01/12/2008

* December- פטי פאן או לה: לחמניות חלב צרפתיות

~~פטי פאן או לה~~ -לחמניות חלב צרפתיות~~ ~~

פטי פאן או לה- לחמניות חלב צרפתיות

השף קונדיטור אבנר לסקין, מבטיח בספרו "לחמים ומאפים ביתיים", שהמתכונים "קלים ומדויקים לאפייה ביתית עם תוצאות מקצועיות". אז יצאתי לבדוק ולדווח לכם. אכן הבטחתו מתמלאת בכל לחם או מאפה שבספר הזה ושכבר נוסו על ידי. במידה ואתם חובבי אפייה ובעיקר אפיית לחמים ומאפי שמרים, זהו ספר שיתחבב עליכם
הספר כולל מתכונים למאפים לארוחת הבוקר, לבראנץ' נפלא, מאפים טעימים ליד הקפה, לחמים להכנת הכריכים, לחמים ליומיום, לחמי חג ומאפים שהם למעשה כבר ארוחה
אתמול הכנתי את לחמניות החלב הצרפתיות הללו, הן מוצלחות והמאפה נותר טעים ורך גם למחרת היום, ללא צורך בהקפאה
מילה על צורת הלחמניה: תתקבלנה שש לחמניות אובליות ואידיאליות לכריכים, המאפה חלק ולא מותיר פירורים

-הרכב הבצק
כוס ורבע חלב קר, לא לחמם
שתי כפות סוכר, כף שמרים יבשים, 50 גרם חמאה רכה ,3.5 כוסות קמח רגיל, 2 כפיות מלח
, אני שמתי פחות מלח
ההכנה
במהירות נמוכה של המיקסר מערבבים את כל החומרים מלבד המלח ולשים 3 דקות
.מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות
.מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 5 דקות
.התפחה של שעה
.משטחים את הבצק. מחלקים ל-6 חלקים שווים, יוצרים כדורים, מניחים ל-5 דקות
משטחים כל חלק לצורה מוארכת באורך של כ-25 ס"מ
התפחה של שעה. למרוח בביצה , אני מרחתי רק בחלב ובזקתי בקמח
אפייה:כ- 15 דקות בחום 180 מעלות
המתכון טעים ומומלץ [המתכון המלא בספר: ע"מ 78-9] הלחמניות רכות ומילאו אתמול את המטבח בריח טוב של לחם



 

No comments:

assets Creative Commons License