאי עירק. משהו מתוק שייעשה לנו שנה מתוקה להפליא, ואיך לא, יש איזכור לריבת תפוחים מתובלת בהל, ריחה נישא עוד אז עד לפה. אחד מסמלי ראש השנה אבל עם ניחוח אחר
המחברת, ביקרה בארץ, התארחה אצל משה בסון ולמדה ממשפחתו על תרבות האוכל העירקית. היה מרתק
המתנתי מעט עם ההכנה של מטעם התפוחים הזה שהתגלה כמעדן ממש
רבעי התפוחים רכים, אף שומרים על צורתם היפה, מנוקדים ומבושמים בתבלין ההל, ומתוקים מאוד
ריבת תפוחים והל
שני תפוחי גרני סמיט, קלופים, נקיים מגרעינים , מחולקים לרבעים
כוס סוכר = 200 גרם
כף מיץ לימון
חצי כפית הל טחון
שמים את התפוחים בסיר קטן,לכמות זו יספיק סיר ללא מכסה בתכולה של 2 ליטר
יוצקים 2 כפות מים, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ללא מכסה כ- 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. ניתן לערבב קלות בזמן הבישול, לא חובה
להסיר מהאש, לכסות במכסה ולהניח ל- 20 דקות
לאכול חם או העביר לצינצנת, לצנן ולשמור במקרר, עד כשבוע ימים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License